| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcové a dcery - neobyčejné pouto

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 
Markéta
  • 
27.2.2007 15:48:00
jestli se uz ted obavas opacneho extremu, tak myslim, ze prilisnou volnost ji urcite nedas :-), nakonec ti to neda, budes mit strach, aby se v zivote uplatnila a to prece jen dost zalezi na tom, jak ve skole odstartujeme, jen se ten tlak nesmi prehanet. jsme zkratka dcery svych matek a moc s tim neudelame, muzeme se pouze snazit neopakovat to co nam samym vadilo.
  • 
27.2.2007 12:52:12
S timhle prispevkem bezvyhradne souhlasim. Sama mam taky ty tendence delat dulezitou ;), ale vzdycky mi hned dojde, co je to za kravinu, a ze kdyz ji utesi tata a me se to nepovede, tak to prece neznamena, ze jsem spatna matka :) A naopak jsem rada, jak se zatim u mrnousa skvele doplnujem (manzel dela doma, takze jsme s ni oba porad).

U nas byla matka general, jednicka minus byl problem, a nemam pocit, ze by mi to do zivota az tak neco prineslo, spis naopak, ve snaze svoji dcerku takto nedeptat mozna dojdu spis do extremu prilisne volnosti a to taky neni dobre...
Meluzína
  • 
27.2.2007 11:43:00
tak tady mám také jen 100% souhlas
Meluzína
  • 
27.2.2007 11:39:17
:o) musím se usmát, u nás taky taťka nebyl ten přísný, výprasky (bohužel téměř každodenní) jsem dostávala od mámy. ale přesto jsem si táty strašně vážila a respektovala ho a tak je to do teď, Já mám jen občas strach, že až budeme mít děti, abych manžela pořád neměla tendence srovnávat s mým tátou a tím mu neubližovala. Mého tátu nikdo nepřekoná, to jej jasné, ale ani to není třeba...
Markéta
  • 
27.2.2007 11:22:09
pozastavuji se nad nazorem, ze tatinek je na hrani a radeni a maminka je ta prisna.
tak by to preci nemelo byt. to logicky znamena, ze se muze dokonce pokrivit vztah mezi matkou a ditetem. maminka stojici s bicem nad ditkem, ktere pise ukoly a uci se na pisemku a tatinek pak s ditkem jde hrat fotbal. tak to prece nejde. dite se pak podvedomne bude na matku zlobit a vyhybat se ji a s otcem si bude uzivat. tu zodpovednou roli ve vychove by si meli rodice rovnym dilem rozdelit.

myslim ale, ze si za to my zeny muzeme samy, ze se stavime do pozice tech trestajicich co se ptaji s vyznu tvari co bylo dnes ve skole. mame pocit, ze tatinkove si stejne jen hraji. ale je to proto, ze uz nekde uplne na zacatku je do te role nacpeme, protoze automaticky prebereme veskerou peci. kdyz budeme chlapovi radit, jak ma dite prebalit, tak to vydrzi jednou, dvakrat a po treti s tim nenapadne sekne at si to teda udelame samy, kdyz nam to tak jde. nebo utiseni breciciho miminka, maminka, ktera je s ditkem cely den ma pocit, ze na to ma patent a nez se o to muz muze pokusit, vezme mu miminko z naruci a utesi ho sama. a zadelava si tim na problem...
Barča, 2kluci
  • 
27.2.2007 11:16:00
U nás je to obráceně. Můj manžel mě bezva tátu a měl ho moc rád, byl hodný a přitom přirozená autorita. Bohužel zemřel. Moji rodiče se rozvedli, když mi byly 2 roky. Otec si nás sice bral každých 14 dní, ale scénář (když už jsme byli s bratrem větší) byl stále stejný - dopoledne televize, oběd, kino, hospoda, domů. Neustále se stavěl do pozice toho opuštěného chudáka, že pil (i v prac.době - tehdy to bylo normální), přednější mu byli vždy kamarádi, to jsme pochopili až skoro v dospělosti. Nyní s námi bydlí v rod. domku a náž vztah po 17letém "soužití" je na bodu mrazu. Nikdy s ničím nepomůže jen kritizuje a hlavně já vše dělám špatně, protože mám špatnou výchovu. Ale to je fuk, jen jsem chtěla říct, že závidím pěkné vztahy otec-dcera, já je nezažila.
Petr
  • 
27.2.2007 11:12:07
Souhlasim s dulezitosti vlivu otce na dcery - otec moji zeny byl castecny alkoholik, ktery ji neustale rikal, ze je neschopna, ze z ni nic nebude apod, protoze mu vzdorovala a odmitala ho poslouchat/nerespektovala ho. Ale zustava to v ni a do dneska v ni podvedomne vznika az histericky odpor proti jakekoli kritice a jeji sebevedomi je obecne nizke.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
27.2.2007 10:55:54
Je to krásné, když máš takový vztah s tátou. Já mojeho tátu taky bezmezně miluju. Je to opravdu tím, co pro nás jako děti dělal (neustálé dovádění, hraní si s náma, všechno nám poctivě vysvětloval, měl s námi ohromnou trpělivost - prostě opak mámy, která někdy musí být přísná). Můj muž se našemu synovi taky věnuje jak může. Trochu mi ale vadí, že zatím manžel nechce vystupovat jako osoba, kterou by malý měl i respektovat. Jenom spolu řádí, hrajou si a manžel tvrdí, že on nebude ten přísný, že přísná je maminka. No, když to tak teď píšu, tak i u nás doma to bylo podobné. Taťka prostě nebyl ten přísný (jo jen jednou jsem od něj dostala kopanec a to pořádnej - když můj tehdy 0,5 roční bratr lezl za mnou do koupelny a já mu naschvál přibouchla ruce do dveří, protože furt otravoval) a to jsem si ten kopanec opravdu zasloužila. Manžel to má s tátou horší, nepamatuje od něj vlídné slovo, když se s ním učil do školy netituloval ho prý jinak než blbcem a hlupákem, který se stejně nic nenaučí a podle toho vypadá jejich vztah dodnes.
Meluzína
  • 
27.2.2007 10:33:18
jejda, omlouvám se za milion překlepů
Meluzína
  • 
27.2.2007 10:31:52
ano, vztah otce a dcery je nenahraditelný, s tím souhlasím. Můj táta je pro mě mámou i tátou současně (maminku ale také mám). je to pro mě člověk, kterému jedinému 100% věřím, který je mi vždy oporou a to ve všech směrech. on to byl, kdo se mlou jak s dítětem podnikla výlety, jezdil na dovolenou, kdo mě učil plavat, jezdi na kole, mít ráda lidi kolem sebe, vážit si kamarádů. on to byl, kdo věděl o mých prvních láskách, o mých zklamání, on to je i dnes, s kým řeším procovní problémy, kdo mji poradí, vylechne, je-li nutné i zkritizuje, ale hlavně nekonečně me miluje, podporuje, věří. On je můj anděl strážný. Do svého srdce se snaží pouštět i všechny ty, co mám ráda já. Je úžasný a já ho bezmezně miluju. Je mým životním vzorem. Všichni kolem ho mají rádi, je to taková lidská výjimka..
Děkuju, ti táto !!!
Tím sjem jen chtěla říct, že i vztah mezi otcem a drecou může být veůmi těsný ... s článkem ale jinak souhlasím
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.