| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malá rekapitulace

 Celkem 44 názorů.
 japete 


všichni přišli o iluze 

(8.1.2008 10:03:08)
Ano taky jsem si říkala u kamarádek na návštěvě co by ještě pracující,co proboha celej den dělaj že nemají umytý nádobí a proč si nepřevlíknou to hodinu poblinkaný tričko?Já která celý den pracuju ještě musím večer uklidit vyprat vyžehlit a navařit a oni jsou celý den doma a je tam čurbec,ona vypadá že se celý týden snad ani nemyla a koberec je ve stavu tak akorát hodit k popelnici.A toto jsem nepochopila celý následující rok na své mateřské dovolené.Pravda moje dítko do roka spalo 3krát denně po dvou hodinách a já neustále uklizeno a nohy nahoře s knížkou z knihovny,jelikož domácí knihovna už byla přečtena.Jak jsem si lebedila nad tvorečkem který si hrál přede mnou na koberci a já mohla v klidu vařit,žehlit...Přesně po roce se náš stav zásadně zmněnil.Dítko začlo spát jednou a to zásadně v poistýlce a tak na necelou hodinku.Do té doby se neustále uýsmívající miminko zmněnilo do řvoucího tyrana,kterému nebylo nic po chuti a já začala z neustálého řevu a vzteku dostávat psotník.A tehdy jsem začala chápat.Skoro týden namytou hlavu,protože to už bylo časově pro mne mos náročné atd..Iluze jspou kdesi v nedohlednu a já začínám rezignovat.Tak hodně nervů a hlůavně rodičovské lásky přeje matka,která nemá navaříno a její koberec vypadá že po něm přejel traktor.
 Eva  
  • 

Re: všichni přišli o iluze 

(8.1.2008 13:26:59)
Ahoj,
taky se u mě včera švagrová rozhlížela s výrazem, že u ní to takhle fungovat nebude:-)). Třeba taky jednou pozná...
Lucinka spí hodinu denně a to je znát. Ale abych se přiznala, už v tento čas nelítám jak tatar, ale hezky v klidu se najím nebo podívám na net a pak teprve udělám, co je potřeba a co nestihnu, prostě není. Dříve jsem honem honem uklízela a pak jsem jednoho pěknýho dne začala jen tak pro nic za nic brečet a brečet... Takže to nešlo.
Někde mají dobře uklizeno, ale většinou je to na úkor času s dětmi nebo na úkor spánku matky. Samozřejmě existují i samostatné a klidné děti:-). Někde...:-))
Eva
 nadi dvě děvčátka 
  • 

Re: všichni přišli o iluze 

(9.1.2008 12:08:50)
a to my jsme vpoho, taky trochu čurbes a sem tam se neuvaří, ale druhé miminko jsem si pořídila i se špatnou zkušeností věčně ubečenýho chovíčka rozmazlenýho...a všechno nanovo a o žádný iluze jsem nepřišla...prostě si to mrňe užívám se vším, co k němu patří!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a všem to vřele doporučuji a to jsem depkař....
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


O jakou iluzi jsem přišla já... 

(8.1.2008 10:23:24)
Co se týká dětí, tak snad ani o nic - dopředu jsem si nic moc nepředstavovala (no, snad jen, že miminka přes den spí - ale na druhou stranu, když spaly v noci, tak jsem si odpočinula a že nejsou umyté okna apod. to jsem neřešila).
Já jsem si říkala, že mi nikdy, ale nikdy nebude chybět moje práce - jakákoliv činnost netýkající se dětí - říkala jsem si, že svoje zaměstnání nesnáším a rozhodně si nikdy, ale nikdy nevzpomenu.
A výsledek: doma jsem 4,5 roku, mlátím po večerech hlavou do stolu s mojí oblíbenou větou, pusťte mě do dolů, raději fárat, než být doma. Netýká se to vůbec dětí, s těmi problém nemám, ten problém je prostě ve mě - přišla jsem na to, že doma a bez práce nemůžu být šťastná.
 Simča 
  • 

