| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: O čem mluví muži

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 132 [Dalších 112 >>]
15.12.2005 0:43:57
Jó jo jo, svatá pravda mě se vždycky s chlapama (teda ne se všema:-)) debatovalo dobře a ani jsem si nějak nevšimla, že by to bylo nějak moc o fotbale nebo o hokeji. Leckdy líp než se ženskýma, ale ono je to tak, že je úplně jedno s kým debatujete, ale musíte být spíš naladěni podobně, jsou lidi se kterýma si nikdy nebudu mít co říct (ikdyž je znám třeba leta) a pak lidi, které sotva potkám mohla bych se s nima bavit kdovíjak dlouho a nevadí to pořád je o čem mluvit a je jedno jestli je to žena nebo muž :-)

  • 
14.12.2005 22:24:54
Ahoj,
už dlouho mě nic tak nepobavilo:-))) Ta preciznost s jakou je článek sepsán :-) Každá věta i slovo má své místo a ten pán má mou poklonu ne za muže jako takové, ale za to, že mu to myslí! A my tak "hloupé" ženy jak je popisuje ve svém článku vítáme každého muže, který je schopen se nad svým chováním zamyslet. Je to úchvatné, jste dokonalí a my to jen nechápeme :-))) Asi jsem divná žena, ale já mám ráda všechny kamarády mého muže a respektuji je. A nejsem urážlivá, ale nikde nebyla popsána žena, která je v pohodě a myslím, že je nás takových aspoň 10 ...-))) - asi tolik jako myslících mužů:-)))
14.12.2005 18:10:48
Tedy Terezo, dost jsem se pobavila nad tvýmí názory - jak si neumíš představit chlapa, kterýho by bavilo se starat o malý dítě do 3 let. Ale to přece není vždy o BAVENÍ. Z tvého popisu také nemám pocit, že by tě to vždy všechno BAVILO, ale prostě je to potřeba, tak to děláš.....
A proč by muž nemohl přebalovat to pokakané mimínko ? A jak to, že maminky (a ženy všeobecně, když odkazuješ i na babičky či sestry) to dělat mohou? Já tedy nepovažuji muže za tak omezený a neschopný, že by tyto věci nezvládali. My jsem se s mužem prostě střídali, jak bylo potřeba - a to hlavně u druhé dcery, kdy jsem podnikala a tak se o malou často staral tatínek.... Jeddíná věc, kde je matka skutečně nezastupitelná, je kojení. Ale zase když je mimino kojené a používáš jednorázové pleny, tak kolem něho není vlastně skoro žádná další práce. Srovnávám to s mým kolotočem, kdy jsem mlíka měla málo, takže jsem nakojila, doplnila papání umělou výživou, uložila mimíse, odstříkala zbytek mlíka - abych podpořila laktaci, mezitím vyvařila lahvičku na další kojení, do té uložila odstříkanou mateřinu. A přichystala "umělinu" na další krmení. Pleny byly jen látkové, takže dítě se co chvíli přebalovalo - holka měla citlivou kůži a jakmile si jen ucvrkla, tak řvala, aby byla v suchu. A ty pleny a prádýlko jsem prala bez automatky, neb to bylo za totáče a na automatku byl pořadník - koupili jsme ji, když měla holka 10 měsíců a chodili jsme se na ni dívat jak na televizi :o))). Do té doby jsem denně nanosila uhlí, zatopila, na plotně v hrnci pleny vyvařila v mydlinkové vodě, pak odnesla horký hrnec do koupelny, prádlo s mydlinkama nalila do malé ruční pračky Romo, pomotala 10 minut, vyndala do vany a postupně máchala v 3 - 4 vodách... Ručně vyždímala, pověsila, ráno sebrala a 2 hodiny žehlila.... A přesto si troufám říct, že jsem měla čas na lecos. Třeba jsem ještě skoro rok studovala, chodila jsem na aerobic, starala se o zahradu a o psa, kterého jsem cvičila a když měla holka 10 měsíců tak jsem s ním úspěšně skládala zkoušky.....
14.12.2005 15:11:28
Taro, všechno má svý pro a proti. Sunar a spol. se musí náročně připravovat a člověk je víc vázanej na místa, kde se ta příprava dá dělat (a taky je o něco vyšší pravděpodobnost zažívacích potíží miminka), na druhou stranu je to sytější, takže je mnohem pravděpodobnější, že dítě nebude mít tak brzy hlad. U kojení to tak jednoznačný není (si laicky myslím), je spousta mamin, které toho mléka nemají úplně dostatek, a pak se kojí straaašně dlouho a často a to je taky dost náročný. Navíc každý nemá povahu na to, aby kojil "kdekoliv", takže může být uvázaný doma stejně jako ten s flaškou. Člověk si nevybere. A "jen osud to ví", jak to které mimi bude náročné, a zdali všechno půjde hladce nebo budou spíše samé problémy.
M.
Tara
  • 
14.12.2005 14:53:08
Nevim, proc se vam zda flaska pohodlnejsi, krome toho, ze ji muze prevzit nekdo jiny. Hrozne me otravuje ohrivat vodu a michat sunar, na cestach na to proste nedojde, a to uz mam velke dite, kteremu to mlicko delam jen jednou za den a nemusim nic vybvarovat a sterilizovat. Kojeni bylo stokrat pohodlnejsi a nemusela jsem s sebou nic nosit.
markéta, Tereza 7/03
  • 
14.12.2005 14:35:44
Třeba budeš mít miminko, které:
- nebude trpět na prdíky a jiné problémy, tudíž nebude moc plakat
- nebude na tobě moc závislé
- bude rádo voženo v kočárku
- nebudeš kojit, bude na flašce
- bude ti v noci spát 6 hodin
potom ti může vyjít to, co si plánuješ. Ale pokud budeš kojit, už to bude problém, protože kojit se zpravidla musí dřív jak po třech hodinách. Třeba budeš mít mimčo, který to nebude bavit v kočárku. Pak se rozluč s tím, že by ti nějakej kamarád, zejm. chlap, hlídal. Projet se s kočárem se spícím mimčem, to jo. Ale hodinu nosit, pohupovat a zpívat neustále řvoucímu dítěti? To zvládne jen maminka (možná tatínek), někdy ani to ne. Rozhodně ne kamarád. Taky uvidíš, na co všechno budeš mít chuť, pokud se ti bude dítě budit v noci po dvou až třech hodinách.

