| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 4 roky

 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]
17.3.2010 20:53:55
NENÍ DŮLEŽITÉ KDY SE NAUČÍ BARVY A DALŠÍ VĚCI......DŮLEŽITÉ JE MÍT JE RÁDA BEZ PODMÍNEK..VĚŘTE MI.....
Naprosto souhlasím s tímto názorem! Přijde mi, že v poslední době je v módě se předhánět, kdo a kdy začne co nejdříve něco dělat. Jsem ráda, že mám doma naprosto normální, zdravé a šťastné dítě. Myslím si, že malí géniové to mají v životě hodně složité.

27.1.2010 0:33:00
přesně tak... také neznám "a proč" do omrzení - a tak jsem se na to těšila:))

Kubča umí velkou abecedu a čísla do 10ti od 1,5 roku, od 2 let dopravní značky a značky aut, teď, ve 4 letech latinské názvy dinosaurů, slovní zásoba obrovská, dětský žargon v podstatě nikdy neměl...

... proč by se ptal, když chápe, co se mu jednou vysvětlí...:)
luccus
  • 
9.11.2009 18:20:04
A tohle ma jako maminku uklidnit,spis jste se tady pochlubila svoji naprosto genialni dcerou....
Šárka+Dominička
  • 
16.12.2008 14:12:21
Tak naše holčina toho namluví až dost, občas si z ní děláme legraci, že by potřebovala vypnout. Naváže hovor s kýmkoliv kdekoliv. V obchodě s prodavačkou, dnes s paní v čekárně u doktora kdz já jí tam nechala ať chvilku počká, že mi paní doktorka dá recept, zavřu dveře a už slyším, že tam brebentí s nějakou paní:-)
Ale zato třeba na kole bez koleček zkusila párkrát, kolo se s ní trochu naklonilo a už strach a ne a ne. Na dětských in-line bruslích jezdí. Básničky si zapamatuje po pár přečteních, ale u některých věcí jsme zas pozadu atd. Prostě každý jsme jiný a to je to hezké:-)
Ilona a její holčičky
  • 
29.9.2008 14:15:20
Moje holčička kotrmelec zvládá, protože navštěvuje výběrovou gymnastiku.
marcela (3,5 a 6)
  • 
5.11.2007 16:20:35
mam 3,5 letou dceru. je to normalni zdrave dite, mluvi krasne, ve vetach, vyslovuje i ř a r, udela kotrmelec, umi jezdit na kole bez postranich kolecek, pamatuje si pohadky i basnicky, hezky zpiva, hraje si s detma, je hodna. ale neumi namalovat vubec nic, jen takove čmáry. její sestra 6ti letá v tom věku už uměla namalovat postavicku, domecky, slunicka. vim, ze se deti srovnavat nemaji, ani to nedelam, ale mam strach, abych nezanedbala treba dysgrafii, jestli se to uz ted da poznat...?
Olga, babička 4leté vnučky
  • 
22.10.2007 17:45:24
Řekla bych, že váš chlapeček není zralý k úkonům,které by měl dle vás zvládnout, má možná málo odvahy a nejspíš to nejvíc trápí jeho víc než vás.Možná byste se měli zamyslet nad tím, jak mu tu činnost udělat zábavnější a s úsměvem.I jablíčko dozrává a uvidíte, že se to časem srovná.Moje vnučka se mnou nemluví, když na ní něco chci proti její vůli a nepřejte si vidět ten ošklivý kukuč. To bych snad byla radši ve vaší kůži.
Alena
  • 
18.6.2007 9:16:54
Je to tak. Můj 4letý syn neudělá kotrmelec ani neskočí s rozeběhem, bojí se sjet skluzavku, bojí se na kolo i koloběžku. Ale umí písmenka, zajímá se o sopky, planety, houby (máme 4 atlasy, pozná každou houbu v nich, ví jestli je jedovatá, jaký jed obsahuje, nebo jestli je vhodná k vaření, sušení či nakládání...), umí vyprávět pohádky... Prostě je to normální chytrej kluk, kterej je jen sportovně velmi nenadanej. Za to je zlatej, klidnej, soustředěnej, vyhraje si sám s plyšovejma zvířátkama 2-3 hodiny, kdy odpočívá po obědě. Prostě je náš!:-)))
7.5.2007 14:05:48
Nebojte se, muj syn (nyní 4 roky) se rozmluvil před 5 měsíci- nejdříve komunikoval jen s námi a nyní mu komunikace ve školce nedělá žádné problémy. Jen s cizími je to ještě špatné, strašně se stydí. Když mu bylo 3,5 roku byly jsme dokonce na logopedie a paní doktorka nám řekla, že je brzo na obavy - že se mu prostě nechce. No a nyní nám z něho občas bolí hlava.
petra, dan-2 roky, petr-15let
  • 
31.1.2007 14:39:19
ACH JO, JEN JSEM SI PŘEČETLA VÁŠ PŘÍSPĚVEK A HNED MUSÍM REAGOVAT.........JSEM UČITELKA NA ZŠ, COŽ NENÍ PODSTATNÉ ALE JEN PRO ÚPLNOST......
MŮJ PRVOROZENÝ SYN SE TAKÉ JEVIL PŘÍMO GENIÁLNÍM V MNOHA SMĚRECH....MOHU VÁS UBEZPEČIT, ŽE SE VŠE SROVNÁ VSTUPEM NA ZŠ A JE TO DOBŘE......DLE MÉHO......DNES JE V PRVNÍM ROČNÍKU STŘ. ŠKOLY A MÁ CO DĚLAT ABY VŠE ZVLÁDL, JE TO ALE BEZVADNÝ KLUK A MYSLÍM ŽE HLAVNĚ PROTO, ŽE JSEM NA NĚJ NIKDY NEKLADLA PŘÍLIŠ VELKÉ NÁROKY, VŽDY MU NECHALA TZV."JEHO PROSTOR" A HLAVNĚ HO MILOVALA......A TO Z NĚJ UČINILO OSOBNOST KTERÉ SI VÁŽÍM....
NENÍ DŮLEŽITÉ KDY SE NAUČÍ BARVY A DALŠÍ VĚCI......DŮLEŽITÉ JE MÍT JE RÁDA BEZ PODMÍNEK..VĚŘTE MI.....
JE ÚPLNĚ JINÝ, ALE VÝCHOVNÉ PLÁNY MÁM VPODSTATĚ PODOBNÉ.......MYSLÍM TAKOVOU TU KOSTRU A ZBYTEK NĚJAK DOPADNE...PŘEJI VÁM HLAVNĚ ZDRAVÉ A ŠTASTNÉ DĚTI..........
 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.