| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Popis cviků s míči 2.

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 
25.1.2004 11:57:14
Nezlobte se na mě, ale některé cviky nejsou vhodné pro těhotné. Jsem sice teprve v 6. měsíci těhotenství, ale např. ležet na bříšku opravdu již delší dobu nemohu a i ostatní cviky jsou spíše pro zdatnější netěhotné. :-)
Nemohli byste uvést cviky, které jsou vhodnější? Děkuji za všechny ne tak obratné. Lenka, první miminko
2.10.2003 14:16:30
Milá Martino,

Díky za radu! Jeden by myslel, že když jsou cviky uvedeny jako cvičení pro těhotné, že jsou všechny vhodné. Zdravý rozum by mi asi napověděl, ale přes to...
Martina
  • 
20.3.2003 20:55:47
Také souhlasím s tím, že některé z těchto cviků nejsou vhodné pro těhotné, jen bych chtěla upřesnit, které se dle mého názoru cvičit mohou a které by měla nastávající maminka vynechat:
Obecně až do nejvyššího stadia těhotenství je možné cvičit cokoli v sedě (např. pouhým sedem na míči již cvičíme, i když si to neuvědomujeme)
naopak nedoporučuji jakékoli poskoky (hopsání) na míči v jakémkoli stadiu těhotenství.
Do 3 měsíce těhotenství je možno provádět i cviky na břiše (samozdřejmě pouze jestliže vám to nečiní výrazné obtíže - balanční, či bolestivý tlak na prsa).
Po 3 měsíci bychom polohu na břiše měli již vypustit.
Cvičení v leže na zádech, kdy jsou nohy položeny na míči lze také doporučit,ale po 3měsíci nedoporučuji výrazné rozsahy pohybu do stran (příliš by se zapojovaly břišní svaly a to po 3 měsíci také není vhodné).
Dle tohoto omezení to vypadá, že už těch cviků moc nezbývá, ale nezoufejte, cviků je dost.
Kdo má o cvičení opravdu zájem, může si zakoupit brožuru (existují minimálně dvě), kterou by měli mít ve zdravotních pomůckách tam, kde prodávají i gymbally.Z ní si dle těchto zásad může vybrat další cvičení. S pozdravem těhulka Martina
2.10.2002 15:27:47
taky si myslím, že některé z těchto cvičení není pro těhotné vhodné.
Edi
  • 
17.7.2002 9:08:53
...přesně tak tento názor mám také. Když jsem pátrala po internetu, tak se přesně tyto cviky dají najít na několika stránkách a vždy jsou určeny spíše k rehabilitaci a nikdy se nejedná o těhotné. Jinak si myslím, že cvičení na míči je pro těhotné mamimky perfektní věc, chodím na cvičení asi tři měsíce a jsem nadšená. Dokonce si prý některé maminky koupily míče i do práce a sedí na nich ...
7.1.2002 21:26:57
Nevím, zda jsem vše správně pochopila, ale nezdá se mi, že by uvedená cvičení byla vhodná pro těhotné maminky - viz cvičení, při kterých se válí břichem po míči, cviky náročné na rovnováhu tj. s rizikem pádů apod. Pokud se nejedná o cviky pro těhotné, neměly by být uvedeny v sekci Těhotenství, pokud ano, pak by asi bylo vhodné uvést některá zpřesnění pro maminky ve vyšším stupni těhotenství či s nějakými problémy. Dovedu si představit, jak nastávající maminka v urputné snaze prospět svému miminku dosáhne efektu právě opačného.
  • 
29.6.2000 17:02:00
Pracuji v lékařské knihovnš NsP Karviná a marně jsem sháněla pro sestry našeho por-gyn.oddělení ucelený český text o cvičení pro těhotné na míči - v zahraniční literatuře je toho dost, česky minimum. Díky tomu, že poslouchám v práci, když je volněji, stanici Praha, dozvěděla jsem se tuto adresu a nezbývá mi než vřele poděkovat p.(?( Ivě Zahradníčkové.
Je to přesně to, co jsem hledala.
Jaroslava Švecová
knihovna NsP Karviná
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.