| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za odměnu do Mekáče

 Příspěvky 110 z 65 [Dalších 55 >>]
Jana79.
27.7.2010 12:40:13
Booze, ty nadelas. A kam chodis ve meste s malymi detmi na zachod ty? Takovi moralisti jsou nejlepsi... Asi jina vychova... ~;)
Niky
  • 
22.7.2010 18:45:24
Díky za všechny informace. Docela mne to vystíhovalo. Že je v kdečem glukózo-fruktózový sirup, to tak nějak vím dávno, ale vždycky jsem si to představovala asi jako kdyby se cukr rozpustil ve vodě nebo tak nějak. No tak to už se teda fakt nedá jíst skoro nic. Ach jo. Ještěže aspoň nejíme pribiňáky...
Niky
  • 
22.7.2010 18:41:06
Díky za všechny informace. Docela mne to vystíhovalo. Že je v kdečem glukózo-fruktózový sirup, to tak nějak vím dávno, ale vždycky jsem si to představovala asi jako kdyby se cukr rozpustil ve vodě nebo tak nějak. No tak to už se teda fakt nedá jíst skoro nic. Ach jo. Ještěže aspoň nejíme pribiňáky...
20.7.2010 13:56:53
to mi je fakt ľúto... si v ťažkej situácii, lebo aj chceš zakročiť rázne, ale kvôli citovému vydieraniu (že malý už k vám nebude chcieť chodiť a otec ho tým pádom neuvidí) sa to nedá. najhoršie je asi fakt to, že dcérka začína po chlapcovi opakovať.
lenže mám pocit podľa toho opisu, že ak to teraz nezastavíš, bude sa to zhoršovať. nedá sa nejako dohodnúť s chlapcovou matkou? možno by pomohlo, keby bol chlapec u vás dlhšie, nie iba na víkend. lebo aj keď začne odmietať jesť doma varenú stravu, tak si ho mama príde vždy vyzdvihnúť. a čo mu inak chutí? aké ovocie, zelenina? bude to asi náročné, ale budem držať palce, nech sa to podarí zmeniť. neustupovať, to je asi postup, ktorý by ste ako rodina mali zvoliť. a z obeda spraviť zábavu a hru. (nemusí končiť jedením, ale napr. zdobením) :)) ja by som asi postupovala takto: nech ti obe deti pomôžu - najskôr zostavíte spoločne jedálniček - potom spolu niečo fajné ukuchtíte... a kľudne to berte ako hru, kde šéfkuchári súťažia o hlavnú cenu, porotcami budete aj vy aj oni...a hlavnou cenou napr. výlet niekam, kde často nechodíte a podobne. decká sa môžu hrať s cestom, miešať polievku, dochucovať, pučiť zemiaky a ozdobovať. každý vo svojom hrnci, alebo všetci spoločne napr. zemiaky uvaríte spoločne (ako kašu), mäsko si však nazdobí každý sám - buď polka broskyne, plátok syra, šunky, alebo rozbiť naň vajíčko... chlapcovi by sa mohlo páčiť flambovanie palaciniek. dievčatku zase zdobenie šľahačkou a ovocím. bolo by fajn, keby sa do toho zapojila celá família... :))) aj so starými rodičmi a podobne. potom ani chlapec nemusí zjesť veľa, len treba ochutnať z každého jedla, aby ho mohol obodovať. proste spraviť z toho zábavný cirkus. viem, asi sa to nedá robiť každý deň, ale môže to byť napr. váš rituál raz, 2x za mesiac... možno malými krokmi sa to podarí... držím palce!

Denisa
  • 
19.7.2010 22:18:18
Tedy takovy, ktery by doopravdy vysvetloval, co to HFCS je a v cem je skodlivy..
