| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: netradiční Vánoce

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 47 [Dalších 27 >>]
Ecim
8.10.2009 9:57:05
Ahoj Radko,
Tvůj příspěvek mi udělal velikou radost. Je velmi milé narazit na někoho, kdo má k úklidu, nákupu dárků a pečení stejný přístup jako já.
Mí chlapečkové se oba narodili na jaře (03/07 a 05/09), ale od toho mladšího jsem loni dostala také krásný dárek - 23.12. začal kopat.
Radka/04/06+12/07
  • 
8.10.2009 9:49:14
Ecim, naprosto souhlasím, uklízím celý rok a to nejen povrchově, ale dost často i hoooodně důkladně, takže před vánocema je to jen větší klasický úklid, okna teda myjeme cca týden před vánocema, ale to by tak časově vycházelo i bez vánoc. Cukroví peču, protože mě to baví a miluju provoněný byt a hlavně ho taky všichni rádi dlabeme. A dárky kupuju proto, že mám radost, že je komu je kupovat a klidně ho koupím i v létě, když se nějaký fajn naskytne. A mladší dcera nám ted dva roky připravila stejně ty nejhezčí dárky... 2007 se narodila 24.12. a 2008 25.12. začala chodit, uvidíme, co se jí podaří letos.... že by byla bez plen?????? A co se nakupování týče, kupujeme jídlo taky většinou hned po Mikuláši a těsně před vánoci jen kapra a ovoce a zeleninu.
Ecim
8.10.2009 9:10:21
JdM, to je ale hezké a humorné pojetí Vánoc!
Podle mého názoru je hlavní si Vánoce užít - bez ohledu na to, kdy si je uspořádáme. (Což Tvůj příspěvek dokazuje.)

