| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je poznámka přežitek?

 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]
klara,1 syn
  • 
21.12.2006 23:49:24
Prvňáčků se týká ledacos.Mám nabourávače výuky (s poruchou pozornosti a sebedestruktivními sklony),kvůli kterému začínám mít noční můry.Buď půjde k psychiatrovi on nebo já.Tak to vidím.Pokud si jednou za 4 hodiny odskočím na WC,je průšvih.Není schopen pracovat sám déle než 2minuty, samostaná práce je vždy na 5(samozřejmě jej neznámkuji,to by asi nekoho přizabil).Když nepracuji s ním,nedaří se mu a bere to rovnou hlavou do zdi.A ne jednou.A každý den.Jak se tváří a co křičí ani raději nepíši.Pokud s tímto máte někdo zkušenost,poraďte jak s ním pracovat.Jinak dnešní poznámka, kdyby byla zapsána, by zněla:váš chlapec škrtil spolužáka tak silně,že ten v pudu sebezáchovy jej bodl tužkou,kterou právě držel,do obličeje.
petru
20.12.2006 20:48:46
Nic si z toho nedělej, my ostatní jsme to pochopili.
Abych se přidala, dcera měla dva roky a byli jsme v Táboře v muzeu na výstavě hraček na jednom náměstí. Kde je v muzeu záchod nevím dodnes, asi je to moje chyba a ne ukazatelů, že jsou někde hodně dobře schované, aby je někdo neukradl. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Dcera začla chodit do města bez plíny a my si dovolili ji vzít do muzea, ještě jsme měli asi dvouměsíční mimino. Dceři se chtělo čurat, tak jsme rychle (znáte to, když se přestane nosit plína) letěli ven z muzea, a tam na cestu u chodníku jsme to museli pustit. Právě šla kolem paní tak 40 let (buď děti nemá, nebo to zapoměla, nebo se s dětmi nemá chodit do města - netuším) ale strašně se pohoršovala. Ještěže nic neřekla, jen něco mručela a ošklivě se dívala a kývala nevěřícně hlavou.
Lindo, tady někdo nepochopil jen vtip, ale když ve skutečném životě někdo nepochopí, že má jiný jiné hodnoty a třeba děti jsou na tom úplně jinak, to je pro mne smutné.
Linda
  • 
20.12.2006 15:40:57
Ono to samozřejmě tak nějak bylo, že kluk kopal do míče v době, kdy neměl. Přesto se díky znění té poznámky bavila celá rodina...
Zutop
20.12.2006 12:39:24
Promiň, ale nebylo by lepší domluvit dceři, aby si tedy při hodině nebroukala? Ono to opravdu tu hodinu může rušit. A myslím si, že poznámce předcházelo pár napomenutí, které se minuly účinkem.
  • 
19.12.2006 17:26:35
Nevím jak přesně reagovat, mám dceru pubertačku ,dostala poznámku, že vyrušuje při hodině H.V. Tím ,že si brouká no stává se to:))Jinak nevím ,pokud se jedná o nějaký problém ,myslím, že než poznámka přes půl stránky ,je lepší třeba zavolat
19.12.2006 14:57:53
Dobrý den, chtěla bych se podělit o zkušenost s poznámkami. Můj manžel má z prvního manželství dcerku, ta je nyní ve druhé třídě. Už v říjnu k nám přijela s tím, že má třídní důtku za nenošení úkolů. Docela mě to překvapilo. Druhákovi a ještě na začátku roku snad má přípravu do školy kontrolovat rodiče. Malá žije s mámou, v jiném městě než otec, k nám jezdí na víkendy a prázdniny, vždy bez učení, protože paní učitelka úkoly na víkend nedává. Naposledy přijela s taškou do školy a já i manžel jsme se zhrozili. Plná žákovská poznámek o neplnění úkolů, o pozdních příchodech bez bačkor a pomůcek. a za tím vždy jen poznámka od maminky pro paní učitelku: To má po mně, jsem také sklerotická, a naposledy věta, že její dcera si za své věci a úkoly ručí sama.
Nevím, jak mohu malé pomoci já, srovnali jsem spolu penál, aby nerýsovala propiskou a popovídali si o plnění povinností..ale i tak pořád přemýšlím, jestli by poznámky nezasloužila maminka...
Zutop
19.12.2006 11:01:08
My úkoly podepisujeme i na střední škole :-), ale to je jedno, záleží asi jak kde.
Co chci spíš říct tohle, já jsem dceru přeřazovala na jinou školu na začátku 8. třídy, kvůli učiteli(chlapovi!!), mladej magor pár let po škole. A dobře jsem udělala. Fakt je ten, že jsem to dceři navrhla a řekla jí, ať si to sama rozmyslí. Po pár dnech přišla a řekla, že chce pryč. Zkamarádila se během týdne a byla tam maximálně spokojená. Takže to ještě zvažte. Taková učitelka by zasluhovala pěstí mezi oči. A to jsem z kantroské rodiny :-DD
makusha
19.12.2006 8:39:50
k TOMU MÍČI.jASNĚ MÍČ SLOUŽÍ K TOMU ABY SE DO NĚJ KOPALO, ALE TEHDY, POKUD JE TO PRO ŽÁKA BESPEČNÉ A TEHDY, NERUŠÍ-LI UČITELE,KDYŽ ZROVNA VYKLÁDÁ LÁTKU.jASNĚ SI DOVEDU PŘEDSTAVIT,CO BY SE DĚLO,KDYBY SE TOMU NEPOSLUŠNÉMU DÍTĚTI NĚCO STALO.tO BY PAK BYL OHEN NA STŘEŠE.a NAPADENEJ A OBVINĚNEJ BY BYL KDO? JASNĚ ŽE UČITEL A JEN PROTO,ŽE NĚJAKEJ SPRATEK NEPOSLECHL A KOPL DO MÍČE.
makusha
19.12.2006 8:39:28
k TOMU MÍČI.jASNĚ MÍČ SLOUŽÍ K TOMU ABY SE DO NĚJ KOPALO, ALE TEHDY, POKUD JE TO PRO ŽÁKA BESPEČNÉ A TEHDY, NERUŠÍ-LI UČITELE,KDYŽ ZROVNA VYKLÁDÁ LÁTKU.jASNĚ SI DOVEDU PŘEDSTAVIT,CO BY SE DĚLO,KDYBY SE TOMU NEPOSLUŠNÉMU DÍTĚTI NĚCO STALO.tO BY PAK BYL OHEN NA STŘEŠE.a NAPADENEJ A OBVINĚNEJ BY BYL KDO? JASNĚ ŽE UČITEL A JEN PROTO,ŽE NĚJAKEJ SPRATEK NEPOSLECHL A KOPL DO MÍČE.
19.12.2006 6:57:47
No, "hezké"!
Jak může jeden učitel (-ka) zkazit klukovi i Vám dojem z celé školy... Je to všechno v lidech. Paní učitelka mi přijde jako vystřihnutá z doby minulé.

Mě překvapilo, že na druhém stupni musíte ještě dětem podepisovat domácí úkoly! U nás to nepožadují ani v 1. třídě.
 Příspěvky 110 z 114 [Dalších 104 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.