| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Příběh o odmítnutí amniocentézy s dobrým koncem

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 182 [Dalších 152 >>]
Slamenka
  • 
24.8.2010 18:19:12
http://ona.idnes.cz/zastaraly-a-nepresny-test-desi-tehotne-zeny-pojistovny-na-nem-ale-trvaji-1lp-/zdravi.asp?c=A100824_173803_zdravi_lf
Gora
24.8.2010 10:51:46
Mmch, dík, že mi přeješ, ať neotěhotním, ale asi sis nevšimla, že já už dva syny mám.
Navíc, taky sis asi nevšimla, že jsem psala, že starší má ADHD (jak mi tady jedna reagující nepsala, taky to je svým druhem postižení), navíc je často nemocný. Jeho léčba a moje léky kvůli mému zdraví stojí ročně spousty peněz a spoustu času. Mít dítě s postižením, musela bych jednoho nebo druhého zanedbávat. A možná ti to bude připadat divné, že mám ráda i toho věčně nemocného s ADHD, o kterého se musím mnohem více starat, ale miluju je oba naprosto stejně. A milovala bych je, i kdyby se jim cokoliv stalo.
A v tomhle si asi taky nečetla všechny mé příspěvky, psala jsem, kdyby se projevilo na AMC, že má VĚTŠÍ postižení, tak bych nejspíše zvolila interrupci.


Gora
24.8.2010 10:29:23
Asi neumíš ani číst, nemáš sama nějaké postižení?

Nikde jsem nepsala, zda bych položila nebo ne svůj život za dítě.

Mmch, každý člověk má možnost volby, a je jen na něm, jestli chce vychovávat dítě s postižením nebo ne.


Podle tvých názorů soudím, že jsi náboženská fanatička, která potrat nepřipouští.
Gora
24.8.2010 10:25:14
Jano, jak ty jsi omezená.~a~
Vše vidíš jen z jedné strany, a to, že může mít věc více pohledů prostě nepřipustíš. S takovými lidmi nemá cenu se bavit. Ještě, že si můžeme vybírat přátele.
Gora
24.8.2010 10:22:57
Je spousta možností, když člověk už jedno dítě náročnější na výchovu nemá, sám není nemocný, takže nemůže pravidelně někam s dítětem s postižením docházet, a hlavně, když nejsou finance, někam s tím dítětem dojíždět.
Sobecké je, mít dítě s postižením, když na něj nemám peníze, sama nejsem zdravá, vím, že se o něj díky tomu nepostarám, jak bych měla a dost možná by kvůli tomu skončilo v ústavu, nebo taky kvůli tomu, že tady za pár let nebudu.
Každý den by mě žralo svědomí, mít dítě, které se o sebe nedokáže postarat, a já doufala, že se mé potíže nezhorší natolik, že se nebudu moct postarat ani o sebe.
Gora
24.8.2010 10:17:53
Další chytrá, co nečetla všechny mé příspěvky.~a~
Pročtěte si je všechny, a pak kecejte pytloviny.
jana
  • 
24.8.2010 9:10:39
To jsou přece výmluvy - na cokoli, kohokoli. Lze se postavit proti názoru všech a jednat v souladu se svým - názorem, přesvědčením, svědomím, a ne s sebou nechat vláčet jako ta ovce - co by tomu řekli lidi a aby se na mě sestřenice nedívala skrz prsty. Možná by ta samá sestřenice (kdokoli jiný) vbrzku pojal k Tobě obdiv a úctu.
Jaký si to uděláš, takový to máš. Přece když Ti spadne dítě do špinavý stoky, nebudeš se rozmýšlet, co by na to řekli lidi, kam jsi to vlezla, jestli jim pak nebudeš smrdět, ale prostě normální reflex rodiče (i jiných) je pro to dítě skočit. (I když pravda, někdy náhodný chodec skáče obětavěji, rychleji než vlastní matka.
jana
  • 
24.8.2010 1:36:23
Jsou vtipní ti doktoři. Kecají o etice, mají problém, když jim tam matka nechá novorozence (ať je jakýkoli), ale klidně nenarozené děcko usmrtí, naporcují, vycucnou, nebo ho zavraždí a matka ať si porodí mrtvolku.
To jim přijde etičtější.
jana
  • 
24.8.2010 1:29:06
Jistotu? A co kdyby to vyšlo ok, a dítě se narodilo postižené? Dostkrát se už stalo.
Nebo by bylo ok, a podělali by to zdravotníci u porodu - taky dost časté.
Nebo by se prostě přidusilo.
Co s ním pak?
Taky do kýble?
jana
  • 
24.8.2010 1:26:26
Snad neotěhotníš. Pže když pro vás by už místo pro dalšího nebylo, jeden by se nevlezl, láska se vyčerpala, došla. Ach, jak smutné.
Snad Tě nepotká, co tady někdo psal, že jedno krásné velké dítě měl, pak nečekaně otěhotněl, a teď nevím, zda si to malé nechal nebo ne. To krásné velké dítě zemřelo při havárce. Je pak rozdíl malé mít nebo ne, že?
Snad Tvoji synové nepocítí z toho, že bys taky nemusela mít dost lásky pro ně, jednoho z nich, vašeho psa, jejich manželky, jejich děti...
Láska se počítá jen ta, kterou dáš. Čím víc vás je, tím více lásky mezi vámi. Omez se na jednoho, umřeš jak studna vyschlá, rozbourané schody do prázdna...
Někdo miluje jen svoje děti, někdo jen některé z nich, někdo miluje i kamarády svých dětí.... Někdo miluje jen zdravé krásné děti, znám takové babičky, jiné nerozlišují mezi svými vysoce erudovanými vnoučaty s prestižním místem a těmi, co se sotva vyučili. Každý má jiné dary. Někdo je zdravý, jiný má alergie, ekzém....
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 182 [Dalších 152 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.