| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na kole s bříškem

 Celkem 96 názorů.
 JankaP 


Paráda 

(29.8.2007 8:55:30)
Je paráda, když si to takhle někdo dokáže užívat!
Já než dala dohromady kolo bez "štangle", tak bylo bříško obrovské. A to už jsem se na kolo bála... Škoda, mohla jsem si taky užívat.
 zuzka 
  • 

Re: Paráda 

(31.8.2007 0:30:29)
pokud si někdo troufne a na kolo se vyšplhá i s bříškem, tak proč ne? Já bych si ale asi kolo odpustila. Už jenom proto, že je člověk přece jen takový nemotornější, takže chce to kus odvahy. A taky se musím přiznat, že ač bez bříška,mám strach vozit malého (dva roky) v sedačce, protože mi to kolo přijde hrozně nestabilní. Takže je to na manžovi.
 Lenka, Terka 4.06,Anicka 10.07 


Re: Paráda 

(1.9.2007 10:18:09)
Pridavam se do party cyklomatek :o). V prvnim tehu jsem kvuli prichazejici zime jezdila jen do pateho mesice, ale do sedmeho pak aspon spinning a do osmeho bezky a skialpy.. pak uz brisko moc tvrdlo..
Tohle tehu jsem za sebou vozila croozer s dcerou do sesteho..pak uz mi bricho zacalo vadit pri slapani... a kdyz jsme zkusili zvednout riditka, bolela me zada :o((.. Bylo mi to moc lito, ale po ja si to po porodu vynahradim...

Nazorum typu, ze je to nebezpecne... ja si myslim, ze jak tu uz nekdo psal, vse je nebezpecne.. cely zivot je nebezpecny.. a nahodny.. Kdyz nekdo rika, ze lepsi nepokouset.. tak si rikam.. jestli ten clovek ji potraviny, jestli vstava z postele, jestli se sprchuje.. protoze nepokouset by mohlo taky znamenat jen lezet.. a mozna ani to ne :o)

Takze tehule, co jezdite na kole.. sportu zdar.. at uz je to kolo a nebo cokoliv jineho ! Tohle tehu mi bohuzel tvrdne brisko mnohem vic a diky 16ti mes. dcerce toho uz tolik nezvladnu... ale neuveritelne se tesim na dobu po porodu, az vezmu croozera, obe deti a vyrazim zase na nas vylet !!
 Jitka, Luky 04/04 a další prcek na cestě 
  • 

Re: Paráda 

(2.9.2007 10:55:40)
Ani já nezavrhuji sportování během těhotenství a to i náročnější - jízda na kole, běžky atd.S prvním těhotenstvím jsem jezdila na kole cca do 4 měsíce (pak nastala zima) a s plaváním jsem přestala 14dní před porodem. Jinak jsme chodili na dlouhé procházky a bylo mi fajn.Teď čekáme dalšího potomka a pohybu mám také dostatet, jen mi už není tak super jako s prvním, takže jsem více opatrnější :-)
Jen s tím kolem tady u nás na Kladně je trochu problém - chybí nám tu vnitřní (přes město )cyklostezky a za jízdu po chodníku velmi rádi policisté pokutují :-(a přiznám se, že jízdu po silnici nemám ráda.
 Radka H., 17měsíční dcera +24týden těhu 
  • 

Re: Paráda 

(3.9.2007 7:29:32)
Ahojky, naprosto s tebou sopuhlasím. Podle názorů jiných by člověk opravdu nesmel jít ani před barák s odpadkama. V podstatě si můžeš ublížit i ve vaně... a přestanu se snad v těhu koupat? Taky jsme si pořídili Croozer, máme 17 měsíční dceru a já končím 24.týden. Je to bezvadná věc a všem bych ho jen doporučila. Před 14 dny, tedy koncem 5. měsíce, jsme s koly a croozerem byli v Krkonoších a musím říct, že až na opravdu velmi nerovné úseky terénu, kdy jsem se skutečně bála nepřiměřeného hopsání, jsem celou dovču bez problémů odjezdila. Miminko se i nadále vyvíjí v pořádku a začalo o sobě dávat víc vědět... asi potřebovalo poštouchnout.
Přeju hodně štěstí.
 Levandulka+3 


Re: Paráda 

(3.9.2007 14:13:13)
Přesně takovou odpověď jsem čekala:-)Myslím, že s tím koupáním a odpadkama je to docela přehnaný, jsou zkrátka věci, které patří k běžnému životu a kterým se nevyhnete (asi bych ale třeba nechodila s odpadkama, když je náledí) a pokud by se při nich něco přihodilo, je blbost si něco vyčítat, těžko se tomu dalo zabránit. Ale pokud bych třeba porodila ve 28.týdnu z důvodu zkráceného čípku a jezdila předtím na kole, což si nemyslím,že je v těhu až tak běžná a samozřejmá záležitost, vyčítat si to určitě budu. Asi jsem trošku opatrnějsí a donosit zdravé dítě mi nepřijde jako samozřejmost, ale jako zázrak, k němuž je třeba mít respekt...
 Osoba+Justýnka 07/09 


Re: Paráda 

(12.1.2009 13:53:35)
S košem na náledí ne, zato do práce a nakupovat po náledí chodit musím. prostě to jinak nejde, když je zima. To by člověk vážně ani nevytáhl paty z domu s takovým přístupem.
 smetule,T06/06,L02/08,M04/10 


Re: Paráda 

(5.9.2007 17:17:33)
juu..díky za návod, aspon vím, co zvládnu..jsem ted ve 4.m..týden jsem těd šlapala na kole s vozíkem za zadkem a těžká pohoda, kolo mám povolené, mam za letošek natočeno 900km, prý ted mám jezdit s rozume, že tahám vozík, dr radši ani říkat nebudu:-))..ale ted si mi dala návod, do kdy můžu na spinning a že bychmohla i na ty běžky,ale ty mi manža už ted rovnou zakázal.Takže aspon ten spinn, než se malé narodí.Hold pak si to budu po 6ti nedělí užívat,Máme tu spinning i s hlídáním prcků,takže paráda:-)
 Ivana Procházková 


to musí být mazec..:) 

(29.8.2007 9:00:41)
Jezdila jsem na kole s bříškem, dokud jsem si do něho pro jeho velikost nekopala při šlapání kolenama, jezdím i teď (bez bříška) s tříletým prckem v sedačce, ale zkombinovat obojí - to nevím, zda bych si troufla.. Ono je to kolo s prckem vzadu totiž úžasně nestabilní.. a ještě buben do toho, to bych asi nezvládla.. Autorko, musíš mít úúžasnou kondici.
 Renítko 


Re: to musí být mazec..:) 

(29.8.2007 9:42:00)
Jeee, toto som si zazila :o)

Petko mal na zaciatku 12 mesiacov, ku koncu 17 mesiacov, sedel vpredu v sedacke...:o) Tych 5 mesiacov bolo bez chybicky, premiestnili sme sa kam sa dalo, pomalicky, bezpecne, veselo. Extra kondicku nemam ani som nikdy nemala, ale cez tehotenstvo som pribrala cca 7 kg, mala som brusko male a vysoko :o)
Byvali sme na dedine, takze krizujuce sa babky a omdlievajuce tetky sme stretavali, ale nastastie len chvilku, hned sa dedinou boli cyklotrasy, tam uz sa ludia usmievali :o)

S dvoma detmi 18kg vzadu a 9kg vpredu si uz netrufam...
 arsiela, 


Re: to musí být mazec..:) 

