| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Manžel anebo maminka?

 Příspěvky 110 z 178 [Dalších 168 >>]
Anina 4 děti
  • 
28.1.2009 17:24:28
Přesto, že naše rodina za totalitního režimu dost trpěla (výslechy, zastrašování....), nikdy by mě nenapadlo opustit dítě a emigrovat. Také bych za to nevinila partnerovu matku, kdyby byla bývala v KSČ, pokud by v té době neměla informace. Zakazovat styk babičky s vnoučaty a s dcerou je nehorázné. Vadilo by mně, kdyby babička vnucovala svým vnukům své názory ohledně KSČ, přesto bych nezakazovala, aby za babičkou jezdily.
27.1.2009 16:56:05
ano,uvedomuji si to v souvislosti s timto clankem a naslednou dikusi,je to tak.Mozna manzelovi zavidim,ze mu matka denne vola,ze se o nej zajima.Nejdriv jsem si myslela,ze me to stve proto,ze je jako mamincin mazanek a dost ho to v mych ocich snizovalo.Meli jsme hodne bourlivych diskusi o tomto.Ona s nami chtela jezdit na dovolene a ja se mohla zblaznit,protoze to byly dovolene omezujici,prizpusobene tempu duchodkyne.Jenze kdyz tak koukam kolem sebe,hodne rodin je na dovolene s prarodici.Tak nevim.Ted se domnivam,ze mam zlost spis na to,ze tchyne ma se synem tak vrely vztah,coz ja s matkou nemam.Ona mi nechybi.Mam ji rada,je to moje mama a jinou nemam a mit nebudu,ale nechybi mi ani tata.Nemusim si s rodici denne volat,ani je kontrolovat,ani se jim nemusim hlasit ja,ze jsem v poradku,ani s nimi nechci na dovolenou.Co je vlastne normalni?
Hynek
  • 
27.1.2009 14:33:54
Jak jsem si tak přečetl článek, nebyl jsem si jistý jestli Petr je váš syn nebo manžel?
Podle toho jak popisujete, že jste ho zbila a pak ležel na zadním sedadle auta soudím, že u vás vládne těžký matriarchát.
Takové jednání by si manželka ke mně zkusila asi jen jednou, na můj vkus s tak "hrubou" osobou bych dávno nebyl a nejspíš bychom se v životě ani nepřitáhli.
Ikdyž hloupé řeči o matce komunistce bych asi nevedl, toto je typicky jednostranný popis událostí a vnesl by do toho i Petr svým pohledem určitě lepší náhled na váš vztah a popisované problémy.
Jana + 2
  • 
27.1.2009 10:54:30
přesně tak, on se celý život (není divu) nemůže smířit se skutečností, že ho opustila vlastní matka. Děti (i v dospělosti) si ale z pudu sebezáchovy nechtějí připustit, že je u jejich maminky něco špatně, tak prostě hledají zástupného viníka kdekoli jinde. Zřejmě si nezkusil přestavit opačnou situaci, kdyby tys přišla musím to tak nazvat s útokem jeho stylu: tvoje matka je zlá, opustila vlastní dítě. Přeju si, abys s ní přerušil veškeré kontakty a přestal tam brát syna....
Katka+tři
  • 
26.1.2009 15:04:15
Ze článku nevyplývá, že se tchýně s manželem dcery dohadují ohledně KSČ. A už vůbec ne, že si kvůli tomu do něj rýpne.Já osobně si myslím, že ten pán je silně zakompexovaný, protože jeho žena vyrůstala v milující rodině.Bohužel on to štěstí neměl...jeho matka dala přednost cizímu mužskýmu před vlastním dítětem a zdrhla za kopečky. Mimochodem dámy, než tady začnete plivat síru...kolik z Vašich přátel a příbuzných bylo ve straně???
A teď něco pro pisatelku: Moc se mi Váš článek líbil ~R^. Obdivuji jak jste celou situaci zvládla. Budu se to muset taky naučit ~;).
Barmburka, dcera 14 měsíců
  • 
26.1.2009 12:59:37
Nedá mi to, abych nezareagovala...

