| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na kole s bříškem

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 97 [Dalších 67 >>]
Katka,kluci 4 a 8
  • 
3.9.2007 8:44:10
Tak máme za sebou první cca 20 km výlet s tyčí a paráda. Jen na konci (bylo to v Krkonoších) se jel velký kopec nahoru, taťka na malého houkl aby šlapal,tak chudák šlapal jak o život a pak byl úplně hotový. Ale to pro rodiče večer vůbec není špatné,že :)
Radka H., 17měsíční dcera +24týden těhu
  • 
3.9.2007 7:29:32
Ahojky, naprosto s tebou sopuhlasím. Podle názorů jiných by člověk opravdu nesmel jít ani před barák s odpadkama. V podstatě si můžeš ublížit i ve vaně... a přestanu se snad v těhu koupat? Taky jsme si pořídili Croozer, máme 17 měsíční dceru a já končím 24.týden. Je to bezvadná věc a všem bych ho jen doporučila. Před 14 dny, tedy koncem 5. měsíce, jsme s koly a croozerem byli v Krkonoších a musím říct, že až na opravdu velmi nerovné úseky terénu, kdy jsem se skutečně bála nepřiměřeného hopsání, jsem celou dovču bez problémů odjezdila. Miminko se i nadále vyvíjí v pořádku a začalo o sobě dávat víc vědět... asi potřebovalo poštouchnout.
Přeju hodně štěstí.
Levandulka+3
2.9.2007 22:20:45
Teď jsem se o tom ještě chvilku bavila s manželem, který dříve pracoval jako gynekolog a byť je i on vášnivý cyklista, ježdění na kole v těhu rozhodně nedoporučuje-skrčené břicho, zatínání svalů + ty otřesy. Víte, já jsem se za poslední rok setkala s docela dost případy známých a lidí kolem nás, jejichž těhu neskončilo úplně šťastně:-( a i když chápu, že různých nástrah číhá na každém kroku spousta a kdyby si je člověk všechny připouštěl, zbláznil by se, myslím si, že je přecejen možné je trošku ovlivňovat...Ono dokud se nic nestane, je vše ok, ale třeba pokud by jednou těhulka z kola spadla nebo se jí začal zkracovat čípek, možná si to pak bude docela vyčítat...
Levandulka+3
2.9.2007 21:57:05
Ahoj, právě jsme se vrátili z cyklo dovolené v okolí Třeboně, starší synek (3r. a 4 m.) byl poprvé na tyči a úplně v pohodě, má kolo 12 a sám taky jede pomalinku, s tyčí jsme ale jezdili jak draci:-), mladší (8 m) se vezl ve vozíku a starší, když chtěl odpo spinkat, si k němu přisedl, kolo na tyči může jet i bez cyklisty. Bylo to moc príma:-)
Jen k tomu ježdění v těhu-chápu nadšení pisatelky článku, taky jízdu na kole miluju a kolo mi přijde i jako ideální dopravní prostředek, nicméně- k těhotenství mám docela respekt, s prvním synkem jsem si taky "vyskakovala, jak všechno zvládnu a pak jsem musela 2 měsíce ležet s nohama nahoře...Nemyslím si, že ty otřesy při jízdě na kole jsou pro těhulku úplně ideální...Myslím, že těch 9 měsíců se to dá vydržet i bez kola a chodit třeba víc pěšky nebo plavat nebo cvičit jógu, aby se člověk trošku udržel v kondici a pak pořídit vozík a zase jezdit. Dělat v těhotenství všechno jako v "netěhotenství" mi přijde trošku nezodpovědné. Dříve toho sice ženy musely i těhotné zastat daleko více, ale neměly třeba jinou možnost a taky pak bylo daleko víc potratů:-(
2.9.2007 20:27:53
Ahoj,taky jsme cyklo rodina,zatím malou vozíme ve vozíku za kolo,ale až bude na vozík větší,plánujeme taky pořídit tu vlečnou tyč na kolo.Často při našich vyjížďkách s tím vídám tatínky s prckem.Je dobré,když se dá tyč oddělat a dokud prcek může,šlape a jede sám,a když se unaví,připne se tyč a jede se dál.
