| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyměnit a zapomenout? Těžko!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 129 [Dalších 99 >>]
Jíťa
  • 
27.11.2007 12:39:51
S tím souhlasím.
Kdyby se to stalo mě, nevím co bych zvolila, ale ať bych se rozhodla jakkoliv, stejně by se mi na mysl neustále vkrádala myšlenka: "kdyby se tak stal nějaký zázrak a já mohla mít obě děti u sebe." což by se dalo i přeložit jako: "kdyby se těm druhým rodičům něco stalo..." Ne že bych jim to vědomě přála. Vědomě bych si takové myšlenky zakázala, styděla bych se za ně a nikdy bych to nevyslovila nahlas.
Ale v okamžiku kdy by má "druhá" holčička měla nějaké problémy, by se ta myšlenka znovu a znovu vynořovala, spolu s tím, že já bych to přece dokázala zvládnout líp než její současní rodiče.
Konečně svobodná
27.11.2007 12:08:13
Celou kauzu sleduji téměř od začátku a upřímně lituju všechny zúčastněné. Od začátku, ale zastávám názor, že ten "tatínek" který si nechal udělat testy DNA a chtěl prokázat manželce nevěru jen proto, že se mu smáli chlapi v hospodě, že mu není dítě podobné a nevěřil tvrzení vlastní ženy, je ubožák. Copak je někde psáno, že dítě musí být podobné na někoho z rodičů. Co když je třeba podobný dědečkovi z matčiny strany?
A co ještě svědčí o pánově charakteru je jeho požadavek na 1 mil. Kč za každý měsíc, kdy vychovával cizí dítě......
Ano, uznávám, že za to trauma a ten stres by si obě rodiny zasloužily odškodné vysoké (aby i porodnice věděly, že za chyby se platí), ale toto se mi zdá opravdu přehnané.
Děti si vytvořily podle mě vazbu na tu maminku, která je odmala kojila, zpívala jim, mazlila se s nimi a teď ať je to jak chce, tak ta druha i když biologická matka, pro ně bude jen tetou. Nebo už je učí říkat "máma" oběma?????

Být jimi, vzala bych si odškodné a holčičku vychovávala dál.
27.11.2007 11:13:03
Mám 3letého synka a čekáme další přírůstek, samozřejmě jsem plna obav, aby se něco podobného nestalo nám. Ale jsem si jistá, že bych nedala pryč dítě, které miluji, i kdyby jinde žilo moje biologické, jen bych se starala, aby o něj bylo dobře postaráno. V takovém případě bych se chtěla stýkat s dítětem i rodinou a samozřejmě poskytnout pobyt u biologických rodičů i "mému" dítěti. Pokud to není na druhém konci světa, tak přece není problém zajet kdykoliv na návštěvu.
Kristina
  • 
27.11.2007 9:02:23
S tímto příspěvkem nelze než naprosto souhlasit. Já mám dvě děti, již dospělé a nedokážu si vůbec představit, že by mi někdo řekl, že nejsou moje. V současnosti by to bylo něco jiného,když jsou dospělí, prostě bych je jako svoje brala do konce života. Vždyť pokud člověk adoptuje dítě, taky k němu obvykle má vztah, jako by bylo jeho vlastní (nebo by aspoň měl mít). Pokud bych byla v situaci zmíněných rodičů, také bych se odhodlala k výměně, ale přesně jak bylo popsáno v tomto příspěvku, byla bych šťastná, že dítě žilo deset měsíců v láskyplném prostředí a snažila bych se s touto rodinou udržovat styky jako by to byli příbuzní, nějaké tety apod. To by určitě pro děti bylo vhodné, že by neztratily kontakty a necítily se vykolejené, ale postupně by si zvykaly na své vlastní rodiče.
Jinak musím říci, že pokud by to šlo, tak bych si taky nechala obě děti, jenže jak je vidět, nejde to...
Eva Nováčková - 2dospělé,jedno dospívající
  • 
27.11.2007 8:29:38
Já osobně bych výměnu dětí v žádném případě nedovolila.Naprosto s Vámi souhlasím.MOJE by bylo to dítě a jako bonus bych fofrem vyrazila toho chlapa,který si říká milující táta a přítel,pro nedůvěru,kterou ke mě má a kvůli které tohle všechno vzniklo...