Nemám ráda takový ten trpitelský přístup - ach jo, musím uklízet, nakupovat dárky, dřít se s pečením cukroví, ten shon, ten stres - proč? Vždyť se tomu stresu dá vyhnout. Dárky pořizuji už v listopadu - a v klidu. Že mě kvůli tomu spousta lidí považuje za cvoka, je mi jedno. A hlavně se snažím radovat se z toho, že mám komu ty dárky kupovat. Uklízíme také v listopadu, každý den kousek, aby nás ten úklid moc nezatěžoval. Pečeme samozřejmě až v prosinci. Pečeme proto, že nás to baví a že to cukroví rádi jíme, a ne proto, aby se nad námi někdo rozplýval, jak jsme úžasní. A je nám jedno, jestli známí toho napekli víc nebo míň než my. A když cokoli nestihne, tak se to prostě nestihne a dodělá se to až po Vánocích. A na vánoční svátky už odpočíváme. Máme Vánoce moc rádi a chceme dělat všechno proto, aby je měly rádi i naše děti.
8.10.2009 8:32:58
A teď tedy mé netradiční Vánoce. Musím se přiznat, že co jsem odrostla a Vánoce se z několika důvodů přestaly slavit u dědečka, jsem je nemusela. U nás bylo vždy dusno. Otec šel do restaurantu (asi aby se vyhnul tomu, že by ho mamka zaměstnala) matka makala kolem vaření a o vánoční atmosféře nemohla být řeč. Večer tradiční večeře hromada chtěných i nechtěných dárků (jsem jedináček), pár prskavek a když ještě byla televize tak vánoční pohádka.
Loni jsme se s přítelem rozhodli celou věc vzít netradičně. 24.prosince jsme ignorovali a protože televizi jsem vyhodila už před pár lety ani ty pohádky nechyběly). Žádné dárky prostě nic. Všem jsme ohlásili, že Vánoce jsou ve skutečnosti 24.ledna. A také byly. Bylo cukroví, byly řízky a bramborový salát. S přítelem jsme vyrazili do Krčáku a nasbírali větve. Ozdobila jsem byt (nikdy předtím se to moc neřešilo) i větve, ozdobila stůl. Pozvali jsme oboje rodiče (i přesto, že moji už spolu nežijí). A udělali Vánoce netradičně tradiční. Dokonce došlo i na lití olova a svíčky ve skořápkách na vodě. Největší radost nám udělalo, že se to všem líbilo a všichni byli spokojení. Už v létě se nás ptali, jestli chystáme Vánoce i na příští leden. Pochopitelně, protože tam pro nás je Štědrý den 24.ledna.. :-) Navíc plánuji pozvat i širší rodinný okruh.. :) Začínám mít zase ráda Vánoce
8.10.2009 8:16:44
No, tak děti nemám. Zatím. A myslím, že je trochu rozdíl mezi dítětem a zvířetem. Pochopila bych, kdyby ty šutry házely matky zvířat tam vystavených. Navíc nevím jestli bys byla tak chápavá pokud by někdo házel šutry tobě do oken jen proto, že s tebou nesouhlasí. Rozumím tvému názoru a chápu a proč se ti to nelíbí. Chápu letáky a propagandu, atd. Ale ničení cizího majetku prostě nepochopím. Myslím, že tím můžeš boj za svou věc tak maximálně poškodit.
susu
  • 
8.10.2009 8:08:34
já nevím gatto, vegeteriánka už nejsem ale kožešiny stále nenosím, nicméně rozmlátit pár výloh mi fakt nepřijde v pořádku. To si člověk taky může vymyslet cokoli a bude rozbíjet, co ho napadne? Nekdo lékaárny, protože uznává jen čínskou medicínu, někdo obchody, protože neuznává konzum, někdo fotbalové stadiony, protože ho fotbal nebaví,.....atd? Asi je lepší nevnucovat druhým svůj názor, ať si o jeho správnosti přesvědčena jakkoliv a nedemolovat kvůli němu svět kolem sebe, možná, že pár let si budeš myslet něco jiného.
susu,
  • 
8.10.2009 7:58:19
Tak nevím , proč mě to přidalo sem, chtěla jsem přidat úplne nový příspěvek. no co se dá dělat.
susu, 1 dítě
  • 
8.10.2009 7:57:00
Ja se na vánoce vždycky těším. Vždy si říkám že to letos zvládnu líp než loni a nikdy se mi to nepovede. Ale stejně miluju pečení cukroví a zdobení stromečku a celého bytu( no máme jednopokojáč) a vůbec, asi jsem vánoční fanatik.

Stromeček zdobíme, abychom přilákali ježíška, ono bychom to v jednopokojáči asi líp nezvládli. Odpoledne jdeme na procházku a manžel rychle naskládá dárky pod stromek a dožene nás. Vybavuji si, jak jedny vánoce dcera na procházku prostě nechtěla a my jí vyhrožovali ,že pak nepřijde ježíšek.:-)), že to musíme být pryč, abychom ho nevyplašili.

8.10.2009 7:54:43
Ahoj Libíku,

doufám, že se máš skvěle.

Michodem nemám moc ráda, když mi někdo říká, co mám dělat. To mi přijde jak za komoušů. Já ti taky neříkám, co máš dělat. ("Přijeď k nám a pojď nám pomoct s přípravou veganských ochutnávek pro lidi třeba, nebo dej nám peníze na tisk letáků")

Ad. ubožák pes:
Myslím, že pro pána bych nebyla autorita ani já. Je to evidentně psychicky nemocný člověk, když se potřebuje léčit pocitem nadvlády nad zvířetem. Doporučení: (udělej něco ty, když jsi blíž) Dej podnět na obecní úřad a na veterinární správu. I když ti s tím asi nic neudělají, přestože jsou za to placení. Tak možná podnět ke zbavení pána způsobilosti k právním úkonům ;-)

8.10.2009 7:49:41
Až se budou ve výloze prodávat kusy tvých dětí (jelikož se zřejmě tvůj cit omezuje pouze na ně), byla bych zvědavá, jakou reakci by to v tobě vyvolalo. A nečerti se ;-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 47 [Dalších 27 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.