Má slova - pro Majdu 

(8.1.2008 10:26:43)
Pro autorku-Majdo,přesně má slova při rekapitulaci mých posledních sedmi měsíců.Akorát je zažívám už potřetí a musím říct,pokaždé je to krásný a pokaždé jiný(i když někdy rozporuplný) pocit.Se dvěma už docela velkýma dětma jsme už byli ve fázi klídku,cestovali jsme,sportovali,jezdili si,kam jsme chtěli, a najednou mezi nás přišlo děťátko,které nám zase úplně převrátilo život naruby.Já,ted už vždy čistá,umytá s upravenými vlasy, jsem opět byla v poblinkaném tričku přemýšlejíc,jestli si zajdu na záchod nebo si umyju vlasy:-)První tři měsíce jsem propadala zoufalství chtíc dítko někam -jak ty říkáš-...odhodit v dál...:-),protože jsem po dvou poměrně klidných dětech měla najednou doma křiklouna,vzteklouna,nespavce atd.Ještě že mám dvě už docela velké dcery,které mi ve chvílích největšího zoufalství,kdy mimi plakalo a plakalo a já s ním, odebíraly mimi a nechaly si ho taky chvíli řvát do ucha.I na to jsem si postupem času zvykla,i když dnes už je to mnohem lepší.Taky mě zůstaly kila navíc(přesně tvá velikost),ale těším se,že na jaře se do shazování pustím formou několikakilometrových procházek a občasného fitka.Dnes po téměř sedmi měsících jsme si znovu doma zaběhli rytmus a miminko postupně v rámci možností zapojili do našich aktivit.A jednu důležitou věc mi moje mimi taky-stejně jako tobě-dalo - RODINU,bez miminka bych sem asi nikdy nepřišla.Moc zdravím.
 Hanka 2 cácorky 
  • 

Re: Má slova - pro Majdu 

(15.1.2008 21:46:56)
Zdravím Majdu a Simču!
Zrovna dneska jsou zase jednou zmlátila futra. No prostě už toho bylo moc. Starší dcerka přinesla ze školky zase jednu skvělou rýmičku, už jsem ji pěkně vykurýrovala a dneska složila mě (rýma). Do toho 5 měsíční řvoucí miminko s čerstvě píchnutýma ouškama a jediný dotaz proč mimi tak řve od starší a šla jsem bouchnout ta futra. Teď obě usnuly jak andílci a je klid. A já si du dát sprchu, paralen a budu doufat, že ráno bude líp. A ono bude a já budu zase silnější, protože jsem to zvládla. No tatínek až se vrátí z dálav služebních cest, půjde a natře znova ta futra. Už si zvykl, jako já se musela naučit vyřešit si krize, najít cestu, i s poblinkaným tričkem, nemytými vlasy a špinavými okny. Priority mám jinde, ale pokud to jde, zkusím uklidit a trochu o sebe dbát, třeba zítra :-D
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: O jakou iluzi jsem přišla já... 

(8.1.2008 10:33:23)
Jano - mas velkou pravdu!
U mne to bylo naprosto stejne. A je porad. Sve deti nade vse miluji a nevymnenila bych je za nic na svete. ALe...
Stastna maminka je ze mne az ted. Malemu sou 3 , ja jsem zpatky v praci, ktera mne bavi.
A najednou je ze mne nejstastnejsi maminka pod sluncem, ktera nemlati vecer hlavou do stolu :-D
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: O jakou iluzi jsem přišla já... 

(8.1.2008 10:34:30)
S jedinym rozdilem:
Ja jsem vedela dopredu, jak moc mi prace bude chybet.
 10.5Libik12 


Re: O jakou iluzi jsem přišla já... 

(8.1.2008 13:01:22)
Cairo a jakou práci děláš?

 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: O jakou iluzi jsem přišla já... 

(8.1.2008 16:51:08)
dost zajimavou na to, ze mne bavi...
Deti mne bavi taky, zcela otevrene priznavam, ze az ty vetsi - kdyz uz se s nima neco da podnikat :-) jezdit na kole, na lyze ,. na vodu apod..

Predpovidam povodne
 10.5Libik12 


Re: O jakou iluzi jsem přišla já... 

(8.1.2008 19:37:59)
:) Tak je předpovídej pořádně, v roce 2002 jsem měla v baráku 125 cm vody.

Uznávám, že to je hezký obor.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: O jakou iluzi jsem přišla já... 

