| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žena ženě vlkem

 Příspěvky 110 z 157 [Dalších 147 >>]
Jana
  • 
16.9.2005 21:20:51
Očividně jsi opravdu nikdy neřídila auto, protože bys nikdy nic takoveho nemohla vypustit z ust.... Nejen, ze ohrozujes zivot vlastni dcery, ale ani si neuvedomujes, ze temi "pitomymi riditky" ve vozovce muzes zpusobit klidne i smrt dalsich lidi... Je to dost smutny, ze jsi takova stezovatelka a mozna by bylo dobry zacit u sebe. Zamyslet se nad sebou samou. Zkusit myslet a byt predvidava.. A hlavne, nebat se usmat se na lidi a pozadat je o pomoc. Ono to funguje.
Eva K, 12tt
  • 
15.9.2005 11:24:15
Taky myslím, že to s pomáháním druhým není tak zlé, jak se tu píše. Myslím, že např. v Praze hodně dělá určitá anonymita a nechuť k narvaným tramvajím, každý se zahloubá do sebe a nekouká po jiných. Sama vím, že jsem občas přehlédla bábrli, takže mi musela říct. A nemyslím, že bych byla zlá nebo tak něco. S kočárkem jsem párkrát pomohla. Ale když jsem třeba ve druhém měsící, nebo táhneš tažku, seš ráda, že jsi ráda. Tak bych ty ženské tak nesoudila. A chlapy bývají nevšímavky, třeba prostě jen nekoukají, nebo žijí ve svém světě podnikatelů a běžné problémy je netrknou.
Eva
Ilona
  • 
14.9.2005 12:43:13
Teda ja chapu,jelikoz jsem taky ridic(ka),ze deti videt nejsou a jejich jizda je zbrkla a nevyzpitatelna,bojim se i kdyz bezi po chodniku,ze zakopne a spadne mi pod kola,ale pozor my ridici jsme ti dospeli a zodpovedni,kteri musime davat pozor,ne deti.Ty se to teprve uci.
A co se tyce pousteni sednout v MHD a pomoc s kocarkem,a pousteni prez prechod,pridavam se k nazoru:holky a zeny stydte se.
A co me jeste dostava?-vetsinou cekam na nizkopodlazni bus nebo tramvaj,abych byla tak nejak samostanejsi a pokazde se najde nekdo kdo se zepta:Nechcete pomoct s kocarkem?(dokonce i asi desetilety kluk)Ale kdyz prijede normalni tak se musim ptat a rozhlizet jestli mi nekdo pomuze.
Tak ahoj a vsem matkam a tehulim pevne nervy
Adriana, 2 děti
  • 
9.9.2005 16:47:42
Napadá mě, jestli nečekáme, že se spíš nabídne nějaký muž.. Hm, pozorujete nás v sedě či ve stoje?
katka
  • 
5.9.2005 22:14:38
Souhlasím.Bydlím u paneláku,a když couvám,dítě bych absolutně neviděla.Motat se s dítětem na kole mezi auty je hazard.Spadne,někdo zatroubí,lekne se a neštěstí je na světě.Kde auta nejzdí je to v pohodě,tam se může maximálně odřít,když spadne.A jiank mě cyklisti přejíždějící přechod tak nějak vadí.Zrovna dneska mi to provedli dva kluci.Jedou a najednou šup na přechod....Jezdím hodně a utem a i na kole.Obě strany se musí respektovat.
4.9.2005 0:46:52
Romanko nahodou sem natrefila na tvuj prispevek,ale priznam se uplne nevim o co de.Ale jak popisujes s kocarkem a malym ditetem cestovani.Zatim se mi to nestalo,ze by mi nekdo nepomohl,pravda rada si vypomohu sama jezdim bezbarierovkama a i tam se mi stalo opravdu mnohokrat,ze lidi byli pripraveni pomoct bez pozadani tuhle se mi stalo ze nejezdil vytah do metra na Skalce.Sou tam dvoje schody postavila sem se ke schodum a nez sem stacila nekoho pozadat o pomoc uz mi jedna pani vedla holku ze schodu a pan co sel vedle popadl kocar a ja ani nevedela jak sem se ocitla dole.Vim,ze ne vzdy clovek narazi na ochotu,ale jak rikam desetkrat mi pomuzou a jednou si to musim vyresit sama.
Kdyz sem byla tehu,to by si mohl nekdo prijit me zvednout ze zidle...Kdyz mi nebylo moc dobre vesla sem do dopravniho podniku a slusne,ale durazne sem poprosila o misto.Vzdy sem sedela.a ani jednou sem nemusela vytahnout prukazku.Jen jednou sem nastoupila do metra a babka tam mela polozenou tasku na sedadle tak sem ji pozadala aby ji dala na stranu,ze bych si sedla a ona delala,ze me neslysi tak sem ji to jeste jednou zopakovala a pak si sedla na tu jeji tasku,to byl rachot naprahovala ruku,tak sem ji upozornila ze sem tehu a pokud na me sahne nejen ze bude mit kousave vzadu,ale bude mit co delat se zakonem.Nejsem konfliktni,jen mi vadi kdyz me nekdo omezuje v mych pravech.Stejne tak kdybych byla na tvem miste v tramvaji jedno ve vaku,druhe na ruce,tak dlouho bych se dozadovala mista az by se nekdo zvedl,nekdy se holt musime ozvat,aby si nas vsimli i ti co delaji,ze nevidi.
