| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v Kalifornii

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
Kukurice
  • 
19.4.2005 17:11:15
Dovolte mi, podělit se s vámi o podobný příběh, který se mě také týká. Před dvěma lety moje švagrová byla právě ve 25 tt, když na ní přišly bolesti a stahy. Odvezli ji k APolináři, zjistili že má infekci, ale snažili se těhotenství udržet. Po třech dnech v nemocnici však musela porodit. Narodil se malý Jeníček, vážil 760 gramů, měl infekci v plicích a dávali mu velmi malou naději na přežití.
Jeníček ležel na neonatologii na JIP, zhubnul na 570g, všude měl hadičky a sondy, byl napojen na nejrůznější přístroje . Byl to smutný pohled na to naše malinkaté bezbrané holátko, i ta největší plenka mu byla a ke krku, na hlavě měl čepičku s velkou bambulí a na nožičkách ponožtičky. Maminka ho chovala denně a odstříkávala mu mléko. Ale pomalu nabíral na síle, již v takhle malém věku absolvoval laserovou operaci očí, přetrpěl i operaci kýly a nakonec mu vyléčili i infekci na plicích.
Lékaři, sestry a vybavení jsou tam opravdu na úrovni, personál rozumí své práci a dokáže podržet.
Jeniček šel domů po třech a půl měsících, vážil něco málo přes 2 kg. Maminka mu oblékala oblečky na panenky, všechno mu bylo velké :)
Nedávno oslavil své 2. narozeniny. CHodí do poradny pro předčasně narozené děti a je velmi šikovný, nemá žádné postižení a je jako každé zdravé dítě.
Byl to zázrak, dnešní medicína dovede opravdu vše a doktoři u Apolináře z neonatologie si zaslouží veliký dík.
Já sama jsem nyní ve 30 týdnu těhotenství a moc se těším na svojí holčičku a jsem rozhodnutá, že budu rodit U Apolináře. Všem nastavájicím maminkám přeju pohodu v těhotenství a žádné problémy. Radka
Kateřina a Dominik - 1+24tt
  • 
7.3.2005 22:30:33
Milá Simono, zrovna jsme se ženou právě v 24 týdnu, jako se narodilo Tvoje děťátko a Tvá zpráva nás velmi dojala.Jsi velmi statečná a kéž Ti Zázračná Sára dělá jen a jen radost. Bůh Vám žehnej!
Libushe+3
14.3.2002 3:24:22
Ano reagovala jsem na otazku pojisteni. Nyni chapu, ze ti dali social sec. num. Ale take je to podle toho v jakem state zijeme.
Simona Dlouha
  • 
12.3.2002 23:49:42
Mame cela rodina social security number.To prece dostane kazdy kdo ma povoleni k praci.
Libushe,to reagujete na muj clanek o pojisteni?
Simona Dlouha
  • 
12.3.2002 23:49:37
Mame cela rodina social security number.To prece dostane kazdy kdo ma povoleni k praci.
Libushe,to reagujete na muj clanek o pojisteni?
Libushe+3
6.3.2002 23:47:49
Ty ale musis mit social security number anebo jsi vdana za citizena...Ne?
Protoze jinak ti daji jen Medicate insurance.
Simona Dlouha
  • 
6.3.2002 6:03:52
Teprve dnes jsem si precetla Vas dotaz ohledne pojisteni v USA.V kazdem state je to jine.My jsme meli velke stesti,ze jsme si vybrali Kaiser Permanente pojistovnu,ktera ma sve nemocnice a doktory,nevyhodou je ze jsme nemohli pouzit jine,kdyz jsme se odstehovali do jineho mesta kde tato nemocnice nebyla.Ale byla jsem s nima naprosto spkojena.Mohu Vam napsat tedy jen o nich.Platili jsme mesicne $350 za rodinu a za kazdou navstevu u doktora $15.Celou dobu co byla mala v nemocnici na kysliku, umele vyzive,stereoidech,ruznych lecich,mela 24hodinovou peci po 4 mesice.Stovky vysetreni a nekolik rtg.Jsme neplatili ani cent!!!! Ja jsem lezela pred porodem 6 dni a po porodu jeste tri dny ! Mela zavaznou ocni operaci ,ani cent! Verte nebo neverte ,ale za milionovou lecbu jsme platili jen mesicne tech jiz zminenych $350!Po te samozrejme za kazdou navstevu tech $15.
