| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: O čem mluví muži

 Celkem 122 názorů.
 Pratchett 
  • 

O čem mluví ženy... 

(8.12.2005 11:06:09)
Je to tak trošku jiný úhel pohledu. Nedávno jsem s přítelem byl v restauraci. Byl to tedy bowling, uznávám. A u vedlejšího stolu se velmi vesele a velmi nahlas bavila společnost žen - asi kolem pětatřiceti. Tedy - jim bylo let - nebylo jich pětatřicet - to bychom asi ohluchli:-) Celý hovor byl veden na téma sexu a toho, jak jsou mužšti ve všech ohledech nemožní. Ne že bych si myslel, že si ony dámy vymýšlejí, ale přišlo mi, že i když se muži baví o fotbale, hokeji, tenise...přece jen o tom nemusí vědět všichni dokola. Tyhle dámy probíraly i to, kolikrát "to" která dostala či nedostala, že jejich chlap je "fakt nemožnej, protože mi neumí najít to géčko" (až později jsem pochopil, že měla patrně na mysli G bod) a že "ta moje holka už "to" dostala". Ano, chtěly si pokecat o všem možném, uznávám. Ale proč to bylo na celou restauraci a ve společnosti, to nechápu.
Jinak - mám spoustu zvláštních a zajímavých kamarádek, to je pravda, bohužel, mateřství jim na zajímavosti ubírá. Je ovšem obohacuje.
 radka 
  • 

Re: O čem mluví ženy... 

(8.12.2005 11:15:05)
proc jim materstvi ubira na zajimavosti? to jako, ze uz pro vas nejsou volne a tudiz perspektivni, nebo jste zajatcem predstav, ze kdyz se zena stane matkou, zajima ji uz jen dite?
 Pratchett 
  • 

Re: Re: O čem mluví ženy... 

(8.12.2005 11:21:37)
Já to tušil, že jsem si tím na sebe ušil boudu:-)) Ne, žena na mateřské a před porodem je pro mě strašně zajímavá. Skutečně. Kamarádky se mnou absolvují všechna vyšetření, na která se manželům "nechce":-) Spíš mám dojem, že se jejich okruh zájmů skutečně zúží a je to pochopitelné. S kamarádkou, která porodila malého špuntíka dost těžko můžu na operu nebo do divadla. Taky asi nebude mít čas si poslechnou hudbu nebo přečíst knížků (svojí milované sestřenici už osm let nic nepůjčuju, protože nemá čas se podívat na film ani si přečíst knihu - má dva syny, tím je řečeno vše). Mateřství na ženách obdivuji a závidím jim ho. Ale...s kamarádkou "před dítětem" se dá dělat spousta věcí, které s kamarádkou "po porodu" už dělat nelze - jednoduše proto, že nemají čas. Snad jsem to dostatečně vysvětlil...
 Eecta 


Re: Re: Re: O čem mluví ženy... 

(8.12.2005 11:44:51)
Lead by ony kamarádky měly manžely, co ratolesti pohlídají, aby ony kamarádky mohly třeba do kina, divadla... Nebo leda byste vy přehodnotil své zájmy a místo do divadla byste vyrazil s nimi i jejich dětmi například parníkem do ZOO:) Jinak ženám s dětmi se nijak nezužuje okruh zájmů, pouze množství volného času - a to je rozdíl.
 Pratchett 
  • 

Re: Re: Re: Re: O čem mluví ženy... 

(8.12.2005 11:57:02)
Uznávám - Mea Culpa, Mea Culpa, Mea maxima culpa:-) Ano, je to moje chyba. Jenomže...o hlídavšího manžela je docela nouze...a na parník s dětmi...tam zase musí hlídat ty děti (pokud už jsou ve stavu lezoucím či chodícím) a zas toho člověk stihne málo probrat. Ano, jsem sobec:-) Naprosto chápu, že ženy s dětmi mají málo času. jenom mi to vadí. Ale neprotestuju, nestěžuji si (zvlášť ne jim - aby se ještě, probůh, necítily provinile - to je to poslední, co bych chtěl), jenom to konstatuji. S tou sestřenicí - říkám si, že za nějakých pět let už bude mít zase více času:-) Do té doby si s jejími syny stavím hangáry a vlaková nádraží a "barák s letištěm. A satelit tam dáme taky, strýcu, né?!:-) a snažím se dohlížet při cvičení na klavír.:-)
 Cornie + dvojčata 04 


naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 12:05:10)
Moc pěkně napsáno. U nás je totiž bohužel stále výchova dětí automaticky považována za ženskou doménu. Proč ? Zrovna včera jsem si někde četla, že v celé ČR je na rodičovské dovolené pouze asi 1300 mužů. To mě fakt překvapilo, myslela jsem, že je to mnohem víc. Myslím, že by bylo spravedlivé se na mateřské vystřídat. Zvenčí to asi vypadá jako havaj, ale zažito na vlastní kůži a třeba 5 let v kuse je to náročné, to by asi stěží vydržel i kdekterý chlap - příslušník "silnějšího " pohlaví. A pak si ještě napíše, že tím žena ztrácí na atraktivitě :-( Uznávám, že tohle už není reakce na původní článek, který se mi líbí. Ale to, co jste napsal později mě teda dost nadzdvihlo.
 Pratchett 
  • 

Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 12:23:38)
Já nenapsal, že není atraktivní. Vlastně jo...napsal jsem, že ztrácí zajímavost...ale nemyslel jsem to z hlediska přitažlivosti ženské:-) Já se do toho zaplétám čím dál tím víc. Mateřská dovolená rozhodně žádnou dovolenou není a já jsem ten poslední, kdo by si to myslel. Jsem sobecký tvor a tudíž mi každý takový malý, usměvavý či brečíci "vetřelec" v kočárku mých kamarádek "vadí". To je vše, co jsem chtěl říct. Klobouk dolů před matkami na mateřské dovolené. Ano, je to náročné.
 Tara 
  • 

Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 12:28:48)
Souhlasim s Pratchettem. Me ten kricici uzlicek (muj vlastni) taky vadi a jeste horsi je to, kdyz vyroste a vrha se na matku a na toho pana se kterym si chce mama povidat. V pritomnosti malych deti (vlastnich i cizich) je v podstate nemozne vest jakykoli intelektulane narocnejsi rozhovor. To je vec, ktera mi na materstvi a materske dovolene vadi asi nejvic.

Jen doufam, ze Pratchett chape, ze tou nemoznosti intelektualnich rozhovoru trpi nejvic prave ty matky, se kterymi on si nepokeca.
 Pratchett 
  • 

Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 12:35:51)
Chápe:-) S kámoškou jsme zvolili kompromis - píšeme si maily. Ona, když má čas (a není tudíž vázána na nějaký můj příchod) a já jí okamžitě odepisuju:-)Nedávno jsme si moc hezky pokecali o problémech v katolické církvi, její syn mi přitom spal na ruce:-D
 Tara 
  • 

Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 12:56:49)
Poridte si s kamoskou ICQ nebo jabber, je to na pokecani praktictejsi nez email :-)
 Renatka 
  • 

Re: naprostý souhlas ! 

(25.7.2008 14:43:37)
Překvapuje mně, že tady jabber vůbec někdo zná.. já už bez něho nedám ani ránu ;)R^
 budouci otec 
  • 

Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(16.12.2005 12:31:02)
Me treba taky nezajima fotbal a hokej, tak to bychom si pokecali :)
 Sapp 
  • 

Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 14:59:39)
Taky mam kamarada muze.Myslim tim velmi dobreho kamarada.Prvni co jsme si po porodu vyjasnili byla ma zmena-resp.rekl:"Musim uznat,ze jsi se nezmenila a to me tesi."Uz delsi dobu jsme predem probirali az budu mit jednou deti,jak budu jina.Nebudu mit cas,zmeni se mi nazory a pod.Potesil me,uznal,ze materstvi totalne nezmeni osobnost a charakter,jak se domnival.Obcas mi vycetl,ze jsem na neco mekka,ze se mnou cloumaji hormony(ale to byl fakt).Faktem je,ze jsem stale partak,na ktereho se muze spolehnout,ze kdyz ulozim dite spat a prepnu z rezimu milujici vseobetujici matka na rezim "sva",jsem to porad ja,kdykoliv bude cokoliv potreba je samozrejme predem jasne.Do prvniho kohoutiho zakokrhani jsem docela sva obycejna zenska:))
Radeji koncim,nez se do toho zasmodrcham vic,temer jako Pratchett:).Chci tim rict,ze s nim souhlasim,tak nejak by na to koukal i muj kamarad.
PS:na meho bratranka,ktery je muj taky dobry kamarad,mam urcite mene casu,nekde se to vzdy odrazit musi.Ale urcite to brzo napravim a zajdu za nim na pokec.
Sapp
 Sam+3 kousky 


Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 16:36:36)
A víš Pratchete, že jsou na druhé straně matky,které mají úžasné hlídající tatínky, jenže jaksi zas nemají s kým do toho divadla nebo kina atd..jít ?
Ostatní kamarádky totiž takové skvělé hlídající manžele namají:-( a tudíž i ty, co by ráda někam šly, zůstávají doma:-( Ano, přiznám se, mluvím o sobě:-) A kamaráda mám jednoho, ale bydlí daleko a vidíme se jednou za měsíc. A pak je to skvělé odreagování (samozřejmě bez sexu:-)
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 17:08:10)
Tak teď jsem si to po sobě přečetla a nakopala bych se:-)
Ta, co má skvělého hlídajícího muže, bohužel zůstává doma (Já), protože některé kámošky nemají skvělého hlídacího muže. Anebo mají hlídání,ale nechce se zas jim (co kdyby se dítě probudilo a chtělo maminku:-) Někteří tatínci si s touto situací vůbec nevědí rady a leckdy ani neumí dítě přebalit.
 Klára 
  • 

Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 18:10:28)
Ahoj Samedko, proč nejdeš do divadla nebo kina sama? Je to jenom o poprvé. Na poprvé je to trochu divný pocit, ale ten rychle zmizí. Já jsem si na to tak zvykla, že chodím sama ráda, zvlášť do kina, to je moc fajn. Nebo si dej inzerát na kamarádku do kina, divadla atd., určitě někoho najdeš.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 21:41:41)
No Samed, škoda že nejsi z Prahy :)
Já jsem na tom trochu podobně.. I.
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(9.12.2005 9:04:49)
Bydlím nedaleko Prahy:-) cca 35 km.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(10.12.2005 9:07:02)
A jakým směrem, Samedko? (resp. po jaké dálnici z Prahy?)
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(10.12.2005 9:21:01)
po mladoboleslavské:-) nebo i hradecké. Okr. Nymburk.
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(10.12.2005 9:22:05)
po mladoboleslavské:-) nebo i hradecké. Okr. Nymburk.
 romixx 
  • 

Re: Re: naprostý souhlas ! 

(9.12.2005 11:05:32)
Prosím, Pratchette! Už se sakra neomlouvej. Řekl jsi, cos chtěl a že se do tebe některé rozmazlené dámičky obouvají není tvoje vina. Když si to tady tak pročítám, říkám si: ještě že jsem si nevzal nějakou takovouhle rozpihňanou a vztahovačnou .....paní.

 ydney 


Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 13:46:54)
Ja na materskou chci jit, vadilo by mi, kdybych nemohla a musel by za mne manzel.Neni mi docela jasne, proc by si to meli muzi s zenami vymenit? Vzdyt prece nejde o to, abychom si navzajem ukazovali, ktere pohlavi to ma tezsi, ne?

Muj kamarad na materskou pujde napr. z toho duvodu, ze jeho pritelkyne ma tezkou cukrovku a nekdy o sobe nevi, kdyz ji klesne hladina cukru.O dite by nebyla schopna se dostatecne starat - tenhle duvod chlapa na materske chapu a ocenuju to. Ale jinak si myslim,ze maminka je prirozenejsi.

 Tara 
  • 

Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 14:05:42)
Proc by si meli muzi s zenami vymenit materskou dovolenou?

