| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nemoc zvaná bulimie

 Příspěvky 110 z 84 [Dalších 74 >>]
Isabella
  • 
23.9.2009 19:08:11
no ja kdyz mam 50 kg tak jsem na prasky je mi 16 merim 160 cm a mam 49kg kdyz se to priblizi 50kg zacnu mit deprese prestanu jist atd. a taky trpim bulimii
:-)
  • 
8.4.2009 11:19:27
Tak jsem se dívala na ten díl,kdy si ta hezká ženská,co nemůže mít děti,připadala hrozně tlustá.Bylo zajímavé,že když jí moderátor řekl,aby se na fotku podívala jako na někoho jiného(umazat obličej),tak se jí postava líbila.
Zkusila jsem to taky.Řekla jsem dětem,ať mě vyfotí(oblečenou a pak v plavkách).Dala jsem to do počítače a umazala hlavu.Najednou jsem viděla pěknou postavu,která mi vůbec nepřipadala tlustá.
Vlastně jsem si uvědomila,že ostatní vnímám jinak než sebe.Mám hrozně nízké sebevědomí(manžel mi ke zvednutí sebevědomí rozhodně nepřidává,když si každý večer chatuje s cizími ženskými a prohlíží si jejich modelkovské fotky).
Tak jsem si řekla,končím se zvracením.Začnu jíst pravidelně v malých porcích.Jsem hezká ženská a pokud manžel raději tráví večer u počítače než aby mě třeba hladil,přitulil se ke mně,políbil mě-ó jak mi toto chybí,přece nemusí být hned jen sex,tak už nad tím nebudu brečet a snažit se vypadat jako modelka.Musím se mít ráda taková jaká jsem!!!Držte mi,prosím,palce,ať už to tentokrát konečně zvládnu!
7.4.2009 22:17:35
No, máme také ještě nebuclatícího chlapečka, 2 roky, a ten prostě nejí, když nemá hlad. Sladké nebo nesladké, nejí, třeba půl dne. A také s tím bojujeme, protože jemu občas dám i sladké jindy než ke snídani, když předtím dlouho nejedl a dcera je strašně rozčilená, že chce také.
Pak jí říkám, že pokud chce jíst to co on, musela by jíst všechno jako on, včetně ryb a masa (zvláště ryby striktně odmítá i bez ochutnání). K tomu samozřejmě nedojde. Také jsem jí vysvětlila, že někdo má lepší spalování a někdo horší a že ani já nemůžu moc jíst a mlsám alespoň jablka (většinou) a že je po mě... A že kluci obecně méně tloustnou při stejném množství jídla.
Knedlíky doma nepěstuji a babičky bohužel občas uniknou pozornosti. Tchyni "vykrmovačku" jsem musela nakonec značně eliminovat, protože dceru učila mlsat sladkosti za mými zády od cca roku (mamince to neřekneme) a podněcovala ji k jídlu (ač to nepotřebovala). Takže dnes, po té co se to provalilo a dceři byly už tři roky, ji vidí pouze za dohledu, protože domluvy a vysvětlování nefungovalo.
Ale ani tak, při všem opatrném (opravdu?) jednání si nejsem jistá účinkem. Bojím se i anorexie, takže se jí snažím vysvětlit, že kdyby nejedla vůbec, umřela by, jen všeho s mírou.
No jo, ale jestli jí neškodím, neponižuji, jak to mám vědět? Vůbec nevím, jestli šestileté dítě je schopné tohle všechno strávit a jestli ji to nepoznamená.
Osobně bych se navíc velmi těžko smiřovala s tím, mít tlustou dceru. Mám strach, že by se i moje jednání k ní zhoršilo, nemůžu si pomoct. To jí samozřejmě v žádném případě nemůžu říct. Jen se bojím sama sebe.
Jíťa
  • 
6.4.2009 21:57:32
Zkus si opakovat: "Komu se nelíbí moje postava, ten mi nestojí ani za to, abych si o něj opřela kolo!"

Máš určitě jiné přednosti než je super postava a kdo je nedokáže vidět, tak je hňup.

Spousta baculek (vč. mě) si s tím spokojeně žije a netrápí je to.
petru
6.4.2009 17:36:25
Mám dojem, že je nás víc, kdo by potřeboval opravdu odbornou radu,jak se 6-12 letými možná i staršími dětmi mluvit o tom, jak jíst, aby netloustly a přitom z nich nebyli bulimici a anorektici.
