| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyměnit a zapomenout? Těžko!

 Příspěvky 110 z 129 [Dalších 119 >>]
lussi
  • 
9.12.2007 0:06:35
To je prvni, co me napadlo, jakmile jsem zacala tuto kauzu sledovat - tento vztah (Broza s druzkou) neni zalozen na duvere a stejne se rozpadne. Soudim samozrejme podle sebe:) Obou rodin je mi velice lito, sama jsem mamou 20-mesicniho chlapecka a NIKDO, ani muj manzel, by me neprinutil, abych na nejake testy sla. A pokud by sel on sam a prokazalo by se, ze syn neni jeho (a myslim, ze to neni nerealne, chlapecka mame z IVF), volila bych, v pripade vyhroceni situace "bud on nebo ja" rozchod s manzelem a ne zavrzeni syna a hledani nejakeho "praveho" syna. Z reportazi, alespon zpocatku, jsem videla maminku Nikolky stale jen plakat, ani nemluvila, i na fotografiich mela vzdy hlavu sklonenou, a rikala jsem si, ze kdyby vedela, jak se to rozbehne a jak to skonci, ze by radsi na sobe nechala obvineni z nevery a rozesla se s "otcem". Je to ovsem pouze teorie. Je fakt, ze NIKDO nemuze vedet, jak by se on sam v podobne situaci opravdu zachoval. Snadno se clovek dostane do vleku udalosti a pak uz s nim zivot mava a on vlaje, neschopen ovladnout situaci. I ted je tato kauza hodne cerstva, verim, ze za rok budou uz vsichni zucastneni nahlizet na situaci jinak, cas opravdu vse spravi. Jen doufam, ze budou mit sve biologicke deti jejich biologicti rodice opravdu radi - sama si to zatim nedovedu moc predstavit. Jen jeste na okraj: hlavne me zarazilo, ze NIKDO nepredpokladal, ze by treba jedni z rodicu NECHTELI deti vymenit. Prislo mi to divne, jak to berou samozrejme, ze se vymena proste uskutecni, jako zbozi na krame.
S Maceskou souhlasim (a velice ji obdivuji, precetla jsem snad vsechny clanky, co tu na rodine ma). Tato kauza je medialne vdecna. Deti v kojenacich a detskych domovech - o tom se mlci, stejne jako o LDN, protoze tento druh dusevni bolesti oslovuje bez vyjimky KAZDEHO a proto se pred nim budemem branit tak, ze zavreme oci (pripadne zalezeme pod perinu) a budeme delat, jako ze to neni. Omlouvam se za rozvlekly prispevek.
4.12.2007 19:41:26
Žádný chlap nikdy nemůže zažít a možná ani pochopit, jaký je vztah mezi dítětem a matkou....Je to především matka, která dává dítěti ten největší pocit důvěry, lásky a citu, stará se o něj, kojí ho. Otec, pokud není na mateřské dovolené, se nemůže vyrovnat tomuto vzájemnému vztahu. Proto je mi líto maminek vyměněných dětí, že si musí projít jednou z nejtěžších věcí, co může rodiče potkat.
  • 
3.12.2007 16:15:06
Upřímně souhlasím. Těch dětí, až dojde k výměně, mi bude opravdu líto. Nejdřív měly v hlavičkách zmatek bezprostředně po porodu, když se najednou ocitly u jiných maminek a teď se to bude znovu opakovat v jiné podobě s tím, že to asi bude ještě těžší než tehdy. Opravdu těžko soudit, když člověk není v té situaci, ale teoreticky jestli by třeba nebylo lepší, kdyby ty rodiny mohly žít nějak těsně blízko sebe a bez výměny...
eva
  • 
2.12.2007 16:58:04
je to 100% popis situace,kterou by nikdo nechtěl řešit.Mám 10měs.holčičku asrdce by mi krvácelo...Fuj!Držím rodinám palce,ať mají hodně síly.
Jitka, Filípek 13 měs.
  • 
2.12.2007 11:41:05
Musím říct, že jednoznačně souhlasím. V žádném případě bych "své" dítě nevyměnila, i kdybych měla bojovat s celým světem. Pokaždé, když čtu o tomhle případě, chce se mi brečet. Za ně za všechny.
Daniela
  • 
30.11.2007 17:50:10
Přesně je to těžké, nikdo nevíme jak bychom se zachovali být v takové situavi, ale teď dle svého názoru bych neměnila, přece jsem si utvořila vztah k živému tvoru, k dítěti, které od samého začátku mám u sebe a ono si vytvořilo vztah ke mně a hlavně VĚŘÍ MI! a náhle za rok společného života bych ho měla dát pryč ? Přece na dětech nemilujeme genetický materiál ne?
Katka,kluci 5 a 8
  • 
29.11.2007 15:48:21
Jestliže tatínek Broža přistoupí na nabídku vystupovat v talkshow v německé TV, nevím,jestli lze hovořit o tom,že jim mediální zájem škodí.
Ano,dětem zcela určitě škodí. Ale nemůžu se zbavit dojmu,že ten tatínek to bere trochu jinak....
29.11.2007 12:42:37
Prosím, nebuďte plni obav. Ten případ se nestal proto, abychom si říkali "to se přece může stát každému, tedy i nám", ale spíš možná proto, aby si lidi - i ti, kteří o tom nepřemýšlejí - uvědomili, jak je ošidná praxe odnášení dětí. Já sama jsem jako hlavní prioritu považovala to, aby mi dítě po porodu nebylo odneseno, abych s ním stále byla já nebo můj muž. Byť se to některým zdravotníkům "nezdálo" ("Tady se to tak nedělá, tam s děťátkem nesmíte" apod.), nakonec se ukázalo, že všecko jde, když člověk VÍ, že a jak to chce.
29.11.2007 12:35:40
No mně to připadlo tak, že většina "odsuzujících" nesoudila až tak to, že tatínek si nechal udělat testy, jako spíš to, že to udělal za zády své partnerky. Tím na sebe "prozradil" mnoho.
Já osobně bych si jakékoli soudy o těch lidech nechávala pro sebe - kolikrát nevidíme do vlastních vztahů, a radit druhým je přece tak snadné :((.
29.11.2007 12:31:15
Ano, přesně to jsem měla na jazyku, byť podložené včerejšími zprávami, které už o účasti rodiny v německé talk show podaly zevrubné informace. Tento krok jsem zkrátka nepochopila. Možná zoufalá snaha získat nějaké peníze jinde, motivace se nedopídíme, ani to asi není náš úkol.

Hlavní je, jak už tu zaznělo, aby to nebylo jen tak, že maminky jsou ve vleku... Nebo taky, když už se na něčem obě rodiny dohodnou, aby se na tom dohodly skutečně. Nejhorší by bylo, kdyby jedna rodina výměnu chtěla, druhá ne... Musím se přiznat, že maminka z druhé rodiny na mě na všech fotkách působí VELMI nešťastně... až bezbranně. Jakoby to všecko bylo v "režii" první rodiny, ale kdo ví, jak to všecko skutečně je. Dovedu si představit, že kdyby se maminky začetly do podobné diskuse jako je tato, že by zažívaly další traumata...

Médiím moc nevěřím, čili i to, co se tváří jako "nad slunce jasné", je často zcela jinak...
Naopak věřím ve zdravý rozum obou maminek - nevím proč, ale obě na mě působí sympaticky. A ať už se rozhodnou jakkoli, připadlo by mi logické, kdyby se aspoň občas s dětmi scházely...

 Příspěvky 110 z 129 [Dalších 119 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.