| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rok snažení, rok trápení

 Příspěvky 110 z 131 [Dalších 121 >>]
Katka - zatím se snažíme :-/
  • 
17.4.2011 18:36:05
No Ondro, on asi bude háček v tom, že ty nezačneš ZASE menstruovat.
Ono počáteční "nemyšlení na TO" jde tak první 3-4 měsíce, a pak, zvlášť když už ti táhle na 30 let, si uvědomíš, že TO asi tak jednoduché nemusí být, že může být problém a informace zjišťovat holt začneš. Neříkám, že je to úplně můj případ, alkoholový maraton se mě netýká, ale 9. menstruaci jsem fakt obrečela. Titul inseminátora manžel také vycítil. Doktor mi doporučil začít měřit teplotu, tak se měřím, ale než o těhotenství se teď starám o chalupu. Je jaro, práce dost, tak si jdu dělat radost sama, když na mě příroda kašle.
Dada
  • 
7.10.2010 14:43:39
Tady přeci ale vůbec nejde o to, zda je na stres brzo či ne. Každý prožívá pocity ohledně neúspěšného snažení o otěhotnění jinak a kdo z nás může soudit, kdy je na takové pocity brzo? Každý a každá z nás jsme přeci v úúúplně jiné situaci. Jinak se bude stresovat velmi zodpovědná 25letá žena, která touží po 2. dítěti a jinak se bude stresovat bezdětný 40letý muž, který byl léta vyznavačem nezdravého životního stylu.

Naše pocity nejdou ruku v ruce se statistickými informacemi jako, že 80 % párů otěhotní do 1 roku. Emoce se řídí jinými pravidly - nezajímá je statistická pravděpodobnost, ale síla nenaplněné touhy.

S manželem jsme jeden z (zatím) neúspěšně snažících se párů. Stresuje nás to oba.

Nelibě nesu názory či rady, že na můj stres je příliš brzo a že na "to" nemám myslet. Je to stejně obtížný (ba spíš nemožný) úkol, jako nemyslet na vodu, když máte hroznou žízeň. Nebo si snad myslíte, že žíznivý na poušti by se nestresoval?

Hodně štěstí všem snaživcům a nenechte si namluvit, že jsou vaše pocity či myšlenky neadekvátní či je na ně brzo!