(9.1.2008 5:52:12)
Tak si spocti, kdy se mi narodili kluci ;-)
v roce 2002 v srpnu jsem byla v 5mesici tehu

a u nas v regionu to lidi vedeli dva dny predem - tedy vcas

temhle vecem nezabranis, maximalne varujes a informujes
 Kača a 3 


hurá do světa!!!!! 

(8.1.2008 13:43:16)
Pobavila mě ta část o dítěti vzpříčeném v postýlce. Pohled na dítě, které se hlavičkou mlátí o šprušle nemám ráda, leč stává se nám to taky. V noci. Přes den "bydlí" moje půlroční dcera na zemi v obýváku. Už od té doby co se sama poprvé otočila. Nechci nic riskovat. Mám ji stále na očích. Navzájem se vidíme i slyšíme. A navíc ten velký prostor podporuje její objevitelsko-lezecké pokusy.
 majdaleenka +07+11 


Re: hurá do světa!!!!! 

(8.1.2008 14:10:16)
taky se na to chystám, zatím spíš ležíme spolu na rozložené sedačce, on se Áda vzpřičuje docela šikovně, spíš prostrkuje nožky, než že by se mlátil do hlavy:o) na zem se mi ho pořád moc dávat nechce, přijde mi studená, ale asi koupím takové ty pěnové čtverce a bude vymalováno;-)
 Kača a 3 


Re: hurá do světa!!!!! 

(8.1.2008 20:32:36)
To je sice dobrý nápad, ale nebude to na dlouho. Já mám na zemi takovou silnější nechlupatou deku (asi 2x2m) a už teď skoro nestačí. Ze začátku byla složená na čtvrtinu, pak na polovinu a teď už je rozložená celá. Všechno co je mimo je většinou zajímavější než to, co leží na ní. V současnosti funguje spíš jako ochranné pásmo, když si v její blízkosti hrajou kluci - vědí, že musí dávat pozor na ségru.
 Dana, Kubík 4/05 
  • 

Re: deka na zemi 

(9.1.2008 8:40:01)
Když byl Kubík maličký (kde že ty časy jsou :-)), tak jsem na zem dávala deku povlečenou do barevného ložního povlečení - jednak jsem ji mohla rozložit na velkou plochu a jednak, když byla poblinkaná (malý měl reflux), tak bylo pro mne rychlejší deku svléknout, povléknout do čistého a povlečení hodit do pračky (čas od času do pračky hodit celou deku) než čistit poblinkané pěnové puclíky (ty jsme měli taky, ale hodili se nám až později, až když Kuba neblinkal - ono čistit puclíky ve všech spárách a pak je skládat dohromady bylo časově dost náročné).
 Aminatko 


Bude hůř 

(8.1.2008 15:25:39)
Co se týká toho vyčůrání se, tak klid je dočasný. Naše dcerunka nás od té doby co chodí doprovází ráda i na záchod, a pokud jí tam nepustíme, tak alespoň klepe na dveře:-) Mám pocit, že jsem se v klidu nevyčůrala už dva a půl roku.
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

I déle.... 

(8.1.2008 15:49:01)
Ujišťuji Vás, že i nyní mi moji (8 a 5) synové velice často chodí něco sdělit na záchod. Jsou to závažné záležitosti jako " mami, my jsem si zmutovali ještěry (pozn.plastové) - já mám ocásek od bráchova a brácha od mého" nebo "mami, kde je DVD Shrek II?" . Připadá mi, že jen usednu na WC, má celá rodina nejvíc dotazů a problémů.....
 Helča+3svišti 


Re: Bude hůř 

(9.1.2008 13:21:33)
Jo, to znám. Jenže mi na záchod nepřijde jen dcera. Ta buď přijede na motorce-odrážedle nebo přiharaší s kočárkem a v patách má přítele nejvěrnějšího - naši fenku Žofii.... Takže je nás v prostoru 1x1,2m opravdu dost. Pokud chci z WC vstanout, musím je nejdřív všechny vyexpedovat, protože při takovém obsazení se ani nepostavím... :-)
A prý je to nejintimnější místnost v bytě... :-)))
 Dáša. 1 dcera 
  • 

