| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 246 [Dalších 226 >>]
11.9.2008 7:02:04
Chcete snad po doktorech aby lezli po zemi při "přirozených" porodech vestoje

Ale ne, nauč se číst :o) Organizátorky chtějí, aby po zemi lezly porodní asistentky Jinak já rodila v sedě na patách na zemi žíněnce a porodní asistentce to nijak nevadilo
Líza
11.9.2008 5:25:12
Jano, ty ovšem nemáš znalosti ani na úrovni středně informovaného laika...
Teraza Horáková
11.9.2008 1:41:52
Jani, já jsem po dlouhém bádání nepochopila proč se zlobíš, poslala jsi nové téma a ani podle času jsem to nenalezla... co se mne týče, Apolinářská zůstane mým číslem jedna. Skončila jsem tam v životě 3 x a nikdy žádný problém

...

Tahle porodnice je, co se hájení její profesionality týče, pro mne něco jako "červenej hadr"....


v době, kdy byla tahle hnutí byla fakt mimo, jsem požádala o sprchu, - no jasně, zvonek tam máte, - telefonovala jsem s manželem při porodu, míč mi byl vnucován, informována jsem byla před zákroky
.... a s některými jsem se potkat nechtěla - prohlížení mediků při kontrakcích (ač jsem si vědoma důležitosti pro ně), stačilo NE....
jana, dvě děti
  • 
11.9.2008 1:02:54
Mám dvě zdravé děti a u apolináře jsem byla maximálně spokojena. Chcete snad po doktorech aby lezli po zemi při "přirozených" porodech vestoje nebo zachraňovali poloutopené děti při porodech do vody? Jsme snad žáby ? Ty požížistky, které toto organizují by určitě nevystudovaly ani první ročník medicíny. Bu´dte rády že nemusíte rodit samy někde v roští, to byste ani nepřežily. Domácí porody je nezodpovědnost primitivních a hloupých ženských, které chtějí být zajímavé a vypadat inteligentně, jak všemu rozumí.hahaha!
Lenelka
10.9.2008 23:21:23
Jano, jestli Ti ten letacek z nemocnice POSLALI, tak si stezuj, to je nechutne, ma Ti ho dat tva midwife spolu s popovidanim o vsech testech atd.
Lenelka
10.9.2008 23:19:29
Jano, pokud Ti midwife nevyhovuje, zmen ji. Mas na to pravo, musi Ti vyhovet. Duvera je moc dulezita!

Pokud jde o tu VVV u Tve starsi holcicky, mas to zapsany v Maternity Records?? Tam jsou na to kolonky a pokud byl takovyhle problem u predchoziho ditete, tak by Ti ten utz meli udelat. Jenze, je to oblast od oblasti, zalezi na tom, kde jsi a jak se ten Trust chova a kolik ma penez... Urcite na to s midwife zaved rec, i kdyz nevim, ve kterem jsi tydnu???