(29.8.2007 11:05:05)
Díky za povzbuzení,že v tom nejsem sama.S prvním děckem,jsem jezdila v těhotenství ještě měsíc před porodem a kdyby nenapadl sníh,tak jsem se snad i do porodnice dopravila na kole.Přiznám,že jsem byla naprostý hazardér,protže až do konce sedmého měsíce jsem brala ke kolu psa a jezdila na cvičák.Auto nebylo a sedět doma to nebylo nic pro mě.No nezodpovědná dvacítka.
Teď při druhém těhotenství jsem jezdila do osmého měsíce,bolely mě strašně kyčle a kolo byla úleva.
Už se těším až začnu zas jezdit s prckem.
 Pavla 1978+ Anetka 01/2004 
  • 

Re: to musí být mazec..:) 

(3.9.2007 11:41:21)
Tak to je snad poprvé, co jsem tu narazila na podobně zaměřenou maminku. Já taky cvičím psy. Malou beru s sebou na všechny výcvikové akce, soustředění, výcvikové víkendy.... Akorát jezdit s malou v sedačce a se psem u kola mám zakázáno od manžela :o)
 H. 
  • 

Re: to musí být mazec..:) 

(4.9.2007 11:16:27)
OT:

Co manžel, "se psem u kola" je IMHO rozumně zakázáno ze zákona! Na ty cyklohazardéry s uvázaným psem na vodítku bych povolil preventivní odstřel. Je to nezodpovědnost vůči sobě (no, budiž), zvířeti i ostatním.

Na kole jezdím hodně, autem málo, ale potkávám je poměrně často. Koho? No ty dementy (promiň), co bezohledně zaberou celou cyklostezku svým vrávoráním a 5m vodítkem s (pro mne) nevypočitatelným pobíhajícím psiskem (na velikosti nezáleží). A upřímně je nesnáším.
 Marcela+Kubík 10/2007 


Super!!  

(29.8.2007 9:21:40)
Ahoj. Já se taky snažím jezdit s bříškem na kole, s přítelem, pomaličku, po silnici a po rovině. Lidi okolo mě od toho zrazují,ale já se cítím dobře...! Jsem v 28tt. bříško mám spíš menší.
 Bludička, dcera 6/2003, syn 11/2005 a ? 11/2007 
  • 

Re: Super!!  

(29.8.2007 9:55:40)
Jestli plánuješ ježdění i se dvěma dítky, tak moc moc moc doporučuju vozík croozer 535 (pro dvě dítka) dá se tam vozit i to jedno, vozit dvě dítka na jednom kole jedno vpředu a druhé vzadu je dost nepohodlné, máš vzadu úžasnej prostor na věci a hlavně velmi pohodlně se tam vozí jedno dítko, když máš velké bříško, protože ti ani trochu nerozhazuje rovnováhu. Taky se dá docela slušně využívat jako jako tandemovej kočár (bez kola na pěší turistiku) i v těžším terénu, pokud často člověk výletuje sám na delší trasy, které starší dítko neujde celé. Kombinace mimi na břiše v šátku, věci a starší v krosně na zádech (byť kvalitní - Deuter comfort kid III) pro mě byla vražedná.
Bludička
 jájina 
  • 

Re: Super!!  

(29.8.2007 10:08:20)
Je to fajn když je všechnno v pořádku a jezdíš opatrně.
Bouračky na kole jsou ale hodně ošklivé, od té doby co jsem
viděla v nemocnici několik lidí po bouračce na kole tak už mám strach
na něho vlést a to jsem jezdila tak ráda, teď jezdím tak akorát v obyváku na rotopedu a to není taková zábava...
V každým případě držím pěsti, aby se Tobě něco takového obloukem vyhnulo a v pořádku ste vždycky dorazili.
A ještě taková perlička-jedna známá strašně ráda sportuje, dělá snad všechny sporty a když byla těhotná a její manžel byl debil(teď už jsou naštstí rozvedený)a odmítl ji odvést do porodnice, tak sedla na kolo a prostě si tam dojela...
Jen zpátky s miminkem už radši jela tramvají.
 Katka,kluci 4 a 8 
  • 

Cyklo rodina 

(29.8.2007 9:55:50)
My jsme také taková cyklistická rodina,nějak jsme si na to zvykli a už by nám to chybělo.Bříško sice nemám a neplánuji, ale zase řešíme to,že mladší synek je na sedačku už velký a těžký (když táta stojí a kluk se vykloní,padají oba do příkopu...)a sám zatím na mrńavém kole dojede tak po vsi na nákup.
Tak manžel dnes přiveze takovou tu tyč za kolo, co se na ní děcko tahá. Jsem zvědavá,jak jim to půjde. Nemáte s tím někdo zkušenosti ?
 markéta, kluci 5 a 3 
  • 

Re: Cyklo rodina 

(29.8.2007 11:26:42)
Tyč na kolo je VYNIKAJÍCÍ, do kopce prcek fakt pomůže, a přitom ho to zas až tak neutahá. Zvládneme i 40 a více km (s menším zatím na sedačce). Jen to je hrozně dlouhé vozidlo, pořád trnu, že nějaký automobilista mrně vzadu přehlídne a srazí (praporek nevydržel všetečnost našich uličníků, tak jsem aspoň koupila jasně barevný dres). A další problém - malému se musí vysvětlit, že NESMÍ brzdit, zejména při jízdě z kopce, protože by se zablokovalo zadní kolo a celé by to skončilo smykem.
 Jarma (dvě děti) 
  • 

Re: Cyklo rodina 

(29.8.2007 13:50:51)
Chtěla bych se zeptat na tu tyč - jak dobrý musí být dítě jezdec, aby to s tou tyčí šlo? Dcera jezdí zatím krátce a trochu se bojí a taky trochu padá :) ... díky.
 Markéta 
  • 

Re: Cyklo rodina 

(29.8.2007 14:26:57)
Myslím, že dítě na tyči by už mělo být zkušený a nebojácný jezdec - pád při jízdě z kopce by mohl špatně skončit, stejně jako zpanikaření ve chvíli, kdy kolem vás projíždí auto nebo nějaký cyklista-závodník. Navíc je to pro dítě přece jen hodně fyzicky náročné, i když šlape piánko - minimálně se pořádně vytřese; prostě jízda za tatínkem na tyči je něco jiného než po parku, kdy si po libosti zastaví, odpočine, pohraje a pak nasedne a jede dál. Samozřejmě záleží na tom, kde se jezdí, jaký je tam provoz a terén a na jak dlouho - jetsli přes vesnici k babičce, nebo na celodenní výlet.
 Dana 
  • 

Re: Cyklo rodina 

(29.8.2007 22:37:35)
Dítě na tyči nemusí umět samo jezdit na kole, tyč ho podrží a udrží ve správné-rovné poloze. Jinak se s ní jezdí velmi dobře, jen je dost znát,když dítě přestane šlapat, je to docela fuška to utáhnout. A pak si též dávejte pozor při ostrém úhlu při objíždění či vyhýbání se překážky- tyč se stáčí do úhlu, takže aby jste malým cyklistou nezavadili třeba o strom .-)). Chce si to hodně najíždět. A pak menší upozornění- už se nám stalo, že ta černá část na dětském kole, ta upínací, nám v těch ohybech praskla a hrozilo, že se dítě s tyčí uvolní...bez problému jsme to vyreklamovali a dali nám fakt bytelnější díl. Tak jen upozornění.
 Romana a Ondřej 
  • 