Treba se jim stalo,ze nekolikrat nabidli pomoc,ale byli odmitnuti tak si ted rikaji,kdyz bude potrebovat rekna si.Jeste se mi nestalo,kdyz sem pozadala o pomoc,ze by nekdo odmitl.
Romana, 2 deti 5 a 3 roky
  • 
3.9.2005 21:24:50
Taky naprosto souhlasím. Zejména s tím, že pokud je někdo ochotný pomoci, tak mladí kluci. Neustále někde čtu, jak jsou dnešní puberťáci šílení a horší, než my, popř. naši rodiče, ale faktem je, že třeba mužský třeba ve věku 35,40 se vždycky tvářili šíleně vyčerpaně a unaveně, když jsem potřebovala nastoupit např. do tramvaje s malou, které byly 2 roky a kočárem, kde jsem měla mimino, nebo jsem stávala běžně v MHD s malým prďousem ve vaku uvázaným na břiše a holčičku jsem držela ještě na ruce, neměla jsem se pořádně kde chytit, ale nikdo se nezvedl, že by mě pustil. Nebo se mi stalo zase i se starší paní,že jsem jela, již 10 dnů po termínu porodu s břichem jak blázen a dovolila jsem si sednout a ta babča si z celé tramvaje vybrala právě mě a pěkně mi vynadala, že jí chudinku babičku nechám stát a sama mladice si klidně sednu. S těma ženskýma to zase vidím tak, že takové neohlduplné o kterých, psala Gába jsou ty, které sami možná děti nemají a trochu jim ty ostatní lezou krkem, tak co by se na ní nějak ohlíželi. Jinak určitě nejsem žádná citlivka a na cizí pomoc se nikdy nespoléhám, nedostatkem sociálních kontaktů, taky netrpím, abych měla nějaké nereálné představy o světě, jen mě to někdy zamrzí, jak se lidi chovají. Já už teď mám obě děti samostatně chodící, takže je nemusím nikde nosit, ani vláčet, ale dokud to bylo potřeba, zejména s tím kočárem, tak to byla opravdu někdy síla se někam dostat.
Jezdila jem pak radši autem, ale to není řešení.
Lada+1+brisko
  • 
3.9.2005 16:34:43
Me se stala podobna prihoda v letadle. Poprve jsem letela domu do cech ukazat sve miminko kdyz mu byly 4 mesice, a jelikoz manzel se mnou nemohl, cestovala jsem sama na zaoceanskem letu. Jelikoz muj chlapecek byl ne moc spokojeny, tak jsem ho neustale musela zabavovat aby neplakal. No a stejne se nasla zena, ktere vadilo rehtani rehtatkem. Tak jsem si myslela "Bud rehtatko, nebo poradny rev a to na dlouho". A co myslis, kdyz se vystupuje z letadla, tak muzi pusti me i miminko, ale zeny loktama se derou prede mne, aby nemusely nahodou cekat minutku nezli si pobereme vsechny nalezitosti. Tak mi z toho bylo tak smutno. A v kdyz jsme dorazili do Cech, tak to same co pises. Ridici muzi pusti na prechodu, ale zeny (prevazne mlade) to profrci kolem div nam neuleti bouda u kocaru. Je to opravdu smutny...
  • 
1.9.2005 15:23:23
Ahoj,
jsem ten hrozný chlap, který také chodí pěšky, například s dcerou do školky. A řidičky ? No to je teda úroveň. Za naším domem (panelák) je cesta vedoucí ke kotelně se zákazem parkování. Parkují tam zásadně řidičky (mladý holky, které to mají domů stráááášně daleko). Hrají si tam děti - nezájem. Přechody - řidičky jsou panceřované, tak jedou. Tlačil jsem kočárek s neteří (9 měsíců) - přidička zastavila v koloně před křižovatkou, zaníž (cca 15 metrů) je přechod - na přechodu ohraničenému zábradlím - já s kočárkem nemohl projet. Řidička na zdvořilou prosbu nereagoval, tak jsem (poprvé v životě) vůči ženě použil gesto vztyčeného prostředníčku .No měli jste to slyšet- ten řev. Naštěstí šel kolem strážník městské policie - to umravnění stálo za to - pokuta.
Nic proti ženám, ale proč se potom diví, ž je chlapi za volantem nechtějí ?
Li.
31.8.2005 15:27:57
No, já měla před porodem břicho jako balón, přehlédnou v letních šatech vážně nešlo. Stalo se mi, že jsem jela v přeplněném autobuse a udělalo se mi celkem zle. Na 2 sedačkách hned vedle mě seděli dva kluci cca 11 a 15 let. Moje kamarádka je požádala, zda by byli ochotní mě pustit sednout. Kluci se už zvedali, ale ukázalo se, že žena sedící za nima je jejich matka. A ta hned hlasitě spustila na celý autobus, ať sedí a nevstávají. Že jedou ještě daleko a moje břicho není jejich problém atd. atd. atd. Fakt jsem nevěřila svým uším. Sprosté řeči té paní zastavil až pán ve středních letech, který mě pustil sednout a do paní se obul takovým způsobem, že raději na příští zastávce i se syny vystoupila.
 Příspěvky 110 z 157 [Dalších 147 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.