Nyni platime jen $9za 1 dite mesicne protoze jsme se kvalifikovali do socialniho programu.Jsou tu ruzne pojistovny,kde se plati treba 40%za osetreni a lecbu a to uz jsou "palky." Ale nekterym lidem to vyhovuje,ze plati mene mesicne a nejsou zrovna nemocni.Take sjou pripady,ze kdy nepojisteni potrebuji pomoc a zde se dohodnou mesicni splatky.
Jsou tu uzasne socialni vypomoce pro financne slabsi rodiny.Kazdy stat ma jine sluzby.Je potreba si vse zjistit na miste.
Drzim Vam palce s prirustkem a tez preji do noveho zacatku v USA hodne stesti a vytrvalosti.Simona
Ja osobne bych se bala rodit v Cechach diky zkusenostem mych kamaradek.......
Simona,Martinek4,Sarah 2 1/2
  • 
10.2.2002 7:36:41
Editko,
nedavno nam vypadl pocitac a tak jsem ztratila vsechny adresy,na nektere jsem si vzpomnela,ale zel ne na tu Tvoji.Prosim Te napis mi.Mame novou adresu
martinsiomna@earthlink.net
8.1.2002 7:59:34
Ahoj Jasminko,
jsme oba s muzem na Universite Texas a prijeli jsme rovnez s "pre-existing conditions", nase holcicka ma Rett syndrom, na uzavreni pojisteni to nemelo zadny vliv. Vetsina lidi na universite je placena z grantu - NIH nebo jinych -zjednodusene videno plati universita sama jen profesory a uklizecky, ale jsou vsichni pojisteni pres universitu...na zacatku jsme meli rozhovor s clovekem na osobnim oddeleni, ktery se o pojisteni stara - a doporucuji prave to nepodcenit a nejlepe se jeste pred tim zeptat kolegu - jake ruzne PLANY POJISTENI universita nabizi, ta nase ma nekolik, ktere se lisi mirou volby osetrujiciho lekare a takzvanym copayment - to je tim, co musis doplacet. Zobecnene lze rici, cim vetsi moznost vyberu lekare, tim vyssi doplatky pri zakrocich, rozhodli jsme se pro ten nejlacinejsi "plan", ve kterem mame pouze moznost volby vseobecneho lekare - primary physician - a gynekologa, k ostatnimu odbornemu osetreni se NEmuzeme vydat podle vlastni volby a potreb, ale pouze po dopureceni a navstevy naseho primary physician. Tento plan ale zaroven plne hradi veskerou zdravotni peci lekarem predepsanou, za kazdou navstevu lekare platime copayment pouze 15dollaru, pohotovosti 70 dollaru a to jeste pouze v pripade, pokud navsteva pohotovosti nevyusti v pobyt v nemocnici, pak je to zcela zdarma..ale to hlavne z toho duvodu, ze zejmena s detmi chodi casto rodice na pohotovost opravdu casto, pro klid duse pak radeji priplati i tech sedmdesat dollaru. Kdyz mela nase Johanka epilepticke zachvaty
zavolali jsme nebo sami jeli na pohotovost a zustali jsme pak v nemocnici jeste den nebo dva, cely zakrok vcetne pokoje intenzivni pece, mozkoveho NMR atd vysel na osm tisic dollaru, neplatili jsme ale ani dollar...rovnez pro leky nepresahuji doplatky patnact dollaru...porod, jak vim od kolegyne, ktera prave porodila a ma rovnez Humana HMO pojisteni jako my, byl zcela zdarma se vsim vsudy...
jen jeste znovu upozornuji, ze je treba byt velmi pozorny pri vyberu planu, nelze ho totiz, alespon na nasi universite, cely nasledujici rok zmenit, zaroven se u nas deje to, ze pokud se nekdo vcas nerozhodne - nevsimne si napriklad dopisu z osobniho oddeleni, ketery upozornuje na kazdorocni zmenu planu, tak mu universita sama priradi ten drazsi a po uplynuti mesice s tim jiz nelze nic delat - takze se hlavne vyptejte kolegu, jake maji zkusensti s tim ci onim planem a pak se poradte s tim universitnim urednikem, ktery by mel vsechno vedet. Hodne stesti v Kalifornii, zuzana
jestli budes mit jeste nejake dotazy, napis, rada pohovorim, nez jsem sem prijela, tak jsem take shanela informace, kde se dalo....snad tam nahore je mail, objevila se tam prezdivka
Jillina
7.1.2002 21:59:05
Manzel bude na univerzite Standford, tak se poptame, jak to bude s tim pojistenim. Zatim se nam sice miminko nezdarilo, ale doufame, ze na jare pujde vsechno lepe :-) Moc vam dekuji za rady, vubec nevim, kde bychom takovehle informace jinak nasli, takze jste nam vsechny moc pomohly.
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.