7.5.2009 13:35:48
Holky můžu se zeptat? Co je to za kontryhelový čaj?~d~
Ažurka + Toni+Andul
17.2.2009 19:04:21
Milá autorko,zcela Tě chápu taky jsem si s manželem prošla podobné stresy:-(snaha trvala skoro 2roky~;((po 1 roce jsem začala taky tak šílet jako ty:-(myslela na ovu začala navštěvovat bazalky,ale díky nim jsem nepřišla úplně o nervy~;)takže díky.Taky začala shánět info proč to nejde,kde je ten problém zda u mě něbo u manžela.já brala antiko 9 let což je dlouhá doba a po vysazení v těle totální chaoz:-(dohnalo nás to až k tomu,kdy jsme sexovali napovel ted musíme ne chceme:-(dokonce jsme byli 3x na IUI a po té jsem se rozhodla pro laparku,ale ta se nakonec nekonala~:-D s manželem jsme se jen hádali já když viděla rodinu s mimčem tak jsem propadala panice,že mi snad mít dítě nikdy nebudem.Myslela jsem jen na laparku,která by zjistila,kde je zakopanej pes a řekla si,že na to už kašlu,že zničím jinak fungující manželství.Začala jsem myslet,že si ještě doplním vzdělání sháněla info i o nečem jiném než,jak bych otěhotněla.Večer jsem si řekla a dost vypila si flašku šampáńa a bylo.Ráno změřila teplotu jako každý den a bylo tam 37.5~m~tak jsem si říkala to ten alkohol jela jsem pro test a nebyl to alkohol na testu byli // ~t~.Opravdu na tom něco je určitě myšlenka na dítě nejde jen tak odsunout,ale jde malinko potlačit.Přeji Ti hlavně zdraví a mysli na svého přítele podnikejte výlety a nesexujte jen proto,že máš ovu,ale že máte oba chu´t a věř,že výsledek v podobě // se brzo dostaví~k~.
snažilka Luca, 1 dcerka
  • 
15.2.2009 19:53:40
Ahoj snažilky, asi opravdu nemyslet.........Já u sebe ovulaci 100% poznám,ale zatím se nám nedaří. Není to ještě tak dlouho, tak nepropadám panice a jeden krásný poklad už doma mám.........HLavně z toho nedělat sport, manžílky to dost brzo otráví :-D
Petul
  • 
10.2.2009 16:49:11
Meli jsme to uplne stejne. Po 14 mesicich (ne uporne snazeni, ale posledni mesice jsem si plodne dny pocitala), jsem si rekla, ze to asi nepujde a ze se budu muset objednat k doktorovi ( pozor : 2 kamaradky,ktere o nasem snazeni vedely, me k doktorovi primo nutily !!) Rekla jsem si, ze po dalsi menstruaci zavolam doktorce a ejhle, menstruace uz neprisla.... Ted jsem v 6. mesici a zatim je vse v poradku.
Vendy
  • 
9.2.2009 21:09:43
tak nějak. "snažíme" se s manžou už 3/4 roku, ale ani ve snu mě nenapadlo hlídat ovulaci a podobné blbiny, neříkám, že sjem to při každém mensesu neobrečela, ale prostě jsem to brala tak, že se tělo ještě nevyrovnalo s prvním porodem a ví co dělá. Prostě jsme se milovali když byla chuť a teď to snad vyšlo, teda podle těhu testu. Takže snažilkám, nepřehánějte a milujte.
9.2.2009 15:04:59
Hmmm, tak tohle znám. Na prvním broučkovi jsme makali 2 roky. teprve kdyz jsme si řekli, že teda asi jsme neplodný, a hned po dovolený se chystali k doktorům , aby nám pomohli... no prostě, v okamžiku, kdy jsem si sama v sobě srovnávala, že to asi nepude, tak se to povedlo. Ted jsem těhu podruhý, šli jsme na to včas a já s přesvědčením, že to rozhodně tak rychle nepůjde... že snad za rok se to povede (byla jsem psychicky rozsekaná z úmrtí maminky, začly se objevovat nějaky zdravotní problemy...)- no, a světe div se... do dvou měsíců bylo zaděláno!
Pavliina
  • 
8.2.2009 13:24:30
Take se mi nedarilo dlouho dobu otehotnet, take jsem vyzkousela snad vsechno. A pomohla hypnoza. Kdyz jsem si na webu nasla, ze hypnoza pomaha i k otehotneni, nechtela jsem tomu verit. Vsechno je proste ve vasi hlave, ve vlastnim silnem presvedceni, ze vsechno je v poradku a nic nestoji v ceste otehotnet. Podvedomi zaktivuje telo samo, at je to hypnozou nebo jinou technikou. A podarilo se hned dalsi mesic! Staci se jen na to otehotneni tolik neupinat, zacit byt v klidu, v pohode, mit svobodny pocit bez zavislosti plodnych dnech. Podle meho nazoru je otehotneni strasne prirozena vec. Jen my z ni delame vedu a system, ve kterem se musi presne postupovat. Proto je nase populace tolik postizena neplodnosti, protoze na tu neplodnost a problemy s ni spojene porad myslime. Tisickrat jsme cetly, ze je treba byt v klidu, odpoutat se od vypoctu ovulace a nemyslet na to, priroda udela zazraky sama.
Martina a Tadýsek
  • 
7.2.2009 18:16:13
Já si tedy také myslím, že autorka začala propadat depresi příliš brzy až zbytečně.Myslím a i ze své zkušenosti vím, že pokud se nedaří rok nic se neděje. Nám se zadařilo také až po roce, ale byli jsme v klidu a pohodě.
Každopádně držím palce!
 Příspěvky 110 z 131 [Dalších 121 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.