| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porodní plán

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 52 [Dalších 32 >>]
cizinka1
25.5.2007 12:48:23
Ajeje, pardon, chtela jsem rict v 10 letech (ne v 10 hodin nebo neco jineho:)))
cizinka1
25.5.2007 12:45:35
Auuuu, Sylvie. Jinak ted se rozcilovat se nesmim:).

Jeste ze jsi mela zazemi v HAMu (mozna se mylim, ale tusim to vsechno se zacalo o neco pozdeji, nez to pro mne bylo aktualni). Mne stezovat se personalu nenapadlo, prece u toho byl cely, a tvaril se jako by to bylo normalni:((. Po te, co jsem si zjistila, ze prirozeny porod, ktery oni podle svych reklamnich materialu a reci podporuji, skutecne jinde vypada jinak (to jest, podle mych predstav), napadl mne jen soud kvuli reklamnimu podvodu a ublizeni na zdravi. Ale nechala jsem si to vymluvit:(.

Pokud bych podkala primare, jeste ted bych vrazila jednu do prolhane drky. (Naposled jsem se prala v 10). A listek s jmenem PA a doktorky jsem radeji vyhodila spolu s napadem na soud - abych je radeji zapomnela.
25.5.2007 12:30:00
Cizinko, já bych teda k soudu nešla (pokud by teda nejednalo o nějaké závažné ublížení na zdraví z důvodu zanedbané péče lékařů). Že je těžké si stěžovat, to je mi jasné, jak jsem psala, mně trvalo zhruba půl roku, než jsem vzpamatovala. A ke stížnosti mě hodně poňouklo i to, že sleduji HAM a vůbec věci kolem porodů a číst si výsledky různých jednání o porodech, to je něco jako od šoku k šoku :o/ Pravda je, že když jsem nakonec sedla, sepsala co mi vadilo, proč mi to vadilo a jak by se to dalo zlepšit, tak se mi vnitřně dost ulevilo. Holky z HAMu mě lákaly na osobní setkání s personálem porodnice, na to jsem se teda necítila ani omylem a dejme tomu, že bych ho zvlála až dneska - po dalších dvou úžasných porodech, které by asi nebyli tak úžasné, kdyby ten první porod nebyl pro mne tak psychicky příšerný (nebýt nočních můr z prvního porodu ještě ve třetím těhotenství, tak bych se nejspíš nesnažila tak usilovně zařídit si takovou péči, která mi bude maximálně vyhovovat a "spokojila" bych se s kompromisem).

Jinak téma porodů - zrovna dneska vyšel článek v Hospodářských novinách a mne se chtělo zalkat :o/

"Jako matka dvou dětí bych si nedovolila přivést je na svět bez přítomnosti lékaře," říká vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví pražského magistrátu Alena Váňová. Vysvětluje tím, proč magistrát neudělil akreditaci porodnímu domu U Čápa, kde se mělo po vzoru ciziny rodit přirozeně, bez lékařů, za přítomnosti porodních asistentek. Pokud by nastaly komplikace, měla být žena (stejně jako v zahraničí) převezena do nemocnice.
...
Třeba odebírání dítěte bezprostředně po porodu, namísto okamžitého přiložení k matčinu prsu. Tento moment je podle WHO důležitý pro spuštění kojení a další zdárný vývoj dítěte. "Vždyť je to hnusné," říká ale nestor českých porodníků Antonín Doležal ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. "Dítě se musí nejdřív umýt."


Aůůůůů :oO :o( Celý článek:
http://hn.ihned.cz/c1-21232150-rodicky-nemame-moznost-volby
cizinka1
25.5.2007 11:33:56
Sylvie, ja s tebou samozrejme souhlasim. Jen jsem chtela dodat, ze ty nejhur postizene stezovat se velmi dluhou dobu nemuzou, totiz prirozena psychicka reakce po silnem otresu je, se snazit zapomenout.

Sice mne doposud mrzi, ze jsem svoje zazitky z prvniho porodu neresila soudni cestou (jina mne nenapadla), a zabalila jsem to kvuli racionalnim argumentum (male vyhlidky na vyhru, financni narocnost a hlavne nutnost setrit dusevnimi silami pro dulezitejsi veci). Ale vazne, mrzi mne to doposud.

