| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: netradiční Vánoce

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 47 [Dalších 17 >>]
8.10.2009 5:52:33
Netradiční je rozmlátit pár výloh? To si snad děláš srandu. Podle tebe je netradiční kazit Vánoce někomu jinému?? No to máš tedy pravdu. Hanba by tě měla fackovat a ne se tady s tím chlubit. Juj, to jsem se dočertila.
8.10.2009 0:56:49
Gatto,

netradiční by bylo nemlej pantem a něco fakt dělat.

Přijeď k nám do ulice, jeden debil sadistickej tu nepřiměřeně vychovává svého ubožáka psa elektickým prutem, to zvíře už ani neštěkne, já jsem pro idiota malá autorita.
8.10.2009 0:38:14
Netradiční je neoddávat se konzumu jako většinová společnost a udělat radost něčím jiným než "dárečkem" vyrobeným v Číně ve smradlavé továrně plné novodobých otroků

Netradiční je neoddávat se obžerství a nenakupovat živočišné "luxusní" výrobky založené na utrpení (masíčko, rybičky, šunčička, vejce, sýrečky...)

Netradiční je jít se podívat do velkochovu, pohladit tele, které skončí na jatkách, jít se podívat do bateriového chovu a vzít pryč pár slepic a dopřát jim dožití v bezpečí, na slunci, kde se mohou pohybovat a radovat se ze života

Netradiční je jít rozmlátit pár výloh s módním zbožím, kde ziskuchtivé a morálně nízké majitelky prodávají oblečení s "módními" kožešinovými lemy získanými zcela zbytečným vražděním

Netradiční je úplně se na vánoce a celé spotřební a komerční šílenství vykašlat a ignorovat jej
xxy
7.10.2009 23:51:47
Jak se psalo výše, předvánoční honičku taky ignorujeme a snažíme se vánoce brát ne jako předhánění se v dárcích a přejídání se, ale jako klidný čas, kdy se sejdeme s rodinou. Dárky jsme na čas odvolali, ale když se nám narodil syn, tak jsme je zase zavedli, včetně kalendářů.
Loni jsem se na vánoce moc těšila. Syn měl 2,5, tak už z toho něco měl. Dcera měla půl roku. Ale jak se tak plazila po čtyřech, ujela jí ruka a bouchla se do hlavy, kterou si rozbila. Museli jí to srovnat, tak ji 23.12. operovali. Její první vánoce jsem si sice představovala trochu jinak, ale to, že jí lebku srovnali, jí se jinak nic nestalo, je absolutně bez jakýchkoli následků, byl ten nejhezčí dárek. Syna radujícího se při vybalování dárků mi manžel natočil a ještě večer mi ho v nemocnici při návštěvě ukázal. Dcerku jsem do dalších let poučila, že se rodičům dávají jiné "dárky" než rozbitá hlava, tak doufám, že letošní vánoce, ze kterých už budou mít radost snad oba, budou v pohodě a klidu doma a budou tentokrát šťastné a veselé.
Ecim
7.10.2009 22:04:42
Řekli jsme si, že se letos domluvíme se všemi příbuznými, co mají dětem dát pod stromeček a co ne. Stop stav vyhlásíme třeba na plyšáky, máme jich hodně a děti si s nimi až zas tolik nehrají. Když děti dostanou příliš moc dárků, tak se z nich stejně už ani moc neradují. Až děti povyrostou, tak s nimi budeme psát dopis Ježíškovi a koupí se jim především to, co si budou opravdu přát plus pár drobných překvapení.
Teď hlavně dolaďujeme vánoční rituály. Zatímco u nás v doma Ježíšek nosil stromeček i dárky, tak u manžela doma to bylo tak, že děti ustrojily stromeček, aby Ježíšek věděl, kam má dárky nadělit. Nakonec jsme se dohodli, že vzhledem k tomu, že máme průchozí obývák, k nám bude Ježíšek chodit na etapy. Ráno přinese stromeček (zatímco děti budou u babičky) a večer donese dárky.
Radka, 04/06 +12/07
  • 
7.10.2009 21:57:29
Letos jsem vyhlásila stop megalomanství, ale každému dáváme tip na 1 chtěný dárek. Taky jsme se dohodli, že dárky necháme u babiček a holky budou mít radost vícenásobnou a pocit, že Ježíšek opravdu chodí všude. Loni toho bylo strašně moc najednou a starší dcera se radovala z prvních pár dárků a pak už to nestíhala. Dárky od mojí mamky - hlavně kočárek- zůstaly u nich a radovala se z nich druhý den víc než ze všech najednou. Být kočárek doma, neužívala by si ani kuchynku ani kočárek, nebo aspon ne tak dokonale a upřímně.
Ecim
7.10.2009 21:57:02
Od té doby, co máme děti, dáváme většině příbuzných k Vánocům alba a kalendáře s jejich fotkami. Albíčka vlastně dáváme i k svátkům a k narozeninám. Vyjdou velmi levně, ale hlavním důvodem je to, že je to originální a osobní dárek. Vyrobit albíčko sice stojí čas a přemýšlení, ale mě to hrozně baví, a tak si tu práci dám moc ráda.