Denisa
  • 
19.7.2010 22:14:47
Tak jsem akorat prijela do Cech a sla jsem nakoupit pro sve deti nejake jidlo a docela me to vysokovalo, ale mate toho tady uz taky hodne a vubec ne jen v americkych vecech jak jsem si myslela. Uzasne, ceske pochoutky pro deti tim oplyvaji! Pribinak, Opavia, Brumik, yogurty..No, nevidim uz zadny rozdil v tom co tady v obchodech mate vy a co je na policich v americe. Ale tam uz se o tom aspon vi, tady jsem nenasla jedinej odkaz na netu v cestine...:-( Jmenuje se to tu glukozo-fruktozovy sirup.
Lucka 345
19.7.2010 8:52:08
Článek je dobře napsaný, ovšem nejsem si jistá, jestli tříleté dítě zrovna o to "pěkné stolování" zvlášť stojí. V běžné restauraci je dost těžké při čekání na jídlo udržet malé děcko na židli a pokud se to povede, stejně si se vším hraje a chová se poněkud nepatřičně. Rodič, snažící se dítko umravnit, se tím pádem snadno začne také chovat nepatřičně. Někdy to kolem stolující i personál těžko chápe. I přes mou veškerou snahu si prcek stejně představuje "pěkné stolování" poněkud jinak než dospělí. A z jídelního lístku si bude asi těžko vybírat - číst neumí a většina názvů jídel mu stejně nic neřekne. ~d~
lklasinka
19.7.2010 6:10:10
přesně tak, u nás se chodí za odměnu ( uši, očkování...) dostanou dětské jídlo s hračkou, já si dám kafíčko, které si vypiji v klidu, protože si tam zahrají v koutku, toho jídla si skřítci ano nevšimnou protože nemají čas. Vytáhnou jenom tu hračku. Zřejmě jim to ale taky moc nechutná.
Ale nechodit ze zásady, se asi nevyplatí. Kamarádka je zásadová, přesvědčená že NIKDY. Její syn jim ve 3 třídě sebral 100,- aby to mohl vyzkoušet, nevím jestli by mi stálo za to to takhle hrotit.
18.7.2010 20:40:35
Abych řekla pravdu, já mám McDonalds docela ráda. Dokonce jsem nadšená, pokud na něj narazím třeba na dálnici, jelikož nabízí nejen nekuřácké prostředí s dětskými židličkami, většinou i dětským koutkem, tak dokonce přebalovací místnost a vždy čisté toalety.
Starší dcera je nadšená z hračky a mladší si v klidu sní své miminkovské jídlo. Prostě takové zastavení považuji za relax a odpočinek před další cestou.
Na rozdíl od hrůzného zastavení na jiném odpočívadle, které nabízí pouze příšerně zakouřenou hospodu s bandou rusky hovořících dělníků a nabídkou jídel typu smažák či guláš.
O vhodnosti a výživové hodnotě těchto pokrmů se snad nemusím rozepisovat.
Mám li si tedy vybrat, jasně vítězí "Mekáč".
Jitka R.
  • 
18.7.2010 14:52:00
Pokud jsou malé děti a špatné počasí, může to být opravdu jedna z možností (bydlíte-li ve větším městě, kde McDonald či KFC je), kde se sejít s kamarádkou, relativně v klidu si, někde napůl cesty, popovídat a děti nechat vyblbnout v čistém prostředí (ne v ponožkách, bačkorky s sebou ~t~ ).
Prťata nemusejí hned baštit hranolky (i když pár hraček z HappyMealů doma taky máme). Sem-tam jsme tam s prckem zašli, prckové-kámoši se vyblbli a byl klid. A většinou děti měly užitek jen z těch hraček, na jídlo neměly vůbec čas.
Možná, až syn povyroste, bude jeho potřeba navštěvovat podobné podniky větší, ale prozatím, 4,5r v tom vidí opravdu jen možnost vyblbnutí se v herničce a hranolky, ty baští pouze výjimečně. I když opravdu ty od Donaldů či KFC jsou určitě zdravější než kolikrát doma připravované ve starém fritovacím oleji. Osobně kupuji ty do trouby a to ještě výjimečně.
 Příspěvky 110 z 65 [Dalších 55 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.