| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nemoc zvaná bulimie

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]
Renata + 2 piskoti
  • 
6.4.2009 5:33:35
Mam stejny problem. Dve deti 4 a 2 roky, oba hubenourci. Dcera za posledni pul rok "konecne" pribrala z 12 kg na necelych 14 kg. Syn ma ve 2 letech 10 kg. Oba ji bez problemu, miluji ovoce i zeleninu. Cokoladu a oplatky dostavaji, ale ne kazdy den. Nedavame jim ale bombony, chipsy, tycinky .....,nevi co jsou to sladka piti. Piji jen cistou vodu. Kdyz dcera na navsteve dostala nejakou limonadu, komentovala to slovy: "fuj to je hnusne, mohu dostat vodu?" Oba jsou porad v pohybu. Pokud je slusne pocasi jsme denne, od jara do podzimu, tak hodku v bazenu (vyhrivame si ho). Snad jedini kdo pernametne resi vahu mych deti jsou tchanovci. Komentare typu, "jezis to je chudinka!", "no ten/ta vypada!" "vzdy je jen kost a kuze" a dalsi, jsou na porad stale dokola. Kazdou stredu jsme u nich na veceri a to nasleduje komentar "on/ona vazne ji!, no to vazne nechapu proc je tak huubena/y". Nejlepsi ovsem je, kdyz decka jedi a chteji pridat tak tchyne to komentuje: "no ale tolik by snad nemeli jist, vzdyt to neni zdrave". Uz jsem to prestala resit, na otazky podobneho razeni neodpovidam i kdyz, kdyz je toho uz nekdy az moc odpovidam stylem: "ano detem davame jist". Byli jsme s obema na ockovani a pozadali jsme Dr. aby deti "zkotroloval". Prohlidnul, poslechnul, pobavil se nejdrive s dcerou, pote se nas zeptal co deti ji, jestli jsou spokojene a v pohode. Zaver byl: oba jsou zdravi jen nemaji vahu jako jejich vrstevnici. Jediny problem vidim v nakupovani kalhot :) Na to si musim davat pozor protoze s vetsiny v pase vypadavaji :)
naty_2007
5.4.2009 22:26:01
ja viem ze ten nazov prispevku znie ironicky ale zialbohu nie je... je sa s problemom bulimie potykam uz viac nez 13 rokov :-(((... a nepodarilo sa mi dostat ani do abstinencnej fazy. Co je odlisne na rozdiel od Teba - ja som vo vojich rokoch dospievania nikdy nepocula slovo "nejedz, budes tucna". Mala som milujucu mamu, ktora skor bola ten typ co detom dopraje a tesi ju ked sa z chuti najedia (dkoncoa ani s vahou a postavou som v podstate asi problem nemala). Ked tak nad tym premyslam neviem presne (ale za to teorii mam dost :-) ) co bolo spustacom mojich bulimickych zachvatov... (najdlhsie abstinencne obdobie ktore sa mi zadarilo bolo 2 tyzdne - nic moc, ze? teda nie ze by so bola dokonaly bulimik - ked, tak zvraciam raz za den a potom obcas 2-5 dni pauza... hmmmmm, teda to je vysledok mojich "odvykacich" snah, mala som aj podstatne horsie obdobia. Kvoli comu pisem je len to moje vnimanie, ze stale sa o tejto teme pise ako teme mladych dievcat a zien... ja mam uz 40, takze som zacala naozaj v neteenagerskom veku, mam 3 krasne deti (bohuzial ani tehotenstava a meterstva mi nepomohli, a preto zavidim babam pre ktore toto bol spustac absencie). Co je paradoxne - bulimnicky zachvat chyta ma ked nastaenie "chvilka kludu" - cas len pre mna, nikto nie je doma (pripadne deti spia), mikto ma nerusi a ja si "uzivam" - v preklade = zeriem (a potom v zachvate zleho svedomia zvraciam)... Stale dufam ze to snad nejako zvladnem (nuz, clovek je tvor naivny, vacsinou :-))) )... a tiez ze mi na to nikto nejpride skor skor :-))). Kazdopadne Ti velmi, ale velmi drzim palce. Ziadne chytrolinske rady nepomahaju (mozno trochu to moje empiricke poznanie: snazim sa aby som prilis nebola "mimo dozor"= v klude a uplne sama, s dostatkom uzasneho - zialbohu obcas aj neuzasneho- jedla nadostac. A tiez - vzdy sa potom poriem do zrkadla - vyzeram naozaj HROZNE (to ma zvycajne zastavi pred dalsim zachvatom aspon na par dni... ale toto prislo len s postupujucim vekom :-)))... takze tato rada asi nie je uplne dobra). Este raz, drzim Ti velmi palce - abstinuj kolko sa da!!! (este mam plno teorii a odpozorovanych dovodov takehoto nerozumneho spravania, ale si to nie je na tento prispevok)
Luka
  • 
5.4.2009 21:23:37
PROSÍM NEVZDÁVEJTE TO!!!!ZKUSTE ZNOVA PSYCHOLOGY, PSYCHIATRY A VĚŘTE JIM! PODLE TOHO CO PÍŠETE SOUDÍM, ŽE SE Z TOHO SAMA NEVYHRABETE! URČITĚ VÁM S POMOCÍ LÉKŮ POMOHOU. NEBOJTE SE TOHO!!!!DRŽÍM MOC MOC PĚSTI A UŽ TEĎ NA RODINĚ TU MÁTE MÁTE MÍSTO PRO VÁŠ HAPPYEND!