Re: Cyklo rodina 

(29.8.2007 12:57:24)
Tyč za kolo je skvělá věc. Myslím, že jí využije docela dlouho. Můžete plánovat delší výlety a také na bezpečné vyvezení dítěte z města je úžasná. My jsem také cyklorodina, pro mě je to příjemně strávený čas. Mám ráda značené cyklotrasy, oběd v hospůdce, zastavit se na vykoupání.
 Katka,kluci 4 a 8 
  • 

Re: Cyklo rodina -díky 

(29.8.2007 13:18:07)
Díky za info Vám oběma. Je to přesně jak říkáš - příjemně strávený čas, při kterém jsme všichni spolu a přitom se hýbeme.Trávíme tak i dovolené - můj muž by absolutně nevydržel ležet celý den u vody. Takže to kombinujeme jako vy - jedeme, vykoupeme se, někde se nabaštíme,jedeme dál..paráda.
 Kučerka, Katy,Maty a Máří 


Re: Cyklo rodina 

(29.8.2007 14:31:28)
Tyč za kolo je úžasná věc. Projeli jsme s ní snad celou Šumavu a protože jsme vyznavači free ride, tak jsme zkusili i terén. Byla to paráda. Matesovi jsme řekli, že se musí držet....a tak se držel. Když byl pád, tak šli dolů oba manžel i Mates a jak to tak bývá, rodič by se přizabil, jen aby se prckovi nic nestalo, tak to vždycky pro malého dobře dopadlo. Samozřejmostí je helma, doporučuji rukavičky a už zmiňovaný praporek nebo reflexní dres či vestu. Vzhledem k tomu, že jsme tyč měli už před 4 lety, kdy to nebylo příliš obvyklé, tak jsme budili velkou pozornost navíc jsme tak jezdili dvě rodiny. Pracovně jsme tomu říkali "tramvaj". Nakonec ještě dle zkušeností doporučuji spíše tyč s jedním kolem,tyč, která se zapojí za běžné dětské kolo není tak bezpečná a ještě je dobré dát prckovi dozadu zvoneček, aby v případě, že ho neslyšíte, mohl signalizovat problém. Přeji příjemnou jízdu :-)
 MM, 2 kluci 
  • 

My taky :-)... 

(29.8.2007 14:42:23)
Ahoj,
my jsme taky cyklo rodina :-).
V těhotenství jsem na kole jezdila také - poprvé do 25.týdne, podruhé už přesně nevím.

Náš starší syn (něco přes 3 a půl roku) se před asi dvěma měsíci naučil jezdit na kole (rovnou bez přídavných koleček - ani je nemáme, jezdil předtím na odrážecím kole "Laufrad", takže smysl pro rovnováhu už měl), teď zdokonaluje brždění a rozjezdy. Minulou sobotu jsme zkusmo podnikli první společnou vyjížďku, jen takovou malou, tady poblíž, ale bylo to fajn :-). Mladší (16 měs.) byl poprvé v cyklosedačce, moc se mu to líbilo.

Tyč pořizovat nebudeme. Nějak se nám to nezdá bezpečné, dítě se přece má naučit kolo ovládat samo, a ne že je najednou nesmí brzdit atd., měla bych z toho divný pocit...
Myslím že příští rok už normálně budeme podnikat malé vyjížďky. Když to nepřeženeme se vzdáleností a tempem, mělo by to být v pohodě, což mi potvrzují i ´jiní "cyklo-rodiče"...
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Cyklo rodina - TRAIL GATOR 

(29.8.2007 21:16:18)
Tyc mame, super vec! Starsi synek na ni jezdi od 3 a 1/4 roku. ted se rozhoduji ke koupi druhe, ale odrazuje mne cena. Tak se asi kluci budou na kratke vylety stridat, anebo mensi zustane jeste rok v sedacce.
Tyc je super i v tom, ze na silnici , kde jezdi auto (i kdyz treba jedete jen 10 metru) mate jistotu, ze je ditko za vami a nevjede pod auto.
 Lizzie 


Re: Cyklo rodina - TRAIL GATOR 

(29.8.2007 21:20:52)
Šmankote, já se úplně vidím, jak jednou s prckama taky rajsuji po vlastech českých na kole..:-)
 Katka,kluci 4 a 8 
  • 

Cyklo rodina - TRAIL GATOR - už jsme to otestovali 

(3.9.2007 8:44:10)
Tak máme za sebou první cca 20 km výlet s tyčí a paráda. Jen na konci (bylo to v Krkonoších) se jel velký kopec nahoru, taťka na malého houkl aby šlapal,tak chudák šlapal jak o život a pak byl úplně hotový. Ale to pro rodiče večer vůbec není špatné,že :)
 Cclara+3+Markétka 


Re: Cyklo rodina 

(2.9.2007 20:27:53)
Ahoj,taky jsme cyklo rodina,zatím malou vozíme ve vozíku za kolo,ale až bude na vozík větší,plánujeme taky pořídit tu vlečnou tyč na kolo.Často při našich vyjížďkách s tím vídám tatínky s prckem.Je dobré,když se dá tyč oddělat a dokud prcek může,šlape a jede sám,a když se unaví,připne se tyč a jede se dál.
S bríškem jsem jezdila hodně,bylo to pro mě míň namáhavé než chůze,protože jsem měla před těhotenstvím díky kolu celkem slušnou kondici.Jenže v 6.měsíci jsem vyrazila a pak se pěšky vracely,protože už něšlo šlapat díky bříšku.Mám na kole nášlapné pedály,tak nešlo šlapat zeširoka s koleny od sebe,a bejvala bych potřebovala aspoň vysoká řídítka,abych se nemusela tolik sklánět.
Samozřejmě že jsem už nejezdila nikde v terénu,kde to drncá.Jezdila jsem jen po rovné lesní pěšině nebo po cyklostezce a pomaleji,než normálně.A vůbec jsem na sebe byla opatrná,ale na ty jízdy s bříškem moc ráda vzpomínám.
 Levandulka+3 


Re: Cyklo rodina 

(2.9.2007 21:57:05)
Ahoj, právě jsme se vrátili z cyklo dovolené v okolí Třeboně, starší synek (3r. a 4 m.) byl poprvé na tyči a úplně v pohodě, má kolo 12 a sám taky jede pomalinku, s tyčí jsme ale jezdili jak draci:-), mladší (8 m) se vezl ve vozíku a starší, když chtěl odpo spinkat, si k němu přisedl, kolo na tyči může jet i bez cyklisty. Bylo to moc príma:-)
Jen k tomu ježdění v těhu-chápu nadšení pisatelky článku, taky jízdu na kole miluju a kolo mi přijde i jako ideální dopravní prostředek, nicméně- k těhotenství mám docela respekt, s prvním synkem jsem si taky "vyskakovala, jak všechno zvládnu a pak jsem musela 2 měsíce ležet s nohama nahoře...Nemyslím si, že ty otřesy při jízdě na kole jsou pro těhulku úplně ideální...Myslím, že těch 9 měsíců se to dá vydržet i bez kola a chodit třeba víc pěšky nebo plavat nebo cvičit jógu, aby se člověk trošku udržel v kondici a pak pořídit vozík a zase jezdit. Dělat v těhotenství všechno jako v "netěhotenství" mi přijde trošku nezodpovědné. Dříve toho sice ženy musely i těhotné zastat daleko více, ale neměly třeba jinou možnost a taky pak bylo daleko víc potratů:-(
 Levandulka+3 


Re: Cyklo rodina 

(2.9.2007 22:20:45)
Teď jsem se o tom ještě chvilku bavila s manželem, který dříve pracoval jako gynekolog a byť je i on vášnivý cyklista, ježdění na kole v těhu rozhodně nedoporučuje-skrčené břicho, zatínání svalů + ty otřesy. Víte, já jsem se za poslední rok setkala s docela dost případy známých a lidí kolem nás, jejichž těhu neskončilo úplně šťastně:-( a i když chápu, že různých nástrah číhá na každém kroku spousta a kdyby si je člověk všechny připouštěl, zbláznil by se, myslím si, že je přecejen možné je trošku ovlivňovat...Ono dokud se nic nestane, je vše ok, ale třeba pokud by jednou těhulka z kola spadla nebo se jí začal zkracovat čípek, možná si to pak bude docela vyčítat...
 Hanka, Anetka 7m 
  • 

Re: Poradíte mi? 

