| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Popis cviků s míči 2.

 Celkem 27 názorů.
 Jaroslava Švecová 
  • 

Poděkování 

(29.6.2000 17:02:00)
Pracuji v lékařské knihovnš NsP Karviná a marně jsem sháněla pro sestry našeho por-gyn.oddělení ucelený český text o cvičení pro těhotné na míči - v zahraniční literatuře je toho dost, česky minimum. Díky tomu, že poslouchám v práci, když je volněji, stanici Praha, dozvěděla jsem se tuto adresu a nezbývá mi než vřele poděkovat p.(?( Ivě Zahradníčkové.
Je to přesně to, co jsem hledala.
Jaroslava Švecová
knihovna NsP Karviná
 Blanka, 4 děti 


ke cvičení na míči 

(7.1.2002 21:26:57)
Nevím, zda jsem vše správně pochopila, ale nezdá se mi, že by uvedená cvičení byla vhodná pro těhotné maminky - viz cvičení, při kterých se válí břichem po míči, cviky náročné na rovnováhu tj. s rizikem pádů apod. Pokud se nejedná o cviky pro těhotné, neměly by být uvedeny v sekci Těhotenství, pokud ano, pak by asi bylo vhodné uvést některá zpřesnění pro maminky ve vyšším stupni těhotenství či s nějakými problémy. Dovedu si představit, jak nastávající maminka v urputné snaze prospět svému miminku dosáhne efektu právě opačného.
 Edi 
  • 

toto nejsou cviky pro těhotné 

(17.7.2002 9:08:53)
...přesně tak tento názor mám také. Když jsem pátrala po internetu, tak se přesně tyto cviky dají najít na několika stránkách a vždy jsou určeny spíše k rehabilitaci a nikdy se nejedná o těhotné. Jinak si myslím, že cvičení na míči je pro těhotné mamimky perfektní věc, chodím na cvičení asi tři měsíce a jsem nadšená. Dokonce si prý některé maminky koupily míče i do práce a sedí na nich ...
 Zuzka M 
  • 

Re: toto nejsou cviky pro těhotné 

(23.7.2009 13:04:25)
Souhlasím, toto nejsou cviky pro těhotné. Jsem fyzioteaperut a ve 20 týdnu těhotenství, tak mohu jak odborně, tak i jako těhotná tyto cviky zamítnout. Jinak míč je výborná věc pro nás těhulky.
 Lucynda,kloučci 12/02,5/05 


Re: ke cvičení na míči 

(2.10.2002 15:27:47)
taky si myslím, že některé z těchto cvičení není pro těhotné vhodné.
 Martina 
  • 

Re: Re: které cviky ano a které ne 

(20.3.2003 20:55:47)
Také souhlasím s tím, že některé z těchto cviků nejsou vhodné pro těhotné, jen bych chtěla upřesnit, které se dle mého názoru cvičit mohou a které by měla nastávající maminka vynechat:
Obecně až do nejvyššího stadia těhotenství je možné cvičit cokoli v sedě (např. pouhým sedem na míči již cvičíme, i když si to neuvědomujeme)
naopak nedoporučuji jakékoli poskoky (hopsání) na míči v jakémkoli stadiu těhotenství.
Do 3 měsíce těhotenství je možno provádět i cviky na břiše (samozdřejmě pouze jestliže vám to nečiní výrazné obtíže - balanční, či bolestivý tlak na prsa).
Po 3 měsíci bychom polohu na břiše měli již vypustit.
Cvičení v leže na zádech, kdy jsou nohy položeny na míči lze také doporučit,ale po 3měsíci nedoporučuji výrazné rozsahy pohybu do stran (příliš by se zapojovaly břišní svaly a to po 3 měsíci také není vhodné).
Dle tohoto omezení to vypadá, že už těch cviků moc nezbývá, ale nezoufejte, cviků je dost.
Kdo má o cvičení opravdu zájem, může si zakoupit brožuru (existují minimálně dvě), kterou by měli mít ve zdravotních pomůckách tam, kde prodávají i gymbally.Z ní si dle těchto zásad může vybrat další cvičení. S pozdravem těhulka Martina
 Gerlinda 


