| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je poznámka přežitek?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 114 [Dalších 94 >>]
Dana
  • 
19.12.2006 6:15:55
Můj syn i já zažíváme s paní učitelkou peklo. V páté třídě jsem si dovolila na třídní schůzce upozornit, že pokud můj syn jede místo učení ve škole reprezentovat školu ve fotbale, ráda bych k tomu měla předem upozornění od ní a také bych se k tomu ráda vyjádřila, zda dám souhlas nebo ne. Můj syn je dyslektik a dysgrafik s poruchou soustředěnosti, nevydrží sedět na místě, na prvním stupni mu říkali pan Procházka, musel se v hodině projít, jinak byl úplně mimo, učí se dobře, doma vše pilujeme, ale nejde mu čeština a jsme rádi , že zatím ( je v 8 třídě) měl pouze jednou čtyřku, jinak to dostaneme na trojku. Paní učitelka to vzala jako osobní útok proti své osobě i škole, protože jak si já mohu dovolit nedat souhlas, když oni nikoho jiného nemají. Nutno podotknout, že můj syn dělá fotbal a spousta jiných sportů mimo školu a má i vybavení, paní učitelka na něm vždy nechala vybavení jeho osobními věcmi i ostatních žáků. Od té doby si na něj zasedla, došlo to tak daleko, že syn nechce chodit do školy, když ji mají mít, ráno zvrací. Teď mu podepsala úkol dcera, protože jsem pekla cukroví a měla jsem ruce od těsta, předpokládala jsem, že podpisy slouží k tomu, aby věděla, že úkol nepsal ve škole. Dostalo se mu ve škole před celou třídou varování, že jeho sestra není jeho zákonný zástupce a co si to dovolujeme, že podepisuje úkoly.Obrátila jsem se na ředitele, ale samozdřejmě já jsem ten blbec. Při každé schůzce se mi dostává ujištění, že se synem dost nepracuji, protože kdyby chtěl, může mít lepší vysvědčení. Pracuji se synem ještě v jeho 15 letech skoro 2 hodiny denně a musím říci, že mě to zmáhá, proto mě takovéto "ujištění" ničí. Chtěla jsem syna přeřadit, ale on nechce, že tam má kamarády a teď v 8 třídě si zvykat na jinou školu, jedna paní učitelka mi řekla, že je to stejně jedno, že mu napíšou posudek a on tam bude brán jako problémový žák.Takže musíme vydržet. Nepustila jsem syna reprezentovat školu, protože psali písemku z dějepisu a pro něj je lépe psát, než to koktat u tabule, paní učitelka mě od té doby častuje poznámkami typu, neměl na lavici pomůcky, neměl otevřený sešit když jsem řekla, spějeme k třídní důtce. Naznačila mi, že by se to mohlo zlepšit, kdybych pustila syna na soutěž ve floorbalu. Nepustím, neboť se nenechám vydírat. Takže jsemm poškodila syna a budeme bojovat dál.
18.12.2006 21:20:39
Ano jsem narozená v roce tygra.
18.12.2006 20:30:54
Fajn, a jsi narozená v roce Tygra? :o)
18.12.2006 14:49:57
Je to čínský znak, pro znamení tygra.
Dana
  • 
18.12.2006 11:32:29
Ano, bez dlouhých prázdnin je to na blázinec.
Ps ještě pro p. Kohnovou: já bohužel nemám vysoké osobní a stále klesá podle toho, jak stoupá tarifní složka. Nyní to činí 1600, před první mateřskou o sedm set víc. Máme sice zakázáno to zveřejnit, ale ať.
Můj plat by po 16 letech praxe činil bez osobního 12 500 Kč. Někomu se to může zdát hezké, jako třeba mojí švagrové se základním vzděláním. Prý ženu s tak vysokým platem ještě neviděla.
Dana
  • 
18.12.2006 11:26:04
Ano, přesně tak to vidím. Rovněž jsem si musela přivydělávat, dokud jsem učila. Pokud se po mateřské vrátím, tak ne na státní školu, ale do jazykové agentury. Přednost dám ale jiné práci, nevím, jestli se kantořina dá dělat celý život, aniž by člověk vyhořel.
  • 
18.12.2006 10:24:57
Já ze svého mládí si pamatuju,že učitelka zásadně nedávala poznámky stranickým dětem a ty co měli tvz.škraloup útěk v rodině do zahraničí,tak dostaly i za co nemohly nebo neudělaly.Dnes mám kluka je mu 10let a mají super učitelku nedává úkoly,poznámky taky ne,ale nekázeň řeší formou trestu.Nedávno jí naštvala celá třída,tak všichni opisovaly pohádku o pěti stránkách z učebnice.Děti byly naštvaný a potrestaný kompletně.Kdyby dostaly poznámku dostanou jenom vynadáno a někdo třeba vůbec,ale tím,že tři hodiny se potily u psaní,tak si příště rozmyslí,jak se budou chovat a já to úplně schvaluju.
17.12.2006 22:25:52
Dovedu si představit, jak asi bylo vaší dceři, když řešila své dilema, jestli to vydrží domů (cesta autobusem) nebo ne a jestli se se má a nebo nemá vyčůrat u keříku před školou. Já pro to pochopení mám, mám čtyřletou holčičku, taky dojíždíme, vím o čem píšete. Myslím, že je škoda, že se to řešilo přes p. učitelku a návštěvu tatínka ve škole. Taky bych nikdy nevěřila, že dcera vykoná svou potřebu uprostřed školního dvora mezi dětmi. Je to absurdní.
17.12.2006 19:12:50
Díky, to můžu zkusit. :o) Ale ještě rok máme čas.
A pokud jde o tu práci doma s dítětem, to je jasné, samozřejmé. Akorát už má 3/4 roku od PPP předepsanou "dyslektickou hodinu" ve škole 1x týdně a ještě ani jednou ji neměl...A hrozně se mi divili ve škole, že ji pro něj opravdu chci, že to většina rodičů nechce!
:-(
17.12.2006 18:51:39
To se jen vymlouvají. Zajdi si v září do školy za všema novýma učitelama a domluv se s nima na společném postupu, jak svému dítěti společně pomůžete jeho handicap překonat. Když uvidí dobrou vůli i z tvé strany, tak se spíš zapojí taky. A pozor - opravdu má nárok na jiný přístup. já mám u každého dys-žáka poznačeno ve znánmkovacím sešitě. Navíc je povinností výchovného poradce všechny kolegy informovat o těchto žácích. Nevzdávej to a trvej na právech svého dítěte (ale pozor - máte povinnost i jako rodiče a pokud se doma nepracuje podle papíru z poradny, pak není závazný ani pro školu)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 114 [Dalších 94 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.