(3.9.2007 10:17:05)
Ráda bych začala dcerku vozit na kole v sedačce- nevíte, od kolika měsíců je to reálné? Malá má 7m a už docela pěkně sedí.Dá se na takové malé mimi sehnat i helma?Děkuji Hanka
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Re: Poradíte mi? 

(3.9.2007 11:32:47)
Já myslím,že pokud dítě už dobře sedí,můžete jezdit. Samozřejmě asi ne nějaké několikahodinové štreky - to by ho asi nebavilo. Helmu seženete,ale doporučuju moc nešetřit,kupte v cyklo potřebách takovou se štelovacím kolečkem vzadu,bude jí pěkně sedět na hlavičce,kupte jí tak, aby to štelování neměla úplně v krajní poloze,pak půjde povolovat.Dětem ty hlavy zas tak rychle nerostou,takže jí bude moci mít delší dobu.Nekupujte takové ty helmy za 270,- v supermarketu,nesedí jim to na hlavě,klouže to na stranu a tím pádem jim to vadí(nemluvě o bezpečnosti). Tolik moje zkušenost.
 Levandulka+3 


Re: Poradíte mi? 

(3.9.2007 14:05:44)
Ahoj Hani, já myslím, že 7 měsíců je na sedačku ještě docela málo. Dítko sice už většinou sedí, nicméně páteř si na to teprve zvyká. V cyklosedačce navíc dítě sedí s nohama dolů a v poloze, kterou nemůže samo změnit. My jsme začali se starším synem v sedačce v roce, to mi připadalo ideální. Asi bych ještě teď pořídila vozík, třeba nějaký na inzerát a pak ho zas prodala, když byste pak raději sedačku. Možná už teď taky budou i v obchodech levnější, po hlavní sezóně....Mému mladšímu synkovi je 8m, sedí taky hezky a celkově má docela pevné tělo (v 6 a půl si začal stoupat), do cyklosedačky bych ho ale ještě určitě neposazovala.
 Renca ,syn10let, dcera 13mes. 
  • 

Re: Super!!  

(2.9.2007 13:14:20)
Ahojky,
musim rict, ze jezdit na kole je super, sama jsem jezdila do 37tt pak uz jsem to nemohla ufunet:-)) . Znami se smali a rikali, ze snad porodim na kole:-))
Jezdila jsem opatrne pomalu. doporucuji, samozrejme pokud mate rizikove tehu nebo velilikananske brisko tak to pujde tezko. Pro me bylo kolo relax.
 Insula 


proč ne? 

(29.8.2007 12:08:45)
Já vyzkoušeno nemám, ale kamarádka jezdila na kole až do porodu. Měla bříško jako hrášek, tak jí nepřekáželo. A taky neměla žádné problémy a nebála se.
 Martina K. 
  • 

a co na to doktor? 

(29.8.2007 13:30:28)
Holky, a ptaly jste se doktora, co říká na jízdu na kole ve vyšším stupni těhotenství? Já jsem měla rizikové těhu, takže u mě to nepřipadalo v úvahu, ale nedovedu si představit, že bych s velkým bříškem a ještě s prckem za zády jezdila na kole, je to teda trošičku hazard. Opravdu to kolo je dost nestabilní, když se dítko vzadu nahne. A co jak se říkalo, že by se mohla omotat mimi pupeční sňůra? Není to jen pověra? Mějte se hezky a dávejte na sebe pozor. Martina
 pupava bezlodyžná 


Re: a co na to doktor? 

(29.8.2007 13:43:44)
Paráda, tak jen opatrně ! Mně manžel kolo zamkl, hned jak jsem mu radostnou novinu sdělila. Teď jezdíme se sedačkama, máme dvojky, tak jen když se sejdem s manželem oba. Kluci jsou mlí a lehcí, tak nám to vydrží počítám aspoň do 4-5 ti let, do té doby 20 kg mít rozhodně nebudou a pak se také chystáme na tyč. Kolu zdar ! Někdo říká, že svět je nejkrásnějsší ze hřbetu koně, pro mě ale ze sedla kola !
 Kristain 


Re: a co na to doktor? 

(29.8.2007 13:52:41)
Já se doktora neptala:) ale on říkal že všeho s mírou a jen ten sport, na který jsem zvyklá už z předchozího netěhu období. Vím, že mi povolil na začátku i tenis, jen moc nedobíhat balony...

Mám dvouletého syna a jsem 2 týdny před porodem druhého dítka a kolo jsem na hřebík (doslova) pověsila teprv před měsícem. V ty hrozné vedra to byl jediný možný a přijatelný způsob, jak se přemístit. Malého taky vozím v sedačce, jen člověk musí být prostě opatrný, jet pomalu a vybírat vhodné trasy a šlapat rekreačně a užívat si to. Podstatně horší je pro mě jít pěšky a honit dítko, popř. tlačit golfáč a tak.
 Insula 


Re: a co na to doktor? 

(29.8.2007 14:47:56)
Jo kamarádky známá hrála tenis až do porodu. Hrála ho i předtím a i v těhotenství. Vždyť i Kateřina Neumannová trénovala v těhotenství, i když nevím, jestli až do konce a také asi omezeně, ale šlo to.
 babi_ 


Re: a co na to doktor? 

(29.8.2007 17:41:15)
Pupeční šňůra je pověra. Doktor mi zakázal kolo v prvních týdnech, po třetím měsíci již dle mého uvážení. Tolik moje zkušenost, já se tenkrát ptala.
 H. 
  • 

Re: a co na to doktor? 

(30.8.2007 11:30:05)
Ano, kolo v prvních týdnech není doporučované kvůli otřesům. Já mám po IVF a to se obecně nedoporučuje nic co může způsobovat otřesy, třeba jízda autem, tram. Ale čísla jak moc to škodí, nikdo nezná. Je to jen pochopitelné doporučení. A samozřejmě je spousta maminek bezproblémově těhotných i když cestují na kole i jinak. Takže je to na zvážení každého a řídila bych se i podle terénu.
H.
 Indyb 


Re: a co na to doktor? 

(29.8.2007 18:16:41)
me bylo recno maximalne na rotopedu, kolo je fajn vec, ale s briskem je velke riziko padu. Ja sama jezdim desne rada a jezdila jsem asi do 6 mesice, ale pak jsem to vzdala obe kola mam panska a zvedat takhle vysoko nohu a pak byt jeste v predklonu to proste neslo. Pristi mesic rodim a tesim se, ze si jeste na podzim kolo uziju.A na jare koupime vozitko croozer a budeme jezdit ve dvou. Cyklistice zdar.
 zdenka 
  • 

Re: a co na to doktor? 

