| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dětmi v restauraci

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 78 [Dalších 58 >>]
Lenka
  • 
26.1.2009 10:41:47
Taky mám sama malé dítě, ale beru ho jen do baby-kaváren. Podle mě dítě, které se není ještě schopno chovat "přiměřeně kulturně" do restaurace nepatří. Max. na polední menu v hlučnější restauraci, nebo ty baby-kavárny.

Ale zažívám v poslední době taky nesoudné matky, které si myslí, že výskot, křik a různé skotačiny jejich miláčka musí být pro ostatní nějakým přínosem a že jsou povinni je strpět.

Takže dítě okolo šesté hodiny v kuřácké kavárně, kam se chodí lidi na kafe, na večeři, popít, nebo dítě na různých tvořivých workshopech, protože matka má pocit, že dítě může vzít všude...jo, to už jsem zažila. Výsledek? Děti otrávené, matky, popř. oba rodiče také...a nejvíc otrávené je to okolí. Když si zaplatím nemalou částku za to, abych se zrelaxovala - v restauraci konzumace, na kursu kursovné, fakt nejsem zvědavá na ječící a pobíhající dítě. Skoda peněz, podobný zážitek mám doma "live" každý den.
Já a 3děti
  • 
26.1.2009 10:03:21
i v Italii se deti vychovavaji a vsechny nejedi spagety z ubrusu, to je teda pekna hovadina!!!
Jezdim do Italie casto, sestra je tam 11 let vdana,Italove jsou vubec odlisna mentalita, pro ne je stolovani odpocinek, nic neuspechat, vychutnat si, popovidat si sejit se pratele, kolegove, rodina.
Navic maji nekolik chodu k jidlu.Je bezne, ze se zacina pecivem, udobavanim, drobenim...atd.
Deti jsou pro Italy svatost.I vychova je tam dost odlisna, jako u nas.Ja jsem na sve deti prisna, ale v Italii jsem se trochu krotila.Zvysit hlas nebo placnout dite na verejnosti by se nemuselo vyplatit.
Co se tyka matlani jidla po ubrusech, tak to muze byt hostovi uplne jedno, nebot v Italii v kazde restauraci je k jidlu uctovan poplatek na prostirani.Nevim, jak se tomu presne rekne, ma to nazev.A leckde nejsou vubec male.Takze jesli nadrobim, pokecam atd. je mi uplne jedno, protoze si za to priplacim.

Navic jsem se nikdy za celou dobu 18ti let co do Italie pravidelne jezdim, napred s jednim ditetem, ted uz se tremi, ze by se na me nekde divali blbe, ze me deti u jidla povidaji, pobihaji.Mam stesti, ze me deti u jidla nedelaji problemy a hluk a chovaji se slusne.Naopak kolikrat se mi stalo, ze prisel cisnik nebo servirka a me dite si odvedli(mozna je to i tim, ze vsichni 3 kluci jsou modrooci blondaci), aby si vybralo nejakou sladkost.A to i v nobl restauraci.Diky sestrine praci jsem se v Italii dostala i do restauraci, kde i spadnout spendlik bylo slyset a kazdy mel sveho cisnika.Ale ani v takove deti nevadily.

V normalnich Italskych restauracich je uplne bezne , ze z ,,tisice! predkrmu a jidel si vsichni berou dle chuti a nikdo se nepozastavuje nad tim, jestli je to slusne nebo ne.A cele stolovani je velmi hlucne.Deti se tam spis ztrati:-)

U nas v Brne mame par oblibenych restauraci i s detskym koutkem a rada se s detmi zastavim(prcci maji 5a3).Nikdy mi nic nevylili, nepokecali, nerozbili, nikoho neobtezovali.Dokazi u stolu cca 2h sedet, jist nebo si hrat s autickem nebo tuzkou psat na listek papirku.Ale radeji chodim tam, kde vim, ze detsky koutek je.
&
26.1.2009 8:46:40
Marto,

Souhlas. Taky hodne zalezi na tom, jak stolujete doma. Kdyz ditko i doma vidi, ze se nemlaska, nestrka nuz do pusy, nemluvi s plnou pusou, a pocka se az ostatni dojedi, tak ho neni potreba nijak zvlast pripravovat na navstevu restaurace.
Marta
  • 
26.1.2009 8:10:27
No, dceři jsou tři a synovi třináct. Ale chodíme s nimi cca od půl roku.
Osobně si myslím, že dodržovat Guta-Jarkovského je nesmysl. Ale z mé vlastní zkušenosti se děti ta základní pravidla naučí líp, když na to mají spoustu času a tak nějak to jakoby pochytají s tím, jak rostou.
Nejhorší jsou děti, které v restauraci nikdy nebyly, rodiče je tam vezmou poprvé v bůhví kolika dětech a je to stresová situace pro všechny. Návštěva restaurace by měla být pohodovým zážitkem a ne trestem.
26.1.2009 7:48:32
My tohle děláme s pizzou. Každý jinou a dílek vyčenžovat. ~b~
26.1.2009 7:45:46
Skvělý řešení, díky. ~R^
25.1.2009 21:32:09
Jejkote mankote! Co jsem to jen provedla?
Myslíš jako, že mne čeká uvržení do klatby a opovržení ode všech slušných lidí světa? ~t~
madelaine
25.1.2009 19:20:13
Monty, to chceš jako souložit jen tak pro radost, bez dalšího plození a rození?? To bych na Rodinu vůbec nepsala ~t~
25.1.2009 19:12:20
Děkuji za upozornění, mám hned na seznamu další zemi, kam není vhodné jezdit na romanické cesty spojené se souložením.
Možná jsem jenom moc velký cimprlich a těm italským dětem, co si hrály a dováděly v patiu by to bylo jedno, ale nějak se mi do těch her lásek šálivých nechtělo, dokud je bylo slyšet.
A bylo je slyšet dlouho - zřejmě potomci majitele hotelu.
Píšu si: Do Řecka jezdit pouze bez pánského doprovodu. ~;)
madelaine
25.1.2009 19:08:42
já eště taky v Řecku ~t~
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 78 [Dalších 58 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.