| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dětmi v restauraci

 Příspěvky 110 z 78 [Dalších 68 >>]
21.2.2009 1:10:55
Rekla bych, ze vase automaticke spojeni NEVYCHOVANE DITE je docela nevhodne. Prece vsichni dnes uz vime, ze jsou deti ruznych povah a temperamentu, stejne jako dospeli a nekdo ho ma proste vic a nekdo min. Vetsina rodicu urcite radeji zvoli restauraci, kde jsou deti vitany a "tolerovany" a v takovem pripade dospeli bez deti maji moznost zvolit restauraci, kde deti nepotkaji. U sebe same pozoruji, jak mi po narozeni meho vlastniho syna pribylo porozumeni pro ostatni rodice. Ne vzdy je to snadne, chce to hodne trpelivost a nelibe okoli rozhodne nepomaha. Treba ta maminka nemela jinou moznost, nez dite vzit sebou a je rada, ze muze vypnout a proste si ditka chvili nevsimat? Podotykam, ze muj syn je "nastesti" take jednim z tech, na ktereho okoli peje same chvaly, vyborne se s nim od malinka cestuje i chodi do restaurace. Ale za to jsem ja o to vic vdecna a snazim se byt vice chapava vuci ostatnim, co to tak "jednoduche" nemaji. Vsem malym i velkym preji dobrou chut pri jejich dalsim spolecnem stolovani:-)
Jitka
  • 
29.1.2009 12:50:40
Pročetla jsem si diskuzi a mám názor, že každý rodič by měl zvážit, zda jeho dítko je zralé na návštěvu jakéhokoliv "podniku". Je hezké, že rodiče chtějí na dovolené navštívit nějaký zámek či hrad, ale pokud se jejich ratolest právě ten den nevyspala do růžova a je ukňouraná, tak by měli zvážit, zda je vhodné dodržet plán a absolvovat prohlídku s ubrečeným dítkem v náruči, ačkoliv ostatní neslyší z výkladu průvodce (který je ze situace pěkně nervozní) zhola nic a vstupné platili zbytečně.
Měli by taktéž zvážit, zda je jeho věk takový, aby vydržel celou dobu výkladu a neskákal po exponátech (viděla jsem na vlastní oči).
Byla jsem svědkem i toho, že šli rodiče se zhruba ročním dítkem na prohlídku pevností v severních Čechách. Samozřejmě v "katakombách", 30 metrů pod zemí, téměř ve tmě, dostalo strach a plakalo. Myslím, že nebylo nutné, aby do takovýchto prostor šli oba rodiče. Pokud to chtěl vidět tatínek, tak maminka mohla počkat venku.
28.1.2009 23:21:30
S názory souhlasím, byť bych dítě od narození do lokálu netahala. A při pohledu na matku v šestinedělí s dítětem přicucnutým k prsu mě sice vyloženě nepobuřuje, ale předpokládám, že dítě by mělo být aspoň jakž takž v klidu a mimo dosah zbytečně zatěžujících dalších bacilů a infekcí, jak od spolusedících hostů, tak i z klimatizací. S naší holčičkou jsme to už několikrát zkusili někam společně vyrazit, zhruba od jednoho roku, kdy ještě náš peciválek nechodil, ale přesto v židličce vždy vyváděla tak, že to bylo spíš o nervy a tak nějak při tom i zůstalo. Máme halt extrovertního divocha, který nám doma sice v židličce u jídla vydrží, ale v restauraci se nenechá od nás rozptýlit ničím a vyžaduje špacírování a prozkoumávání terénu. Takže si "poklidné", nebo aspoň lehce "oddychové" posezení s nyní téměř 2letou ani nedovedeme představit. To pak ale návštěva restaurace tak nějak ztrácí svůj smysl... Rozhodně v tom z těchto důvodů přestat nemůžeme, ale nějak vnitřně ty momenty odsouváme (byť bychom měli ze zvykacích a výchovných důvodů činit pravý opak). Pro nás ale bude skutečně zjevně nejlepší vyčkat, až si to doma všechno obrousíme, naučíme, nemá smysl to lámat přes koleno, pro prcka i pro nás. Je to o človíčku. Ale kdyby to mělo záležet na tom, jestli jsme chodili od narození "dostatečně často" do restaurace, aby si zvykala, tak si tak nějak říkám, že kdybych se mohla rozhodnout znovu, rozhodla bych se stejně. S námi rodiče restaurace také příliš nevymetali a většinou to bylo za odměnu. A stále mám ten dojem, že mi snad v životě toho tolik neuteklo... Snad tím nehendikepuji ani svoje dítě...
27.1.2009 12:12:41
Dětí máme pět (13,11,7,5,1a půl)a do restaurací chodíme celá rodinka-a nemusím se stydět s nima stolovat.Vědí,že se nemlaská,neběhá kolem stolu,slušně se pozdraví,poprosí,poděkuje(malej zatím dodržuje jen to nepobíhání)...ale robůtky z nich nedělám-nemusej vědět,k čemu je která vidlička a tak-to si můžem říct klidně i u stolu a nemusej to vědět předem.Mimochodem-to neví ani většina dospělých.Povídáme si všichni,když něco veselého-klidně se zasmějeme,většnou si k jídlu dáváme každej něco jinýho a dáváme si navzájem ochutnat.(ubrusy neprasíme-pokud omylem nepřevrhnem skleničku).