Re: Re: Re: které cviky ano a které ne 

(2.10.2003 14:16:30)
Milá Martino,

Díky za radu! Jeden by myslel, že když jsou cviky uvedeny jako cvičení pro těhotné, že jsou všechny vhodné. Zdravý rozum by mi asi napověděl, ale přes to...
 Jana, 9 týden tehotenství 
  • 

Re: Re: Re: které cviky ano a které ne 

(17.10.2004 13:52:05)
Díky za radu, konecne jsem se od nekoho dozvedela, co bych na mici nemela delat ! jsem poprve tehotna a ten strach, abych prckovi neublizila...
 dana burianova 


Re: ke cvičení na míči 

(7.1.2005 8:07:11)
Našla jsem zajímavé stránky o cvičení na míči v těhotenství.
http://www.vyborna.cz/fit.php?s=ukazka
 Hanka + A+E 


Re: ke cvičení na míči 

(26.12.2009 10:39:44)
Páni, konečně něco pořádného~R^ Děkuji mockrát za odkaz, knihu hned objednávám..~x~
 vendula (1syn 3 mesice) 
  • 

Re: ke cvičení na míči 

(18.7.2005 14:01:58)
Jestli je nastavajici mama tak blba ze dela cviceni na mici ktery ji boli viz prsa zada atd.je to jeji problem chudak mimco bohuzel spoustu blbejch mamin se v cechach najde.kazda zena snad vlastni mozek a dokaze si odvodit ktere cviceni z techto uvedenych ji prospeji a ktere nejsou prospesne!!!
 Pavla - 32.tt 
  • 

ke cvičení na míči 

(7.12.2006 15:04:26)
Takže holky, všechny vás zdravím. vendy to nastolila poněkud ostře, ale popravdě s ní souhlasim. Každý snad pozná, kt. z těch cviků mu vyhovuje. Už takhle dal příspěvek dost práce a ještě dopisovat ke každému cviku např. pozor toto vhodné jen do 3. měsíce a ještě pokud nemáte ¨velké bříško apod...No, ne. prostě oči a duchapřítomnost pomůže vybrat si správné cviky. pochybuju, že některé cviky v druhé části udělá každý i za normálních okolností. Ale já bych je třeba v prvních dvou trimestrech dělala. Denně jsem posilovala. Do 6. měsíce 3xtýdně přímo ve fitku. Míč jsem dostala včera k narozeninám, proto to zkouším až dnes. Odcvičila jsem první část a je super, hezky jsem se protáhla, nic mě nebolí a to mám za měsíc a půl zhruba rodit. Takže nejančete. Když nemůžete na bříšku ležet vy, tak to neznamená, že každý je na tom sejně. Ja na něm cvičila ještě tak v 6. měsíci. posilování břišních svalů je omezeno až 3. trimestr, do té doby není důvod ho vynechávat. Pokud se příspěvek někomu nelíbí, tak si cvičte sami podle sebe a je děsně lehký kritizovat něčí prácí, to snad víme všichni. Přípěvek je dobrej a přijde vhod. Všem přeju krásný, nekomlpikovaný těhotenství a zdravý miminko. Pavla
 dede 
  • 

Re: ke cvičení na míči 

(23.11.2007 0:06:55)
Tohle preci nemuzou byt cviky pro tehotny nebo se mylim????mam teda problem s nekteryma kdyz to tak zkousim.
 Lenka, první miminko 


