| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Popis cviků s míči 2.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 27 [Dalších 7 >>]
miminko Helenka
  • 
26.12.2004 21:38:36
Velmi mě udivily cviky na míči vlehu na břiše. Zřejmě si autor spletl rubriku. Těhotná si přeci nebude na bříško lehat!
Luciniště
26.11.2004 12:34:07
Balón je výborná věc, moje dcerka už na něm pásla koníky, protože jí to moc nešlo. Stále lítala ve vzduchu...... Na míči se jí hezky protáhla bederka a hned bylo vidět zlepšení. Lehce jsem ji pohupovala ze strany na stranu - stačí opravdu málo, a tak se mohla zaměřit na procvičování opory té nešikovnější ručky. U miminek pokud nemají problém v PMV (cvičit lze také, ale je nutná konzultace- nelze totiž vše) prakticky nehrozí, že budou cvičit špatně. Mají naprogramovány pohybové vzorce ve kterých jedou, ale my dospělí jsme si většinou vybudovali nějaké ty náhradní. Proto je důležité jak na balonu cvičíte.
Jde o velice labilní plochu a její zvládnutí vyžaduje zapojení svalů prakticky celého těla. A pokud máme špatné pohybové vzorce, pak právě v nich, a můžete si je tak ještě více posilnit. Proto radím začít cvičit třeba jen na zemi, hezky od základu.
Zkuste například při výdechu vtáhnout pupík dalo by se říci až k páteři a při známém posilování břišních svalů ho tak udržet. Snadno se o tom, zda to dokážete přesvědčíte pokud si na břicho položíte ruce. Ucítíte zda se vám při cviku daří udržet "jamku" nebo vám pod rukama roste "kopeček". V první případě víte, že opravdu zabíráte břišními svaly a to v souhře, tak jak má být. V druhém případě provádíte cvik spíše zádovým svalstvem spolu s bedrokyčelním svalem (myslím, že se mu tak česky říká, jinak iliopsoatem). Samozřejmě nějaké zapojení břišních svalů tam také je nikoli však dostačující. Může vás proto mást, že cítíte jejich zapojení.
Pokud jste výše zmíněné zvládli, můžete na míč a budete vědět, že i tam zapojujete bříško, tak jak máte. Také už budete vědět jaký to je pocit opravdu břicho zapojit. A to bylo jen co do oblasti břicha.
Doporučuji cvičení Pilates. Viděla jsem na trhu několik publikací. Potom třeba cv. s over bally nakonec balon velký.
Také doporučuji každé cvičení na balonu začínat od těch jednoduchých cviků, které již dávno zvládáte.. Tělo si tak zopakuje v jednodušších situacích právě správné zapojení sv. skupin a při těžším cviku tak spíše neuděláte chybu, bude Vám to připadat i lehčí.
Hezké pocvičeníčko přeje Lucka (rehabka).
Jana, 9 týden tehotenství
  • 
17.10.2004 13:52:05
Díky za radu, konecne jsem se od nekoho dozvedela, co bych na mici nemela delat ! jsem poprve tehotna a ten strach, abych prckovi neublizila...
Petra,syn 2,5roku
  • 
26.8.2004 12:24:29
Sylvie?Jsi to ty?Nevím,jestli si na mě ještě vzpomeneš,psaly jsme si asi tak před třemi roky,když jsem čekala malého.Poznávám tě podle ypsilon ve jméně a podle ikonky.Potom jsem byla bez PC,takže už jsem nedala vědět,kdy se malý narodil atd.Docela by mě zajímalo,jak se má Radka?(pokud si správně vzpomínám na jméno???)měla podobně termín jako já.Přeji hezký den-akorát to sluníčko nějak stávkuje.Ahojky:-))))
Lenka, 15. tt
  • 
25.8.2004 9:10:33
Ahoj holky, moc díky za Vaše bleskurychlé odpovědi i za přání, aby bylo vše O.K. :-) Fakt ještě jednou děkuju!
Lenka
  • 
24.8.2004 21:46:50
Leni, najíst se klidně můžeš, ale vyvaruj se tučného...
24.8.2004 16:49:55
Leni, klidně se najez, u AFP testů jde o hodnotu určitých hormonů a látek v krvi, jídlo na to nemá žádný vliv. Aspoň tak to říkal můj dr. Hlavně držím palečky, ať ti testy dobře dopadnou.
Lenka, 15. tt
  • 
24.8.2004 11:42:54
Ahoj holky, příští týden mám jít na krevní testy AFP (v 16. tt), bylo mi řečeno, že se před tím můžu klidně najíst, ale je mi to divný, před žádnými jinými odběry se přece nikdy jíst nemá. Nemůže mít najedení se (nasnídání) před těmito odběry vliv na výsledek testu?? Klidně vydržím i nejíst... jde o to, že chci, aby výsledky skutečně odpovídaly, nechci se v tomhle zbytečně nějak klamat... L.
23.8.2004 22:21:45
:o) Nevím, jestli tyhle cviky Iva vymyslela nebo opsala z nějaké knížky nebo co já vím. Ale každopádně pokud jde o tvůj dotaz, milý anonyme, tak na Rodině vyšly o rok dřív než na Dámě :o)))

S.
Uživatel vyhledávačů
  • 
23.8.2004 21:13:03
http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=787&t=Cviceni-na-balónech-III.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 27 [Dalších 7 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.