| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 246 [Dalších 216 >>]
cizinka1
10.9.2008 15:17:39
Vzhledem k stylu tveho diskutovani a respektu k lidem, ja si dovolim take byt na tebe mila jen retoricky.

Doporucuji doplnit vzdelani, a to v zakladni dovednosti: umeni cist (pochopit psany text) a dohledavat se informace. Z tvych ubohych pokusu o argumentaci je patrne, ze vubec nechapes o cem byla puvodni vyzva, ani nic o tom, jaka je situace porodnich domu a nezavislych PA. Proc se vrhas do diskuse, kdyz nic nevis, a ani si neudelas cas prozkoumat diskutovane tema? Nectes noviny, nevis jak dopadl porodni dum v Praze, CAP u Bulovky? Jakou popularitou se tesilo Vrchlabi pred prvnim zavrenim? Troufas se predpokladat, ze neni poptavka ani lidi, kteri byli a jsou ochotni si priplacet na tydny ubytovani ve Vrchlabi pred porodem, platit si PA a jejich peci? Je az takova rozkos delat se ze sebe negramota? (Vyhledavat si informace v dnesni dobe jiz je zakladni soucasti gramotnosti.)

Vis jak Nemky a Rakusanky si vydobily svobodu rodit mimo kliniku, coz ted je naprosto respektovana volba, s prokazatelne vynikajicimi vysledkami pro zivot a zdravi rodicek a novorozencu v porovnani se stejne zdravymi zenami v nemocnicich? Stejne tak, jak o to ted usiluji Cesky. Doporucuji si provzdelat i v teorii a historii obcanske spolecnosti.

Ke strachu. Pred prvnim porodem jako zodpovedna a v knihkupetstvich orientujici se zena docela dukladne provzdelala jsem se v soucasnych trendech v porodnictvi. Libil se mi pristup "prirozeneho porodu" a vybrala jsem si porodnici na Morave, ktera tento pristup slibovala. Nebala jsem se vubec. Behem porodu jsem ale zjistila, ze skoro nic ze slibovaneho pristupu nebylo dodrzeno, a jak jsem pozdeji pochopila, reklama porodnice byla proste oslehnuta z jedne videnske kliniky, a nikdo z personalu ani nebyl proskoleny, ani nebral vazne. Dostala jsem strach, protoze jsem vedela, ze postupy vyrazne zhorsuji moje sance na zdravy porod bez zasahu. Dopadlo to pak dost mizerne, i presto, ze jsem se snazila svuj strach potlacit, a zachranovat situaci jak se dalo. Mozna si to vezmes osobne, ale budiz: nektere zeny nedokazou zblbnout na tu uroven, aby akceptovaly, ze jejich dite je vystaveno zbytecnemu stresu a riziku komplikaci.

Zpracovat tento spatny zazitek mi pomohla ne svecena voda, ale porod v zahranicnim porodnim dome.
kreditka
10.9.2008 15:05:42
Tak pokud by se mnou tolik času vydržela strávit tak bych v tom problém neviděla R^ Snad jen v tom, že bychom ji u nás neměli kde ubytovat:-D
MarkétaP + 4 dcerky
10.9.2008 15:00:41
Kreditko, to se celkem pleteš, trávila by, kdyby to bylo potřeba, aspoň ta moje určitě.
kreditka
10.9.2008 14:52:01
Promiň Lenelko, to nesměřovalo tobě, jsem tu na rodině nová a nějak to ještě neovládám ;((
Jinak jsem měla veliké problémy se rozkojit, prakticky mi to trvalo po celou dobu co jsem byla v porodnici, chudáci sestřičky na de mnou stály kojení co kojení a snažily se mě nakonec úspěšně rozkojit, z tohoto důvodu si myslím, že byl pro mě pobyt s mimi v porodnici prospěšný. Přeci jen porodní asistentka, která by mě doma navštěvovala např. po ambulantním porodu by u mě těžko trávila každé 2 hodiny, kdy malá pila.:-D
10.9.2008 14:48:31
stejně nechápu, vzhledem k láci a jednoduchosti a v neposlední řadě vysoké poptávce, proč už nejsou porodní domy v každé ulici...

Bóžíčku na nebíčku, vždyť to je pořád dokola. Ptž se ministerstvo zdravotnictví obrací na Českou gynekologicko-porodnickou společnost, která k jejich vzniku dává zamítavá stanoviska A nejedná se jenom o porodní domy, v době, kdy se projednával nový zákon o nelékařských povoláních, který má sladit české zdravotnictví s evropských a ve kterém mají porodní asistentky vysloveně uvedenou pravomoc samostatně pečovat o zdravou těhuli a rodičku, tak gynekologové proti tomu silně protestovali na ministerstvu a požadovali jejich práci pouze pod dohledem lékaře. Důvod k tomu mě docela rozesmál - doktorů je dost, takže porodní asistentky nemusí pracovat samostatně Nj, ukaž mi rybu, která by sama vypustila rybník

MarkétaP + 4 dcerky
10.9.2008 14:44:56
Jak jsem psala výše, porodní domy by se zaplatily a otvíraly, pokud by úředníci nebyli zastrašováni lékaři bojícími se konkurence.
zuzini
10.9.2008 14:22:51
Očividně vůbec nechápeš, o co tady jde Rv
~j~
zuzini
10.9.2008 14:19:51
Milá zlatá Teto, nechápu proč máš tendence odepírat ženám, které chtějí rodit jinak než ty, něco na co mají ze zákona právo a hlevně něco co doporučuje WHO. Víš co to je WHO?

A propo - kdy přesně mám v těhotenství za hranice odjet porodit?
10.9.2008 13:55:45
Teto, problém je v tom, že např. domarodky si celou péči platí cash. Už jsem ti to tuším psala v tom obsáhlém příspěvku, ke kterému jsem tě několikrát žádala o tvůj osobní názor.
Proč bych měla platit v porodnici ve Frýdlantu, když třeba v Podolí nemusím?

Porodní dům zatím máme jeden. Jen se v něm bohužel díky nevůli úředníků nesmí rodit.

Jako jeden z důvodů pro tuto situaci vidím to, že v poradních orgánech sedí lékaři, kteří nemají příležitost vidět opravdu normální porod bez zbytečných zákroků, takže si dost dobře nedokážou představit o co těm divným ženštinám vlastně jde. Těžko od někoho očekávat, že bude podporovat vznik vlastní konkurence, co říkáš?



huhu
  • 
10.9.2008 13:35:37
hm..tak nase dite bylo od krve a od plodove vody. Nikdo ho nedrhnul, ale myslim, ze ho lehce osplichli (mazek myslim zustal) a ja jsem rada. Ona zaschla krev umi pekne smrdet...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 246 [Dalších 216 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.