Jinak k těm rukám-není to pravda,že se jídlo rukama nejí.To že se jí rukama kuře-to asi ví každý,ale jsou i jiná jídla,která se podávají bez příboru-a k nim se podává miska s vodou a s citronem na umytí rukou.
Nikdy nedovolím,aby děti obtěžovaly jiný hosty,ale pokud si jdem posedět se známýma na dýl,a pokud nepřekážejí personálu,tak nemusej celou dobu sedět na židli.
Nikdy jsem se za ně nemusela stydět a častokrát slyšíme i pochvalu,jak jsou v pohodě.
prostě-když to zkrátím-učíme je chovat se slušně-a nejen v restauraci-ale když už někam jdeme,tak si jdem popovídat,odpočinout,užít si to-a od toho snad restaurace taky jsou.A jestli někdo vyžaduje ticho a sedět se složenýma rukama na klíně,tak ať jde do kostela.
A zapoměla jsem dodat-jasně že je netahám obědvat běkam,kde je nakouříno.
draculka, 2 děti
  • 
26.1.2009 17:22:12
|Přesně to mám na mysli. Restaurace, byť nekuřácká, či přátelská k dětem není primárně určená k hrátkám našich nejmenších. A když si jdu poklábosit večer s přáteli nemám chuť poslouchat řev unavených dětiček a nebo hrací hračky, které matka natahuje stále dokola, aby ukonejšila šestinedělňátko. Nevím co v tu chvíli bylo pro mne horší, zda ta odrhovačka z hračky nebo žalostný pláč miminka. Měla jsem chuť vytáhnout prs a dám mu napít a mámě pár přes hubu.
lklasinka
26.1.2009 16:43:36
fakt jsem našla v pravidlech slušného chování, že jde první muž, a nejsou moc stará, asi 5 let~d~
26.1.2009 13:09:17
Nejspíš jsem to viděla, ale jak už jsem psala předtím - v době prázdnin a dovolených.
Dovedu ještě pochopit, že se občas koná nějaká rodinná oslava v restauraci, která se protáhne, nicméně to obvykle má společnost pronajatý salónek.
Můj syn sice chodí spát cca v 10 hodin večer, ale už od devíti je v pyžamu a připravován na to, že "zalehne".
Fakt nevidím jediný důvod, proč by měl během roku trajdat večer po hospodách. Ať už kuřáckých nebo nekuřáckých. Myslím si, že hospoda není primárně určena pro to, aby se tam chodily bavit děti.
Veronika, školák a předškolačka
  • 
26.1.2009 13:01:02
Monty, škoda, že jste nikdy neviděla, jak se děti ještě i okolo osmé či deváté hodiny večer báječně baví v restauraci, kde je nekuřácká místnost, koutek s kobercem a hromadou hraček, kde mohou pozorovat, jak se jim na ohni opéká maso, kde si mohou bez zábran zatancovat, kde za příznivého počasí mohou vběhnout bočním vchodem do zahrady na houpačky, hrát si tam na haldách srovnaného dříví ... Nikomu nepřekážejí, protože ti, co chtějí v klidu kouřit a sledovat televizi, sedí za rohem. (A pravdou je, že někteří mívají děti s sebou i tam, ale to také zcela neschvaluji.) Je to pro děti báječná společenská událost, kterou milují, užijí si tam a zároveň se cítí být součástí světa dospělých. A při odchodu dostanou na cestu lízátko.
Nerida
26.1.2009 12:05:30
Do restaurce samozrejme vchazi nejdriv zena, muz otvira a pridrzuje dvere. CO je to za argument, ze pokud by byla v restauraci rvacka, tak to nejdric schyti muz? Prece muz nebude brat zenu, do podniku pochybne povesti.
26.1.2009 10:46:36
Á, to už tu bylo... svého času jsem na diskusi o kouření v restauracích psala, že jsem pro, aby do 6 (nebo klidně i do 8 hodin) bylo v restauracích zakázané kouření - i s ohledem na děti.
Dostala jsem "co proto", neboť matky s dětmi přece mají právo jít s dítětem do restaurace třeba v 10 hodin večer. ~;)
No, já nevím. Občas vidím děti večer v restauracích (nemám na mysli během dovolených někde u moře nebo u přehrady) a fakt mi nepřijde, že by to pro ně bylo vhodné prostředí a že by se tam bůhví jak bavily. Mám 6ti letého syna, do restaurací s ním chodím, ale večer v hospodě v životě nebyl a dokud nebude ve věku, kdy do podobných míst chodí člověk sám, já ho tam rozhodně tahat nebudu. :-)
 Příspěvky 110 z 78 [Dalších 68 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.