Cviky vhodné i v pokročilém těhotenství 

(25.1.2004 11:57:14)
Nezlobte se na mě, ale některé cviky nejsou vhodné pro těhotné. Jsem sice teprve v 6. měsíci těhotenství, ale např. ležet na bříšku opravdu již delší dobu nemohu a i ostatní cviky jsou spíše pro zdatnější netěhotné. :-)
Nemohli byste uvést cviky, které jsou vhodnější? Děkuji za všechny ne tak obratné. Lenka, první miminko
 miminko Helenka 
  • 

Re: Cviky vhodné i v pokročilém těhotenství 

(26.12.2004 21:38:36)
Velmi mě udivily cviky na míči vlehu na břiše. Zřejmě si autor spletl rubriku. Těhotná si přeci nebude na bříško lehat!
 Uživatel vyhledávačů 
  • 

Kdo od koho krade? 

(23.8.2004 21:13:03)
http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=787&t=Cviceni-na-balónech-III.
 Sylvie 


Re: Kdo od koho krade? 

(23.8.2004 22:21:45)
:o) Nevím, jestli tyhle cviky Iva vymyslela nebo opsala z nějaké knížky nebo co já vím. Ale každopádně pokud jde o tvůj dotaz, milý anonyme, tak na Rodině vyšly o rok dřív než na Dámě :o)))

S.
 Lenka, 15. tt 
  • 

Testy AFP - jíst či nejíst??? 

(24.8.2004 11:42:54)
Ahoj holky, příští týden mám jít na krevní testy AFP (v 16. tt), bylo mi řečeno, že se před tím můžu klidně najíst, ale je mi to divný, před žádnými jinými odběry se přece nikdy jíst nemá. Nemůže mít najedení se (nasnídání) před těmito odběry vliv na výsledek testu?? Klidně vydržím i nejíst... jde o to, že chci, aby výsledky skutečně odpovídaly, nechci se v tomhle zbytečně nějak klamat... L.
 Irenn, Natan04, Miriam08 


Re: Testy AFP - jíst či nejíst??? 

(24.8.2004 16:49:55)
Leni, klidně se najez, u AFP testů jde o hodnotu určitých hormonů a látek v krvi, jídlo na to nemá žádný vliv. Aspoň tak to říkal můj dr. Hlavně držím palečky, ať ti testy dobře dopadnou.
 Lenka 
  • 

Re: Re: Testy AFP - jíst či nejíst??? 

(24.8.2004 21:46:50)
Leni, najíst se klidně můžeš, ale vyvaruj se tučného...
 Lenka, 15. tt 
  • 

Re: Re: Re: Testy AFP - jíst či nejíst??? 

(25.8.2004 9:10:33)
Ahoj holky, moc díky za Vaše bleskurychlé odpovědi i za přání, aby bylo vše O.K. :-) Fakt ještě jednou děkuju!
 Izabela1 
  • 

Re: Re: Testy AFP - jíst či nejíst??? 

(19.7.2006 8:42:45)
Jsem 17 týden těhotná mám 30 let a vysledky krve na hormony mě vyšly asi špatně. AFP 42 - 44,970 IU/ml HCG - 22,170 IU/C UE3-2 2,940 nmol/l Je to semnou moc špatné? Co mám dělat, jaké je tady riziko vady dítěte? I když řeknou, že je vše na hranici normy ,už je to dítě nějak zasažené!! Jak moc mám riskovat?
 Karmelka 


Re: Re: Re: Testy AFP - jíst či nejíst??? 

