| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tělesné tresty ve škole a v rodině

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 612 [Dalších 582 >>]
30.7.2008 0:03:20
Lassie, soukromě si myslím, že spousta lidí není schopna komunikace proto, že na to nejsou vůbec zvyklí z domova. Ve škole to pochytat taky nemohli, neb je na to učitelé nepřipravovali. Čili když se v téhle diskuzi tříbí názory na to, jestli plácat-neplácat, komunikovat-nekomunikovat (a plácnout), tak nadhazuju další téma k zamyšlení - jestli větší komunikace mezi rodiči a dětmi nepřispěje jednou k tomu, aby dospělé děti byly schopné komunikovat s partnery. (Což není přímo na Kudlu, Kudla hledá i jiné cesty a způsoby. Ale ozvalo se pár, které nějak tu komunikaci nedoceňují.)
MSteflova
29.7.2008 22:50:51
Myslím to tak, že co se mých vztahů týče, tak jsem vždy byla ta komunikativnější. V jednom případě jsem i partnerovi navrhla společnou návštěvu odborníka. Ovšem problém nastává, když je člověk ten jediný, kdo se neustále nabízí a navrhuje řešení a od toho druhého není znát náznak snahy. A proto jsem psala ten příspěvek - Martina vychází z toho, že stačí si o všem promluvit, ovšem jak to udělat, když ten druhý nechce, neumí to, nevidí problém, odmítá svůj možný podíl na krizi či cokoliv jiného(?).
Člověk může mít snahu a trpělivost, ovšem má také právo vést normální život a když to nejde, tak to nejde. Existují minimálně stovky stárnoucích žen a mužů, kteří litují, že nedokázali odejít a vést o něco spokojenější život.;((
MSteflova
29.7.2008 22:34:24
Mirko, nechápu, jak to s tím mým názorem souvisí(?).
29.7.2008 22:31:30
Doporučuji nahlédnout na tuto poznámku, doufám, že mi Lassie odpustí, že využívám její názor:
Konec jednoho manželství.

Čistě teoreticky si myslím, že i k tomu vede výchova BEZ vysvětlování. Tam, kde nejsou DĚTI zvyklé ze svého dětství o problémech hovořit, tam budou mít problém hovořit v rámci rodiny (partnerství) o problémech i v dospělosti.
Milada.
29.7.2008 21:56:47
Kudlo,

píšeš:

Pokud by se tohle myšlení mělo změnit, je to IMHO jednak práce na víc než jednu generaci, jednak - a v tom máte pravdu vy, co to tvrdíte - je potřeba nabízet jiné možnosti, jak s dítětem zacházet bez fyzických trestů. Pokud budou účinnější, jistě je spousta lidí začne využívat raději. Ale NABÍZET, nikoli VNUCOVAT, a už vůbec ne befelem seshora.

Tak já si stále trvám na svém, tj. na tom, že některým lidem to jinak než befelem do mozku nepronikne. A opět tu mám tu analogii se autosedačkami. I tam to totiž stále někomu do mozku neproniklo a to i přes zákon:-( a určitě to bude trvat déle než jednu generaci, aby to (i přes pokuty) do mozku proniklo.

29.7.2008 21:46:52
ZuziP, já od Tebe přece nechci, abys tvrdila, že fyzické tresty schvaluješ. Ani Tě nenutím, abys kohokoli fyzicky trestala.

Vadí mi ta neochvějná jistota, se kterou bez znalosti konkrétních situací tvrdíš, že je to špatné vždy a za všech okolností.
29.7.2008 21:15:43
Vies Kudlo, tu vobec nejde o sposob, akym sa to pise.. ja to mozno vyjadrim tvrdo a prilis priamo a mozno pouzijem nevhodne slova. Ale je kopec dievcat, ktore sa vyjadruju s respektom a bez utoku. Ale samotny nazor: "akykolvek fyzicky trest je nespravny" a trvanie na nom, vyvola vzdy velku vlnu odporu, ktore sa nakoniec zvrhnu na to, ze osoba s tymto nazorom je jednoducho netolerantna. VZDY pri tychto diskusiach to tak dopadlo a nielen so mnou.. Takze ak sa niekto urazi na mna, nedivim sa, som velka huba, od malicka a mam s tym problem.. ale reaguje sa takto nielen na mna.
29.7.2008 21:05:12
Napriklad ten, ze zakon proti fyzickym trestom je nespravny, ze je cestou k totalite a ze je zly.
29.7.2008 21:04:06
Kudlo, uz som ti to raz vysvetlila. Skusim este raz: ak raz placanie povazujem za nespravne, necakaj, ze ti budem tvrdit opak.
Viem, ze sa pouziva, viem, ze sa pouziva s dobrym umyslom a presvedcenim. To ale nie je dovod, aby som ja prikyvla a povedala, ze s nim suhlasim. Nesuhlasim s nim a je to moja pravda rovnako, ako ty mas svoju.

Menit svoj nazor nebudem, som zvyknuta na to, ze je nesympaticky. Hovorim a pisem ho tak, ako mi to ide a ako to viem.. a ze sa to niekoho dotkne, na to som zvyknuta. Ale kvoli tomu ticho nebudem.
29.7.2008 20:51:19
ok - jaký názor se snažím vnucovat já?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 612 [Dalších 582 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.