| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Obézním dětem jen dieta a pohyb nepomáhá

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2126 z 26 
1.12.2010 14:40:12
Tak geny hrají určitě velkou roli. Další kámen úrazu vidím v tom, že člověk s problémy s alkoholem se může alkoholu začít vyhýbat, jídlu se vyhýbat nemůžeme a je velmi těžké "neuklouznout".
Hilly.
1.12.2010 14:23:59
No ale on se nedědí jenom sklon k obezitě, ale i k určitým vzorcům chování..tj.třeba zahánět deprese jídlem, nesportovat, nežít aktivně, přežírat se večer, mít prázdý život a jen vysedávat u televize...taky se dědí, dle mého, chuť k jídlu. Někdo jí aby mohl žít, někdo žije aby mohl jíst...jídlo je jeho potěšení, motor, program dne.
Nelze si nevšimnout jak Halina Pawlowská třeba mluví o jídle, to je prostě z její strany vyloženě rozkoš a taky podle toho vypadá.
Tyto lidi celkem chápu, taky s váhou celkem bojuju, ale zase mám silnou vůli, takže dokážu celkem obstojně překonat hlad když hubnu(třeba po porodu).Teď si zrovna pochutnávám na kuřeti s brokolicí a česnekem, dělané v troubě na vodě a s rýží...a je to celkem dobrý..akorát budu mít za dvě hodiny hlad jak vlk..potom ještě pojedu 40minut na orbitreku...ještě mě čeká tak týden hubnutí, pak to před vánocama zabalím, od porodu jsem dala dolů tak 14kg(po příchodu z nemocnice)..udržet váhu mi celkem jde, prostě se nepřejídám večer.
1.12.2010 13:45:22
Viděla jsem jeden pořad o obezitě. Bylo to z Ameriky, takže šlo spíš o super obezitu. Mluvil tam jeden lékař, který si sám nechal udělat bandáž žaludku a dlouhodobě se obezitou zabýval (sám tyto operace prováděl). Hodně mě šokovalo, kolik toho ovlivní geny. Mluvil tam o tom, že je to opravdu prokázáno. ~n~ Dokonce i lidé, kteří tam zhubli mají obrovské riziko, že v budoucnosti opět přiberou. Jídlo je totiž jako droga a málokdo dokáže odolat. Byl tam jeden člověk, který zhubl díky cvičení a zdravému stylu, ale časem opět nabral a zase vážil přes 200 kg (nebo víc, už nevím přesně). Vyprávěl o tom, jak zhubl (vážil 85 kg), jak ho to změnilo (i povahově - mimochodem k horšímu) a jak si jednou koupil párek v rohlíku, který miloval a říkal si, že jeden mu neublíží, pro jednou. Jenomže snědl jeden, koupil si další a další... nakonec jich bylo hodně. A to všechno najednou. A začalo vše nanovo. Prostě stejně jako narkoman či alkoholik.
Něco podobného jsem kdysi viděla i s jedním českým lékařem, který léčí obezitu. I tady mě šokovalo, že geny hrají skutečně důležitou roli. ~n~
1.12.2010 10:01:43
Hilly, ja myslim ze neni treba hledat vinika, ony i ty rodice maji problem sami se sebou a my to za ne nevyresime.Detem se da takhle lepe pomoct,ony i kdyz se dostanou zpet do rodiny i tloustky,v dospelosti,kdyz budou sami chtit(casto pro dobro svych deti),vzpominky na prozite zazitky jim pomohou.
Je to beh na dlouhou trat,ale ucinkujici dlouhodobe.Ne ze se detem neco prikaze-zakaze a dospeli si mysli,ze tim je to vyreseno.
1.12.2010 9:48:55
je to tak,on kazdy clovek,nejen dite,vypada tak jak se citi uvnitr.Nejlepe to jde poznat na lidech co si nejakym zpusobem zahaluji hlavu i tvar(kde nesviti slunce),to jsou lide co se uvnitr sebe trapi a chteji se schovat i sami pred sebou.
Hilly.
1.12.2010 9:42:48
Na jejich straně je většinou vina, že to došlo až tak daleko. Pokud se dítě dostane zpátky do rodiny, kde sami rodiče jsou obézní, bude jakákoli terapie k ničemu. Dítě motivaci pochopitelně mít nebude, protože se ztotožní s jedním z obézních rodičů a vidí, že se dá žít i s desítkami kil navíc.Taky těžko bude chroustat vyrovnaně mrkev, když se vedle jeho máti bude cpát voňavým bůčkem.
Já to vidím tak, že dokud se dítě neosamostatní, nebo se nezmění stravovací zvyklosti celé rodiny, nemá šanci
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2126 z 26 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.