Protože je staršímu synovi už 2,5 a my ho nechceme připravit o iluzi, že dárky nosí Ježíšek, tak jsme se s manželem dohodli, že počínaje letošními Vánocemi nebudeme alba příbuzným dávat pod stromeček, ale předáme jim je mezi čtyřma očima.
Ecim
7.10.2009 21:50:50
Winky,
ty vtipné popisky dárků mi připomněly veselou vánoční příhodu, která se stala našim příbuzným. Sestřenice se ve 3,5 letech už velmi hezky naučila písmenka, ale dlouho jí trvalo, než je přečetla. U stromečku trvala na tom, že když je z rodiny nejmenší, tak bude rozdávat dárky jenom ona. Problém byl ten, že jí nestačilo identifikovat jen první písmeno (M - maminka, T - tatínek), ale snaživě louskala každý nápis na každém dárku od začátku až do konce, takže roznášení dárků se protáhlo snad na 3 hodiny a celá rodina (5 členů) z toho už byla nepříčetná. Ale sestřenka vytrvala až do konce. :-)

SnowWhite
7.10.2009 21:06:35
Naprosto souhlasím. U nás se to zvrhlo tak, že si nejsem jistá, že by dívky vydejchaly jakékoliv regulace....ale taky nesnáším utopený stromeček a děti umdlévající rozbalováním dárků :-), případně nechávající si dárky na druhý den....
Winky
  • 
7.10.2009 20:49:40
tak my asi nic speciálního neděláme, odpo se snažíme jít na vycházku do lesa (s sebou dobroty pro zvířátka - mrkev, kukuřici, jablíčka, oříšky... dáváme to k jednomu krmelci). Dělávali jsme to tak s našima když jsem byla malá, takže si docela dobře vybavuju že zdaleka ne vždy byly vánoce na sněhu, kolikrát jsme si do spadaného (zlatého) jehličí malovaly klacíkem (zlaté) prasátko :-)

Předloni jsem spíš z nedostatku píle na výrobu vhodných dárkových kartiček (kam se vepíše jen jméno obdarovaného) vytiskla na PC ke každému dárku takový proužek papíru, 2-3 řádky, kde je jednak jméno obdarovaného kapku zašifrované (např. "Tomu co miluje nutelu" apod.) a taky nějaký rádoby nebo i skutečně vtipný popis dárku (třeba sestře jsem dala pro jejího koně nasušený chleba, ale udělala jsem ho jako přesné kostičky, zabalila do krabice od bonboniéry a popis byl něco v tom smyslu "výběrové ručně tříděné krmivo pro plnokrevníky, podávejte jako pamlsek za úspěch ve výcviku" ...)
No docela se to líbilo a další rok to podobně začalo dělat více členů rodiny a tak i to čtení "jmenovek" bylo celkem veselé, ne jen rvaní papíru :-)

Jediné co bych skutečně ráda, abychom měli ty vánoce takové veselejší, je trávit třeba společně s prarodiči, jenže nikde na to není moc prostor (ani u nich ani u nás), resp. děti jsou dost všetečné a bojím se že oboje prarodiče mají už radši klid a tradice než honění dvou písklat které o tradicích nemají ani páru, resp. z tolika zajímavých věcí jsou totálně rozhození a chovají se jak smyslů zbavení :-( No třeba na to ještě dojde.....
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 47 [Dalších 17 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.