1. Protoze byt na materske rok muze byt prima, ale kdyz je nekdo na materske nekolik let, muze ho to jednak nicit, jednak to nici jeho odborne schopnosti a karieru vubec. Pak je rozumne se na materske prostridat.
2. Protoze je mnoha muzum, kteri pracuji od nevidim do nevidim lito, ze si neuziji svych malych deti.
3. Protoze jsou rodiny, kde ten "pecovatel" je muz a zene vyhovuje spis role "zivitelky". Je jich relativne malo, ale existuji.
4. Protoze existuji rodiny, kde povolani muze neskodi byt nejakou dobu doma (treba je na "volne noze" a pri diteti muze pracovat na ctvrtinovy uvazek doma, coz by v zadnem normalnim zamestnani neslo) a zena doma ve sve profesi pracovat nemuze.
5. Protoze jsou rodiny, kde zena ma velmi slusny plat a muz je treba ucitel nebo vedecky pracovnik.
6. Protoze kdyz si oba rodice vyzkouseji oboji - byt cele dny doma s detmi i byt cele dny v praci a deti nevidet - tak pro sebe mohou mit vetsi pochopeni, muzou lepe rozumet praci v domacnosti a lepe si ji spolecne zorganizovat.
7. Protoze je materska dovolena zajimava zivotni zkusenost a nevim, proc bychom ji mely tem muzum, kteri o ni projevi zajem, upirat.

Rozumny se mi zda model, kdy je zena s ditetem doma, dokud je malinke (6-9 mesicu). Kdyz uz se pak koji jen 2-3 krat denne, meli by se manzele dohodnout a rozhodnout se, jak to podle svych sklonu a podminek udelaji dal. Idealni by bylo, kdyby se mohli na materske stridat treba po pul roce (kratke, treba tydenni intrevaly, by asi nebyly dobre, byly by oc velke vykyvy a v podstate by nemohli podavat nejake vykony v praci, kdyz by tam nebyli dostatecne dlouhou dobu v kuse).
 Katka 
  • 

Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 14:21:50)
Mně by třeba vadilo, kdybych nemohla být na mateřské. Hrozně moc se na ni těším a chodit do práce mě prostě nebaví (pro rýpaly - jedno dítě už mám, tak vím, co péče o něj obnáší - byla jsem doma skoro 4 roky a do práce se mi vůbec nechtělo). Prostě bych to brala jako velkou újmu, kdybych nemohla být s maličkým doma.
 Cornie + dvojčata 04 


Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 16:22:01)
Jasně, to nikdo nikomu nebere, tady jde jen o to, mít možnost volby a udělat to tak, jak to oběma rodičům nejlépe vyhovuje. Právě třeba po roce, když už je dítě trošku větší. Můj manžel,když se na to v zaměstnání ptal, tak mu narovinu řekli, že by to byl ve firmě jeho konec. Takže máme smůlu, já mám domova až až a manžel se chodí večer zhroutit domů, všední dny děti skoro nevidí. K rodinné pohodě to tedy nepřispívá :-(
 ydney 


Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 15:24:00)
Ale to jsou naprosto jasne duvody, proti kterym nemuze nikdo nic namitat. Kdyz jsou dva lide v takovych situacich, jake jsi popsala, je to ciste na nich, jak se domluvi.
Nejde mi o to, zrusit moznost tatinku na materske.
 Romča 27, zatím bezdětná 
  • 

Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 15:34:12)
skvělý názor, svělě podáno. Souhlasím s každým slovem, ba co víc, i s každým písmenem :o)
Přesně takhle to cítím (navíc, můj manžel je učitel...)
Mě osobně by moc trápilo, kdybych nemohla být s mimnkem vůbec doma - máme problémy otěhotnět a já se šíleně těším na mimi i vše kolem. Ale z finančních důvodu půjde na mateřskou cca po roce mé "štace" manžel a i ten se na to moc těší. V našem vztahu se snažíme všechno dělat spolu a moc nám to tak klape :o)
 Tara 
  • 

Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 15:41:16)
No, u nas je to bohuzel "krizem". Manzel je pecovatel, ale ja jsem vlastne vedecky pracovnik, takze bych nevydelala ani na trvale prikazy, a tak musim byt na materske ja, bez ohledu na to, co bychom chteli a co by vyhovovalo nasi osobnostem.
 Romča 27, zatím bezdětná 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 15:54:42)
jo, tehle aspekt je bohužel velmi důležitý... Já jsem kdysi taky učila, ale abych mohla vůbec bydlet, musela jsem to vzdát. Není to teď sice s penízkama žádná divočina (asi je na škodu, že máme oba vysokou školu :oDD) , ale pořád lepší, než školství. Ale jsme spokojení (jen tomimčo nám ke štěstí zatím schází) a to je základ.
 Cornie + dvojčata 04 


Taro, výborně shrnuto! 

