| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za odměnu do Mekáče

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 65 [Dalších 45 >>]
MM, 2 kluci
16.7.2010 17:19:36
... alespoň podle mého názoru:

Do výčtu záporů bych určitě přidala právě ten přístup ke zvířatům (přičemž Mekáč samozřejmě není jediný "hříšník") - pamatuji si dobu, kdy byly výzvy McDonalda bojkotovat, protoře kvůli chovu skotu ve velkém na výrobu hamburgrů kácel (nechal kácet) obrovské plochy pralesa v zemích tzv. 3 světa. Nevím zda je to stále aktuální, snaží se teď o lepší image, ale nemyslím si, že by se něco zásadního změnilo...

Také bych vyjmenovala neméně špatnou věc, a tou je jednorázové, tudíž vyhazovací "nádobí" - plastové a papírové kelímky atd. I tam nejsou jediní, ale byli jedni z těch, kteří to zavedli. Ty haldu odpadu co se tím produkují jsou hrůza!

U nás je to tak,že děti o Mezkáči vědí od kamarádů, ale nijak zlášť to nevyžadují (zatím?). Párkrát byly na tom jejich tobogánu, protože jezdíme kolem a kluci si moc přáli ho vyzkoušet :-), já jsem jim tam koupila zmrzlinu (v kornoutu, tedy v podstatně žádný obal), případně sobě kafe. Ale je to drahé a třeba kafe teda žádný zázrak...

15.7.2010 15:49:30
Chutná mi tam. Nechodím tam často, miluju cheeseburgery právě z McDonalda(že by to bylo tou sladkou bulkou?), no chodit tam pravidelně, byla bych jako soudek, což je moje hlavní motivace zavřít oči a mířit jinam, když míjím Mekáč:)))) no ale já jídlo miluju, haha, takovej smažák v bulce s tatarkou je podobné lákadlo, ne vždy tomu odolám.
Denisa
  • 
15.7.2010 0:11:18
Tak nejak ve zkratce jde o to, ze enzymatickym procesem zmeni glukozu v kukuricnem sirupu ve fruktozu a tu potom smichaji s cistym kukuricnym sirupem (100% glukoza), aby dosahli pozadovane sladkosti. Vysledny sirup je mnooohem sladsi nez klasicky cukr, je tekuty (takze se lip prevazi a skladuje), zvysuje trvanlivost vyrobku a je mnoooohem levnejsi nez cukr! Proto mu vetsina spolecnosti dava prednost. Vetsina velkych spolecnosti proste radsi pouziva tohle, nez cukr, je to i treba v Heinz Kecupu, ktery se u vas prodava bezne..Problem je to, ze cukr premenuje kazda bunka v nasem tele, ale tuhle vec dokazi premenit jen jatra a to jeste ne celou, velka cast se rovnou meni na tuk, protoze telo proste nevi co s tim. Kdyz tot u zacalo, tak bylo jen asi 400g na osobu rocne. Ted uz toho je 27kg na osobu rocne! Hruza. V evropske unii na to dali limit, nesmi se tam toho vyrobit (nebo prodavat, to ted nevim, jak presne to maji) vic nez 300.000tun. cukru tam je asi 19 bilionu tun. Zlatej cukr, podle me...
To co tam mate je podle me prave to, co je tam natahano odsud. My se tomu zacali vyhybat, domu to neprinesu, ctu ted kazdou cedulku. Ale taky to nejde porad, treba kdyz jsme pred par tydny jeli na vikend a bydleli v hotelu, stacilo se podivat na stul pri snidani - chleba (na 99% to mel, ale nemel na sobe napsany slozeni, samozrejme :-)), marmeladicky na stole, takovy ty malinky - bylo to na nich, yougurt - bylo to na nich, ketchup od Heinz - bylo to na nem.. Takze jsme to holt jedli, venku se tomu proste je tezke vyhnout, ale jak rikam, domu to uz neprinesu. a zadna sranda, jsme v mnoha smerech odkazany na bio veci, coz se teda vcelku prodrazi. ale stoji to za to, vim, za co platim. za zdravi. u HFCS zdravim platim.
jinak par odkazu tady :
ale je to v anglictine...
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100322121115.htm
http://healthmad.com/nutrition/dangers-of-high-fructose-corn-syrup/
http://www.thekitchn.com/thekitchn/food-science/princeton-proves-high-fructose-corn-syrup-woes-once-for-all-112003
http://en.wikipedia.org/wiki/High-fructose_corn_syrup
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100322204628.htm

Dr. Lustig, profesor pediatrie z Univerzity San Francisco ma zajimavy nazor na to, proc uz se to davno nezakazalo..Rekl - Amerika nemuze priznat svetu, ze je jeji jidlo skodlive. Protoze co by nam pak zbylo na prodej svetu? Jedine co mame na prodej jsou zbrane, zabava (entertainment, uz nevim,jak to prelozit..:-)) a jidlo. Nic jineho nemame.
Kopřiva Dvoudomá
14.7.2010 17:02:47
Asi tak... :-)

Je to hnusný? Tak nejez.