Re: Bude hůř 

(9.1.2008 15:59:55)
A to u nás, mimo dcery (2roky), která chodí na pravidelné toaletové diskuze se nechutně pravidelně rozlátnou dveře a náš kocour se přijde podívat, co to tam dělám.
 Emitom (Michi 8/04+Veru 7/07) 


taky máme v pátek půlrok 

(8.1.2008 16:29:35)
a začínám ji lovit po celém bytě..sbohem klidných šest měsíců kdy byla jistota, že dítě nikam nespadne, nezdrhne..nějak jsem otupěla, starší dcerku už v tomhle směru hlídat nemusím...takže se zase učím být ve střehu:)
 Bambulka a Lukášek 05.09.2006 


Máme 16 měsíců - co nás ještě čeká :o) 

(8.1.2008 20:19:16)
Krásně jsem se u čtení článku a některých názorů k němu pobavila a zavzpomínala na období pár měsíců zpět.
To co autorka popisuje v článku, přesně znám, ostatně asi jako každá z nás...
Našemu malému je dnes už 16 měsíců a připadá mi, že je doslova a do písmene kus mého těla..... ocásek. Na záchod sama a v klidu??? :o))))) HAHAHA, ještě tak, když spí..... a to je ve dne jen a pouze půl hodinky. Obléknout se v klidu? :o))))) Omýt si hlavu? :o))))))) Vyčistit zuby? :o)))))))
Protože je manžel poměrně dost zaměstnaný, mám na tyto činnosti většinou čas až večer, když malý spí - a to už ale zase nemám síly a chuť to řešit... :o)
Teď v zimě je to paráda - mastné vlasy schová čepice... jo a taky jsem manžela přesvědčila, že mi hroooozně moc slušej dva culíky pod tou čepicí - to je totiž úplně nejrychlejší účes z těch mastných vlasů :o)
Fleky na koberci (např. ublinknuté kakao, na které jsem přišla až druhý den) - tak ty dobře schovají rozházené hračky. :o))))
Ale nic z toho, co jsem dříve mohla dělat v klidu a sama a samozřejmě a pravidelně.... nic z toho nevyváží to, že mám u sebe toho mého malého ocáska, jeho rozzářené oči, to jeho věčné žvatlání - no prostě to, že ho mám!
Takže maminy, buďte v klidu, jestli už teď máte za sebou ty své ocásky v necelém roce, vězte, že ještě dlouho a dlouho je za sebou budete mít :o) Jo a nebojte, mě se to týká taky :o)
Ale vězme, že až se nám jednou ty ocásky ztratí z očí - tedy vlastně ze zad, protože nás jednou najednou nebudou potřebovat (tím samozřejmě myslím, až budou hroooozně dospělí), bude nám to jejich "ocáskování" ještě chybět!
Takže pevné nervy a couvejte pomalu, ať si ty ocásky nepošlapete.
Přeju všem maminám i jejich ocáskům, ať se dobře daří, hodně zdravíčka a štěstíčka v novém roce...
PAPA!
:o)


 Pawlí 


Re: Máme 16 měsíců - co nás ještě čeká :o) 

(8.1.2008 22:53:34)
Naší princezně bude 15 měsíců. A přestože už máme téměř 7 letého syna je to s ní samé překvapení. Chodí od 11 měsíců a to všude a téměř pořád :-)!Když se jí něco nelíbí umí se ozvat tak až zadrnčí okna ale když se jí něco líbí není krásnějšího zvuku nad její smích :-).
Ještě dobrá zpráva nadváha začne mizet jen co potomek začne chodit já mám teď menší váhu než když jsem šla do porodnice se synem. A ty věci co jsou my "velké" nemám komu dát páč ostatním jsou malé :-).Ono není divu když člověk snídá v osm večer že milé mamky? :-).
 Helena+2kluci 11/05, 3/07 
  • 

Re: Máme 16 měsíců - co nás ještě čeká :o) 

(9.1.2008 0:04:27)
Milá Pawlí,
ráda od Vás čtu takhle veselé řádky. Sledovala jsem na Rodině Váš příběh a mockrát nad ním plakala.
Držím Vám pěsti a přeju jen samou radost.
Zdravím
Helena
 1.3Magráta13 


Co život dal a vzal :) 

(9.1.2008 8:13:17)
Dceři už je 8 let, ale ty pocity jsou podobné.
Sice jsem netrpěla před mateřstvím žádnými iluzemi, byla jsem spíš připravena na nekonečný zápřah, takže realitou jsme zaskočená nebyla. Spíš jsem čekala, že to někdy bude horší.

