| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manžel anebo maminka?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 178 [Dalších 148 >>]
Dana,2 děti
  • 
21.1.2009 19:06:14
je jedno jestli jsem mladá a blbá a neuvážím všechno tak jak bych měla,ale v momentě,kdy zjistím,že nemůžu být se svým dítětem,tak bych se okamžitě vrátila.Jakékoliv problémy s tím spojené by mě nemohly odradit,protože bych neunesla představu,že moje dítě na mě někde čeká a nedočká se.
21.1.2009 17:01:48
Chtel bych mit patent na to, jak se ma kazdy normalni otec (matka, tchyne, manzelka, manzel, ... dopln si co chces) chovat... A nebo asi ne, protoze si myslim, ze nic takoveho neexistuje. Neodvazil bys te tudiz na zaklade jednoho kratkeho odstavce odsoudit cloveka, o kterem vubec nic nevim.

Zejmena pak proto, ze ten clovek v tom problemu neni dulezity. Podle mne, manzele by se meli nejprve mentalne odpoutat od svych rodicu, aby mohly "splynout" v ono povestne jedno telo. Neznamena to rodice zavrhnout, ale kazdopadne nemaji rodice co delat v argumentaci v pripade hadek ci neshod. Porovnal bych to k pupecni snure. Dokud je synek svobodny a bez zavazku, je maminka "jedinou" zenou jeho zivota. Svatba nebo rozhodnuti se pro partnerstvi by melo tuto snuru prestrihnout. Neznamena to matku, ci rodice zavrnout, jen ty zivoty dospelych deti a rodicu by mely plynout vice mene nezavisle na sobe.
A to plati univerzalne a ne jen v pripade krkavcich matek...
21.1.2009 16:51:29
Jmenovalo se to devizovy prislib... Ale bylo to neco, jako statni souhlas pro vykon knezskeho povolani. Proste hovadina...
21.1.2009 16:48:21
Nevim, kde beres tu jistotu... Ty tu matku znas? Ja bych se takoveho soudu neodvazil...
Repulsion
21.1.2009 16:44:18
Zajímavé ale je, že člověk bez závazků se dostal za hranice (legálně) poměrně snadno... byla to halt doba plná paradoxů...
Repulsion
21.1.2009 16:42:24
No, já zas považuji některé věci za neomluvitelné - např. úkladnou vraždu, znásilnění apod. opuštění dítěte tam patří taky. Jediná omluvitelná situace by byla, kdyby jí dítě násilím vyrvali z náruče a ji rovněž násilím vyvezli za hranice...
21.1.2009 16:39:37
Proto byla běžná praxe, že např. při výjezdu do Jugoslávie se dalo to povolení /už nevím, jak přesně se to jmenovalo/ k výjezdu všem kromě jednoho dítěte. Tak to bylo u nás, rodiče s námi jako dětmi dostali to povolení do Jugoslávie ovšem s tím, že nepojede brácha, který byl nejmladší. Tak jsme teda nejeli nikam. Matky dokážou kvůli dětem překousnout cokoli a nechápu, jak máma odejde a dítě nechala u komunistů. V zemích, ze kterých se utíká za svobodou, se většinou zařizuje útěk dětem a spíš matky zůstávají doma - hlavně že děti jsou v lepším.
Sidhárta
  • 
21.1.2009 16:31:25
Jestli se manželovi autorky nedivíš, tak jsi stejný psychopat jako on! Řekni mi, co víš o sebeobětování? Každá normálně uvažující a cítící matka se přes všechno přenese - i přes ten nejnelidštější režim - jen aby nemusela opustit své dítě. Matka onoho manžela věděla, že své děcko hned tak neuvidí a přesto zdrhla za hranice. Jako matka pro mne úplně selhala a teď ze sebe dělá chudinku a svoji vinu háže na komunisty. Je to ubohé. Komunistů se nezastávám, podotýkám.
21.1.2009 16:31:22
Paroubek by se pred Tebou mohl stydet. Takhle demagogicky by to mozna nebyl schopen podat ani on.~a~

Jedine, co jsem napsal, ze se neodvazuji soudit cloveka, ktereho neznam a o kterem jsem precetl jednu nebo dve vety. Mohu ale odsoudit rezim, proti kteremu existuje spousta nezvratitelnych dukazu.

Zrovna tak nemohu odsoudil mladeho zapaleneho komunistu. Bude-li ale komunistou i ve ctyriceti, verit mu nebudu, bude-li tvrdit, ze je ve strane z duvodu dobrych umyslu... Chapes?
Repulsion
21.1.2009 16:23:24
"Mládím a blbostí" se dá ovšem "omluvit" kdeco - i nadšení mladých komunistů a svazáků, co chtěli "vybudovat socialismus" a upřímně věřili, že bez "porážky třídního nepřítele" to nepůjde ~;)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 178 [Dalších 148 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.