| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když jde do tuhého: Dospívající a domácí nepořádek

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 67 [Dalších 27 >>]
Zuuuza
6.2.2010 11:00:54
~R^~t~
Zuuuza
6.2.2010 10:58:50
Mili ~t~~t~ Zatím máme 2,5letého syna a další je na cestě.. Ale fakt jsi mě pobavila. Ó, jak já to přežiju ~t~
magggi synáček z léta09
6.2.2010 9:37:36
pro ni, až jí bude 30 :o)
Setkala jsem se v životě s mnoha puberťáky, a ať byli jakkoli originální a vzájemně se odlišovali, téměř vždy jsem si vzpomněla na "Co život dal a vzal" a úžasný nadhled Betty McDonaldové.
Také četla řadu článků a knih...a nakonec si stejně každý musí vynalézt cestičku (zpravidla minimálně schůdnou) sám :o))
5.2.2010 23:43:31
Tak na to kašlu - co je v koši, to vyperu. Děcka to pak věší a skládají, takže by si samy přidělávaly práci ~z~ No a velký kluci bydlej s tatínkem, prádlo mají na starosti oni, tak se starají sami, aby měli co na sebe ~t~
5.2.2010 23:37:09
Někdy to taky není výhra se systémem "co není v koši na prádlo, neperu". Kámoščini puberťáci prostě praktikují úklid tak, že seberou všechny válející se hadry, špinavý, čistý, mrsknou je do koše a hotovo. Matka tráví před praním drahnou dobu tím, že jim to zase z koše mrská zpět, čímž vznikne znovu čurbes ~t~.
Winky
  • 
5.2.2010 21:37:24
vidíš - poučení se třeba ještě nedostavilo, ale legrace musí být i tak :-)

Zpětně teda musím obdivovat moji mamku, za její železné pravidlo "uklízecího čtvrtku" ze kterého nebylo úniku (pátek se nehodil protože jsme většinou někam odjížděli). I když jsem to pubertálně ignorovala nebo měla kecy, hotovo to být muselo. Nevím vlastně jak to dokázala, byla jsem bordelářka strašná, shnilý svačiny v baťohu a následně plesnivý batoh.....

Nicméně výsledky to zanechalo - na její uklízecí techniky jsem si rozvzpoměla v UK kde jsem si mimo jiné přivydělávala jako "cleaning lady" a domácí mi mohli ruce utrhat - že umím vyčistit odpad ve vaně, že otírám dveře i nahoře kde se usazuje prach, že luxuju i pod postelema, že vyčistím žaluzie růčo jednu po druhý.... stejnou zkušenost udělala kamarádka-spolužačka v USA kde 2 měsíce pracovala v hotelu jako pokojská. Když ji hotelmanager viděl že si k vaně klekla když ji měla vyčistit, byl z toho upřímně radostí v šoku jak ten úklid dělá poctivě, že to se u nich nevidí (pššš pššš sprejem a opláchnout) :-)
5.2.2010 21:21:55
Můj muž se narodil s klapkama na očích(co se pořádku týká),synové(vlastní,nevlastní i v PP)to zřejmě "zdědili"~a~.Přesto nezoufám:donedávna syn používal naše auto,huntoval ho,nechával odpadky pod sedadly...(nenatankoval nikdy)~q~.Potom si pořídil vlastní vůz a hned první jízdu mě upozornoval,že nesmím kouřit(smrdí mu auto),mám si oklepat boty od sněhu a malej brácha at mu sakra neokopává ty zadní sedačky~d~.Všude mu visí "stromečky"(až se mi dělá nevolno):-©.Tak snad mohu doufat.....~z~~b~
Helena, 3 dospělé děti
  • 
5.2.2010 19:14:56
To je krásné téma. Všem, které máte ještě malé děti, ale už jaksi tušíte, že to asi nebude jednoduché, trochu vás potěším. Představte si dvě děti, tak ve věku 7 let, jak nechtějí uklízet. Načež do pokojíčku vlítne matka(já v mladším vydání) a začne vyhrožovat, že jestli si okamžitě neuklidí, tak jim to vyhážu z okna. Odejdu do kuchyně, v pokojíčku je klid, říkám si, asi uklízejí. Za chvíli zvonek, za dveřmi cizí paní, v ruce jakousi známou panenku, že prý z našeho okna lítají hračky. No fakt, moji miláčci mi chtěli ušetřit práci, tak to udělali za mne. ¨
O deset později - neskutečný bordel v pokojíčku, matka jen jako rušivý živel. "Vyneste si ten koš s odpadkama" - nezájem. Tak ztrácim nervy, koš vyklopím uprostřed pokojíčku - tumáte, teď to s vámi pohne. Nepohlo. Matka se slzami v očích sbírá odpadky. Bylo to někdy hodně bouřlivé, udělala jsem jako matka hodně chyb (kdo nedělá?), ale happy end stojí zato. Já jsem se lety poněkud uklidnila a z mých rebelů vyrostli báječní lidé, dokonce i pořádkumilovní, a tyto a podobné situace jsou v naší rodině teď po letech zdrojem ohromného veselí.
5.2.2010 17:58:49
~t~Já jim taky někdy uklízím, zjistila jsem, že pro moje kluky je lepší jedna konkrétní práce, úklid pokoje je moc složitý, skládá se z více prací najednou a oni se většinou dostanou tak kousek za tu první, než je zláká jiná podstatně zajímavější činnost. Takže jedna konkretní práce a až po jejím skončení další instrukce, ale opatrně rozložit, protože po vykonání více jak dvou pracovních činností za den už v nich silně převažuje pocit, že jsou vykořisťováni celodenně se flákajícími rodiči.~t~
Jinak co já jsem si už vyslechla řečí, že úklid jednou za týden je teda nenormální posedlost pořádkem, která by se měla léčit, ~t~co mě na tom prachu tak vadí, inteligent ovládá chaos, oni se v těch hromadách vyznají.
Přijdu do pokoje, vrstvy se vrství až přetékají ze stolu a polic na podlahu, do prachu na policích se dá psát, podám informaci o tom, že je v pokoji nepořádek a slyším velmi udivenou odpověď: A kde prosim tě?
Občas jim do prachu napíšu vzkaz, něco jako NO FUJ!~z~
Jíťa
  • 
5.2.2010 17:55:47
Náhodou, máš docela šikovný kluky. Dcera by to pravděpodobně přesunula celý na zem před postel a vesele to překračovala dál.

A perlička: Jak jsem dceru učila dát si vyprat prádlo?
"Jdu prát, dones si prádlo!" na tuto výzvu mi byly podány jedny spodní kalhotky.
"Podívej se pod stůl!" ...donesla jednu lichou ponožku.
"Co máš pod postelí?" ... přinesla i tu druhou.
Ještě asi deset dalších pokynů než jsem rezignovala a zapla pračku.
Za dva dny: "Mamííí, já nemám nic čistýho na sebe."
Zatím bezúspěšně, tu poslední větu slýchávám dodnes.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 67 [Dalších 27 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.