Já měla mimčo celkem pohodový, takže ze začátku jsem dost stíhala. Jak dítě začne lézt, cca kolem 7. měsíce, už při něm těžko něco stihneš. Musíš bejt totiž v podstatě pořád při něm a hlídat, jak a kam leze, na co šahá, co si strká do pusy. Pro mě to bylo dost nudný období. Pohrát si půl hodiny byla zábava, ale pak už jsem jen seděla a koukala. Nemůžeš při tom číst, na nic se soustředit. Možná by se při tom dalo plést. Např. moje robě si v podstatě nic nestrkalo do pusy. Takže když jí bylo 10 měsíců, hrála si na písku a já seděla opodál a pozorovala jí. Ale jsou matky, které musí sedět přímo u dítěte, protože to má tendenci si strkat do pusy všechny kamínky i llžíce plný písku. A při takovym hlídání si nemůžeš moc souvisle pokecat.
No a to cvičení - jestli máš nějakou posilovnu, kde jsou ochotni hlídat tak malé dítě, tj. od 3/4 roku do 2 let, dej vědět.
A upřímně řečeno si neumím představit chlapa, kterýho by bavilo hlídat dítě do 3 let. Od tří let, to jo, to už se s ním o ledačems dorozumí, ale do tří let - neznám. Vidím i na vlastním manželovi, jak se dceři věnuje o to víc, o co víc je "rozumnější", tj. jak se s ní dá dělat víc a víc věcí. Čili teď ve dvou a půl letech už si spolu dost hrajou a povídají a čtou a zpívají. Když byla mimčo, nedalo se s ní dělat v podstatě nic, takže ji byl schopen zabezpečit jaksi technicky, ale neměl potřebu dělat nějaký žbudliky nebo se jí jenom kochat.
Jo a taky si neumím představit, jak ti chlap bude přebalovat pokaděný dítě.

Takže ohledně hlídání se spíš orientuj na nastávajícího tatínka, babičky, popř. jestli máš sestry.
markéta, Tereza 7/03
  • 
14.12.2005 14:16:32
Již několikrát se mi stalo, že když jsem šla na záchod, položila jsem si na něj dětský prkýnko. Ale ještě to není tak hrozný, protože zatím jsem si na něj ještě nikdy nesedla. :-))))
markéta, Tereza 7/03
  • 
14.12.2005 14:12:30
O to, proč se do některých plínek dá čůrat i hlavou dolů se tedy moje obzory nerozšířily. Nechápu, proč by to nějaké dítě mělo dělat! :-))) Jinak chápu, že pokud nemáš na několikahodinovou starost dítě, je ti šumák, jaký jsou plenky. Až bys byl v situaci, že bys měl dítě přes noc a ve dvě ráno by se ti dítě probudilo a ty bys zjistil, že má pročůranou plínku, body, dupačky, spací pytek, deku, prostěradlo i matraci a že to tudíž musíš všechno vyměnit a dávat nový, suchý, okamžitě bys začal zjišťovat, kterýže plínky vydrží nejdýl. Mně taky opravdu nezajímá, jestli se má dát "do toho těsnění dvojka nebo trojka" např. :-)))
PajaMM
14.12.2005 14:11:19
Marketo,

neboj, nejsi prvni, kdo na clanek reaguje:-)

Jjen se tady na Rodine cas od casu - kdo vi proc - u clanku najednou cela diskuse nezobrazi...
Markéta
  • 
14.12.2005 14:05:50
Nechápu, že jsem první, kdo reaguje na tento vyjímečný článek. Copak si ženy nevšímají svých poloviček? Nedokážu přesně říct kolik procent žen má tento názor, ale myslím, že spousta žen mužské klábosení neodsuzuji. Můj manžel ve své práci často mluví s (dejme tomu) obchodními partnery a pokud mám k tomu co říct, tak řeknu, vyslechnu a někdy navodím i uvolněnější atmosféru a dá se říct, že se i bavím. Také jdeme občas do naší restaurace a jsem radši, když jsou tam jen ,,kluci"", protože s holkama hned sklouznem na děti a porody a pokud je tam některá matka ,,geniálního dítěte"" , tak je rozhovor brzy nudný. Mužští povykládají o nových filmech, myslivosti, co se kdy jak dělávalo a tak různě. Rozhodně se víc dovím, než z televize. Jen nesnáším mužské silácké řeči o tom, jak se kdo kdy opil, kde co pozvracel,co provedl a ještě se u toho tváří jak mistři světa. A jsou chlapi, kteří se víceméně baví jen na toto téma, a to je dost ubohé. To je vše. Ahoj a naučme se navzájem si naslouchat.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 132 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.