| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila nerodila

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 288 [Dalších 248 >>]
Linda
  • 
8.1.2006 16:55:57
Absolutně vás nechápu.Moje dcera se taky narodila císařským řezem a o nic si nepřipadám ochuzená, možná proto, že jsem před tím prožila 22 hodin bolestí.Přece snad záleží jenom na tom, že to dobře dopadlo, nebo snad ne?
Linda
  • 
8.1.2006 16:55:56
Absolutně vás nechápu.Moje dcera se taky narodila císařským řezem a o nic si nepřipadám ochuzená, možná proto, že jsem před tím prožila 22 hodin bolestí.Přece snad záleží jenom na tom, že to dobře dopadlo, nebo snad ne?
  • 
5.1.2006 23:29:24
Taky děkuji Federiko,
i když se člověk snaží na to nemyslet, někde tam vzadu to je. Snad to vyléčí čas...
Měj se hezky a děkuji
B.
Blanka, dcera 11. měsíců
  • 
5.1.2006 23:08:57
Ahoj cizinko,
hmm, teď když to tak čtu, tak plně soulasím s tvým mailem (víš, ono se mi hodně ulevilo,že jsem to,co mě trápilo popsala) a s tím, že jsme a snažíme se být ve všem perfektní a ono to pak je trochu jinak...
Děkuji Ti za názor.Blanka
Renata,dcera Natálka 2,5roku
  • 
5.1.2006 22:43:58
Ahoj Blani
V těhotenství jsem měla časté tvrdnutí břicha,brala jsem magnézko,pak jsem přenášela a 10.den po termínu jsem šla na vyvolání porodu.Každý kdo šel na vyvolání odrodil většinou druhý den po přijetí.Já jsem musela mít zase privilegium :-( Druhý den byl svátek,bylo tam málo doktorů,tak se to báli rozjet naplno,další den už to tedy mělo propuknout,kontrakce se ještě daly zvládat,píchli mi plodovku,ale za 9 hodin jsem se otevřela jen na 3cm,tak mi to přes noc utlumili,další den jsme začali hned ráno v 6:30, do poledne jsem to ještě zvládala,ale pak už to byl fakt masakr -stále otevřená na slabé4cm,nemohla jsem už ani prodýchávat,nechala jsem si píchnout epidurál - to byla úleva!!! Po 2 hodinách bezbolestných kontrakcí se to začalo zhoršovat,malé se po každé kontrakci ztrácely ozvy,jenže zrovna další 2 maminy byly k porodu ... doktoři fakt nestíhali ...stabilizovali nás. Po dalších cca2 hodinách kontrakce znovu udeřily,malá byla v poho,já se Zázračně otevřela na 7cm!!!!Tak jsme čekali kdy to konečně nastane,Trvalo to jěště další 3 hoďky a já byla na 10cm,mohla jsem zatlačit, jenže ouha! Malé zase slábly ozvy,takže honem na sál! TAKOVÁ MAKAČKA ÚPLNÉ NA NIC!!!
Měla jsem píchlý ten epidurál,tak jsem mohla být při vědomí...aspoň to.Manžel byl celou tu dobu a nakonec i u císaře se mnou,na sále mě držel za ruku...ani se nesložil:-) a Natálku jsem viděla hned na sále...i když to nebylo tak jak jsem si vysnila. No fakt zážitek na celý život. A proto taky pořád přemítám kde se stala chyba,cítím se taky trochu ochuzená,ale největší odměnou za to všechno je pro mně moje beruška Natálka.
Buďte hlavně zdraví a neboj nejsi sama
Blanka
  • 
5.1.2006 14:19:51
Hani, jedná se o porodnici v Turnově.
vybrala jsem si jí pro téměř rodinné prostředí, pár maminek, sestřičky výborně,až na jednoho lékaře.
Jeho jméno nechci zveřejňovat.
Na péči tam si nechci stěžovat,ale myslím, že psychika každé nastávající maminy je tak křehká,že by na to páni doktoři měli trochu více dbát. Jsou to sice odborníci ve svém oboru, to jim nechci brát,ale trochu více psychologie a mnohdy pochopení by občas neškodilo... Kdyžtak mi napiš na privátní mail
blanka.balon@volny.cz
B.
Blanka, dcera 1.rok
  • 
5.1.2006 14:12:55
Ivano, určitě nejsi hysterka.Ale přesně jak píšeš,je to určitý pocit zklamání. Vidím,že já jsem na tom byla ještě dobře a že se pro císaře rozhodli hned a netrápili mě celý den jako Tebe.