Ale chápu, že pokud přítel tlačí na to, že se miláčkovi musí vyhovět, tak to je těžká situace...
Gajka + 2
14.7.2010 14:02:44
Jako sociologický fenoméme je myslím "mekáč" zajimývá, vždycky byl trošku jiný než ostatní fastfoody, ale za mně když se rozhlédnu v našem okresním městě a vidím ty nejrzůnější vietnamsko/čínské fastfoody, ty různé specialitky, které se smaží, kdesi vzadu na oleji a olej z nich často dost kape, nebo ty zvláštní gyrosy, co s původními gyrosy moc nemají společného, když je vidím, jak je dělají, o hygienickcýh podmínkách těchto rádoby občerstevení ani psát nebudu, tak si říkám, že ten mekáč je pro mne "nejmenší" zlo. Taková tortila s velkým salátem..mňam. Líbí se mi, že všude nabízí skorto to stejné, způsob přípravy je stejný, člověk vidí i do výroby tj. odhadne, jak se to dělá a jak to tam vypadá. To ž tam někdo chodí na oběd pravidelně nechápu, leze to dost do peněz a moc se člověk nenají (tedy aspoń můj manžel :)) ale já za sebe v tom speciální problém nevidím, není pro mne rozdíl jeslti bude jednou syn chodit místo do školní jídelny do mekáče na hamburger a nebo si bude kupovat v automatu cocacolu a v kantýně ve škole brambůrky, oboje samozřejmě neschvaluji, uvidíme jak se s tím za pár let vyrovnáme :)
14.7.2010 13:37:15
Mekáč mně osobně nevadí. Jednou za čas (v průměru 4x do roka) si zajdu na McChicken (nebo rolku), šejka a zmrku. No a mám vystaráno. Teď bych si třeba dala zmrzku, ale jsem na dietě, takže smůla.
S dítětem tam ale jen tak nepůjdu, čím později, tím lépe.
Niky
  • 
14.7.2010 11:10:01
Prosím vás, mohla byste o HFCS napsat něco víc nebo přidat nějaké odkazy? Co je problémem u tohoto sladidla - vždyť přece fruktóza by měl být čistý ovocný cukr, glukóza hroznový, nebo to nějak rafinují?
Lei
14.7.2010 9:10:46
Domnívám se, že autorka článku nemůže vědět, co nám, rodičům, HLAVNĚ vadí - pokud to tedy nemá z nezávislého zdroje zjištěno. Tudíž je článek o tom, co si ona myslí, že je na Macovi nejzávadnější.
14.7.2010 8:31:02
Nechodí. Proto si myslím, že to není o nic míň nezdravé než to co jíme doma nebo v jiných restauracích.
Denisa
  • 
14.7.2010 6:07:27
Nebudu ted psat o tom, jake jsou nutricni hodnoty, nebo jestli krava ze ktere je hamburger vyrobeny byla behem zivota stastna, nebo naopak. Vcelku bych i opominula reklamu apod. Ale musim vam rict, co me na McDonald"s vytaci nejvic - vsechny, VSECHNY produkty krome 6ti ktere se u McDonalda prodavaji obsahuji tzv. High fructose corn syrup (cesky asi glukoza-fruktoza nebo neco podobneho). Je to nahrazka cukru, ktera se bezne pouziva v USA, ale kterou se EU zatim snazi kontrolovat a limitovat.Proto ji zatim prave najdete jen ve vsech tech sragorkach z ameriky - subway, mcdonald"s, coca-cola a dalsi. Kdo umite anglicky zadejte si to do googlu, budete koukat co to je. Je to pro telo vlastne jed, chova se to v tele uplne stejne jako alkohol (az na ten akutni stav - ze proste clovek neni opily), ale telo a jatra na to reaguji stejne - zpusobuje to jizveni jater, ketre vede k cirhoze, tuk na jatrech (tady v USA mi osobne gastroenterolog rekl, z ekvuli tomu maji velike mnozstvi malych deti, co uz maji tuk na jatrech (neco, co normalne mivaji az obezni dospeli nad tricet!).Zpusobuje to cukrovku a taky obezitu, proto je v americe tolik tlustych lidi,a tuk se uklada na brise, tak jako u alkoholu, kde je nejnebezpecnejsi.. tahle sragora se do jidla zacala pridavat asi pred 20 ti lety a ted uz je temer ve vsem - jogurty, chleby, marmelady, zmrzliny, i v beznych vecech, kde cukr necekate, jako treba zrovna ten chleba. Vy v Evrope mate zatim jeste stesti, ze se tomu muzete vyhnout. Tedy za predpokladu ze se vyhnete americkym fast foodum. A jen na zaver chci rict, ze nejsem zadny fanatik nebo nekdo kdo nesnasi ameriku. ziji tady skoro 6 let a mcdonalda a tak, jsem si s radosti davala cela leta. Preslo me to pred par mesici, kdy jsem se o tomhle dozvedela a neco vic si o tom zjistila a prodiskutovala to s gastroenterologem...Je to hnus.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 65 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.