| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodní plán

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 52 [Dalších 22 >>]
piraela
25.5.2007 9:23:18
Já si zas nedělám iluze, že by sestra přišla o nějaké odměny. Vždycky by své chování nějak vysvětlila. Souhlasím, že by to byl boj s větrnými mlýny. Navíc při porodu i po porodu, má maminka asi jiné starosti než psát nějaké stížnosti. Vůbec se nedivím, že spoustu žen chce rodit doma s porodní asistentkou. Na druhou stranu musím říct, že jsme na tom o hodně lépe, než třeba byly naše matky....
25.5.2007 9:09:48
nezlob se, ale musim si rejpnout: podle téhle teorie by měla s mým partnerem spát pouze sexuoložka a svoje děti bych možná měla svěřit někam do ústavu, aby se o ně postarali lidé s náležitým vzděláním...
Jana
  • 
25.5.2007 4:56:14
Nezlob se, ale pak se nediv takovému přístupu, příště můžeš opravdu jen doufat, kdyby jsi něco podnikla (písemná stížnost po půl roce třeba - promlčení je až po roce) tak příště nemusíš doufat, ale třeba by to už byla samozřejmost. S takovým přístupem si za to můžem fakt samy.Je mi to líto, že lidé jenom nadávají, všechno chtějí a nic pro to nedělají. Svět se sám od sebe ještě nikdy nezměnil.

PS.Třeba by jí strhli odměny a příště by si dala pozor, nedělám si iluze, že u takových sester by to šlo jinak
MJ
  • 
25.5.2007 1:12:05
To je fakt divný, my taky rodili na Obilňáku, a byla jsem velmi spokojená - dokonce PA se mi přišla i představit a otázat se, zda chci ji nebo nějakou jinou, lékařka taktéž. .-)) Por. plán jsme měli ale ani jsem ho nakonec moc nepotřebovali, protože věci co tam byly jsou na Obilňáku běžný standart. Pomohl hlavně v tom že jsem tam sepsala všechny možné eventuální zdravotní komplikace - SAG, krátkozrakost, špatný tlak, atd., a oni do toho pak mohli jen kouknout a nemusela jsem to uprostřed stahů opakovat a vzpomínat, co za léky jsem brala a kdy atd..
Hanka, Anetka 4m
  • 
24.5.2007 23:52:10
Myslím, že porodní plán je výborná věc. Pokud si maminka (hlavně prvorodička) napíše svá přání a představy na papír, může získat pocit, že má porod trochu "pod kontrolou", tzn. alespoň malá jistota v tom velkém kroku do neznáma.
Já jsem před porodem byla přesvědčená, že si ho napíšu, protože ve cvičení pro těhotné si ho holky moc chválily. Ale pak nás na jednom kurzu varovala PA, že se na něj nemáme moc upínat, protože zná maminy, kterým plán nevyšel a ony měly pocit nevydařeného porod a špatně psychickém stavu po porodu a mrzutém přístupu k miminku v prvních dnech.
Protože se znám, raději jsem si plán nakonec nenapsala, abych se neupínala. Sesumírovala jsem si jen svá přání v hlavě, probrala je s manželem, který šel se mnou k porodu a zjistila ve své porodnici, co je reálné a co ne.