breburda71
5.4.2009 21:18:39
Slovo NEŽER jsem slýchala v pubertě hooodně často ( 176 cm na 65 kg, na fotkách jsem jak z vyžebraných placek),do 25 jsem mohla sníst, co jsem chtěla, pak jsem začala studovat dálkově VŠ, starat se o babičku, začala jsem přibírat...bulimii jsem měla asi 3 roky,jednou jsem zahlédla v časopise fotografii vyhublého afrického dítěte a to mě najednou nakoplo...svěřila jsem se manželovi, který do té doby nic netušil, začal mě hlídat, dostala jsem se z toho, ale za cenu přibrání asi 30 kg...jsem sice obézní, ale šťastná, že už nezvracím, pořád doufám, že se mě podaří těch 30 kg shodit, ale pokud ne, tak se z toho nezhroutím...je to závislost jako každá jiná, jen bez možnosti abstinence, o to je to horší, po alkoholikovi by nikdo nechtěl, aby každý den míchal koktejly, ale bývalá bulimička musí vařit, nakupovat atd...mě taky hodně pomohla víra, spíš ale budhismus, příčina a následek...přeju Ti ať se dokážeš toho zbavit, pocity viny jsou hrozné...měj se dobře
Katla
5.4.2009 19:39:38
My doma nemáme váhu. Když u doktora nejsem s to říci, kolik kdo z dětí váží, tak na mě koukají jak na vraha. A když se ptala doktorka mě, říkám "nevím, asi tak 63 kg". "Jaký asi tak? Já to potřebuju přesně". "Já to ale přesně nevím" "Tak se nestyďte a řekněte mi, kolik vážíte! " ~t~~t~~t~ No, nevím, proč si mysela, že se stydím, připadám si akorát. A protože oblíknu kalhoty ze střední školy, kdy jsme měla 63 kg, tak si myslím, že mám stále 63 kg ~z~. Souhlasím, že otročit mírám a váhám je naprosté šílenství.
Katla
5.4.2009 19:25:00
já mám při výšce 165 cm 63 kg a připadám si akorát! ~y~
Aignes +1
5.4.2009 17:50:37
Ani netusite, jak moc Vam drzim palce , protoze vim, v jakem dusevnim pekle a v jake dusevni bolesti se clovek s bulimii nachazi. Nebojte se ani antidepresiv, velmi mi pomohl Zoloft pri soubezne psychoterapii, leky mely velky vyznam a nemohu na ne nechat dopustit.
Drzte se, nevzdavejte se, budu na Vas, s dovolenim, myslet, jako verici uziju vyraz - modlitba za Janu:-).

Srdecne Agnes
  • 
5.4.2009 10:36:26
Moniko, problémy s jídlem jsou v hlavě, ne v žaludku. To, že se vaše dcera takovým způsobem přejídá, může mít x psychických příčin... já bych ji rozhodně vzala k psychologovi nebo psychiatrovi. Najít dobrého není jednoduché... chce to hledat. Nevím, odkud jste, v Praze bych třeba uměla dát tipy (specialisty na poruchy příjmu p.)
5.4.2009 10:32:42
Celé dětství jsem od mámy poslouchala, že mám pořádně jíst, že jsem moc hubená- a podle fotek je vidět, že jsem opravdu byla kostřička- potom v pubertě se to zlomilo na "Nežer tolik, budeš tlustá." Při 164 cm jsem měla 58 kilo. Naštěstí jsem postrádala ctižádost a pevnou vůli, moje mladší sestra to odnesla anorexií.
Po druhém porodu jsem začala nezadržitelně přibírat, zastavilo se to až na 74 kilech, to už mi bylo nepříjemné, ale nedokázala jsem se nadbytečných kil zbavit. No a ve 33 letech jsem otěhotněla potřetí, s mým tělem se začaly dít zvláštní věci, doktoři mě prohnali kolotočem různých testů, a ejhle, ona to celou tu dobu byla celiakie.
Jako perličku přidávám, že moje máma je lékařka.
Mému prvnímu synovi je 9 let, zatím roste spíš do výšky než do šířky, ale váhu si drží v normě. Nejmladší holčička má necelé dva roky, kladný vztah k jídlu a figuru přiměřenou svému věku a výšce a s prostředním šestiletým synem právě procházíme druhým kolem testů na všechno možné celiakií počínaje a štítnou žlázou konče, protože po čtvrtém roze se výrazně zpomalil v růstu ,nemá chuť k jídlu a tlustý je jak drozd pod kolenem.
Jana Malá + 2
  • 
5.4.2009 8:54:12
Děkuji Vám, musím plakat, když čtu Váš dopis. Díky.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 84 [Dalších 64 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.