| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v Kalifornii

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 46 [Dalších 26 >>]
Tana, 2 deti
  • 
5.1.2002 21:04:52
Jasminko,

i my jsme pred lety prijeli do USA na manzeluv grant. Musis si dat dobry pozor, protoze jeho kolegovi ktery prijel z Turecka se stalo presne to, o cem pises - jeho manzelka otehotnela jenom nekolik dni pred platnosti pojisteni a vsechno kolem tehotenstvi i porodu si museli platit sami. Pises, ze tvuj manzel dostane grant, to znamena ze bude pracovat na univerzite? Jedna se o to, ze zatimco podniky vetsinou maji hromadna zdravotni pojisteni a nekdy i plati za zamestnance premiums, u universit je situace jina, zvlaste jestli tvuj manzel nebude s grantem "regular full time employee". Na to se musite university konkretne zeptat a to co nejdrive, abyste mohli planovat. Na pojisteni z ceska se nespolehej, to bude ve tve situaci naprosto k nicemu. Budete si muset platit (universita vam mozna cast priplati) mistni zdravotni pojisteni s firmou se kterou ma universita smlouvu. To muze hradit vsechny vydaje, ale spise jen cast, vetsinou tak 60% - 80%. Takze pocitej s tim, ze zvlaste pokud se rozhodnes byt tehotna, utratite spoustu penez za doktory. To je fakt dnesniho americkeho zivota pro vetsinu americanu.
sally
5.1.2002 19:40:31
jasminko,
zjisti si ještě jednu věc - jestli pojišťovna bude platit i "pre-existing condition" - tzn. jestli ti zaplatí těhotenské prohlídky a porod, pokud už přijdeš do států těhotná...
Jinak jestli bude tvůj manžel zaměstnaný, měl by mu zaměstnavatel zajistit pojištění - i pro rodinné příslušníky. Na tom trvejte - protože nikdy nevíš, co se ti může stát a banální prohlídka u doktora (angína) vyjde na 300 - 500 dolarů (podle toho, jestli ti dělají nějaké laboratorní testy), ultrazvuk je cca 700 atd.
Renka
  • 
5.1.2002 19:08:19
Mila Jasminko,

ja si zivot v USA bez pojisteni ani nedovedu predstavit. A pokud planujete mimco, urcite si nejake pojisteni vyrid. Ja jsem se pojistila v praci (group insurance), kde jsem predtim delala (v usa) a bylo to velmi prozirave. V tehotenstvi jsem mela problemy,rodila jsem cisarem a syn byl tri mesice po narozeni v nemocnici na intenzivni peci. Po tom vsem nam prisel ucet dohromady za me i za maleho neco pres 350 000 dolaru!!! Vsechno do posledniho dolaru zaplatila pojistovna.Nedovedu si predstavit, ze bysme tu castku meli zaplatit my a ani neverim, ze by tuto castku zaplatila ceska pojistovna. Nevim. Urcite se ale pojistete a jestli by mel manzel moznost pojistit se v USA pres praci, tak nevahejte. Pa Hodne stesti
Jillina
2.1.2002 17:22:48
Pokud manzel ziska grant, tak budeme od zari v USA. Pokouseli jsme se ted pul roku o miminko, abych stihla porodit jeste v Cechach (pripadala jsem si tak trochu jako manufaktura na deti, co musi plnit plan :-)), ale bohuzel se to nepovedlo. Ted to uz nezkousime tak moc intenzivne, nebot mame prave obavy, jak by to bylo s porodem v USA, jak by nam to pojistovna proplatila, jestli existuje nejaky pripojisteni pro porod apod. Ja si prave myslim, ze je ta nadeje mala, a porod v USA je asi pro nas dost draha zalezitost. No, rozepsala jsem se, ale podstata otazky je, jak to po financni strance resite vy. Mejte se moc hezky a diky za odpoved! Jasminka
  • 
1.1.2002 0:34:02
Mile maminky,

tak se vam ozyvam jako treti nastavajici maminka z Kalifornie, jsem zatim v sedmem tydnu, takze mam vsechno teprve pred sebou, ale rada bych s vami byla v kontaktu, ja bydlim dvacet mil na jih od San Francisca, mate-li zajem, tak se mi ozvete na e-mail danibart@yahoo.com!
5.12.2001 20:28:50
Diky holciny!
Pusu.Simca a Sarinka
Lubylu
16.11.2001 1:54:01
Simonko a Sarah

musely jste si toho prozit hodne a misto krasneho porodu nastal necekany zmatek, ktery si zadna nastavajici maminka nepreje. Presto jste vse zvladly s obrovskym uspechem a jsem moc rada, ze se Sarinka mala "velka" bojovnice nevzdala a vse pomalicku, ale jiste dohani.
Jsem na vas moc pysna
Ed
15.11.2001 17:07:30
Jsem moc rada,ze i v Ceske republice je porodnice,ktera je schopna zachrant tyto malickate clovicky.Nevim estli jsi plne uvedomujete jakym zazrakem Kristynka je! Jako nase Sarah obe mohly mit nevivinute plice,krvaceni do mozku a velmi casta je slepota! Tu nastesti u nasi berusky zahnala laserova operace.Vim co jste prozivali,bylo to tez pro mne a manzela nejtezsi obdobi v zivote.Nase take zhubla a prvne jsem ji zacala kojit,kdyz ji byly tri mesice....pred tim se vsechno mleko zmrazovalo....
Preji Vsi Kristynce vse nejepsi,plno zdravi a lasky."mamaberushka"
15.11.2001 16:46:36
Ahoj Julie,
dekuji za Tvuj prispevek a moc Ti preji,aby se Ti narodilo zdrave miminko!
Dej mi vedet jak vse probehlo u Tebe!
PS:Odkud jsi presne?
Hodne stesti.Simona
macicka
5.11.2001 21:59:39
ahoj petra, ked vas dve s radkou pocuvam, tak sa skoro hanbim, ze ja nemam este pre miminko kupene skoro nic. okrem krasnej kombinezy, dvoch dupaciek a jedneho bodicka. po starsom synovi tiez toho vela nemam, lebo na prve tyzdne mal vsetko pozicane, co teraz nejde, tak musim kupovat skoro celu vybavicku a nejako sa do toho nemam.
sme na tom podobne, ze ta boli chrbat a rebra, aj sama tiez mam tieto problemy a je to des. a tiez mi velmi busi sdrce, ked si lahnem inak ako na lavy bok. uz sa tesim, ked zase budem ako predtym, ale mame pred sebou este tri mesiace...na kedy ti teraz posunuli termin? najskor to bude tak, ze porodis v termine a babatko bude vacsie, ja si myslim. ktovie? na dalsi ultrazuk idem az tusim o 5-6 tyzdnov, tento tyzden mame pred sebou test na tehotensku cukrovku.
drzte sa.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 46 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.