Sice se mi líbí ten názor, že jde hlavně o zdraví a pak až o vzhled, ale stejně se bojím, aby to časem nezklouzlo na špatnou cestu.
Nemám jen jednu obézní dceru /8let/, ale i další děti, kterým chce i babička dopřát nějaký koláč nebo sladkost.Těžko to pak odmítnout té silnější, která to zrovna miluje. A u oběda? Hubená dcera sní občas sotva jeden knedlík a ta silná by snědla i čtyři - a to se právě bojím, že když jí to zakazujeme, že jí zakládáme na bulimii apod. Třeba namítnete, že bychom neměli mít knedlíky vůbec, ale je to třeba jen jednou za 14 dní. Dokonce se nám ji povedlo přihlásit na sportovní kroužek, ale asi je to 1x týdně málo a nebo se tam dovede ulívat a navíc ji to moc nebavi.
PS. Když si vzpomenu na své mládí,kdy jsem měla 160 cm a 60-64 kg - považovala jsem se za tlustou. Dnes se svými 80 a více kg jsem pochopila, že to tak nebylo, i když v této diskuzi by mou dřívější váhu asi 80% diskutujících považovalo za obezitu, podle toho jak se popisují.
  • 
6.4.2009 17:35:52
Mám. Ale nezvracím.
Andy +3
  • 
6.4.2009 15:17:54
Také mám holčičku poněkud oplácanou, patnáctiletou, opravdu barokních proporcí. Měří 164 a váží 65. Po dohodě s lékařkou jídlo neřešíme, resp. snažím se nemít v lednici nic nezdravého. Někdy to nejde. Tři chlapy musím nějak nakrmit a zeleninka na to obvykle nestačí. Hovory o váze, tloušťce nebo hubenosti jsou u nás skoro tabu. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Uvědomuji si, že "blbýma kecama" bych mohla nadělat víc škody než užitku, na to má "kamarádky" ve škole. Jsem ve střehu, připravená podat pomocnou ruku, kdyby bylo třeba a doufám, že to nikdy potřeba nebude. Mě je 43, měřím 170 a vážím 69, porodila jsem tři děti, a to břicho mi zůstalo, neřešim. Asi neexistuje žádná univerzální rada, jak tomu předejít, případně jak z toho pak ven. Nám se osvědčilo brát jídlo stejně jako dýchání, jíst se musí k žití a není nutné to dál rozebírat. Nevytvářím žádné lákavé zásoby jídla.
Katla
6.4.2009 15:03:42
syn se hodně podobá vaší holčičce. HROOZNE rád jí, taky už od miminky, taky jsem musela kontrolovat kojení. Na rozdíl od vaší holčičky sní všechno, i ovoce, zeleninu, maso, cokoliv mu dám. Má rád sladké, slané ,kyselé.....všechno. jedl by pořád a dost a taky snadno přibírá. Dlouho jsem váhala, ale už jsem taky začala zasahovat. Vyřešila jsem to tak, že jsem mu vysvětlila, že nejde o to, JAK VYPADÁ, ale že chci, aby byl ZDRAVÝ. vysvětlila jsem mu, jaké nemoci a potíže se pojí s nadváhou a přecpáváním a takhle mu to vždycky připomínám. Snažím s emu neustále vysvětlovat, že člověk nesmí jíst ani málo ani moc, ale tak akorát a tak pestře , aby tělo dobře fungovalo . Taky jsem mu řekla, že nevadí, když bude mít pár kilo nadváhu, pokud bude pohyblivý. Opravdu si myslím, že to tak je. Lepší dítě s pár kily navíc, které se hýbe, než hubeňour, co toho moc nenasportuje. Takže se hýbe, plave, chodíme ven, turistika, kolo, brusle...baví ho to, sílu má a nestoná...Prostě bych nezdůrazňovala vzhled ale důležitost zdraví - jít přesně akorát. Vaše holčička nejvíc se totiž bude klukům líbit zdravá, spokojená, vyrovnaná a veselá - bez ohledu na to, jestli kulatější nebo hubená. ~x~
6.4.2009 14:02:55
Když čtu váš článek, připomíná mi to moje dítě. A pořád se bojím, jestli jí neškodím. Potřebovala bych radu, ale ta co mi dal doktor nám nepomohla.
