| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malá rekapitulace

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 44 [Dalších 14 >>]
Helča+3svišti
9.1.2008 13:21:33
Jo, to znám. Jenže mi na záchod nepřijde jen dcera. Ta buď přijede na motorce-odrážedle nebo přiharaší s kočárkem a v patách má přítele nejvěrnějšího - naši fenku Žofii.... Takže je nás v prostoru 1x1,2m opravdu dost. Pokud chci z WC vstanout, musím je nejdřív všechny vyexpedovat, protože při takovém obsazení se ani nepostavím... :-)
A prý je to nejintimnější místnost v bytě... :-)))
nadi dvě děvčátka
  • 
9.1.2008 12:08:50
a to my jsme vpoho, taky trochu čurbes a sem tam se neuvaří, ale druhé miminko jsem si pořídila i se špatnou zkušeností věčně ubečenýho chovíčka rozmazlenýho...a všechno nanovo a o žádný iluze jsem nepřišla...prostě si to mrňe užívám se vším, co k němu patří!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a všem to vřele doporučuji a to jsem depkař....
9.1.2008 9:39:08
Opravdu mě už dlouho nic tak nerozechvělo jako tento článek. tohle jsou přesně moje pocity které jsem prožívala když bylo mému staršímu synovi 6 měsíců. Narodil se 2003, tedˇočekáváme druhé mímo a pod vlivem mých stálých nevolností, výkyvů nálad, a všeho co k těhu patří rekapituluji... jsem ráda že jsou maminky které si užívají dětˇátka se vším co k tomu patří... moc díky!
Dana, Kubík 4/05
  • 
9.1.2008 8:40:01
Když byl Kubík maličký (kde že ty časy jsou :-)), tak jsem na zem dávala deku povlečenou do barevného ložního povlečení - jednak jsem ji mohla rozložit na velkou plochu a jednak, když byla poblinkaná (malý měl reflux), tak bylo pro mne rychlejší deku svléknout, povléknout do čistého a povlečení hodit do pračky (čas od času do pračky hodit celou deku) než čistit poblinkané pěnové puclíky (ty jsme měli taky, ale hodili se nám až později, až když Kuba neblinkal - ono čistit puclíky ve všech spárách a pak je skládat dohromady bylo časově dost náročné).
9.1.2008 8:13:17
Dceři už je 8 let, ale ty pocity jsou podobné.
Sice jsem netrpěla před mateřstvím žádnými iluzemi, byla jsem spíš připravena na nekonečný zápřah, takže realitou jsme zaskočená nebyla. Spíš jsem čekala, že to někdy bude horší.

Na co jsem však připravená nebyla byl fakt, že mi mateřství dalo doživotní strach a nekonečnou a někdy i nepochopitelnou lásku k někomu, koho jsem předtím víc jak 20 let vůbec neznala :)))
9.1.2008 5:52:12
Tak si spocti, kdy se mi narodili kluci ;-)
v roce 2002 v srpnu jsem byla v 5mesici tehu

a u nas v regionu to lidi vedeli dva dny predem - tedy vcas

temhle vecem nezabranis, maximalne varujes a informujes
Helena+2kluci 11/05, 3/07
  • 
9.1.2008 0:04:27
Milá Pawlí,
ráda od Vás čtu takhle veselé řádky. Sledovala jsem na Rodině Váš příběh a mockrát nad ním plakala.
Držím Vám pěsti a přeju jen samou radost.
Zdravím
Helena
8.1.2008 22:53:34
Naší princezně bude 15 měsíců. A přestože už máme téměř 7 letého syna je to s ní samé překvapení. Chodí od 11 měsíců a to všude a téměř pořád :-)!Když se jí něco nelíbí umí se ozvat tak až zadrnčí okna ale když se jí něco líbí není krásnějšího zvuku nad její smích :-).
Ještě dobrá zpráva nadváha začne mizet jen co potomek začne chodit já mám teď menší váhu než když jsem šla do porodnice se synem. A ty věci co jsou my "velké" nemám komu dát páč ostatním jsou malé :-).Ono není divu když člověk snídá v osm večer že milé mamky? :-).
8.1.2008 20:32:36
To je sice dobrý nápad, ale nebude to na dlouho. Já mám na zemi takovou silnější nechlupatou deku (asi 2x2m) a už teď skoro nestačí. Ze začátku byla složená na čtvrtinu, pak na polovinu a teď už je rozložená celá. Všechno co je mimo je většinou zajímavější než to, co leží na ní. V současnosti funguje spíš jako ochranné pásmo, když si v její blízkosti hrajou kluci - vědí, že musí dávat pozor na ségru.
8.1.2008 20:19:16
Krásně jsem se u čtení článku a některých názorů k němu pobavila a zavzpomínala na období pár měsíců zpět.
To co autorka popisuje v článku, přesně znám, ostatně asi jako každá z nás...
Našemu malému je dnes už 16 měsíců a připadá mi, že je doslova a do písmene kus mého těla..... ocásek. Na záchod sama a v klidu??? :o))))) HAHAHA, ještě tak, když spí..... a to je ve dne jen a pouze půl hodinky. Obléknout se v klidu? :o))))) Omýt si hlavu? :o))))))) Vyčistit zuby? :o)))))))
Protože je manžel poměrně dost zaměstnaný, mám na tyto činnosti většinou čas až večer, když malý spí - a to už ale zase nemám síly a chuť to řešit... :o)
Teď v zimě je to paráda - mastné vlasy schová čepice... jo a taky jsem manžela přesvědčila, že mi hroooozně moc slušej dva culíky pod tou čepicí - to je totiž úplně nejrychlejší účes z těch mastných vlasů :o)
Fleky na koberci (např. ublinknuté kakao, na které jsem přišla až druhý den) - tak ty dobře schovají rozházené hračky. :o))))
Ale nic z toho, co jsem dříve mohla dělat v klidu a sama a samozřejmě a pravidelně.... nic z toho nevyváží to, že mám u sebe toho mého malého ocáska, jeho rozzářené oči, to jeho věčné žvatlání - no prostě to, že ho mám!
Takže maminy, buďte v klidu, jestli už teď máte za sebou ty své ocásky v necelém roce, vězte, že ještě dlouho a dlouho je za sebou budete mít :o) Jo a nebojte, mě se to týká taky :o)
Ale vězme, že až se nám jednou ty ocásky ztratí z očí - tedy vlastně ze zad, protože nás jednou najednou nebudou potřebovat (tím samozřejmě myslím, až budou hroooozně dospělí), bude nám to jejich "ocáskování" ještě chybět!
Takže pevné nervy a couvejte pomalu, ať si ty ocásky nepošlapete.
Přeju všem maminám i jejich ocáskům, ať se dobře daří, hodně zdravíčka a štěstíčka v novém roce...
PAPA!
:o)


[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 44 [Dalších 14 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.