| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nad čtení není. Anebo je?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 128 [Dalších 108 >>]
Milada.
2.12.2007 23:20:13
K odvolani reditele tu mam jeste toto:

http://sweb.cz/lexx01/Radni_odvolali_reditele.jpg

(zdroj MF dnes leden/2006)

Tady reditele odvolali radni, ne RŠ.

U nas ve meste radni stale tvrdili, ze je reditel dle zakona vlastne neodvolatelny. Takze pod tlakem rodicu starosta udela bezvadny posudek, reditel odejde stredem a ke vsemu ted pry uci na vysoke pedagogicke skole dalsi ucitele! Bomba! :-(
štěpánka
  • 
2.12.2007 23:02:13
Článek jsem si přečetla, ale moc mě to nepřesvědčilo (jak píšeš, není jasně řečeno, že ho odvolali). Možná, že na malých městech to chodí jinak, lidi se navzájem znají (to ale může někdy být i horší) a tak zřizovatel školy vyhoví Radě školy. V Praze by to tak jednoduše nešlo. Rada školy fakt nemá ty pravomoce, které mívala v době, kdy se zavedly RŠ jako kontrolní orgány, to je minulost.
Milada.
2.12.2007 22:56:29
Stepanko,

a co tohle: http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=514752 ?

On ten clanek ma nazev, ze ho odvolali, ale v textu to napsane primo neni, cert aby se v tom vyznal..



Jinak u nas nebyl reditel odvolan, zrizovatel mu sel na ruku, radni se skolou nechteli zabyvat, chteli mit svuj klid. Ovsem tlak rodicu neustaval, takze nakonec starosta dal rediteli pekne ohodnoceni a kdyz to ohodnoceni mel reditel v ruce, tak jim pak i tu vypoved dohodou podepsal.

Od te doby se nastesti poslanci na Meste vymenili, vymenili se i clenove Rady skoly. Pokud by se nevymenili, uz by asi opravdu muj syn (vlastne i dcera) studovali jinde nez na sve rodne hroude.
MarkétaP + 4 dcerky
2.12.2007 22:53:05
Zmiňuješ překlad z francouzštiny - tak jestli je autorem Perrault, tak se nediv, to je prostě ta nejklasičtější a nejstarší Červená Karkulka, která byla zapsaná - poučení pro panny a dívky, jak mohou dopadnout, když podlehnou zlému vlkovi :)

To je jako bys četla bratry Grimmy a stěžovala si, že ta Perníková chaloupka je jiná než ta od Hrubína ...
štěpánka
  • 
2.12.2007 22:48:27
Milado, Rada školy je jen poradní orgán, takže i když si rodič něco vyžádá a ředitel mu třeba i odpoví, tak to neznamená, že je to všechno tak jak říká. Navíc spoustu věcí Ti vůbec říkat nemusí. Radě školy byly s novým školským zákonem zrušeny skoro všechny pravomoci, takže i proti neschopnému řediteli je bezmocná. Ty jsi myslím psala v některéém příspěvku, že někde odvolali ředitele, tak to by mě fakt zajímalo, protože to jsem neviděla. Jediný důvod pro odvolání, který jsem zažila byla zpronevěra peněz. A ani pak nebyl řed.odvolán, (sice to neukradl, ale jeho podřízená ano), jen byl na jeho místo vypsán konkurs, kterého se on mohl opět účastnit.
štěpánka
  • 
2.12.2007 22:43:53
"Děkuji Ti, náčelníku, že ses mě zastal". - citace Cimrman.
On totiž, ani ten zlatý Ámos, nedokáže nic u studenta s absolutním nezájmem. Nedávno jsem narazila na výstižný citát (autor mi v hlavě neutkvěl - už stárnu):
KDO CHCE VĚDĚT, MUSÍ CHTÍT VĚDĚT. A to je, Milado to, co u toho "materiálu" - jak píšeš - často chybí.
Práce učitele není měřitelná, i když si myslím, že když je opravdu špatný, tak se to na výsledcích studentů pozná. Zároveň ale platí, že inteligentního studenta nezničí ani ten nejhorší učitel. (A naopak)
Milada.
2.12.2007 22:33:24
Kohnova,

tak s tim, ze vykonu ucitelu jsou meritelne ja snad i souhlasim, prestoze bude hodne zalezet na "materialu" :-)

Ja nejsem zadny odbornik, jsem jen rodic :-), doma na rodne hroude ucit deti fakt nechci:-) i kdyz je ucim :-))
Milada.
2.12.2007 22:28:26
Stepanko,

no ale pokud rodic opravdu nejake rozhodnuti vedet chce, tak snad od toho ma sve zastupce v Rade skoly a tam se muze zeptat..
štěpánka
  • 
2.12.2007 22:20:40
Milado, nemyslela jsem to tak, že rodiče nepoznají změny. Myslela jsem, že rodiče nevidí "do pozadí" některých ředitelských rozhodnutí, do zákulisí. Nevidí důvody, proč některé věci "nejdou", proč některý kantor odchází (nebo je odejit), jak a podle čeho se rozhoduje apod.
Kohnova
  • 
2.12.2007 21:55:12
Myslim, ze to pozna i clovek se zakladnim vzdelanim, pokud jim teda fakt disponuje, ale reagovala jsem konkretne na kambalu-advokatku, to je VS profese. Dal: v male visce ve skole (podle me zkusenosti) vetsinou delaji dobri ucitele a i ti prumerni maji sanci dosahovat dobrych vysledku, protoze vetsinou nemusi pracovat s tricetihlavymi tridami mestskych deti.
Vsechno, co jsem chtela rict bylo, ze vykony ucitelu JSOU meritelne (odpovidala jsem kambale).
Rodice nejsou proti blbym podlym nevzdelanym uzurpatorskym ucitelum, kteri nemaji na praci nic jineho nez byt lini a poskozovat jejich deti, bezmocni. Deti lze i ucit doma primo na rodne hroude vlastnimi silami a u blbounu nechat jen prezkouset, kdyby zas chteli blbouni delat potize, lze se odvolat na komisionalni prezkouseni atd..
Podle mne by skoly meli ridit rodice. Urcite by zajistili, ze by skolstvi fungovalo paradne a uci by se nemohly o prazdninach valet.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 128 [Dalších 108 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.