Moje dcera, dnes jí je šest let, je také takové "pěkné dítě" od cca tří měsíců věku. Neříkám jí, že je tlustá, ale už jí to řekli ve školce tři kluci, takže jsme se dohodli, že sice není hubená, ale ani tlustá, ale na hranici a musíme to hlídat.
Nevím, jestli to také není cesta k bulimii nebo anorexii, protože ona sama zatím rozum nemá a strašně miluje sladké a nejradši by jedla jen to. Běžně odmítá jíst obědy a z nesladkých jídel jí jen špenát, brambory, a pizzu a těstoviny, ale jen určité druhy. Chléb a rohlíky jí, celozrnné jí nechutnají. Maso také nechce jíst. Sní mi zelený salát a rajčata. Udělaly jsme dohodu, že bude mít sladké snídaně ob jeden den, aby nějaké sladké měla a že další sladkosti během dne nebude, hlavně ne večer. Samozřejmě na jakékoli návštěvě se sladkým nacpe, jakmile má příležitost.
Ohromě snadno nabírá, stačí i jen když trochu víc jí. Byly jsme na vyšetření štítné žlázy a vše je v pořádku, prostě má jen úsporný organismus a ráda jí (to, co jí chutná).
Nemá jakousi záklopku, Když jí chutná, tak by se přejedla, už od kojení. (Musela jsem nakonec hlídat dobu kojení, protože když pila déle, samozřejmě to pak blinkala).
Když jí budu dávat vše, oč si řekne, bude buclatá až mírně tlustá i bez sladkého.
řeším to tak, že dostane k večeři jeden krajíc chleba a jestliže má ještě hlad, může mít zeleniny kolik chce. Pokud odmítá zeleninu, nemá podle mě hlad ale chuť.
Občas si tajně vezme sladkost, kterých se snažím mít doma dostupných co nejméně,
pak se jí váha samozřejmě zvýší, stejně jako po návštěvách.
Řekla jsem jí, že klukům se bude líbit i tlustá, ale že mnohem většímu počtu se bude líbit štíhlá. Také, že dneska jsou její kamarádky hubené, ale v pubertě se to srovná a pokud se bude hlídat jako teď, holky pak už tak hubené nebudou.
Nevím, jestli v ní nevyvolám bulimii nebo anorexii.
Vůbec nevím co je správné a moc se bojím, abch jí neuškodila. Ale také se bojím, aby se jí děti ve škole neposmívaly, že je tlustá. Ona je vysoká a i mohutná kostrou po manželovi, takže i když není úplně tlustá, je prostě celkově mnohem větší a ten dojem budí tím spíš.
Já sama jsem malá a drobná, ale také mi to dobře spaluje a moc jíst nemůžu. Také mi chutná sladké, jím špatně, místo obědů si občas dám jen jablko nebo salát, večer jím obvykle čerstvou zeleninu. Hřeším na zmrzlině, občas místo oběda nebo svačiny... (tajně, vím, že pro děti to není správný přístup)
Kdysi, ve čtyřiadvaceti letech, jsem asi prošla jakousi slabší bulimií, ale protože nedokážu zvracet, používala jsem projímadla. Nějak jsem se z toho sama dostala. Měřím 162 a vážím cca 50 kg, tak akorát, ale musím se opravdu hodně držet. Tím chci říct, že co se týká jídelního režimu, nejsem sama správný příklad.
Co mám tedy dělat? Co je správné? Nechat dítě jíst, aby se mu ostatní smáli, nebo ho hlídat a až bude samostatné, nacpe se samo? Nebo je nějaká další a lepší rada pro matku takového dítěte?
6.4.2009 10:04:07
Já furt od mamky slyším - "Jsi moc hubená, jíš vůbec?" (mám 167 cm a 52 kg) A měsíc po porodu svého druhého dítěte, kdy jsem měla ještě cca o 5 kilo víc než nyní, jsem slýchávala:"Nějak jsi se spravila, měla bys s tím něco dělat." Má odpověď: "Možná sis nevšimla, ale já před měsícem porodila." Tím chci říct, že názory některých lidí prostě vůbec neberu na vědomí, protože jsou zcela mimo mísu.
 Příspěvky 110 z 84 [Dalších 74 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.