| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 246 [Dalších 206 >>]
teta
  • 
10.9.2008 13:09:54
K zavření jakékoli provozovny obvykle vedou dva důvody: a) nejsou lidi, b) nejsou peníze.
Možná by pomohlo, když je to tak levné, kdyby se celá záležitost platila cash - stejně nechápu, vzhledem k láci a jednoduchosti a v neposlední řadě vysoké poptávce, proč už nejsou porodní domy v každé ulici...:-)

Ale jak jsem uvedla již dřív, demonstrace by se měla spíš odehrát pod okny zdravotní pojišťovny - ta totiž nastavuje pravidla a platí pouze zavedené standardy.

MarkétaP + 4 dcerky
10.9.2008 13:00:28
Navíc ono byu se rádo otvíralo, kdyby se úředníci nebáli vyhrožování ze strany lékařů - viz kauza porodního domu u Čápa ... a i tohoto se demonstrace týká.
10.9.2008 12:53:54
Milá teto, když si někdo stěžuje na "uzavírání", znamená to, že si stěžuje na uzavírání, ne že se dožaduje otevírání;). Napadlo tě, že zavřít jde jen něco co bylo původně otevřené? Třeba porodnice ve Frýdlantě?

A pojištění bylo na určité úrovni i když byly původně otevřené.
Zrovna u toho Frýdlantu dosáhli vynikající úspory. Nacpou dalších 8 milionů do posílení místní záchranky, která vozí maminky do Liberce.

Mmch, ona požadovaná alternativa po které se volá je provozně mnohem levnější než nynější standardní nemocniční praxe. Opravdu je levnější když nikdo zbytečně nezasahuje, opravdu vyjde levněji, když zdravá matka se zdravým novorozencem nemusí strašit ve špitále čtyři dny. Pokud máš pocit že je to obráceně, vysvětli mi prosím jak jsi na to přišla.

teta
  • 
10.9.2008 12:45:20
No, když si stěžují na "uzavírání", dá se z toho odvodit, že by rády "otevíraly", že ano.

A proč myslíte, že se ty malé provozovničky zavírají? - Chtěla byste zdravotní pojištění platit třeba desetkrát vyšší, aby z něj bylo lze vydržovat všechny možné alternativy - aby se nikdo necítil ukřivděn?

zuni
10.9.2008 12:00:11
Děláš si srandu? "Nechte to na odborníkovi" Představ si, že to dítě, které se ocitlo v břiše těhotné, tam je asi proto, že žena byla uznána schopnou dítě nosit a pak ze svého břicha porodit. ONA je ten odborník.
Takže vlastně žádáš správně - nechte to na odbornících - tudíž těhotných ženách. Ty naprosto nejlépe cítí, co se s nimi děje a jak mají reagovat.

Příp. nechápu, jaktože se mimina nepočínají jen v břichách vzdělanců v oboru porodnictví.
10.9.2008 11:53:55
Teto, prosím přečti si petici ještě jednou a pořádně, pro snadnost ti kousek překopíruji:

"uzavírání malých porodnic nabízejících „rodinný“ rozměr péče, a to i přesto, že velké porodnice čelí přeplněnosti a navíc mnoha ženám nevyhovují"

Kde tam vidíš co o otevírání alternativních porodnic?

teta
  • 
10.9.2008 11:38:33
Ano, vidím, že petice požaduje zřízení "alternativních" porodnic - a přijde mi to podobně úchylné, jako bych já nějakou peticí požadovala zřízení rychločistírny u nás v baráku...nemám snad právo na čisté šaty?
Jinými slovy - ať to někdo udělá za mne!

To samé s porodem za hranicemi. Když mi nevyhovuje zdejší nabídka, a sama nejsem schopná zaplnit díru na trhu vlastními silami, proč bych nemohla za lepší službou odcestovat? Já v tom vidím spíš klad...stejně, jako výhodnější nákup, za kterým už mnohá cestovat ochotná JE.

Při mých porodech (pro tvou informaci) se nestalo nic zvláštního, a už vůbec nic, pro co bych se měla snad zlobit - naopak. Ty dny patří k těm nejlepším zážitkům v mém životě.
Možná proto, že jsem se necítila jako podřízený a strachovat jsem se též nemusela...samozřejmě, je to patrně dáno povahou a kdo má komplexy podřízenosti, tomu nepomůže ani svěcená! Ovšem ani tomu, kdo se cítí být výjimečnou primadonou a jedinou zasloužilou matkou na celém světě :-)

A když tak hovoříš o strachu - ten v budoucích rodičkách vyvolávají pouze podobné články, jako je tento úvodní.

Lenelka
10.9.2008 10:36:05
Kreditko, jak to vis, ze bys bez pobytu v porodnici nekojila?

A o jakych vysetrenich to mluvis? Ja mluvila o vysetrenich na VVV (krome utz), to neni moc o predchazeni zdravotnich problemu miminka, nybrz vetsinou jen o rozhodnuti jit/nejit na amnio a pote jit/nejit na potrat.
10.9.2008 10:35:01
ty jsi vedle jako jedle.....
že nikoho nenutí rodit v klasicky?
to promin,ale né jen moje zkušenost,ale jak čtu tak podle zkušenosti dalších maminek,je to jinak

nemocnice-porodnice s nádherně znějícími hláškami...např .můžete si vybrat polohu porodu...bla bla bla....
a nakonec při porodu vás položí na postel nohy přívážou nahoru a když se mězi vydýcháváním kontrakcí ohradíte,že jste chtěli rodit jinak tak hodí jen ušklebek a ani vám neodpoví...a máte smůlu...tak sorry,ale to je fakt sprosté.....

a bohužel se tak děje dost často....nic nevysvětlí na dotazy neodpoví a když tak vyhýbavě.... a tak dále...takže o jakým výběru to tu vlastně mluvíte?????
zuzini
10.9.2008 10:33:49
To jsi vedle jak ta jedle. :-D~j~
Osobně za sebe můžu říct toto. Rodila jsem dvakrát v porodnici, poprvé mi prováděli všechny možné i nemožné zákroky. Nutili mě dělat, to co jsem nechtěla. Musela jsem celou dobu ležet.
Podruhé jsem porodila přirozeně, nechali mě v klidu s partnerem, jen občas mě přišla PA zkontrolovat. Sice jsem rodila o 4 hodiny déle, ale zážitek se nedá srovnat. Poprvé jsem dva roky tvrdila, že nikdy více, podruhé bych do toho šla hned znouvu ;)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 246 [Dalších 206 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.