Dneska jsem ráda, že jsem to neudělala. Celý porod totiž dopadl úplně jinak, než jsem čekala. Chtěla jsem první dobu strávit doma- vana, postel, masáže, balón...Nejprve mi ale začala odtékat plodová voda, takže jsem večer jela do porodnice bez stahů, ale hned mi dali antibiotika do žíly, injekci na spaní a manžela jsme poslali domů, protože kdo ví, kdy se to rozběhne. V noci mi začaly bolesti, manžel přijel hned a byl se mnou. Měla jsem v plánu masáže, ale bylo mi nepříjemné, jen když se mě dotkl, takže taky nic. Měla jsem tam sprchu, balón, masážní vak- a všechny stahy jsem zvládala jen ve stoje opřená o zeď nebo v kleče na posteli. Chtěla jsem rodit přirozeně na židli- po hodině neúspěšného tlačení,kdy se i přes vydatnou pomoc asistentky neposunulo mimčo ani o kousek mi primář řekl, že jestli to chci mít za sebou, ať jdu na křeslo. Bylo mi jasné, že se ve svých 60ti letech pod stoličku nezohne, tak jsem s povděkem přijala. Za deset minut byla malá na světě, doslova ji ze mě vytáhl, tak dobře mě dole masíroval a rozevíral. Gravitace tentokrát bohužel nestačila.. Chtěla jsem mimčo na břicho, ale byla mírně přidušená, šňůru kolem krku, takže ji hned vzali a pomáhali rozdýchávat. Pak mi ji hned dali, ale už zabalenou. Představovala jsem si, jak se s ní budu hned zaobírat, ale po šití jsem byla tak rozbolavělá, že sem se nemohla ani otočit na bok a pochovat si ji. PA mi ji přiložila, držela ji na mě, malá sála a já jsem chtěla hlavně hrozně spát. Čekala jsem na mateřský cit, který se hned po porodu dostaví- a ten přišel mnohem později, až jsem měla strach, jestli nejsem nějaká špatná matka.
Dneska mám nádhernou holčičku, miluji ji strašně moc a těším se, až budu mít další mimčo. A porodní plán si klidně udělám- prý to jde podruhé líp :-)) Hlavně se na nic neupínat, díky Bohu za zdravé miminko.
usta
  • 
24.5.2007 23:25:51
Tak tos měla vyloženě pech na PA se špatnou náladou. Já si naopak svoji PA nemůžu vynachválit (taky obilňák), nebýt jí, tak rodím ještě dnes, a s mým porodním plánem podle jejich přístupu ke mě evidentně pracovali... Jenom díky přístupu té dobré duše jsem porodila rychle, nekomplikovaně, a to podotýkám, že to byl můj první porod a ještě koncem pánevním - statisticky je to možné asi tak v promile případů.
Bohužel je to v lidech a o lidech - můžeš být na porod připravená jak chceš, ale když narazíš na personál bez empatie, je to horor.
Danuš+brouček
  • 
24.5.2007 22:13:17
Tak to je super, že má HB takovou pověst mezi lékaři.
Já jsem to myslela tak, že mezi maminkama které znám není HB porodnice známa svým vstřícným přístupem k rodičkám. Všude jenom slyším chválu na Vrchlabí ale o HB nikdo nemluví a je to škoda.
fisperanda
24.5.2007 22:07:37
Ne, neudělala jsem to. Po porodu jsem měla co dělat s kojením a měla jsem do toho jiné starosti, takže se mi fakt nechtělo řešit, jestli PA měla špatný den. Pak už jsem se k tomu nevracela, protože mi to přijde jako ztráta energie a boj s větrnými mlýny.
Navíc přístup PA skutečně nebyl to nejhorší co mě tam potkalo, takže pokud bych něco řešila, tak důležitější věci.
Na druhou stranu nechci na Obilňák plivat, zachránili mi tam maminku.
Ale doufám, že jestli tam pudu rodit podruhé, narazím na lepší asistentku.
terapeutka
24.5.2007 21:46:48
Tak já jsem se teda nechala asi vše na lékařích a PA. Ani mě nenapadlo, abych jim do toho "kecala". Mám sice zdravotnické vzdělání, ale nejsem žádným odborníkem. Chodila jsem do kurzu, četla jsem "chytré" knihy, ale stejně mě to všechno spíš utvrdilo v tom, že je lepší nechat to na někom, kdo tomu rozumí. Asi se na mě vrhnete, ale co. Jen jsem napsala svůj názor.( který je protikladem všech dosavadních...:o))
  • 
24.5.2007 21:44:08
Promiň, jestli je to jinak, ale sdělila jsi svoje celkem otřesné zážitky i někomu v té porodnici, kdo by s tím mohl něco udělat?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 52 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.