| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak dětem vysvětlit Vánoce? Chodí u vás Ježíšek nebo Santa Claus?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 130 [Dalších 100 >>]
2.12.2007 23:53:34
Milijano,
ono jde mozna o to ze je spousta lidi kteri slavi Vanoce, proste jaky dny klidu, je to takovy neco na co se da v nevlidne listopado-prosincove dobe tesit. Pece se cukrovi, davaji se darky. Urcite je spousta lidi kteri si to s nabozenstvim nespojuji, koneckoncu hodne z nas za totality vyrostlo s Vanoci s Jeziskem ale s nabozenstvim to nemelo nic spolecnyho. A ja si proste porad nejak vanocniho Jeziska s nejakym miminkem, Betlem a podobne nespojuju. A taky osobne neznam nikoho koho by nejak poznamenalo zjisteni ze Jezisek neexistuje. Pokud si bude dcera spojovat Jeziska s postavou Santa Clause, tak mi to bude celkem fuk, ale ja tomu budu rikat Jezisek.
Lenka O... 2děti
  • 
2.12.2007 22:49:59
Vážená paní je i knížka která se jmenuje TEN VÁNOČNÍ ČAS. Sice to taky není ono, ale je tam více než v Ladovi. - jestli Ježíšek či santa klaus doma naštěstí řešit nemusím. můj skoro čtyřletý syn jak letos v tesku viděl santa klauze tak mi bylo velice k smích a velké radosti jak si to ten kluk vyřešil. A co vlastně provedl? Zařval co jen mohl nahlas HELE MAMI TADY JE MIKULÁŠ! Santu jednoduše odmítá. Ovšem jsem zároven zvědavá jak si to vyřeší má dcerka jak poroste. ta z toho ještě nemá rozum, budou jí teprve tři měsíce. Zdravím všchny rodiče a HURÁ NA ČESKÉHO JEŽÍŠKA!
kaaculka
2.12.2007 15:59:44
Mohu vřele doporučit knihu od Jiřiny Rákosníkové - Ten vánoční čas, součástí knihy je i hudební CD. Nakladatelství Vyšehrad. Není problém sehnat na netua je tam vše co je pěkné dětem vysvětlit - co je to Advent, Koleda, sv.Lucie a různé tradice. Katka
  • 
2.12.2007 15:45:40
Tohle je fakt zábavná diskuse. Současná společnost je docela pestrá :o) my jsme třeba katolicko-buddhistická rodina. Vánoce slavíme jako katolíci, protože je to křesťanský svátek. Stejně tak advent prožívá moje žena prostřednictvím obřadů v katolickém společenství a já tak trochu s ní. Jedna z našich dcer, co už nějakou dobu nechce o kostele ani slyšet teď odešla na Mikulášskou besídku - do kostela, přece jan jí to nedalo :o)
Úplně chápu zmatek ohledně vysvětlování významu adventu v rodinách ketré nejsou křesťansky orientované. Nicméně bych se moc přimlouval za snahu vysvětlit dětem, co že to znamená pro věřící, co pro ně, jak to vzniklo...mám dobrou zkušenost s s tím, že když vysvětluji dětem abstraktní věci a převádím je do jazyka kterému rozumí, na jednu stranu sice často zjistím že tomu ani já až tak nerozumím, na druhou stranu si všelicos ujasním a nebo se odhodlám si ujasnit. A to se vyplatí :o)

  • 
2.12.2007 15:26:59
Nedá mi to nedoporučit skvělý film "Šťastné a veselé". Je o vánocích, ale ne pro malé děti, protože se odehrává na frontě první světové války, a je tedy v některých momentech docela drsný. Ale pro dospělé rozhodně doporučuju.
Tamy
2.12.2007 14:27:48
Naprosto souhlasim. Mam dceru jeste malou,ale jsem pevne rozhodnuta nelhat ji, ze darky nosi nejaky Jezisek,Santa, nebo kdokoliv. Prece neni nic spatneho na tom,ze si lide davaji darky,protoze se maji radi a ze skromnosti tomu rikaji,ze je dava Jezisek. Uz se tesim,s jakou radosti bude dcera vyrabet uz od mala darecky,pro ty,ktere ma rada a jak se bude tvarit,az je pod stromeckem obdarovani rozbali a budou mit radost. Vyresi se tim i davani darku v jine dny.Treba narozeniny. Jak vysvetlujete diteti,ze na Vanoce dava darky Jezisek a na narozeniny uz ne? Ostatni zvyky,adventni i vanocni,se daji delat,i kdyz dite zna pravdu.
Věra
  • 
2.12.2007 13:08:33
Ahojky všem, četla jsem náhodou váš příspěvek o Vánocích a jsem unešená, také se snažím dětem vysvětlovat vše co se týká adventu a Vánoc a mám zase novou inspiraci. Moc děkuji.
Mili+2
2.12.2007 13:01:41
Jiste,krestane maji svou tradici,muslimove zase jinaci...Problem muze nastat pokud dospely Cech narozeny v Cechach katolikum zmeni viru treba na ten islam.Tradici by tedy mel dodrzovat ceskou,tudiz krestanskou,a tradicne slavit vanoce.Jak to ale spojit s islamskou tradici,ktera Jeziska uznava jen jako historickou postavu,a ne jako spasitele.
Ale to uz snad vybocuje z tematu.
LaBu
2.12.2007 10:09:36
Len vám poviem pre našu rodinu úsmevnú historku z minulých vianoc.
3-ročná dcérka uvidela malý ozdobný betlehem a okomentovala to nezabudnuteľne:
Jéé, pozrite! Traja králici nesú darčeky malému mikulášikovi!

To, že v jasličkách je malý mikulášik si spojila sama z toho zmätku všade okolo, ktorý tu opisujete...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 130 [Dalších 100 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.