(29.8.2007 20:56:40)
Kamarádka doktorka jezdila na kole skoro do porodu :-)
Já teda celé těhotenství na kolo nesedla, v 1. trimestru jsem byla tak unavená, že jsem sotva lezla, pak už to sice bylo dobrý, ale finišovala jsem v práci, ve škole a na stavbě zároveň, tak nebyl čas. I bych se bála pádu, a hlavně jsem zvyklá se na kole dost honit a to by asi nebylo nejvhodnější :-( Jo a syn měl pupečník 2x kolem krku, no třeba kdybych na kole jezdila, tak se zase rozmotal ;-)
 Věra, 2 děti 
  • 

Re: a co na to doktor? 

(29.8.2007 22:43:30)
Řekla bych, že sice každý může upadnout na chodníku, ale pád z kola je mnohem pravděpodobnější a taky nebezpečnější. Když není zbytí, tak neřeknu, ale u autorky mám pocit, že chce být spíš zajímavá (proto ten článek taky napsala, ne?).
Kolo je můj nejoblíbenější dopr. prostředek, ale v těhotenství jsem si ho dokázala odpustit. Jednou jsem se na něm v 9. měsíci svezla asi 1 km, ale byla jsem z toho dost vynervovaná. Myslím, že kdyby se s mimi v bříšku něco stalo, tak si to neodpustíte, nebo jo?
 Veveruše 


Re: a co na to doktor? 

(5.9.2007 0:58:26)
Kdybych měla soudit podle sebe - z kola jsem ještě nikdy nespadla, za to na chodníku mockrát. Totéž v těhotenství - na kole jsem taky jezdila dost dlouho a bez nehod, ale v zimě jsem asi ve druhém měsíci upadla na ledu pěkně na tvrdo na zadek asi 10 m od domu (přestože jsem dávala celou cestu strašný pozor, abych neupadla - klouzalo to všude). Naštěstí bylo mimi "dobře uložené" a nic se mu nestalo (šla jsem radši hned druhý den k na gyndu).
 Kukuřičný klas 
  • 

? 

(29.8.2007 14:57:22)
To je super, představa těhotné s prckem v zádech na kole! Jen jeden dotaz, co třeba nebezpečí pádu?
 sisi.mimi 3 měsíce 
  • 

Re: ?hazard 

(29.8.2007 19:20:32)
Souhlasím,v těhotenství maximálně rotoped.Jsem zvědavá,jestli by tyhle chytré kopretinky psaly, jak je to úžasné,i v případě,že by z kola spadly a miminko nedejbože potratily?Já se teda v těhotenství na jízdu na kole dr. ptala,a ten mi ji zakázal.Asi ne bezdůvodně.A to jsem měla celé těh. bez problému.Ty maminky,co tak riskují by se měly vzpamatovat!Můžou také jednou litovat.Myslím,že to za to nestojí.Je spousta jiných pohybových aktivit spojených s těhotenství,také jsem neseděla doma.Např:plavání,těh.tělocvik,joga...
 babi_ 


Re: ?hazard 

(29.8.2007 19:56:16)
Na plavání, těh.tělocvik či jogu těžo můžeš s dvouletým prckem. Také se neproplaveš na zahrádku, nákup, či do lesa. Ano, kolo je to trochu riskantní, ale co není? Spadnout se dá i ze schodů či na rovině. Moje švagrová si vymkla kotník při vystupování z auta. Někdo si je na kole jistý a baví ho to, tak jezdí. Jiný rád plave a pro batole (které při tom těžko může mít na zádech) má hlídání, tak plave. Autorka žádné těhulce jízdu kolmo nedoporučuje jako ideální pohyb, jen píše o své zkušenosti. O tom, jak se jí podařilo vyhovět svému tělu, psychice, a zabavit batole. Pro každou to není. pohybovala jsem se na běžkách ještě v osmém měsíci, a považovala jsem to za bezpečnější, než hodit pěšky. Chápu, že komu běžky nesedí, mohlo to připadat hazardní, ale pro mě to tu zimu s břichem bylo ideální řešení potřeby pohybu v přírodě.
 arsiela, 


Re: ?hazard 

(29.8.2007 21:54:39)
Když řveš při každém kroku bolestí,jak se nemůžeš hnout kuli zablokovaným zádům a kyčlím,manžela máš 150 km daleko a doma nic k jídlu,tak to kolo mile ráda vezmeš a na nákup si dojedeš.Aspoń já to tak dělala,jezdila jsem po cyklostezkách.Riziko pádu jsem si prostě nepřipouštěla.To bych celé těhu musela sedět doma,protože i na přechodu pro chodce mě může sejmout auto, a když se posadím do auta tak radši ani nemluvit.Já to beru tak,že riskovat se musí v podstatě celý život,co občas jiného zbývá.Ale samozřejmě nikomu tohle nevnucuju,je to každého věc,jak se bude v těhu chovat.A nejen v těhu.
 Katka,kluci 4 a 8 
  • 

Re: ?hazard 

(30.8.2007 9:12:51)
Tohle pochopíš,až budeš čekat druhé,jak už tu někdo napsal.Je to fakt o něčem jiném,musíš se přesunovat s pupkem a malým prckem,řešit nákupy,kontroly u dr. atd...využití kola je pak docela efektivní - s prckem na sedačce se stejně jezdí velmi opatrně,at jsi těhotná nebo ne.Uvidíš sama, kolik toho najóguješ,naplaveš.....:)
 Andy- 11 let, 17 mes. a 11.TT 
  • 

Re: ?hazard 

(30.8.2007 14:29:36)
Asi zalezi také na tom, jak zdatny je clovek cyklista. Pokud jsem na kole nespadla (nepocitam-li opravdu narocny teren nebo navykani při prvnich jizdach s SPD :-) ) uz přes 15 let, tak si myslim, ze je dost nepravdepodobne, ze bych upadla v době tehotenstvi, kdy jezdim mnohem opatrneji a v nenarocnem terenu... BTW- při mem prvnim tehu me muj gynekolog potkal na kole v cca 8.mesici a pouze se tomu smal,takze to asi tak moc nebezpecne nebude, pokud tehotenstvi probiha bez potizi.. A opravdu nejsem kaskader, spise naopak-napr.odmitam v době tehotenstvi jezdit v zimnich mesicich na chalupu v Krkonosich, protože se bojim uklouznuti na naledi nebo snehu :-)))
 aanka 


Re: dovod je 

(2.9.2007 9:03:14)
Ale áno, dovod, prečo nejazdiť na kole počas tehotenstva je. Aj ja som takto jazdila asi do 5. mesiaca tehotenstva. Neskor som už neriskovala. Pri jazde na bicykli dochádza ku otrasom v malej panve, krčok maternice sa može začať predčasne otvárať. Radšej si požitok z jazdy odpustím, ako by som mala prísť o bábatko. Nemusí sa nič stať, ale može. Potom si to budem vyčítať?
 M.Eriksen, 33.tt 
  • 

Re: ?hazard 

(31.8.2007 23:50:29)
Tady v Dansku jezdi na kole vsichni, kolo se pri normalnim prubehu tehotenstvi dokonce doporucuje jako jedna z nejvhodnejsich forem pohybu. Ja denne ujedu kolem peti km a je mi mnohem lepe, nez kdybych lezela na gauci a utesovala se, jak na sebe hezky davam pozor. Vseho moc skodi - tehotenstvi neni nemoc.
 Insula 


Re: ? 

(29.8.2007 21:42:59)
Upadnout můžeš i na silnici.
 Krucipísek 


batoh??? 