Na co jsem však připravená nebyla byl fakt, že mi mateřství dalo doživotní strach a nekonečnou a někdy i nepochopitelnou lásku k někomu, koho jsem předtím víc jak 20 let vůbec neznala :)))
 číča, 2 kluci 


najsem sama... 

(9.1.2008 9:39:08)
Opravdu mě už dlouho nic tak nerozechvělo jako tento článek. tohle jsou přesně moje pocity které jsem prožívala když bylo mému staršímu synovi 6 měsíců. Narodil se 2003, tedˇočekáváme druhé mímo a pod vlivem mých stálých nevolností, výkyvů nálad, a všeho co k těhu patří rekapituluji... jsem ráda že jsou maminky které si užívají dětˇátka se vším co k tomu patří... moc díky!
 maryclare (2,5r a 9m) 
  • 

Někdy je to veselé! 

(9.1.2008 14:10:55)
Rekapitulace je moc dobrý nápad, určitě si večer-tak kolem půlnoci-sednu a napíšu si, co mi mateřství vzalo a dalo.Už opravdu musím a budu se soustřeďovat na to kladné. Mám 2 a půl ročního chlapečka "mami já sám" a 9 měsíční holčičku "všude vlezu, co najdu, to sním". Už jsem se naučila nádobí mýt až v noci,nemít napečeno, nežehlit, neřešit fleky na koberci a když se mi jednou za uherský rok stane, že se děti po obědě sejdou se spaním, udělat si kafíčko a vyprdnout se na veškerý úklid.Manžel je hodně pracovně vytížen, odchází ráno, přichází kolem půlnoci, tak jsem na ně většinou sama.
Hlavu se myju tak, že v předklonu nad vanou se sprchou v jedné ruce přidržuji malou, která se zrovna připlazila do koupelny a staví se o vanu, aby si o okraj vany nerozbila pusinku, a volám na synáčka, aby mi rychle vrátil ten šampón, který jsem si připravila, ten se, Jiříčku, přece nepije!
Elinka zásadně odmítá hrát si s chrastítkama, když Jiřík má přece tolik krásných autíček a puzzlátek a plastových písmenek, které jsou rozházené na koberci a dají se tak krásně strčit do pusinky celé!
A Jiříček je tak hodný, že se rád s Elinkou dělí o svůj oběd- např.kousky brambor s masem háže Elišce ze lžičky na koberec, ta se v mžiku připlazí a je taky hned po obědě! Takže 24hodinová pohotovost!
Ale jsou to moje zlatíčka, i když nemáme uklizeno, navařeno, nemůžu před zrcadlem trávit minuty, natožpak hodiny, kdybych měla příští život, chtěla bych to mít zase takhle:-))A heslo-bordel v bytě, šťastné dítě, je, myslím dost pravdivé!!!
Všem vám přeji hlavně zdravé dětičky a na všechno ostatní se vykašlete!!!
 vlasta, 1 dítě, 2 v očekávání 
  • 

Plně souhlasím 

(9.1.2008 16:09:41)
Ahoj Majdo, musela sem se pousmát a povzdechnout si pěkně nahlas, už to jsou dva roky co sem o tytéž a mnohé jiné iluze přicházela.Taky sem si myslela, že si ani neumyju hlavu. A za skoro 4 měsíce to tady budu mít nanovo. Je to až s podivem, že na to člověk tak rychle zapomene, ale teď se mi to všechno zase vybavilo. U první dcery jsem nevěděla co mě čeká, ale teď se cítím vyrovnaná a v klidu, protože už ze všeho nebudu tak vyplesklá jak poprvé. Už se na mimčo těším. A je mi jedno, jestli tady budu mít horu nádobí nebo prádla, prostě až to bude tak to bude. Manžela mám stále na cestách takže musím všechno zvládat sama, a nebojím se toho ani se 2 dětmi. Každý se mě ptá, - a jak to budeš dělat? Manžel je doma jen o víkendu - Prostě to zvládnu. Nejsem první ani poslední kdo to takhle má, prostě bude doma tóčo. Určitě ještě o nějaké iluze přijdu, ale to neva. Prostě s dětma se pořádek udržet nedá a cídit všechno a stresovat se kvůli tomu, že mě návštěva pomluví, že máme všude bordel na to taky kašlu, však až budou mít děti oni to poznají.
 majdaleenka +07+11 


Bordel v bytě - šťastné dítě! 

