| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je poznámka přežitek?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 114 [Dalších 84 >>]
17.12.2006 18:51:00
To se jen vymlouvají. Zajdi si v září do školy za všema novýma učitelama a domluv se s nima na společném postupu, jak svému dítěti společně pomůžete jeho handicap překonat. Když uvidí dobrou vůli i z tvé strany, tak se spíš zapojí taky. A pozor - opravdu má nárok na jiný přístup. já mám u každého dys-žáka poznačeno ve znánmkovacím sešitě. Navíc je povinností výchovného poradce všechny kolegy informovat o těchto žácích. Nevzdávej to a trvej na právech svého dítěte (ale pozor - máte povinnost i jako rodiče a pokud se doma nepracuje podle papíru z poradny, pak není závazný ani pro školu)
jane23 2 dcery
  • 
17.12.2006 18:15:16
Souhlasim, dvakrat mer a jednou res. Nedavno se mi stalo, ze manzelovi volala do prace strasne nastvana a rozhorcena ucitelka a vykladala mu jak se nase starsi dcera (chodi do 1. tridy) vycurala primo uprostred skolniho dvora mezi ostatnimi spoluzaky. On jel samozrejme domu a desne ji vynadal.
Kdyz to rekl me, odvetila jsem na to, ze neverim, ze se vycurala doprostredka skolniho dvora, max. tak nekam za kericek. No, a co? Proboha, je ji 6 let, stoji na dvore a ceka na skolni autobus, chce se ji curat a tak stoji pred roznodnutim, bezet se vycurat do skoly a riskovat tim ujeti autobusu nebo se vycurat za kericek. Myslim, ze reseni ktere zvolila je fajn ( nezna totiz jinou moznost, jak se ze skoly dostat nez autobus, jeste jsme ji osobne nevyzvedavali a ona to samozrejme nedomysli). Opravdu jsem nechapala, proc ucitelka udelala takovy povyk, za dva dny po incidentu jsme sli na tridni schuzky, byla jsem pripravena vmest pani ucitelce do obliceje, ze na to ze pracuje 6 let s prvnacky je opravdu velmi nezkusena, kdyz se nedokaze vzit do situace me dcery a resit to primerene situaci.Tam se ukazalo, ze samozrejme curala u plotu ve krovi a mela smulu a chytla ji pri oblekani jina ucitelka - tudiz ji ani curat nevidela. A jeji pani ucitelka se nechala strhnout vasni a spatne podanou informaci podala dal. A protoze vykladat ucitelce ze nerozumi sve praci opravdu nebyl dobry napad, protoze jediny vysledek by byl, ze ja bych se sice vypovidala, ale p. ucitelka by se pak mohla mstit na nasi dceri a jak ona by k tomu prisla. Nechali jsme to tak, neresili to uz dale a doufame, ze telef. poznamky se u nas moc nerozmnozi.
cizinka1
17.12.2006 17:30:29
Petru, mi dekovat nemusis, ja o tom muzu se povidat cele hodiny:-)). A ty musis byt skvela mama pro holky, uz si vic nepodcenuj.
17.12.2006 17:14:36
Janko, smím vědět, co znamená ten čínský či japonský znak co máš za ikonku? :o)
Děkuji!
17.12.2006 14:45:52
No já jsem byla na tenhle server upozorněná sestrou, a jsem nová, ale myslím že po jedné diskuzi vím, s kým mám tu čest.;-) Mimochodem, jsem překvapená, kolik zajímavých článků se na Rodině denně objevuje. Takže už jsem se zaregistrovala a budu mezi vás chodit.
petru
17.12.2006 13:52:12
Cizinko, jak to píšeš s tím "šaškovstvím" u dětí, je asi opravdu pravdou, že klukům se tohle promíjí a jsou hrdinové, ale pro dívky dřív platilo: "Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou Tě."