Jen jsem chtela rict, ze je nutno byt ohleduplnym i pro nestezovatelky. Proste vazne, byvaji stavy, kdy nestaci sily.
25.5.2007 10:55:55
A představa, že to tady někdo změní... to se na mě nezlob, ale to je čirá naivita.

Nemáš pravdu. Já si taky stěžovala, stěžovala jsem si asi až půl roku po porodu, protože dřív jsem prostě neměla sílu ani chuť a představ si - krátce poté se v dané nemocnici některé z věcí, na které jsem si stěžovala, změnily. Nedělám si iluze, že by to bylo JENOM kvůli mé stížnosti, ale věřím tomu, že se tam podobných stížností nahromadilo víc a už to nějak řešit museli. A to můj názor na danou porodnici je ten, že primář umí krásně dělat ze stěžovatelů blbce (i v novinách se řešila nějaká stížnost, četla jsem odpověď primáře :o/). Asi tak - když jsem před sedmi lety byla těhotná s prvním děckem, byla situace v pražských porodnicích co se přístupu k rodičkám týkalo, naprosto katastrofická (teď už je jenom děsná ;o) ). Naprostý nezájem o dodržování nějakých doporučení WHO a když na to člověk poukazoval, dostalo se mu odpovědi: a proč bychom něco měnili, když si rodičky nestěžujou? Mno, jsem ráda, že už si stěžovat začaly ;o)
fisperanda
25.5.2007 10:32:00
Měnit svět sem chtěla naposledy v šestnácti, už mě to přešlo. Tak jako nesepisuju petice, protože má řezník u nás okoralý salámy, tak se nezabývám přístupem ve zdravotnictví. Naše rodina si tohle zažila, když mi v nemocnici málem zabili maminku a je fakt neuvěřitelný, jak si doktoři dou na ruku, nedovolá se člověk vůbec ničeho. to stejný se sestrama, svoje chování si vždycky nějak obhájí. Kdyby to člověk chtěl hnát výš, ani náš soudní systém na to není zařízený, takže si nedělám iluze, že bych něco změnila. Kdybych si v porodnici na tu sestru stěžovala, ještě by ze mě udělali blbce, z manžela ho dělala celou dobu co tam byl. Takže na stížnosti nemám chuť, a ani se mi nikdo nemůže divit.
A představa, že to tady někdo změní... to se na mě nezlob, ale to je čirá naivita. Leda tak až pacienti začnou platit tučný částky za ošetření.
25.5.2007 10:20:31
Evelino i automechanik, který se vrtá v něčem tak stupidním a jednoduchým jako je auto, mívá problémy s různými vozy jednoho typu a jedné značky a nemůže říct, jak to moje konkrétní auto pojede či ne. Lidské tělo je jedinečné a porodník, i když viděl tisíc porodů, tak má pokaždý před sebou originál a neví jak je ženě a jak je miminku. Ví pouze, že když dáš nohy do štáflí, tak ho nebude bolet jeho individuální bederní páteř:)
25.5.2007 10:19:49
Evelinko, no vidíš. Já jsem zvyklá se i se zubařkou domlouvat jak bude nebo nebude ošetřovat můj chrup a stejně tak bych se zajímala a "kecala" do práce i chirurgovi Ale fakt je ten, že pokud mám možnost volby, vybírám si lékaře, kteří se drží hesla, že při léčbě nejlíp spolupracuje informovaný pacient, takže jim není zatěžko se mnou probrat různé možnosti a nechat mi zvolit si tu, která nejlíp vyhovuje mému "životnímu přesvědčení" (nebo jak to nazvat), i když oni by mi třeba doporučili něco jiného.
terapeutka
25.5.2007 10:00:33
Mluvila jsem čistě o porodu, ne o sexu ani o péči o dítě a následné výchově. Prostě stejně jako zubaři neříkám jak mi má vyvrtat zub a chirurgovi jak mě operovat... Ne že bych si nechala všechno tiše a apaticky líbit, ale prostě jsem nechtěla "radit" jak mají dělat něco, co dělají několikrát denně, a já poprvé... Až (nebo spíš jestli) budu někdy rodit páté dítě a budu vědět jak to přibližně probíhá, tak možná názor změním, ale zatím...
Emmča, 2 děti
  • 
25.5.2007 9:32:30
Ano, máte pravdu, doprovod u porodu by měl být a je přínosem. Ať už kvůli porodnímu plánu, nebo pro tu samotnou přítomnost...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 52 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.