(9.1.2008 17:15:07)
Tohle heslo mám permanentně nalepené na lednici, malý ho moc rád z náruče otlapkává:o) Ano, řešit úklid mě už přešlo, hbitě uklízím jen nepořádek nebezpečný, když něco vypadne z kočiček a tak, jinak se uklidňuji tím, že za chvíli bude jíst venku písek. To se fakt uhlídat nedá, nemyslím, že by ho snědl kila, ale pár kamínků se mu jistě propašovat podaří:o) Zrovna dneska jsem si říkala, že bych si na téhlavě měla aspoň zkusit něco udělat, tak jsem si narazila čepici víc do čela:o) Nojo, jednou budu vzpomínat, kdeže ty časy jsou, když jsem byla nepostradatelná maminečka a ne trapná matka;-)
 Láďa - dvojčata K+H) 15 měs 
  • 

Re: Bordel v bytě - šťastné dítě! 

(11.1.2008 8:48:38)
Dvojnásobné štěstí? Nevím, jestli se dá štěstí násobit. Nevím(e) se ženou spoustu věcí ohledně dvojčat, přestože teoreticky je řešitelné všechno...Jsou však chvilky, kdy nejsou na dohled žádná teoretická doporučení.Dítě o chvilku dýl plačící v postýlce (nejsme zastánci"vyřvání"),fronta na kojení, v bundičce čekání na oblečení bratra, lichá sousta a další situace, která rodič s jedním dítětem nepozná a každá rada je drahá. Musí se člověk spolehnout na sebe, popř. na partnera a co si budeme namlouvat, pokud nejde o zdraví(u dětí fyzické, u rodičů psychickě), jde o h...Jak jsem pročítal příspěvky, zapadá do toho menší úzkostlivost na pořádek a všechny další známé věci. Ptáme se, například, jestli je proti výchově pustit dětem(15měs) televizi s oblíbeným Sezamem, kdy půl hodinky ani nedutají a maminka může nabrat síly, v mém případě uvařit, vyprat, poklidit.....je spousta věcí, které jsme vymysleli sami a jestli je to špatně - kdoví, jestli se to někdy zjistí......to sem se rozkecal...:-):-)
 Láďa 
  • 

rekapitulace 

(10.1.2008 9:43:51)
Je to trochu nezvyklé, aby se zapojoval tatínek, ale máme roční dvojčata a pokud jde o rekapitulaci, zmínka o Bohnicích je na místě. Ale píšu proto, že přes všechno je rekapitulace jen a jen o štěstí, neuvěřitelných příhodách a pocitech a nevím, jestli je to mou povahou - ale ten drsnej rok považuju za nejkrásnější v mym pestrym životě.....
 majdaleenka +07+11 


Re: rekapitulace 

(10.1.2008 14:55:30)
To je super, když se zapojí i tatínci!!! Já vždycky chtěla dvojčátka a teď děkuju Bohu, že Adunek je jen jeden:o) Ne, že bych nechtěla další, to já chci, ale dva najednou bych si představit neuměla;-) A je to štěstí taky dvojnásobné? Přejeme jen a jen štěstí, lásku a ať jste zdraví, víc není potřeba:o)
 Láďa 
  • 