S bríškem jsem jezdila hodně,bylo to pro mě míň namáhavé než chůze,protože jsem měla před těhotenstvím díky kolu celkem slušnou kondici.Jenže v 6.měsíci jsem vyrazila a pak se pěšky vracely,protože už něšlo šlapat díky bříšku.Mám na kole nášlapné pedály,tak nešlo šlapat zeširoka s koleny od sebe,a bejvala bych potřebovala aspoň vysoká řídítka,abych se nemusela tolik sklánět.
Samozřejmě že jsem už nejezdila nikde v terénu,kde to drncá.Jezdila jsem jen po rovné lesní pěšině nebo po cyklostezce a pomaleji,než normálně.A vůbec jsem na sebe byla opatrná,ale na ty jízdy s bříškem moc ráda vzpomínám.
Renca ,syn10let, dcera 13mes.
  • 
2.9.2007 13:14:20
Ahojky,
musim rict, ze jezdit na kole je super, sama jsem jezdila do 37tt pak uz jsem to nemohla ufunet:-)) . Znami se smali a rikali, ze snad porodim na kole:-))
Jezdila jsem opatrne pomalu. doporucuji, samozrejme pokud mate rizikove tehu nebo velilikananske brisko tak to pujde tezko. Pro me bylo kolo relax.
Jitka, Luky 04/04 a další prcek na cestě
  • 
2.9.2007 10:55:40
Ani já nezavrhuji sportování během těhotenství a to i náročnější - jízda na kole, běžky atd.S prvním těhotenstvím jsem jezdila na kole cca do 4 měsíce (pak nastala zima) a s plaváním jsem přestala 14dní před porodem. Jinak jsme chodili na dlouhé procházky a bylo mi fajn.Teď čekáme dalšího potomka a pohybu mám také dostatet, jen mi už není tak super jako s prvním, takže jsem více opatrnější :-)
Jen s tím kolem tady u nás na Kladně je trochu problém - chybí nám tu vnitřní (přes město )cyklostezky a za jízdu po chodníku velmi rádi policisté pokutují :-(a přiznám se, že jízdu po silnici nemám ráda.
2.9.2007 9:03:14
Ale áno, dovod, prečo nejazdiť na kole počas tehotenstva je. Aj ja som takto jazdila asi do 5. mesiaca tehotenstva. Neskor som už neriskovala. Pri jazde na bicykli dochádza ku otrasom v malej panve, krčok maternice sa može začať predčasne otvárať. Radšej si požitok z jazdy odpustím, ako by som mala prísť o bábatko. Nemusí sa nič stať, ale može. Potom si to budem vyčítať?
petluše
2.9.2007 6:35:56
Jezdila jsem do 36tt, pak nebylo počasí a nějak mi docházel dech. Syn jezdíval se mnou resp. za mnou na malém kole. Nejezdili jsme po hlavních cestách, spíš po lesnich (asfaltkách), nezávodili jsme, jeli jsme v klidu a oba dva (všichni tři) jsme si to užili. Do bříška jsem si nekopala, měla jsem u obou malé, skoro to na mě ani nebylo vidět, že jsem těhotná. A bylo to pro mě příjemné protažení.
POkud nejsou problémy,nevidím důvod nejezdit (krátké trasy, pomalu podle vlastních sil), pokud problémy jsou tak samozřejmě poslouchat doktora. Já tím pěkně zabavila syna, on je velký "sportovec" a pobíhat za ním pěšky bylo pro mě namáhavjší.
Bára
  • 
2.9.2007 0:09:12
Dají se koupit i menší brašny, který se vejdou i k sedačce. My je máme, a je to prima, vejde se mi tam klidně i středně velký nákup ještě k tašce s plenama atd. Ve předu mám ještě košík, kde mívám kabelu, flašku s vodou a tak, věci které chci mít po ruce.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 97 [Dalších 67 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.