| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 4 roky

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 31 [Dalších 1 >>]
Ráďa, 1 dítě
  • 
9.1.2005 17:39:05
Tabulky jsou jen pro představu. Náš 3-letý chlapeček umí kotrmelec od 1,5 roku, barvy zná od 2 let, od 2,5 roku umí jezdit na kole a zná spoustu pohádek a básniček z paměti (5x delší než mraveneček) a teď ve 3 letech umí všechna písmena a začíná skládat slabiky. Ale apsolutně odmítá hru s kostkami, modelování, malovat ho taky nebaví a přestal střídat nohy při chůzi ze schodů. Když ho chci něco naučit či si s ním hrát, řekne mi:"Mami běž pryč, já sám." Nebo uteče. Ráďa
  • 
2.1.2005 0:01:30
Nic si z toho nedělějte, moje dvojčata - Vládík a Kristýnka, dělali to samé, pouze pojmenovali k barvě jinou stejně barevnou věc. Až když jsem začala říkat, to samé já, začali mě opravovat a říkat,citon je jako sluníčko, no to jo, má stejnou barvu - žlutou. Ani nevim kdy to skončilo, trénovali jsme to před nástupem do školky a teď jsou jim 4 roky a školku navštěvují již druhý rok. Jana
Jana 2 kluci (3 a 1 rok)
  • 
16.11.2004 22:07:58
Můj 3-letý syn si od malička "hraje" na geniální dítě. V jeho 6 měsících mi lékařka řekla, že je šikovný jako jiný děti v 8 měsících. Začal chodit před 9 měsícem. V roce a půl uměl přečíst skoro všechny písmenka ( A - auto,B - babička...) a zapamatoval si i celou básničku Polámal se mraveneček. Ale teď si s ním nevím rady - učíme se barvy už asi půl roku!!Neumí žádnou!!On ví, že třeba citron má barvu jako sluníčko, ale to ŽLUTÁ z něj nedostanu.Kde jsou potom ty všechny tabulky?
9.9.2004 13:18:26
Milá Magdo,
ta hra se slovíčky je moc prima. Mám taky 4-letou dceru a taky nosí ze školky taková strašná slova. Já jsem to vždycky přecházela, ale tvoji metodu musím zkusit. Moc se mi líbí. Musím Vám říct historku. Peťa přišla ze školky a jak si hrála s panenkama, mimochodem řekla děvka. S manželem jsme zůstali zírat, manžel to nevydržel a ptal, kde na takové slovo přišla. Začínala nabírat na pláč, když mezi slzičkama řekla, že mluvila o děvečce. S paní učitelkou si povídali pohádku o pastýři a děvečce. Takže milé maminky, všechno není takové jak se na první pohled zdá.
20.8.2004 3:25:01
Dobrý den, moc se mi líbí jakou hru hrajete na zlobivá slovíčka?Ted nevím jestli jsem to napsala dobre,ale chci se zaptat můžete mi poradit nekdo dítš mi lže nevím jak na to, ikdyž mu říkám a proč mi lžeš on mi snad nerozumí.A nebo mi rekne mami a nedostanu na zadek?V říjnu mu budou 4roky.S pozdravem Lenka
Jitka+Natali 2000
  • 
13.7.2004 7:36:31
Já už tyhle "tabulky" neberu vážně dlouhou dobu. Rozhodně nemám žádné vyjímečné dítě, ale moc do těhle průměrných tabulek nezapadá od malička. Kotrmelec bez jakéhokoli učení dělá od 18 měsíců, ale dozadu jej teda neumí. A s malováním jsem tedy v 43 měsících také dále než u človíčků. Oblíbený obrázek je třeba jednoduchá koloběžka.S mluvením jsme na tom tak, že neumí vyslovit "r" a "ř", ale jinak mluví vcelku hezky česky ( i když někdy zazní : "Já to napšu" = " Já to napíšu" apod. ). Máme samozřejmě kolem sebe šikovnější i méně šikovné děti. Takže když se to zprůměruje nebudou tabulky možná tak daleko od pravdy.
Eva , tři děti - 19, 14 a 4 roky
  • 
25.5.2004 13:12:35
Proč hned myslet na nejhorší, děti přece nepřijdou do styku jen s rodiči, mají také starší sourozence, ti mají své různé kamarády - a je to hned! Nedělala bych z toho vědu, dítě musí vědět, že se to neříká, ale především nesmí poznat, že to s námi zamávalo. Říct: " to je ošklivé slovo, to říkají jen hloupé děti" a víc nereagovat.
Eva
Mirka
  • 
4.5.2004 12:07:17
Hm.. tak kotrmelec (dopredu aj dozadu) vie dcéra od 2,5 roka. Od 3,5 roka vie stojku na hlave (naučila sa to sama, ja ju neviem dodnes :o)).
19.11.2003 21:33:44
Pani Radko,
myslim, ze si delate zbytecne starosti. Moji dceri budou take brzo ctyri roky, take chodi do skolky a tim padem domu take nosi vselijaka slovicka. Muj nazor je, ze delat z toho velkou vedu, i kdyz se jedna o vysvetlovani v dobre vire, ze prave moje dite je inteligentni a ze si da domluvit, je na skodu. My obcas hrajeme hru na hodna slova (DEKUJU, PROSIM, MAM TE RAD) a bolava slova (...). A kdyz se obcas nejake to bolave slovo objevi, tak reknu, ze me tak moc rozbolela hlava, kdyz jsem to slysela, ze asi vubec nebudu moc cist pohadku ... U nas to docela zabira.
Mejte se hezky,
Magdalena
Radka, skoro 4-letý Pitrýsek
  • 
16.10.2003 21:19:43
Peťulkovi budou za pár dní 4 roky. Jako každá maminka chci pro svého syna jen to nejlepší, takže již od miminkovského věku jsem mu vyprávěla pohádky a snažila se rozvíjet jeho osobnost. Poslechnu si jeho názor a stejně tak mu řeknu svůj. Na to, že jsou Petříkovi "teprve" tři roky, je hodně vnímavý a chytrý. Jen bych řekla, že je líný - ve školce si jediný nehraje s dětmi, protože to "eumí", nekreslí s nimi obrázky, protože to "eumí"... A jsem z toho zoufalá. Ale sprostá slova, která se ve školce učí, ta mu jdou. Zrovna přišel s tím, že Marcelka s Péťou (ne můj syn) říkají sprostá slova. A na mou otázku: "a jaká", mi odpověděl: "P..a". Zůstala jsem na něj koukat s otevřenou pusou a nevěděla, zda se smát, či začít kázat. Zajímalo by mě, kde to děti v předškolním věku, sotva čtyřletí, berou. Pokud se takto doma titulují jejich rodiče, je to hodně smutné.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 31 [Dalších 1 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.