Re: rekapitulace 

(11.1.2008 9:12:50)
Dvojnásobné štěstí? Nevím, jestli se dá štěstí násobit. Nevím(e) se ženou spoustu věcí ohledně dvojčat, přestože teoreticky je řešitelné všechno...Jsou však chvilky, kdy nejsou na dohled žádná teoretická doporučení.Dítě o chvilku dýl plačící v postýlce (nejsme zastánci"vyřvání"),fronta na kojení, v bundičce čekání na oblečení bratra, lichá sousta a další situace, která rodič s jedním dítětem nepozná a každá rada je drahá. Musí se člověk spolehnout na sebe, popř. na partnera a co si budeme namlouvat, pokud nejde o zdraví(u dětí fyzické, u rodičů psychickě), jde o h...Jak jsem pročítal příspěvky, zapadá do toho menší úzkostlivost na pořádek a všechny další známé věci. Ptáme se, například, jestli je proti výchově pustit dětem(15měs) televizi s oblíbeným Sezamem, kdy půl hodinky ani nedutají a maminka může nabrat síly, v mém případě uvařit, vyprat, poklidit.....je spousta věcí, které jsme vymysleli sami a jestli je to špatně - kdoví, jestli se to někdy zjistí......to sem se rozkecal...:-):-)
 majdaleenka +07+11 


Re: rekapitulace 

(11.1.2008 19:22:20)
Já tedy pouštím malému tv ráno, když se sprchuju, on to stejně nesleduje, spíš jen slyší hovor, pouštím mu vždycky nějakou pohádku z dvd. Je to pro mne mnohem přijatelnější, než aby si v postýlce znovu vyřvával tříselnou kýlu. Ať si kdo che co chce, stejně se na ni jednou dívat bude, a pokud u tv netráví celé dny, ale pouhé minuty, tak podle mého názoru není, co řešit. Držím Vám palce:o)
 renata 
  • 

moc pěkně napsaný 

(10.1.2008 21:15:30)
ještě než jsem sama přemýšlela o dítěti, tak jsem nechápala, proč některý maminy mají ušmudlaný děti, který si hrají venku na písku a ty maminy sedí vedle nich a ani jim tu pusu pořádně neutřou. nebo jak může nechat svoje dítě v tak špinavým tričku a podobně. když jsem s naší beruškou přišla z porodnice domů tak jsem po čtrnácti dnech nevěděla co je to chvilička klidu. nechtěla spinkat, pořád se budila. v půl roce to bylo stejný. musela jsem ji uspávat v náruči a slyšela jsem spoustu rad jak ji mám nechat v postýlce. ona usnula jen u mne. takže kdykoliv opravdu usnula, nenapadlo mne uklízet, ale nohy na stůl. od jednoho roku přes den nespí vůbec. její největší záliba je vytahování všech věcí ze skříní a další podobný srandy. takže náš byt věčšně vypadá jako po výbuchu. někdy s usměvem prohodím, že tudy prolítlo tornádo jménem Danielka. a ta špinavá pusa, nebo špinavý tričko? dneska fakt neřeším. musela bych mít každý ráno nachystaných tak pět čistých triček a někdy by to nestačilo. za měsíc jí budou dva roky a byly to ty nejkrásnější dva roky mýho života.
je to spousty práce, některý dětičky nás nenechají ani chviličku odpočnout, ale je to tak nádherný a plný lásky. nikdy bych neměnila. a jenom doufám, že budeme mít další takový čiperný dítě. už se snažíme.
přeji všem jen ty nejkrásnější chvilky s jejich nejblišimi.
 Jana 
  • 

Pěkný článek 

(11.1.2008 23:10:32)
U Vašich článků se vždycky dobře pobavím, díky.
 majdaleenka +07+11 


Re: Pěkný článek 

(12.1.2008 0:16:17)
Jano, díky:o) Proto je píšu, abych udělala aspoň malou radůstku třeba Vám:o)
 Jana, miminko 5 měsíců 
  • 

Jiná zkušenost 

(11.1.2008 23:54:22)
Ahoj, díky za zajímavý článek. Mám trochu jinou zkušenost. Pravda je, že prvních pár týdnů to u nás vypadalo jako u Majdy, a asi stále vypadá. Zdaleka ale nejsem vytížená prckem, ale přípravou na celkem těžkou zkoušku, kterou budu dělat na jaře. Jinak od tří měsíců levou zadní;) Mám asi stokrát víc času, než když jsem chodila do práce. Naše holčička není žádný lenoch, ale je relativně samostatná, s drobnou asistentcí si hraje sama třeba půl hodiny, třikrát denně čtyřicet minut spí, večer chodí spát v osm, takže máme s manželem čas pro sebe. Je sice tak aktivní, že až tačre lézt, bude těžké jí ohlídat, ale pokud jí zůstane určitý režim, stále bych si nestěžovala. Ale i když má někdo zlobílka, který potřebuje víc pozornosti, za neuklizený byt to určitě stojí!
 E-K-T, Joli 5/08 


