| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Počítače ohrožují vzdělanost našich dětí?!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 155 [Dalších 125 >>]
10.12.2006 15:43:23
Jééé,
to máte krásnou učebnici! Ta naše (taky pro čtvrťáka) je poněkud strohá a je vidět, že ji napsali nějací učenci, co viděli děti jen "z rychlíku".
Totéž vlastivěda.
Ale když si vzpomenu na dějepis, z něhož jsme se učili my v 5. třídě, je zde jasný posun vpřed a to je supr. Já v tom dějáku totiž nechápala ty jejich věty. :-(
A co je imperialismus, to jsem pochopila až po revoluci (na střední škole), nikdo nám to nevysvětlil. I teď synovi musím mnohdy věty z učebnic překládat "do češtiny", protože tam mluví nějak moc učeně, jak se středoškolákama.
Milada.
10.12.2006 15:30:29
Sylvie,

s tema magnetama se mi to vybavilo uplnou nahodou. Totiz syn ma Prirodovedu v patek a maji na to jineho pedagoga nez tridniho. Tento patek prisel s tim, ze si na pristi hodinu maji vzit tu ucebnici z meho minuleho prispevku, nebot budou probirat magnety. Hned si tu ucebnici otevrel a zacal to studovat.
Dosud totiz pouzivali jen tuhle ucebnici:



(tam jsou same stromy a kere..proste ziva priroda..magnety tam asi nejsou nebo co)
10.12.2006 15:07:22
:o))) Teda Milado, než jsem tě poznala, tak jsem se považovala za největšího rejpala... uh, tady na Rodině nad tvými příspěvky ovšem jenom závistivě naprázdno polykám... ;o) Jinak ty magnety jsou hezký příklad, tak nějak jsem holčičkám vysvětlovala, proč jim jezdí autíčko na magnetek (takové to autíčko, co má v sobě magnet a pohání se tyčkou s dalším magnetem). Už nevím, kolik holčičkám tehdy bylo, ale té starší bylo tenhle týden šest a já jim to říkala už minimálně rok nazpátek (ta starší si to určitě pamatuje, u mladší nevím a teď doma nejsou, abych si ji vyzkoušela :o) )
Milada.
10.12.2006 15:01:53
Petru,

mlžíš.
"Pises: Fyzika se učí až po 10-tém roce věku dítěte."

Priklad toho, ze NEMAS pravdu:
Cituji:
Nektere vyrobky ze zeleza nebo oceli (ocel je zuslechtene zelezo) se pritahuji nebo odpuzuji zvlastni silou. Temto vyrobkum rikame magnety. Silam, kterymi na sebe pusobi, rikame magneticke sily. Vlastnosti magnetu oznacujeme jako magnetismus. Magnety se vyrabeji v ruznych tvarech. Nasleduji nekolik obrazku...

Dalsi text:
Magnety maji vzdy dva poly, severni a jizni. Prilozime-li k sobe dva magnety stejnymi poly, odpuzuji se, opacne poly se ....atd.

Je to latka FYZIKY? Je.

Uci se toto deti ve FYZICE? Ne.

Uci se toto deti po 10-tem roku veku? Ne.



Toto ucivo se bude ucit trida meho syna ted v patek, ma si na to prinest tuto ucebnici:



a jak vidis, budou se to ucit v PRIRODOVEDE.

Muj syn mel odklad skolni dochazky a vetsine deti v jeho tride je teprve 9 let.

Cili - zadna fyzika a zadne uceni se po 10. roce veku.

Me myslenky nejsou perly, me myslenky jsou z praxe :-D
Petru
  • 
10.12.2006 13:15:54
souhlasím s Lukášem (to s tím tenkým ledem je věc, proč se tady těžko píše článek na hl.stránku) a Petrem. Ne bez výhrad, ale v podstatě mi oba mluví z duše.
Proč by to měli děti znát už v 5 a proč se fyzika učí až po 10-tém roce věku dítěte. Já bych řekla, že je to věc letitých zkušeností. Dítě se má seznamovat s věcmi postupně, jak jim může porozumět. Je jasné, že některé děti (mají vlohy od "rodičů") jsou schopny pochopit fungování PC a jiné věci v ranném věku, jiné to ale nepochopí skoro nikdy. Někdo se doučí uživatelsky ovladat PC za půl roku a jinému nestačí ani roků 50.
já osobně vidím chybu v tom, když se vše převrací a zevšeobecňuje. Ale o tom už jsem tady psala hodněkrát. A přijde mi, že je to, jak hráach na stěnu házet čí krmit skot perlami. Ne že by mé myšlenky byly perly, ale ani tady se snad nenachází žádný dobytek, ale myslící a chápající lidé, ženy i muži.
9.12.2006 22:06:58
Jak "vycítit" heslo? Když dospělý nechce, aby mu dítě rozlousklo heslo a něco pro to udělá (tj. dodržuje několik málo zásad bezpečnosti), tak ho dítě (ani jiný dopělý) v reálném čase těžko rozlouskne..
  • 
9.12.2006 21:11:35
je opravdu dobrý, a nelituji, že jsem četl všechny příspěvky, protože ty tvoje poznámky pod čarou jsou dost důležité. V podstatě mi článek potvrzuje to, co si sám myslím, a doma taky prakktikujem - a vidíme na našich dětech. Akorát tady to čtu podložené studiemi :-)
Televizi nemáme, ze stejných důvodů - ale PC a nootes jo. Co se týká "neutrálnoti televize jako média", doporučuji knihu "Čtyři důvod pro zrušení televize" od amerického autora Jerry Mandera. (existují stránky www.beztelevize.org). Je to docela věrohodný, snad jen ten název odstrašuje :-)

Petru
  • 
9.12.2006 20:43:26
syn mého kamaráda na to přišel zhruba v 9 letech, nechci tvrdit, že to je normální ale stát se to může.
Není to tak dlouho, co na jedné diskusi psala nešťastná žena, že na to přišla manželovi náhodou, pokusem.
Nemyslím si, že heslo je jistota. Když jsi inteligentní a ještě se umíš do druhého vcítit, pak i Tvoje děti mají šanci, že budou takové. to je můj subjektivní názor, já ho nikomu nenutím, jen jsem chtěla na tuto možnost upozornit
Sissi
  • 
9.12.2006 20:38:15
Hesla jsou od toho, aby je nepřekonali ani velice šikovní dospělí, natož pak šikovné děti :o) Toho bych se až tak nebála.
L+2
  • 
8.12.2006 13:33:28
A mimochodem, ty 5ti lete deti k tomuto nepotrebuji umet stavet pocitac!
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 155 [Dalších 125 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.