(8.12.2005 16:24:40)
Lépe bych to nedokázala :-)
 lucia1604 


Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(12.12.2005 8:35:39)
Zdá se mi, že si někteří lidé pletou pojmy jako mateřská a rodičovská dovolená. Mateřská dovolená trvá jen 28 týdnů... to by mělo být dítěti tak půl roku. Jak může být otec na mateřské dovolené, když by měla žena kojit? Měla by si odstřikovat mléko každý den? Nebo by měla radši kojení ukončit a dítě krmit umělou výživou? To by bylo určitě "pohodlnější". Na rodičovskou dovolenou si muži klidně chodit můžou, ale ma mateřskou snad ani ne. Jestli Vám jde spíš o peníze než o děti, tak je nemějte!!!! Žena je ta co rodí děti, tak by se o ně měla alespoň pár prvnćh týdnů starat. Chodit do práce hned po šestinedělí není normální. Nepochopím matku, která chodí do práce na 8 hodin, domů se vrátí večer, svoje dítě ani pořádně nevidí, jde spát a ráno zase do práce. Mít děti vyžaduje zodpovědnost a ne vyhýbání se odpovědnostem.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(12.12.2005 9:26:27)
Lucio, a co když třeba matka kojit nemůže? Potom je snad jedno, kdo je s dítětem doma a kdo chodí do práce. Navíc některé matky si rozumějí skvěle se staršími dětmi, ale miminka jim moc neříkají. Naopak otec může být pečovatelský typ a v péči o mimino se vyžívá. Nemůžeš prostě zobecňovat a házet všechny do jednoho pytle. Taky jsou případy, kdy otec rodinu neuživí - třeba proto, že je dlouhodobě bez zaměstnání, nebo má zdravotní problémy. To by pak taková rodina neměla děti mít vůbec???
 Ivana Procházková 


Re: Re: naprostý souhlas ! 

(8.12.2005 21:12:24)
Proč by si to měli muži s ženami vyměnit? No třeba proto, že to ta žena chce, ne? To tě nenapdalo? Tobě připadá přirozenější na MD maminka, některá si to zařídí tak, že je pro ně přirozenější, že tam je táta.
Znám několik párů, kde se o to dělí, tj. maminka na půl úvazku v práci, na půl doma, táta taky (samozřejmě až po nějaké době, ne dřív než v půl roce věku mimi).
Jen tak mimochodem, začala jsem doma prosazovat taky výměnu (táta na MD) a nakonec jsme se dohodli, že na jeden den v týdnu bude doma manžel, zbytek týdne já. Pokud mu to ovšem umožní v práci. Protože to je teprve oříšek. Jestli někomu připadá, že jsou ženy s dětmi v zaměstnání znevýhodňované a diskriminované, tak to není vůbec nic proti DISKRIMINACI MUŽŮ, kteří chtějí být na MD (vlastně na rodičovské). To je totiž diskriminace na n-tou!!
 ydney 


Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(9.12.2005 7:14:44)
Boze zenske!!!Zakazuju snad nekomu jit na materskou? Upozornila jsem pouze na to, ze materska neni o tom, abychom dokazovali druhemu pohlavi, jak je to narocne.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: naprostý souhlas ! 