(20.7.2006 10:52:33)
já měla krev taky na hranici a miminko je uplně normálně zdravé-vůbec se nenervuj(já vím je to těžké),ale na negativní myšlení je vždy dost času-asi ti doporučí jít na plodovku-a snaž se být v klidu a věř že to bude dobré.znám mnoho ženských kterým krev vyšla blbě a ted mají zdravé dfěti.tak klid-dr ti vše vysvětlí.pa a hodně štěstí.
 Petra,syn 2,5roku 
  • 

Zdravím 

(26.8.2004 12:24:29)
Sylvie?Jsi to ty?Nevím,jestli si na mě ještě vzpomeneš,psaly jsme si asi tak před třemi roky,když jsem čekala malého.Poznávám tě podle ypsilon ve jméně a podle ikonky.Potom jsem byla bez PC,takže už jsem nedala vědět,kdy se malý narodil atd.Docela by mě zajímalo,jak se má Radka?(pokud si správně vzpomínám na jméno???)měla podobně termín jako já.Přeji hezký den-akorát to sluníčko nějak stávkuje.Ahojky:-))))
 Luciniště 


někdy ale opatrně 

(26.11.2004 12:34:07)
Balón je výborná věc, moje dcerka už na něm pásla koníky, protože jí to moc nešlo. Stále lítala ve vzduchu...... Na míči se jí hezky protáhla bederka a hned bylo vidět zlepšení. Lehce jsem ji pohupovala ze strany na stranu - stačí opravdu málo, a tak se mohla zaměřit na procvičování opory té nešikovnější ručky. U miminek pokud nemají problém v PMV (cvičit lze také, ale je nutná konzultace- nelze totiž vše) prakticky nehrozí, že budou cvičit špatně. Mají naprogramovány pohybové vzorce ve kterých jedou, ale my dospělí jsme si většinou vybudovali nějaké ty náhradní. Proto je důležité jak na balonu cvičíte.
Jde o velice labilní plochu a její zvládnutí vyžaduje zapojení svalů prakticky celého těla. A pokud máme špatné pohybové vzorce, pak právě v nich, a můžete si je tak ještě více posilnit. Proto radím začít cvičit třeba jen na zemi, hezky od základu.
Zkuste například při výdechu vtáhnout pupík dalo by se říci až k páteři a při známém posilování břišních svalů ho tak udržet. Snadno se o tom, zda to dokážete přesvědčíte pokud si na břicho položíte ruce. Ucítíte zda se vám při cviku daří udržet "jamku" nebo vám pod rukama roste "kopeček". V první případě víte, že opravdu zabíráte břišními svaly a to v souhře, tak jak má být. V druhém případě provádíte cvik spíše zádovým svalstvem spolu s bedrokyčelním svalem (myslím, že se mu tak česky říká, jinak iliopsoatem). Samozřejmě nějaké zapojení břišních svalů tam také je nikoli však dostačující. Může vás proto mást, že cítíte jejich zapojení.
Pokud jste výše zmíněné zvládli, můžete na míč a budete vědět, že i tam zapojujete bříško, tak jak máte. Také už budete vědět jaký to je pocit opravdu břicho zapojit. A to bylo jen co do oblasti břicha.
Doporučuji cvičení Pilates. Viděla jsem na trhu několik publikací. Potom třeba cv. s over bally nakonec balon velký.
Také doporučuji každé cvičení na balonu začínat od těch jednoduchých cviků, které již dávno zvládáte.. Tělo si tak zopakuje v jednodušších situacích právě správné zapojení sv. skupin a při těžším cviku tak spíše neuděláte chybu, bude Vám to připadat i lehčí.
Hezké pocvičeníčko přeje Lucka (rehabka).
 přcik já a on:) 
  • 

Děkuji!!!! 

(30.10.2008 22:03:36)
Mockrát děkuji za vytvoření této napínavé stránky!!Je fakt výborná a to už jen z toho důvodu ,že na ní najdete relativně pestrou dávku základních cviku,a né jen odkazy na koupi knihy!Takže vřelé poděkování autoce....konečně má moje maminka podle čeho cvičit a zadarmo no neberte to!spozdravem Kačenka
 vladka tlusta 


cvičení pro tatínky, když není maminka doma :) 

(9.3.2010 20:39:37)
dost jsem se nasmála při představě, jak tady v 8. měsíci oblejzám ten balón.
ale on ten smích je na ty záda stejně asi nejlepší - díky!
vladka

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.