| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na kole s bříškem

 Příspěvky 110 z 97 [Dalších 87 >>]
Slečna Adlin,mimi v bříšku
  • 
1.10.2009 23:04:11
Ahojky,
já jsem docela sportovec, ujedu i přes sto kiláků denně, ale teď jsem těhu a je mi líto na kolo si netroufnu, kolikrát se mi stalo, že mi někdo přeběhl přes cestu a já sotva stihla brzdit, nehledě na to, že u nás na Vysočině je to jen z kopce do kopce. Ale sportu se nevyhýbám v pátém měsíci aktivně hraju kuželky,plavu a kromě jiného cvičím jako učitelka Tv společně s dětmi. Ovšem lyže a běžky, snad po rovině a vyjetých stezkách, jo bohužel u nás nesplnitelné.
Takže maminky sportujte,ale s rozumem:-))
7.7.2009 12:11:42
Já zaslechla, že se to nedoporučuje hlavně kvůli riziku pádu z kola, ale to by se nesmělo asi ani chodit pěšky... ~a~
MarkétaP + 4 dcerky
4.7.2009 13:20:35
Osvětlíš mechanismus, jak jízda na kole může zapříčinit šňůru okolo krku například ve srovnání s chůzí nebo jízdou autem? Jakože když se šlape nohana, tak se dítě točí dokola? Tobě to nepřijde jako nesmysl?

Nehledě na to, že se šňůrou okolo krku nebo těla se rodí 30-50% dětí a většina se jich nepřiškrtí.
Martina G.
  • 
4.7.2009 12:21:33
Myslím, že jízda na kole je individuální názor. Má teta takhle jezdila na kole jako vy do 8. měsíce a díky tomu se jejímu dítěti omotala pupeční šňůra kolem krku a narodil se přiškrcen. V 80. letech ještě ultrazvuk nebyl, tudíž to nebylo vidět. Já jsem momentálně v jiném stavu a upřímně si na kolo radši netroufám.
12.1.2009 13:53:35
S košem na náledí ne, zato do práce a nakupovat po náledí chodit musím. prostě to jinak nejde, když je zima. To by člověk vážně ani nevytáhl paty z domu s takovým přístupem.
Veronika, 2,5 letá Eliška + mimi v bříšku
  • 
19.6.2008 16:44:26
Tenhle příspěvek se mi moc líbil, úplně jsem si vzpomněla, jak jsem mé první dítko vozila v bříšku až do začátku devátého měsíce těhotenství. Musím říct, že teď jsem opět těhotná a jízda na kole je tím nejpříjemnějším pohybem, který mi opravdu vyhovuje. Doufám, že i teď budu na kole jezdit až do porodu :-))
  • 
2.1.2008 14:24:02
Ahojky, my jsme teprve na zacatku tehotenstvi a v hlave se mi honi co budu delat na jare. Mame uz 2,5 leteho rostaka a ten chvili neposedi, stale nekde lita a na kocarku nechce byt. A kdyz jsem si precetla Tvuj clanek tak jsi me ucarovala. Vubec jsem si to nedovedla predstavit ze to jde s rostoucim briskem a malim rostakem jezdit na kole. Hlavne jsem se bala, aby to nebylo nebezpecne, ale jak tak ctu tak ne. Tak az nam to pocasi vydrzi hned sedneme na kolo a vyrazime do prirody. Dekuji ji ti za tvuj clanek. Hned je mi lip kdyz vim, ze je to normalka. Papanek a drzte se
  • 
6.9.2007 8:16:58
Nikdy jsem v těhotenství na kole nejezdila. Prý se nemůže nic stát, pokud maminka nespadne. Nejsem pověrčivá, ale já bych určitě spadla. Takže ne - kolo ne, běh - ne. Prostě teď si vesele lenoším a nedělám nic.
Levandulka+3
5.9.2007 22:14:06
No, ono jestli to dělá dobře mamince není přece jediné kriterium... A jestli to dělá dobře dítěti si myslím, že ta maminka může těžko poznat..Takové ty řeči jako " mimi hezky kopalo, jak se mu to líbilo" apod. jsou spíše oblíbené fráze nastávajících maminek. Čímž nechci zatracovat existenci komunikace s dosud nenarozenými dětmi, jen myslím, že to patří trošku jinam. To, že vaše dvě děti se narodily v poho taky rozhodně o ničem nevypovídá a nedá se z toho zobecňovat. Myslím, že váš gynekolog z toho byl paf docela oprávněně, zřejmě o tom něco věděl a taky už asi zažil i nějaká nepříliš šťastná těhotenství. Je jasné, že těhulky jezdící s úsměvem na kole těžko někdo může přesvědčovat, aby to nedělaly, říkám si ale, jestli by na to kolo sedla třeba maminka, která se o dítě snažila několik let. Nemylím si to.
5.9.2007 20:09:46
Já nevidím nic špatného,když těhule jezdí na kole s bříškem,i když okolí se na to dívá někdy všelijak. A můj gynekolog z toho byl trochu paf,ale děti to nepoškodilo. Já jezdila s prvním dítětem do osmého měsíce a s druhým- to znamená ve třech jen asi do sedmého,protože mi to nedělalo dobře, měla jsem břicho nějak nízko a bylo to nepříjemné. Myslím,že každá mamina cítí, jestli jí to dělá dobře a může jezdit nebo radši ne.
 Příspěvky 110 z 97 [Dalších 87 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.