| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 4 roky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 31 [Dalších 11 >>]
Kamila
  • 
1.11.2006 12:32:33
Můj čtyřletý syn sice mluví a hodně, ale jen sám pro sebe a špatně vyslovuje. Že se neptá jsem už tady psala. Vůbec ale nekomunikuje s cizími lidmi a ani s dětmi. Nemluví ani s učitelkou ve školce. S námi začal komunikovat tak před dvěmi měsíci.
Lucie a Klarka
  • 
10.10.2006 18:34:02
mam ctyrletou dceru ktera nechce komunikovat,uz si nevim rady
Jan, 4-letá dcera
  • 
19.7.2006 13:57:05
Myslím si, paní Magdaléno, že vaše hra na "bolavá" slova, ze kterých vás bolí hlava, může být i škodlivá. Myslete na to, až vaší dceři bude třeba 18 let a bude mít přítele, a jak už to tak bejvá, sprostým slovům se neubrání nikdo, vy je taky znáte. Co když to bude mít vaše dcera v podvědomí, a bude ji z těch slov opravdu bolet hlava? Psychosomatika je záludná věc.
Myslím si, že úplně stačí to co píšou ostatní maminky - říct, že takhle mluví hloupé a ošklivé děti, a tím to hasne.
  • 
27.3.2006 14:41:28
My řešíme stejný problém. Syn (v srpnu bude mít 4 roky) se taky vůbec neptá. Ptala jsme se na to psycholožky i logopedky a obě dvě se shodly na tom, že je inteligentní a že se ptát nepotřebuje. Že děti, které vše ví se neptají. Tak mne trochu uklidnily. Tak uklidním snad i já Vás.
Zuzka (syn 3.5roku, dcera 1rok)
  • 
29.1.2006 19:36:13
vývoj mého syna víceméně odpovídá tabulkám, dobře mluví, má velkou slovní zásobu (zaskočil mě například správným použitím slov kompresor nebo trilobit poté, co jel s prarodiči kolem Barandovské skály do technického muzea:-) Ale vůbec se neptá proč? jak? Má hrozně bujnou fantazii, většinou si na něco vytvoří názor, vypráví nám to a čeká (resp. nevím, jestli čeká), že ho opravíme. jako třeba: "drak se rodí z vajíčka". doufám, že je to v pořádku, hloupý nevypadá, tak snad na těch otázkách vývoj nestojí.
  • 
13.1.2006 14:15:42
tak nevím, náš syn /v březnu 4 roky/ si sám neumí hrát,jen se mnou. nenapočítá do tří,barvy taky neumí jen sluníčková, travičková atd. když mu bylo 18 měsíců, tak doktorka říkala, že je a vypadá, že i bude hodně inteligentní. Ovšem to ted tak nevypadá. Pořád si čteme, to ho baví, když čtu já a on jen poslouchá a potom máme spoustu pomůcek na barvy a psaní a počítání a to ho nebere. držet správně tužku se naučil v 3,5 letech a to ještě stěží.
Umí jezdit na kole bez koleček to trvalo 3 dny až se to naučil, jezdit na ledních bruslích /za 4 hod./ na lyžích na sjezdovce /za 6 dní/.
ale to se naučí většina dětí,když mají příležitost. kotrmelec samozřejmě taky. Tak nevím co z něj jednou bude?
11.3.2005 11:37:21
Ali, tuším, že jde o období vzdoru. Chce to jen obrnit se trpělivostí, snažit se hledat motivaci a čekat, až to přejde. A ono to určitě přejde! U každého dítěte se tohle období projevuje trochu jinak i třeba v jiném čase. Ale všichni tím projdem. Tak si s tím nelam hlavu a vydrž!
Alena jedno 4leté dítě
  • 
10.3.2005 22:58:57
Beru tabulky jen orientačně a ani je nijak zvlášť nesleduji.V něčem jsme lepší v něčem ne oproti jiným dětem,-jaké by to bylo kdyby jsme byli všichni stejní.Co mě,ale trápí je chování mého syna,když mu chci já nebo manžel ukázat novou hru,nebo ukázat jak by mohl udělat nějakou věc lehčeji nebo jinak -začne zuřit, vztekat se křičet, brečet...Pokud on sám není pro věc nadšený nic s ním nesvedu.Dost jme mu to i vysvětlovali,nebo že to jen zkusíme-nic.Poraďte jak jinak bojovat.
Mirka, 4-rocny syncek
  • 
16.2.2005 10:39:11
Dobry den, ja s vami musim len suhlasit, pretoze moj syn uz tiez "ovlada" tie sproste slova, ale ked som nu povedala, ze tak rozpravaju len hlupe a skarede deti, tak s tym prestal.
Bára,1dcera
  • 
13.1.2005 4:56:50
Souhlasím, má dcera zase ve 4 letech udělá kotrmelec jen s obtížemi, ale už přes rok nešišlá, umí "r" i "ř", od dvou let je schopna vzprávět pohádku, kterou jednou slyšela, kreslí dle mého soudu lépe než já apod. Žádné dítě do tabulky nezařadíte.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 31 [Dalších 11 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.