Taky myslím,že jde o to,že my ženský se s tím prckem "vláčíme od počátku",mnohdy ho vidíme i na ultrazvuku dřív jak manžel,cítíme jak nás v noci budí,když kope...a pak jsme o to hlavní ochuzené. Já jsem se na porod opravdu moc těšila,byla jsem připravená i na bolest.Ale prostě s variantou císaře (když už jsme zvítězili a malou otočili do správně polohy v břiše)jsem nepočítala.
Taky bychom v budoucnu chtěli ještě jedno mimčo.Ale nevím,nevím.I když si na druhou stranu říkám,že kdyby se to povedlo a porodila bych normálně, ten hrozný pocit z prvního porodu by zmizel. Snad?
Měj se hezky.Blanka
4.1.2006 0:27:59
Taky jsem po 12ti hodinách nepostupujícího porodu podstoupila císaře. Taky mi nebylo veselo, ale po těch 12ti hodinách nudy (měla jsem epidurál, ale ty kontrakce stejně za nic nestály) jsem byla už na to moje dítě trošku naštvaná (nadsázka), takže jsem docupitala na sál, kde ovšem zjistili, že mi epidurál ze zad vypad, takže jsem taky byla v celkovce. Upřímně, docela mě děsila představa, že mě tam dole řežou a tahaj ze mě dítě a já to necejtím... to bych asi překonala, ale holt vypadlo, vypadlo. Noc na JIPu - nezamhouřila jsem oka, každých 15 minut mi měřili tlak, prý jsem přišla o dost krve. Malou jsem neviděla, už byla noc než se na mě dostala řada (rodily tam holky o 106), ale věděla jsem, že je v pořádku a představovala jsem si ji. Ráno, poté, co mě vyprovodili na šestinedělí, jsem se šla na sesternu zeptat které že z těch mimin je to moje. To bylo nejdivnější. Tak jsme se seznámily.

Mám ale krásnou malou dobře zašitou jizvu hodně dole, ušetřila jsem si bolest a mám zdravou holku a tím to všechno přebolelo. Kolikrát nahlédnu do diskusí o vývojových vadách apod. (po rodičích nebyl můj genetickej materiál zrovna úžasnej, oba tělesně postižení) a ač nejsem nijak zbožná, považuju to, že je zdravá za zázrak a jsem za to nesmírně vděčná. Když jsem byla těhotná, "mluvila" jsem k tátovi (je už 20 let po smrti) a prosila, aby nám to tam nahoře "zařídil" a "ohlídal" ji. Teď mu po večerech děkuju. Čert vem císaře, však to sama říkáš. Hlavně že je dítě zdravý :-) Příští porod můžeš mít přirozenej a pak srovnávat. Kamarádka rodila přirozeně, nastříhávali ji křížem, 30 stehů... třeba tohohle mě císař ušetřil.
Zuza
  • 
3.1.2006 17:46:49
Proč ses tak vyděsila, když ti doktor řekl, že půjde prdelkou napřed? To snad přece není nic tak strašného, koncem pánevním se dá docela dobře rodit i normální cestou a bez větších komplikací se tak narodí spousta dětí...
  • 
30.12.2005 18:03:05
Ahoj maminky /čekatelky/!
tak napřed něco o sobě. Je mi 33 let, mám sedmiletého syna Lukáše, u kterého porod i těhotenství proběhl OK. Rodila jsem ve FN Brno, byla jsem spokojená.
Nyní jsem ve 32.týdnu těhotenství, které probíhalo rovněž OK /jen do 4.měsíce neustálé nevolnosti/ a Lukášek se těší v únoru na brášku, nebo na sestřičku /bude to "překvápko"/.
Mám jen menší problém a proto jsem se chtěla zeptat maminek, nebo maminek "čekatelek" - miminko je "zatím" v poloze koncem pánevním - vím, že se to může ještě změnit, ale protože v okolí mých známých maminek se tato poloha již do konce těhotenství nezměnila, tak s tím taky tak nějak nepočítám.
No zkrátím to. Pokud mimi zůstane "sedět" až do konce, jsem na 100% rozhodnuta pro císaře /mám strach z různých komplikací/, ale mojí ošetřující lékařkou mi bylo sděleno, že ve FN Brno s tím nemám počítat /asi by mě tlačili do normálního porodu/, na Polní bych jít nechtěla a tak mi doporučila porodnici v Jihlavě /pravda trochu z ruky/, kde císaře provedou bez problémů.
Prosila bych proto, jestli má někdo zkušenosti s touto porodnicí, anebo s rozením /císařem/ koncem pánevním, zda-li by se mi ozval.
Děkuji předem za odpovědi
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 288 [Dalších 248 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.