Ano i ta přísnost některých otců je přehnaná, já jsem pro určitou rovnováhu a z tou se zřejmě všichni rodíme, jen máme trochu jiné genetické předpoklady a pak na nás taky působí společnost a to jak určitá společnost a zvyky působily na naše předky. Je to zamotané až někde do hluboké historie, ale na nás je, abychom našim dětem pomohli se z toho vymotat. Proto jsem ráda, že mám holky, protože jejich světu rozumím mnohem líp, než tomu mužskému, byla jsem taky vychovávána ke skromnosti, a moje výstřelky byly většinou mimo rodinu, protože moji rodiče (jako skoro většina za socialismu) měli práci a taky museli svoje názory tajit, tak je tajili i před dětmi. Jak to všechno vlastně bylo se dozvídám jen pomaličku, ve chvílích, kdy se rodičům chce o tom mluvit, a to není moc často.
Cizinko, dík za další pohled na rozdílnost ve výchově dětí.
Atrei,dítě jsem já
  • 
17.12.2006 13:01:18
Já sám chodím do školy.Naše učitelka neí moc hodná ale kdyby mi dávála poznámky za vše co jsem udělal měl bych minimálně 15.Poznámky jsou stejnak na nic
cizinka1
17.12.2006 12:46:52
Jo, abych jeste dovysvetlila proc holky to maji tezsi. Totiz muze trvat i rok, az ti nektere divky z tridy reknou, ze obdivuji odvahu, vtipnou reakci a tak. Ty nejvetsi gauneri mezi klukami naopak jsou hrdinove a vudci a proto problem s prijetim mezi detma nemaji.
cizinka1
17.12.2006 12:40:45
Petru, myslim ze jsi trefila na hrebicek. Myslim ze je dobre, kdyz vyukove problemy jsou mezi zakem a ucitelem, a je kladeny silny duraz na samostatnost a zodpovednost zaka ve vyuce, ale o tech "vychovnich" hodi se odezva rodicum. Abych navazala na trochu nechutny vcerejsek, holky to maji tezsi, kdyz nezapadnou do "normalniho divciho" chovani, a ti rodice opravdu mi pomohli, kdyz z mych skolnich trapasu delali si srandu. Vlastne diky nim jsem vydrzela zakladni a stredni skolu bez vazne posramoceneho sebevedomi, a to jsem chodila do opravdu hnusne konservativni snobske skoly.
Druha stranka mince je, ze si ze nekteri kluci ze synove skolky panicky se bali svych tatinku, nechci si predstavovat, jak nekteri primitivove reaguji na skolni poznamky svych deti.
Petru
  • 
17.12.2006 12:24:31
Já jsem měla nedávno tu čest poznat jednu ohromnou paní ředitelku na ZŠ, kde už vloni začali najíždět na rámcový program. Ta paní mi řekla spoustu zajímavých věcí z praxe. Například, že učitelé prázdniny opravdu potřebují hlavně na regeneraci a odpočinek od dětí (přestože mají další školení,,,,,(- věřím, jinak se z některých dětí zblázní, když na to nemají - ti učitelé. A taky řekla, že občas zaměstnává i důchodce, kteří chtějí učit, ale vždy jen na zkrácený úvazek, protože už mají svoje odpracováno, protože si zaslouží odpočinek, ale jestli je to baví, že ona si myslí, že nemůžou učit tolik jako mladí, bez ohledu na své tělo a zdraví (bez urážky, někteří starší lidé opravdu potřebují víc odpočinku). Když se to některému důchodci nelíbí, tak mu prostě řekne, ať jde učit jinam, že ona chce, aby děti v její škole učili odpočatí učitelé. Proto taky začali s rámcovým programem už vloni (se všemi školeními, přípravami...) a letos je necháva vydechnout (ani sama nechodí na tzv. hospitace), aby nabrali novou sílu. Mohla bych o ní psát mnohem dýl, ale i tak už je toho dost.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 114 [Dalších 84 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.