(29.8.2007 16:54:28)
Nevím jestli bych se na to s větším bříškem pustila, ale hlavně že si to užíváte! Vyšlapávání cestiček a vyjíždění kolejí s kočárem je fakt teror! Jen bych se chtěla zeptat jak vozíte náklady? V báglíku? Jsem netěhotná, ale vozím si dceru, ale trošku mi činí problém převážení věcí... řeším to báglíkem a taškou na řidítkách, tak jen jestli nemáte nějaký zlepšovák :-)
 babi_ 


cyklobrašny 

(29.8.2007 17:18:16)
Normální tašky na kolo - to tedy není zlepšovák, ale klasika. S batohem na zádech by se mi nechtělo ani bez sedačky. Je tedy potřeba taky nosič, na který se ty tašky přidělávají. Lze i na přední kolo. Potom lze vézt dvě děti v sedačkách - menší vpředu, větší vzadu a věci na koupání, piknik, přebalení atd... na jednom kole. Stejně jako s bříškem a batoletem to chce už pak jen opatrnost a dobrou fyzičku.
 Krucipísek 


Re: cyklobrašny 

(30.8.2007 15:38:06)
No cyklobrašny se nevejdou kvůli sedačce - nožičkové výstuži. Brašnu na řídítkách mám...
 babi_ 


Re: cyklobrašny 

(30.8.2007 20:07:05)
Na přední kolo - nosič, postranní brašny každá závěsná zvlášť. Případně ta taštička na řidítka, ale ta je dle mého na cestu s dítětem dám malá. Ten batůžek na sedačku jak tu psaly holky taky vyzkoušeno, ale dále to destabilizuje systém.
 babi_ 


Re: cyklobrašny 

(30.8.2007 20:09:25)
Jo ty tašky závěsné každá zvlᚍ jdou i za zadní sedačku myslím...
 Bára 
  • 

Re: cyklobrašny 

(2.9.2007 0:09:12)
Dají se koupit i menší brašny, který se vejdou i k sedačce. My je máme, a je to prima, vejde se mi tam klidně i středně velký nákup ještě k tašce s plenama atd. Ve předu mám ještě košík, kde mívám kabelu, flašku s vodou a tak, věci které chci mít po ruce.
 Lucka 
  • 

Na kolo s dítětem nikdy 

(30.8.2007 19:49:52)
Nikdy bych si nevzala dítě do sedačky na kole, ani na tyč a nic jiného. O těhotenství nemluvím. Sousedi odjeli na kolo s malým dítětem a domu se vrátila jenom maminka. Jen chvilku jeli po silnici a srazilo je auto. Malá 2 roky zemřela a tatínek kritický stav. Pro mě je to hodně nebezpečný sport. Před těhotenstvím jsem často jezdila na kole, teď jezdí i malá na svém, ale jen někde mimo auta.
 babi_ 


Re: Na kolo s dítětem nikdy 

(30.8.2007 20:08:02)
Strašné. Stejná tragédie by se ale mohla stát kdyby jeli v autě nebo šli pěšky.
 Lucka 
  • 

Re: Na kolo s dítětem nikdy 

(30.8.2007 20:35:34)
Jasně, ale proč to pokoušet. Já si myslím, že je to nebezpečné, moje gynekoložka taky. Všechny sporty jsou nebezpečné, ale prostě kolo na silnici a ještě s dítětem nebo těhotná??? Udělá se Vám špatně a jste na zemi. Můj manžel se na kole málem zabil, a kdyby měl dítě na sedačce???
 Atislava 
  • 

Re: Na kolo s dítětem nikdy 

(4.9.2007 15:33:59)
Jak můžete takto přemýšlet, výcházíte vůbec ven? To samé (i horší tragégie) se odehrávají denně vedle Vás i nás. Za to přeci nemůže kolo? Ale obrovská a nešťastná souhra náhod. Jezdila jsem celé obě těhotenství, nesmíte si prostě připouštět že se vám něco může stát, tragédie jsou i na přechodu, v letadle, v autě, ve výtahu - a nepoužíváme snad jako těhotné tyto dopravní prostředky. Jestliže udáte správnou míru a víte kam až můžete zajít - je to na místě. V opačném případě muíte mít strach i z porodu - tam se také občas stane nějaká ta tragedie.
 Táňa+Sára a Charlotte(14.10.) 


Re: Na kolo s dítětem nikdy 

(4.9.2007 16:02:40)
Jízda na kole v těhu, no proč ne, když se maminka nebojí že spadne, ale určitě ne ve třetím trimestru, kdy jsou pro mimi nevhodné mikrootřesy. Což vám řekne každý Dr.
A k psům u kola, no lidi prostě nemají rozum.
 Věra, 2 děti 
  • 

Re: batoh??? 

(29.8.2007 22:52:07)
Dávám si batoh na dětskou sedačku, kterou mám za sebou. Normálně přehodím popruhy přes opěrku (líp to nedokážu vysvětlit) a pokud máš na kšírách zapínání nad prsama, tak to zapni. Spadl mi asi jen jednou (ale nejezdím nějak šíleně).
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: batoh??? 

(30.8.2007 8:34:53)
Jeste lze na detskou sedacku pridelat mensi batoh s vecmi :-), tak to vozim ja, kdyz toho mame vic :-)
 Krucipísek 


Re: batoh??? 

(30.8.2007 15:38:53)
Hmm, jak prosté! Díkes, zkusím :-)
 Lizzie 


Kolo 

(29.8.2007 21:06:22)
Cyklistice zdar. Těhotenství není nemoc, nevím, zda bych na kolo jako těhotná sedla (neboť já jsem schopna hodit držku i teď), ale když to někomu vyhovuje, tak proč ne?
Jinak k nebezpečí pádu - i přes veškerou opatrnost můžete spadnout např. i ze schodů, což se stalo někdy v 8. měsíci kamarádce, naštěstí bez následků. No a k tomu, jak jedna diskutující říkala, že je zvědavá, co by paní dělala, kdyby potratila..s tímhle přístupem, milá paní, by se žádná těhotná nemohla ani hnout.
Když má někdo rizikové, tož ať se šetří, to je samozřejmost. Ovšem pokud se někdo cítí v pohodě, tak není co řešit.
Ostatně spousta maminek pracuje kolikrát až do porodu v různých profesích - a upřímně, tam je to riziko potratu mnohem větší (ať už vnější nebo vnitřní faktory) než pokud těhulka jezdí na kole..
 Lizzie 


Re: Kolo 

(29.8.2007 21:08:26)
oprava - kolikrát mnohem větší..
 Kudlanka 


Re: Kolo 

(29.8.2007 22:00:36)
Já jsem byla na riziku a co bych za to dala, kdybych se mohla svézt na kole. Mohla jsem až od pátého měsíce na procházky, pomalu a žádné prudké pohyby. Sestra byla v pohodě a upadla asi 14 dnů před porodem na rovině na chodníku. Naštěstí si jen narazila ruku. Kamarádka běhala na běžkách až do sedmého měsíce a tyky byla v pohodě. Je to prostě individuální a každý musí jednat podle toho jak si věří. Kdo padá z kola běžně, asi si na něj v těhotenství nesedne.
 Lizzie 