komunistická ideologie je založena na principu nesvobody, omezování lidských práv atd... o tom prostě není pochyb. Jak psala paní, petice na zrušení komunismu by se nezakládala, kdyby komunisté vymírali? Ale ono to tak samozřejmě není, petice je potřebná právě proto, aby další lidé nemohli souhlasit s touto ideologií! Aby se pokázalo na to zlo, které způsobili. Mělo se to udělat už dávno, hned po revoluci, ted to jde těžko. Není to o demokracii, vidite sami kolik deziluze o tomto existuje. Jaké sociální jistoty byly? Fronta i na toaletní papír, ochutnali jste někdy třeba kiwi, mango? Mohli jste jet na dovolenou k moři? Mohli jste neomezeně studovat, např. i v zahraničí? Mohli jste snad číst všechnu zahraniční literaturu? Mohli jste snad učit děti pravdu o historii? těchto otázek mohu položit neomezeně. Např. Mohli jste si bát jisti, že ten kdo s vámi bydlí v domě není spolupracovníkem Státní bezpečnosti, která sledovala váš život od narození až do smrti. ...jinak samozřejmě že 40 let ji neudržovali u moci aktivní či pasivní členové strany ale samozřejmě SSSR. Demokracie přeci není o tom, že povolíme vraždit, tak se tímto slovem laskavě neohánějme!

K článku. Petrova maminka zřejmě doufala, že se podaří přes červený kříž dostat svého syna za hranice, jak se to darilo většině matek. Otázkou je, zda o toto žádala. Petr si měl uvědomit, že do rodiny Diany nechce ejště před jejich svatbou a narozením dítěte a ne s tím vyrukovat poté. Spíš tímto zakrývá jiné frustrace. Měl by se jít léčit. Hledá si totiž zástupného viníka svého problému.

Autorka je statečná, ale myslím, že dlouho by toto nevydržel ani flegmatik, natož cholerik. Diplomacie je zajisté ve vztahu dost důležitá, ale ne za každou cenu. Než by dítě vidělo neustále se dohadující rodiče, asi by se raději meli domluvit na střídavé péči. Že to bude malému vadit? Jistě, ež to není dokonalé, ale mnohem méně frustrující než fackující se rodiče. Můj manžel vyrůstal v nefunkční rodině, dnes říká, bylo by lepší, kdyby se rozvedli.
Eva
  • 
25.1.2009 21:34:23
Fakt dobrý, přesně chápu...
Adda6a
24.1.2009 21:18:01
Paneboze Diano - tohleto opravdu myslite vazne?
Rodina je volne pristupny portal, tohle si kdokoliv na svete muze precist. Neobavate se, ze by lidem z vaseho okoli mohlo pripadat prinejmensim "nevhodne" publikovat na verejnosti tyhle citlive detaily z jejich zivota?
Tak snad jenom zbyva poprat hodne stesti, aby se v tom pribehu nekdo nespoznal a vam se to nevratilo jako bumerang.
MM, 2 kluci
  • 
23.1.2009 14:44:06
... - mému staršímu synkovi právě bylo 5 a když si to představím... ~n~ No hrozné!!!

Ale že se s ní dnes stýká "jako by nic" - ????

Každopádně si myslím že po tom všem asi ani nemůže být "normální" :-(!

A jak jsem psala už výše, potřeboval by profesionální pomoc. To přece není žádná ostuda, ale nopak šance, aby se to v jeho (a Vašem společném?) konečně životě obrátilo k lepšímu!
Diana
  • 
23.1.2009 10:25:29
Asi k tomu neměl moc příležitostí - myslím k tomu odkoukávání fungující rodiny. O Petrově otci se nemluví, vůbec netuším, jak to s ním bylo. Teta se nikdy nevdala, žila spolu s Petrem u jeho prarodičů, a zemřela, když byl už Petr dospělý. S otčínem Petr nevycházel nijak moc dobře. Ještě chci dodat, že Petrovi bylo takových pět šest let, když mu maminka odešla. Občas vypráví, jak šel maminku na její poslední cestu z Čech vyprovázet. Držel se tety za ruku a díval se, jak maminku odváží autobus pryč.
 Příspěvky 110 z 178 [Dalších 168 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.