27.11.2007 8:08:57
U dětské doktorky? Tak to je vážně hrůza - to mi přijde šílené, něco na ten způsob - tatínci, honem si zjistěte, jestli doma nemáte kukačku. Vím, že i to se stává, ale spíše normální a běžné asi je, že táta má doma svoje dítě.
27.11.2007 6:23:57
Petulino,
nechci tu být za odborníka na NRP, ale nedá mi nereagovat, neb adoptovanou dceru mám.
Nneí vždy pravda, že dítě si nevytvoří vztah v DD či KÚ. Dnes již moderní zařízení fungují na bázi rodinných buněk, kde se v péči o děti střídají 3 sestřičky a pakliže tu děti stráví delší období, vztahy logicky vznikají! Nelze to přirovnávat se vzthem k mateřské osobě, ale obdobné jsou. Stejně tak i k dětem, se kterými tu žijí delší dobu...
27.11.2007 6:18:33
Reaguji na poznámku, že i adoptované děti hledají své biorodiče...Ano, hledají, ale to souvisí trošku s něčím jiným. Ony potřebují znát svou identitu, potřebují se v životě vyrovnat s tím, že je někdo nechtěl, nemohl mít...musí to pochopit, zpracovat, aby byly v životě vyrovnaní a spokojení. to není nic patologického, ale naopak normálního! A "náhradní" rodiče by v tom měli být dítěti nápomocni. Zdůrazňui., že ve vhodnou dubu, kdy na to bude dítě zralé a připravené!
27.11.2007 6:07:08
Nevěříš...na to máš právo. Ale já vím, že někde jsou (pakliže se vše povedlo) "mé děti" V uvozovkách proto, že to jsou pouze mé buňky. Dala jsem souhlas s použitím svých oocytů...A takových žen je spousta!
Víš, pakliže od počátku počítáš s tím, že vše nebude jednoduché, že otázky přijdou a připravuješ si na ně odpověď, víš, které odborníky v případě potřeby můžeš kontaktovat, jednáš s dětmi na rovinu...nemusí to dopadnout nějak výrazně špatně. Je jasné, že puberta je zkouška vztahů obecně, u adoptovaných dětí o něco horší. Víme, co nás čeká (budeme to mít ještě o trošku horší z etnických důvodů)..., ale vzhledem k tomu, že jsme si oba s manželem odžili svou pubrtu také dost dramaticky, věřím, že to vezmeme s lehkým nadhledem a zvládneme to...
Rozdílů mezi dětmi v NRP a vyměněných holčiček je samozřejmě dost, ale přesto to evokuje určité srovnání. Z pohledu psychiky dětí určitě. Ale paradoxně si myslím, že vše možná bude nejhůř zvládat onen tatínek, který vše zinscenoval...Jeslti si mylsí, že biodcera ho bude od první chvíle milovat a přimkne k němu jen proto, že je "vlastní", může být hodně zklamaný...opět paralela z NRP...někdy trvá řadu měsíců, než si dítě zvykne a bere novou rodinu za svou...nevím, zda s tím počítá...snad psycholog s nimi jedná i o této možnosti...
Míša
  • 
27.11.2007 0:07:16
I já jsem byla vychovávána až do svých 6-ti let prarodiči a rodiče se sestrou za mnou jezdili jen o víkend. Netrpím žádnými těžkými pocity křivdy ani depresemi, ale někde to v sobě přece jen mám a asi můj vztah s matkou a sestrou není ideální. S taťkou je to kupodivu v pohodě. Chci jen napsat, že si pamatuji útržky z dětství nejdříve tak okolo mých 3 let, takže si myslím, že pokud proběhne výmněna citlivě teĎ dokud jsou holčičky malé, mohla by láskyplná péče maminek hodně pomoci. Spíš si myslím, že větší problém mohou mít teď maminky, srovnat se s tím. Sama si nedokážu jako maminka představit, že bych musela mojí holčičku, kterou denně opečovávám, mazlím se s ní, vymněnit za jiné, naprosto neznámé, byť biologicky moje děťátko. Sílu by mi dodávalo snad jedině právě moje vědomí, že přece jen krev není voda, a moje vzpomínky na to, jak mě vychovávali sice velmi laskavě a úžasně moji prarodiče, ale dodnes cítím, že prostě rodiče to nebyli.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 129 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.