Re: Kolo 

(29.8.2007 22:04:59)
Kudlanko, souhlas, upřímně, znám málo mamin, které by se v těhotenství nějak výrazně šetřily (a manžel nebo příbuzenstvo je opravdu nedřelo), ale prostě se cítily v pohodě, a ono, když bydlíte na vsi, tak do auta nebo na kolo např. sednete ráda a svezete se do města..
Na stranu druhou, právě ty s rizikovým těhotenstvím mají situaci daleko komplikovanější. Vám nezávidím, ale představa takových, které si ani na ty procházky nemohou vyjít..no, docela síla, snad se mi rizikové těhotenství vyhne..
 Lizzie 


Re: Kolo 

(29.8.2007 22:08:16)
Pamatuji si, že jednou mi babička vyprávěla, jak jela s mámou v břiše na babetě asi počátkem 9. měsíce a spadla. Ano, dost síla a určitě byste řekli, že byla nezodpovědná..ale co dělat, když to jinak nešlo, že?
Ve většině dnešních domácností už situace podobné extrémní nebývá, ale i těhotné (pokud tedy nejsou na rizikovce) musí chodit do práce, nakupovat a starat se o další děti, taky si něco z toho života užít..no a vzhledem k faktu, že na každém kroku je něco, nesměly by se bohužel pohnout.
Ale to jsem se rozkecala, no..:-)
 Ať 


Kolo s bříškem a dítětem v cyklosedačce 

(29.8.2007 22:03:04)
Jezdila jsem při prvním těhotenství do práce denně 12 km až do nástupu na mateřskou dovolenou, tj. 6 týdnů před porodem. Při druhém těhotenství jsem 3 letou dceru vozila na zadní cyklosedačce a byl to jediný způsob dopravy, abychom přežily loňská 6-týdenní úporná vedra, a jezdila až téměř do porodu - asi 2 týdny před jsem kolo uložila. Nevolila jsem terén, spíše vedlejší asfaltky. Je pravda, že okolí reagovalo různě ale ani u doktora jsem se nikdy nesetkala vyloženě s odmítavou reakcí. Člověk by měl zůstat u toho co je mu vlastní a na co je navyklý, nejhorší varianta je pojmout těhotenství jako nemoc a zaizolovat se doma a nechat se obskakovat manželem.
 Lizzie 


Re: Kolo s bříškem a dítětem v cyklosedačce 

(29.8.2007 22:38:46)
Ač dosud netěhotná, souhlas. Podobný pasivní přístup má negativní dopad nejen na matku, ale i na okolí..To pak snadno začnou blízcí odpočítávat měsíce a dny do porodu a těšit se na miminko hned z několika důvodů..:-)
 sisi 
  • 

Re: Kolo s bříškem a dítětem v cyklosedačce 

(1.9.2007 13:18:34)
Ano,máte pravdu,ale jsou i jiné způsoby,jak se neizolovat a hýbat se,než riskovat na kole.A manžel mě rozhodně pořád neobskakoval :-)
 Eufrozína 
  • 

Moje řeč! 

(30.8.2007 0:16:50)
Naprosto s Vámi souhlasím.. Hodně záleží na tom, jak má kdo pohyb v krvi a jak člověk k těhotenství jako takovému přistupuje. Z ničeho se nemá dělat věda, ani z těhotenství ne a proto ať se každý pohybuje tak, jak je zvyklý. Samozřejmě, že jestliže má nastávající maminka má rizikové těhotenství, asi bych na jejím místě taky jen ležela s nohama nahoře, ale jinak...? :-)))
 Lizzie 


Re: Moje řeč! 

(30.8.2007 0:33:30)
Eufrozíno souhlas, souhlas, souhlas.
Já slyšela i názory mamin, které říkaly, že právě v těhotenství jim šlo všechno nějak tak od ruky a pohoda, je to asi i o psychice.
No a pokud s manželem živíš rodinu (nebo se zatím živíte navzájem), tak ti i při jeho sebelepší vůli nezbude moc času nějak zvlášť se řešit.
Holt život:-)
P.S: Ty, ale cca od 2 měsíců života jsem odpoledne spávala pěkně v zimě na dvorku a jak se mi prej chrupalo:-)To si máma dovolila dost, co?:-))
 Lizzie 


Re: Moje řeč! 

(30.8.2007 0:38:09)
Promiň, Eufrozíno, přehlédla jsem se a zjistila, že si psala k někomu jinému.
To all: Mějte se pěkně, bylo to s vámi fajn, ale v zájmu svých současných aktivit (po měsíci začínám nějak zas tak žít)se klidím.
Mámám zdar.
Těhotenství zdar.
Rodině zdar.
Lizzie
 sisi mimi 3 měs. 
  • 

Re: Kolo s bříškem a dítětem v cyklosedačce 

(1.9.2007 13:29:25)
Ano,máte pravdu.Izolovat se ale nemusíte.Jsou i jiné sporovní aktivity,kterým riziko zranění minimalizujete,tak proč riskovat jízdou na kole?Vždy""t to dě""tátko je to nejcenější.A manžel se o mě staral s láskou,ale rozhodně jsem se nenechala OBSKAKOVAT!Je to ale jen můj názor.Samozřejmě si každý může naložit se zdravím svého dítěte po svém.
 raadka 


Souhlasím !!!! 

(30.8.2007 7:21:17)
Ahoj !!
Naprosto s tebou souhlasím!!!
Pro mě byla jízda na kole nejpohodlnější přemistovadlo !!!
Sice to plno lidí naprosto nechápalo, ale při chůzi jsem naklepávala bříško o dost více a s pokračujícím těhotenstvím jsem měla i problémy s neustálým běháním na malou!!
No a na kole ten močák nebyl tak namahaný.
Kolo byl můj společník až do porodu, ještě v pátek jsem jela pro malou do školky a v pondělí brzy ráno se mi narodil zdravý klučík-3900 gramů 51 cm.
Ted jen čekám až mrnousek vyroste a máme připravenou sedačku na kolo a budeme zase spolu jezdit.
Opravdu se není čeho bát a nejezdit nějaké šílené krpály .
Tak ti přeju pohodový zbytek těhotenství a narození zdravého a krásného miminka!!!
 Dede 
  • 

Žiju teď v Norsku, kde je dětí jako smetí 

(30.8.2007 9:54:50)
a těhulky všeho věku kam se člověk podívá. I v posilovně a na spinningu. Je fakt, že tělocvična nabízí kurzy speciálně pro těhotné, ale spousta mamin si cvičí podle svéha snad až do porodu. Včetně spinningu!A každý to tu bere jako normální.
I proto si nemyslím, že by jízda na kole jako taková škodila. Strach bych měla spíš z provozu, z toho, že mi někdo vletí do cesty, že se se zatíženým kolem někde sklouznu. I při pomalé jízdě by ten pád mohl mít vážné následky. Takže jízda jako taková ne připadá OK,zdravé těhotenství není nemoc. Ale dala bych si hodně pozor na ty ostatní, hlavně v posledních měsících. Přeju výdrž a zdravé mimi! Kondice určitě nebude problém :)))
 fialka 
  • 

bricha na kole 

(30.8.2007 12:55:41)
Jodie, diky moc za clanek a ostatnim diky za nazory. Jezdim na kole kazdej den, po meste, a sem zvedava jak to bude az otehotnim, kdyz to pude, rada bych pokracovala...
 Štěpánka 
  • 

plně souhlasím 

(30.8.2007 13:05:47)
Mila Jodie, plně s vámi souhlasím. Já čekám miminko 13.9. a jěště v červenci kolo pro mě bylo nejlepším přemisťovacím prostředkem. Také jsem se setkávala s nechápajícími pohledy. Mě to ale bylo jedno, já jsem se cítila perfektně, to samé cítilo i mimčo. Teď už je to bohužel horší.
 Helča+3svišti 