na to se těším 

(12.1.2008 5:36:27)
Děkuji za krásně napsaný článek, který mne částečně připravuje na to, co nás doma za 5 měsíců čeká. Dosud jsem si nedělala iluze, že náš drobeček bude andílek, protože z vyprávění vím, že nemá být hodný po kom. Manžel i já jsme byli typicky uřvané, neutišitelné a nespavé děti, které jen co začali lézt, byli neustále za zády.
Přes to všechno se moc těšíme na červen, kdy budeme tři a začneme to všechno zažívat na vlastní kůži, protože je to ten nejkrásnější dar, jaký mohou rodiče dostat.
Ještě jednou děkuji
 majdaleenka +07+11 


Re: na to se těším 

(12.1.2008 23:13:57)
Já děkuji:o) a přeju hodně štěstí a nervů, jo a třeba mně se moooc hodil šátek (www.sanami.cz), zpočátku jsem se bála, že budeme mít kočárek jen na dekoraci, ale už to jde i v něm, tedy už dávno:o) Ale třeba spinkání, to je stále hudba budoucnosti:o) Inu, uvidíme, jak dlouho bude ještě chtít spát se mnou v posteli? Tak si to užívám:o)
 hanka-3děti 
  • 

co dřív? :-) 

(14.1.2008 11:08:16)
Článek je fakt trefa :-).Máme 3 dětičky 15,11,9měsíců .Ale každé dítě jiná povaha.Nejstarší kam se dal tam byl(zlatíčko).Druhá věčný "závislák"na mamince :-).A naše nejmladší?Ječí vzteká se chodí kolem postele.A já s manželem jí jako tomu "NEJ"pořád ustupujeme.Veškeré zásady jsou fuč :-).Někdy si řikam HLAVNĚ ZDRAVÍ.A sem ráda,že to co čtu není jen u nás :-).Ahoj všem Hanka
 Kubajs 


Pro Majdu 

(14.1.2008 18:40:26)
Pár slov pro Majdu, úplně to všechno chápu byla jsem na tom podobně. Sice teď synovi Kubíkovi bude 11 měsíců, ale zase nic tak zásadního se nezměnilo. Vlastně jo spíme přes den ještě míň než, když byl miminko. Jiné děti v jeho věku slastně spinkají 2 a více hodin denně, ale náš Kubík ne, spinkáme hodinku dopoledne a hodinku odpoledne a to je všechno.
Chvilku osamotě jej nechat nemůžu jakmile se vzdálím tak křičí na celé kolo a úpěnlivě mě hledá.Takže to u nás vypadá tak, že je se mnou v koupelně, když ráno provádím svou velmi rychlou ranní hygienu vlastně je se mnou stále.
Ale v žádném případě si nestěžuji jeho úsměv je to nejhezčí co může být.
 majdaleenka +07+11 


Re: Pro Majdu 

(16.1.2008 17:08:50)
tak už jsem si to přečetla:-) jojo, jsou to naše poklady, tuhle jsem si říkala, co mi schází z života předtím a zjistila jsem, že jediné, co bych si ráda zopakovala je chodit v prosinci a v květnu se stužkama s dobrovolníky z Domu Světla, a to můžu i s Adunkem~k~, jinak mi neschází absolutně nic. Skoro bych řekla, že jsem se našla, tohle mi dát někdo přečíst před pár lety, pošlu ho do háje nebo do Bohnic~j~
 emteka + 2 holčičky 


Co kdybyste si místo psaní do diskuzí šly umýt vlasy? 

(15.5.2009 8:20:39)
Holky, ahoj, já mám takdy dceru, jsou jí 3 měsíce a je šíleně hodná...do věku 2,5 měsíce jsme to měly tak jak vy...neumytá já ani nádobí, ani uklizeno, ale velice rychle se naučila sama si hrát a je moc hodná. Ale je mi jasné, že to tak nebude pořád :-)))

pevné nervy
ahoj

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.