Ster jednou za tri roky je dostacujici, pokud je vysledek cisty;) A nic jineho az tak treba neni, podivej se na nejake vyzkumy, zavazne problemy (hlavne rakoviny) se v UK nevyskytuji o nic vic nez v zemich, kde gyn. je soucasti zakladni pece.
10.9.2008 22:55:23
Holky dekuju Vam moc za Vase nazory.Jsem rada,ze jste tady odrodily v pohode.Pro me je to dost povzbudive.Ja jsem mela GBS i v moci,tak me ATB u porodu neminou.Vsecko zalezi na tom,jak to bude probihat,ale pokud nedostanu dost ATB tak je daji i malemu,a nechaji si nas tam dele a udelaji nam testy.Mi postizenyma detma a umrtim hrozili taky.Poslali mi o tom velmi povzbudivy letacek z nemocnice.Vec,ktera mi dela starost je,ze moje midwife mi pripada,ze ani nevi o co kraci a doktorka mi rekla,ze nevi o co jde a cetla mi info z internetu.Ja mam moznost to srovnat s Ceskem,a tam to teda bez urazky bylo lepsi.Daninka mela vrozenou hydronefrozu a na to prisli jen diky ultrazvuku po porodu a operovali ji v 6 mesicich protoze jeji ledvina jevila by to dele nevydzela.Tady ten ultr.nedelaji preventivne a vzhledem k tomu ze nemela zadne priznaky,tak by ji na to prisli buh vi kdy a to by o ledvinu mohla i prijit.Taky se tady nechodi na gyndu.Delaji jen ster co 3 roky a to mi taky nepripada normalni.Kazdopadne nam drzte palce,at to v pohode zvladnem. :-D
10.9.2008 21:30:44
No, moje teorie je, že na porod a jeho okolnosti nemůžeš reagovat neutrálně - buď jsi nespokojená s tím, jak se k tobě chovali, anebo jsi víceméně vděčná (taky pod vlivem oxytocinu) tomu, jak ti v tomhle zásadním okamžiku pomohli, a máš tendenci tu pozitivní zkušenost (nebo i negativní, samozřejmě) generalizovat. A v tomhle případě ta pozitivní zkušenost a velké city vůči porodníkům a porodnicím, kteří tě třeba zachránili ve chvíli, kdy sis připadala úplně ztracená (což při porodu není problém), jsou podporované i většinovým názorem, který zakrývá všechny potenciální komplikace a nevýhody tohohle přístupu.
Takže když se začne tvůj postoj zpochybňovat, je asi normální, že máš potřebu ho bránit, protože to asi taky souvisí se zásadními volbami, které děláme jako matky - toho, co je a co není dobré pro naše dítě.
10.9.2008 21:15:49
Tak tohle jsem moc nepochopila. U nemocných nebo zraněných dětí jde u patologickou situaci, která vyžaduje lékařský zásah; porod je celkem normální tělesný proces, který vyžaduje ve většině případů jen dohlížení a nezasahování. Jistěže jsou situace, kdy je císařský řez nejlepší řešení, ale není to nejlepší řešení v jednom případě z pěti, jako u nás.
Výše uvedená petice a demonstrace mají za cíl rozptýlit u nás očividně docela vzkvétající přesvědčení, že porodit lze bezpečně jen ve velké nemocnici. Realita je taková, že převládající praxe u nás je v ROZPORU s tím, co je pro většinu žen prospěšné (viz třeba příručka WHO nebo Enkin: Efektivní péče v perinatologii, nebo databáze Cochrane - to nejsou "výmysly" porodních asistentek, to jsou závěry i porodníků samotných). Nikomu nevymlouvám plánování epidurálu nebo sekce, ale jsou to procedury, které mají svoje rizika. Chápu obavy z porodu, ale jsou i jiné způsoby, jak jim čelit, než se před nimi schovávat - pokud máte dceru, jaký od vás dostává obraz o tom, co to je být žena a mít tělo ženy?
10.9.2008 15:24:03
Jen snad...ať si najdou alternativní ústav.
Pokud snad chtějí zavést svoje alternativní metody všude, doporučovala bych nahlédnutí do slovníku cizích slov, a to na výraz "alternativní".


Víš vůbec, o čem se tu celou dobu bavíš, nebo jenom tak plácáš a plácáš, ptž se nudíš? Normální, přirozené, nebo tvými slovy "alternativní" porody jsou porody, kdy se do průběhu porodu nezasahuje zásahy, které nejsou nezbytné. Nevidím důvod, proč bych kvůli tomu měla hledat nějaký "alternativní ústav", když poskytnou takovouto péči je POVINNOSTÍ DANOU ZÁKONEM PRO VŠECHNY ZDRAVOTNÍKY. Žádný zdravotník ti nesmí poskytnou péči, ke které od tebe nemá informovaný souhlas. Takže vůbec se nijak nevylučuje, aby vedle sebe rodily dvě ženy, jedna se plně podřídila lékaři, ptž jí to tak vyhovuje, druhá druhá řekla "ne, toto si nepřeji" a lékař ji nechal rodit bez zásahu. V čem konkrétním ty vidíš problém? Já jedině v tom, že takový přístup by od zdravotníků vyžadoval nelpět na roky zaběhnuté rutině, ale vzdělávat se - což by ovšem tak jako tak je povinností jak pro lékaře, tak pro sestry (PAtky).
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 246 [Dalších 226 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.