Dotaz 

(1.9.2007 22:23:14)
Velmi ráda jezdím na kole. V prvním těhotenství jsem toho moc nenajezdila, bála jsem se. Teď jsem čekatelkou podruhé, 4.měs. a kupodivu strach nemám, jen musím jezdit pomalu, když se zadýchám, nedělá mi to dobře. Taky mám pocit, že se namáhám míň, než když tlačím kočár.
Mám ale dotaz - má sestra, fyzioterapeutka mi říkala, že jízda na kole se nedoporučuje v posledním trimestru kvůli nebezpečí rozestupu sedacích kostí a tím pádem předčasného porodu. Víte o tom někdo něco?
Jinak - má cyklo - aktivita asi bude omezena tím, že mám pánské kolo, takže můžu jezdit, jen dokud mi moc nenaroste pupek. Ale na jaro bychom chtěli koupit vozík Croozer, rovnou pro obě ratolesti, tak doufám, že si kola užijeme i s malým mimi :-)
 petluše 


kolo v těhu 

(2.9.2007 6:35:56)
Jezdila jsem do 36tt, pak nebylo počasí a nějak mi docházel dech. Syn jezdíval se mnou resp. za mnou na malém kole. Nejezdili jsme po hlavních cestách, spíš po lesnich (asfaltkách), nezávodili jsme, jeli jsme v klidu a oba dva (všichni tři) jsme si to užili. Do bříška jsem si nekopala, měla jsem u obou malé, skoro to na mě ani nebylo vidět, že jsem těhotná. A bylo to pro mě příjemné protažení.
POkud nejsou problémy,nevidím důvod nejezdit (krátké trasy, pomalu podle vlastních sil), pokud problémy jsou tak samozřejmě poslouchat doktora. Já tím pěkně zabavila syna, on je velký "sportovec" a pobíhat za ním pěšky bylo pro mě namáhavjší.
 Míša4 


Jízda na kole v těhotenství 

(5.9.2007 20:09:46)
Já nevidím nic špatného,když těhule jezdí na kole s bříškem,i když okolí se na to dívá někdy všelijak. A můj gynekolog z toho byl trochu paf,ale děti to nepoškodilo. Já jezdila s prvním dítětem do osmého měsíce a s druhým- to znamená ve třech jen asi do sedmého,protože mi to nedělalo dobře, měla jsem břicho nějak nízko a bylo to nepříjemné. Myslím,že každá mamina cítí, jestli jí to dělá dobře a může jezdit nebo radši ne.
 Levandulka+3 


Re: Jízda na kole v těhotenství 

(5.9.2007 22:14:06)
No, ono jestli to dělá dobře mamince není přece jediné kriterium... A jestli to dělá dobře dítěti si myslím, že ta maminka může těžko poznat..Takové ty řeči jako " mimi hezky kopalo, jak se mu to líbilo" apod. jsou spíše oblíbené fráze nastávajících maminek. Čímž nechci zatracovat existenci komunikace s dosud nenarozenými dětmi, jen myslím, že to patří trošku jinam. To, že vaše dvě děti se narodily v poho taky rozhodně o ničem nevypovídá a nedá se z toho zobecňovat. Myslím, že váš gynekolog z toho byl paf docela oprávněně, zřejmě o tom něco věděl a taky už asi zažil i nějaká nepříliš šťastná těhotenství. Je jasné, že těhulky jezdící s úsměvem na kole těžko někdo může přesvědčovat, aby to nedělaly, říkám si ale, jestli by na to kolo sedla třeba maminka, která se o dítě snažila několik let. Nemylím si to.
 Martina - 3 dcery, 4. na cestě  
  • 

Re: Jízda na kole v těhotenství 

(6.9.2007 8:16:58)
Nikdy jsem v těhotenství na kole nejezdila. Prý se nemůže nic stát, pokud maminka nespadne. Nejsem pověrčivá, ale já bych určitě spadla. Takže ne - kolo ne, běh - ne. Prostě teď si vesele lenoším a nedělám nic.
 Martina G. 
  • 

Re: Jízda na kole v těhotenství 

(4.7.2009 12:21:33)
Myslím, že jízda na kole je individuální názor. Má teta takhle jezdila na kole jako vy do 8. měsíce a díky tomu se jejímu dítěti omotala pupeční šňůra kolem krku a narodil se přiškrcen. V 80. letech ještě ultrazvuk nebyl, tudíž to nebylo vidět. Já jsem momentálně v jiném stavu a upřímně si na kolo radši netroufám.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Jízda na kole v těhotenství 

(4.7.2009 13:20:35)
Osvětlíš mechanismus, jak jízda na kole může zapříčinit šňůru okolo krku například ve srovnání s chůzí nebo jízdou autem? Jakože když se šlape nohana, tak se dítě točí dokola? Tobě to nepřijde jako nesmysl?

Nehledě na to, že se šňůrou okolo krku nebo těla se rodí 30-50% dětí a většina se jich nepřiškrtí.
 bartomiska + Jituška 01/10 


Re: Jízda na kole v těhotenství 

(7.7.2009 12:11:42)
Já zaslechla, že se to nedoporučuje hlavně kvůli riziku pádu z kola, ale to by se nesmělo asi ani chodit pěšky... ~a~
 monika 
  • 

Super 

(2.1.2008 14:24:02)
Ahojky, my jsme teprve na zacatku tehotenstvi a v hlave se mi honi co budu delat na jare. Mame uz 2,5 leteho rostaka a ten chvili neposedi, stale nekde lita a na kocarku nechce byt. A kdyz jsem si precetla Tvuj clanek tak jsi me ucarovala. Vubec jsem si to nedovedla predstavit ze to jde s rostoucim briskem a malim rostakem jezdit na kole. Hlavne jsem se bala, aby to nebylo nebezpecne, ale jak tak ctu tak ne. Tak az nam to pocasi vydrzi hned sedneme na kolo a vyrazime do prirody. Dekuji ji ti za tvuj clanek. Hned je mi lip kdyz vim, ze je to normalka. Papanek a drzte se
 Veronika, 2,5 letá Eliška + mimi v bříšku 
  • 

Jezdila jsem na kole až do devátého měsíce 

(19.6.2008 16:44:26)
Tenhle příspěvek se mi moc líbil, úplně jsem si vzpomněla, jak jsem mé první dítko vozila v bříšku až do začátku devátého měsíce těhotenství. Musím říct, že teď jsem opět těhotná a jízda na kole je tím nejpříjemnějším pohybem, který mi opravdu vyhovuje. Doufám, že i teď budu na kole jezdit až do porodu :-))
 Slečna Adlin,mimi v bříšku 
  • 

Re: Jezdila jsem na kole až do devátého měsíce 

(1.10.2009 23:04:11)
Ahojky,
já jsem docela sportovec, ujedu i přes sto kiláků denně, ale teď jsem těhu a je mi líto na kolo si netroufnu, kolikrát se mi stalo, že mi někdo přeběhl přes cestu a já sotva stihla brzdit, nehledě na to, že u nás na Vysočině je to jen z kopce do kopce. Ale sportu se nevyhýbám v pátém měsíci aktivně hraju kuželky,plavu a kromě jiného cvičím jako učitelka Tv společně s dětmi. Ovšem lyže a běžky, snad po rovině a vyjetých stezkách, jo bohužel u nás nesplnitelné.
Takže maminky sportujte,ale s rozumem:-))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.