| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Život není pohádka

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
11.1.2003 10:06:24
Myslím,že vysvětlovat stříkačky na ulici budu pravdivě.Před barákem se mi uhnízdil můj zaměstnavatel a to DROP IN a ikdyž v něm pracuju,nejsem ani trochu nadšená,že máme pobočku před barákem,kde máme hřiště.Už ted vím,jak to tam bude vypadat v létě.No jo,ale když závisláci existujou,tak svému dítěti budu muset tvrdě říct jak to s tímhle svinstvem chodí.Má se o tom mluvit od 3 let.Samozřejmě přiměřeně věku.Myslím,že je lepší,když budou děti od mala informované,než když jim pak nějaký bezva kámoš bude chtít dát vědět jinak.
KACI
9.1.2003 11:09:52
Mila Mio,
asi tezko si ty veci vymyslela. S duverou k rodicum to nema moc spolecneho, ona totiz resi tvrdou realitu. A jestli tyhle zakladni veci deti nevedi z domova, tak co jineho ma delat. Jeji pristup je velmi dobry. Znam spoustu ucitelek, ktery by se vubec neobtezovaly vysvetlit veci detem pravdive a jeste premyslet o tom, aby jim to nezmotalo hlavicku a navic aby to vysvetleni davalo smysl. Vetsinou se vymena deti a ucitelek pohybuje na urovni "proc?" - "Proto!"
Eva rika pravdu, ale citlive.

Terreza
9.1.2003 0:25:11
Ahoj Lili!
Já tam pracovala v roce 1994 a od té doby jsem tam byla jen párkrát, ve dne a bez dětí, takže nemohu posoudit, jak to tam vypadá teď... Snad už si na odhazování toho svinstva našli nějaký lepší koutek...
Bydlíme na Praze 6 u Obory Hvězda, takže své "průzkumy terénu" odbývám tady :-)), ale kromě polovyjedených platíček tablet jsem už na dětských hřištích nic podobného neviděla. Klidně to mohlo vypadnout nějaké mamině z kabelky...
Mikulášova babička
8.1.2003 21:02:49
Kajou Marikem. Pani ucitelka- posledni uslechtily skaut. Deti- nevinne plody sidlistni chatry.
Mia
  • 
8.1.2003 20:53:57
Já bych taky řekla, že to je úplně základní věc - na střepy, stříkačky a psí hovínka se venku nesahá. Paní učitelka nemá moc důvěry v rodiče a okatě to dává najevo - otec jednoho dítěte zná jenom flašku, otec druhého jenom porňáky a synek dokonce ví, které číslo mu chybí, ještě že nezačla rozebírat maminky.
Lily
  • 
8.1.2003 20:39:18
Teresso, taky jsme Rígrákoví.
Často chodíme kolem hřiště i v noci a celé léto bývá plné dospělých dovádějících lidí. Na stříkačky jsem tam ale nikdy nenarazila.
8.1.2003 17:59:39
http://www.miska.cz/leceni1.htm#Jak
Terreza
8.1.2003 13:08:15
Možná jsem perfekcionista, ale takhle ta Čapkova pohádka není !!! Jsou to zmotané 2 pohádky dohromady – v jedné si pejsek poraní tlapku při hře a kočička mu jí doma ošetřuje a ve druhé pohádce najdou pejsek s kočičkou po dešti v trávě pohozenou panenku a pro tu potom hledají hračky, co děti poztrácely.

Jinak že drogy jsou svinstvo a jejich průvorní nemoci ještě větší, neví snad jen feťáci! Nikdy člověk netuší, kde se s nimi jeho dítě potká! (tedy s drogami a nemocemi...no a s feťáky vlastně taky)...
Pracovala jsem jako zahradník v pražských Riegrových sadech a tak jsem se se stříkačkami pod lavičkou i na dětském pískovišti setkala několikrát. Pískoviště je tam sice oplocené a na noc se zamyká, ale nic naplat, stejně tam byly. Jestli někdo přelezl plot a byl tak v nerušeném zátiší, anebo stříkačku přes plot přehodil, nevím. Než se ráno pískoviště otevřelo pro veřejnost, muselo se prohlédnout. Instiktivně se tak chovám dodnes-nahlížím pod lavičky, zkoumám písek a trnu…
segra
  • 
8.1.2003 11:16:42
na kterych strankach?
7.1.2003 19:36:31
Ještě musím dodat to, že když dítě můžeme naučit od ranného věku tomu, aby nesbíralo střepiny od lahví, proč ho někdo nemůže naučit tomu, aby nesbíralo tak nebezpečné věci, jako lahve, stříkačky atp.
Mimochodem na stránkách mám článek, jak se zachovat, když se dítě píchne o stříkačku - první pomoc.
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.