| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Neštovice nejsou k smíchu

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 46 [Dalších 26 >>]
Libra
  • 
27.9.2007 20:58:28
Dostala jsem neštovice asi 14 dní po porodu druhého dítěte, pravděpodobně jsem si je přinesla ze školky, protože starší syn je dostal až ode mne. dětská doktorka tvrdila, že pokud plně kojím, mimino je nemusí dostat. Po konzultaci s inf. oddělením Dětské nemocnice v Brně jsme se dohodly, že pokud by je dostal do 6 týdne, bude tam hospitalizován. Naštěstí je dostal přesně na den v 6 týdnech... Proběhly celkem v klidu, bez teplot, jenom byl hodně osypaný.
Doporučuji očkování, zvlášť pokud čekáte druhé dítě a první navštěvuje MŠ; největší riziko pro dítě je propuknutí neštovic u matky v době těsně před porodem.
Martina
  • 
27.9.2007 19:09:28
Právě jsem i já setřela z tváří slzy a ráda bych vás alespoň trochu potěšila.Myslím,že to čím jste si prošla bylo velmi smutné,ale zároveň je nyní pro vás i pro vaši celou rodinu každý okamžik strávený společně o něco vzácnější.Můj názor je že váš syn ty neštovice neprodělal.Pokud by je prodělal,tak by jste to jistě nepřehlédla.Ne každé dítě se zákonitě musí nakazit.Na jaře prodělali moji synové jeden po druhém něštovice také a ikdyž nás navšívilo mnoho neštovicí chtivých kamarádů,tak nikdo je od nás nedostal ikdyž s námi strávil třeba celý den.Co se atopického exzému a zvýšené náchylnosti k onemocněním,tak to může mít mnoho jiných příčin.Můj starší syn měl stejný problém a znám také mnoho jiných dětí se stejnými starostmi.Já například přikládám tento problém nešetrnému způsobu a množství očkování.Přeji vám mnoho štastných chvil a radosti se svými dětmi.S pozdravem Martina
Markéta, syn 5 l.
  • 
27.9.2007 18:45:40
Přesně tak, jsem ročník 70 a očkovaná nejsem.
27.9.2007 11:25:24
Petro, ted jsi me docela potesila a snad i trosku uklidnila. Pote, co me rodice prinesli z porodnice se starsi bratr osypal nestovicemi. Ja mela dva male pupinky na hlavicce, doktorka rekla, ze potnicky to nejsou, ale ze nestovice tak mala mit nemuzu. Ale pak uz jsem je nikdy nechytla.
Ted cekam miminko, tak doufam, ze nedopadnu jako autorka clanku. Jsem dohodnuta s praktickym lekarem, az to bude mozne, udela testy na protilatky a pripadne se necham naockovat.
Věra
  • 
27.9.2007 10:51:20
Niki, tak to se neboj a bojuj se svým dr. očkování je rozhodně i pro dospělé a pokud tě nenaočkuje tvůj dr. zkus nějakou hygienickou stanici.
petra
  • 
27.9.2007 9:28:20
nicky,

já jsem nechala svou dvouapůl letou dceru očkovat. Prostě enchci, aby neštovice přinesla ze školky.
S vakcínou není problém. Lékařka napíše recept a ty si v lékárně na recept vakcínu objednáš. (já ji měla za 14 dní.)Není pravda, že vakcína není pro všechny, jenom není pojišťovnou hrazená - stojí cca 1500 Kč.
to si myslím, že za zdraví stojí...
Lenka
  • 
27.9.2007 6:47:06
Ale ne, já vážně byla očkovaná v pubertě na zarděnky - tp se dělalo plošně, navíc zrovna naše třída experimentálně neštovice - ale už teda nevím, jestli plané, nebo pravé (tedy jen ti, kteří neměli protilátky). Uvažovalo se i o tom, že v pubertě budou očkovaní kluci proti příušnicím, pokud je neprodělali. Jen mne nenapadlo, že se tady mezi rodiči už vyskytují ročníky z 80.let, které to nepamatují.
Lída+2
27.9.2007 6:39:42
Mě taky naše Dr tvrdila pokud plně kojím( syn tehdy 9měsíců) neštovice nedostane...když ho pak viděla...tolik neštovic neměl ani starší od kterýho to dostal!!!!
:-(((((((((((((((
Naštěstí nemá jizvy.....

Dr se taky divila,ale kojení ho neochránilo....
Lída+2
27.9.2007 6:33:45
A co odkráčet na hygienickou stanici. TAm si běžně nechávám píchat injekce s manželem proti klíšťatům. Látku tam mají. Jen mi to píchnou a já jim nechám peníze...dostanu doklad.

Ale nevím jestli by to šlo i s nešťovicema!
Kimmy, 2 deti
  • 
27.9.2007 5:19:50
Delka ochrany u vakciny jeste nebyla plne prokazana, protoze je to vakcina pomerne nova, ale v Japonsku je myslim po 15 nebo 20 letech stale prokazana ucinnost

Nikde jsem nevidela informace, ze po deseti letech protilatky neexistuji.

Kimmy
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 46 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.