(9.12.2005 8:21:01)
Nemusis nic nikomu dokazovat!
Ono byt na materske proste NAROCNE je!
U nas to bylo tak, ze pokud byl jen Vojta, vracela jsem s po osmi mesicich do prace na 30% (cca 1-2dny v tydnu), chodila jsem, kdyz byl manzel doma. Ted mame kluky dva (3 roky a rok) a do prace bych chtela zase.
Sve deti miluji nade vse. Dala bych jim prvni posledni, ale to neznamena, ze ja prestanu zit a budu jen existovat..
Do prace se chci vratit zase na maly uvazek od zari, az pujde vetsi do skolky. Od ledna ho totiz nevezmou. O maleho se budeme stridat jako poprve.
Ale u nas to jde. Manzel pracuje jeden den 24h a dva dny je doma. Takze lze se prostridat. V pripade manzelovi prodlouzene sluzgby zackoci treba babicka, je uz v duchodu.
Ale spousta maminek tuhle moznost nema. A ja chapu, ze jim doma na MD hrabe, zvlast pokud maji ty male sviste dva.. to se pak neda nikam.. ani na kolo.. ani plavat.. proste spousta veci, ktere sli s jednim, nelze...
A co se tyce otcu na materske - doporucuji vrele kazdemu paru, zkusit to alespon na tyden. Protoze ty tatinkove pak aspon prestanou remcat, ze nemaji teplou veceri.
Jinak clanek super. Z vlastnich zkusenosti vim, e zenske maji mnohem "peprnejsi" temata hovoru nez muzu... mne nejlepe vyhovuje smisena spolecnost ;-)
Nekdy si radeji povidam s zenami, nekdy vyslovene prahnu jen tak poklabosit s nakym chlapem..
A oni zas tak jiny taky nejsou.. taky v praci probiraji Vyvolene a Ally Mc Bealovou ;-)
 Petrucha+Naty+Maty+Beki 


Re: O čem mluví ženy... 

(15.12.2005 18:31:04)
Zajímavý článek a ještě zajímavější příspěvek "Prachetta". Jsem na mateřské krátce (4m), uznávám, že je to časově náročné, uznávám, že nemám čas na přátele a hospůdky a když přátele vidím, tak mluvím o dítěti. Atraktivnost mě to jistě ubralo a mě to nevadí. Zatím jsem z miminka unešená a manžel také. Dokud budu kojit budu jen s ním. Až bude něco papat a budu moci někdy poprosit o hlídání babičku, tak vyrazím do hospůdky za kamarády, po kterých se mi straaaašně stýská a budu se s nimi bavit klidně i o fotbale - už se na to moc moc těším. Ale zatím si užívám dětičkovské téma a baví mě to :-DDD
 Petrucha+Naty+Maty+Beki 


Re: Re: O čem mluví ženy... 

(15.12.2005 18:35:01)
Ještě bych chtěla doplnit, že mě velmi překvapilo, že nějací muži chodí na tento server....Pročpak asi? Hledají zde snad nějaká ta svá "intelektuální" témata... ;-))
 Psychouš 


Pohled muže 

(8.12.2005 11:21:15)
nemůžu si pomoci, ale tak nějak chápu tu manželku, co při příchodu pana Karbana odchází do kuchyně.
:-)

A to nejsem žena.

:-)
 vv 
  • 

vv 

(8.12.2005 11:31:41)
vv
 Klára 
  • 

Uf 

(8.12.2005 12:00:22)
Pro pána Jána, málem jsem se zavrtala tři sáhy pod zem, jak mě duchovní obzory pana Karbana uzemnily... Proč tu takové blbosti tisknete?
 Renata  
  • 

Re: Uf/uff - bavím se... :-) 

(8.12.2005 13:25:32)
No nevím Kláro co máš na mysli. Mně Karbanův článek pobavil, je ironický a přitom citlivý. Jsem sice "jenom" žena, ale v něčem chlapům rozumím. Ty ne???
 Romča 27, zatím bezdětná 
  • 

Re: Re: Uf/uff - bavím se... :-) 

(8.12.2005 15:37:07)
přesně tak, článek je skvělý - ostatně jako jejich většina od téhož autora :o)
 Marie 
  • 

Nebavím se 

(8.12.2005 17:35:46)
Vážně to necítíte? Tu dovedně literárně řemeslně skrývanou povýšenost pana Karbana? Nejprve nastíní, že ženy mají přiblblé představy o tom, o čem se muži baví, a hned nám ty duchovní výšiny, v nich se ve skutečných rozhovorech muži pohybují, předestře. Už jenom to "o čem se baví muži". Ale kteří muži? Kdy? S kým? Někteří se někdy baví o fotbale, mnozí jiní mnohem častěji o své práci nebo různých technických problémech (zrovna v sobotu jsem byla přítomna asi hodinové debatě na téma tlaku vody vytékající z kotle), titíž obojí zas jindy o věcech politických, vztahových, duchovních... A ženy to vědí. Ssssssssssssssakra nemám čas pokračovat, musím pro děti, probereme to příště :-)
 Klára 
  • 

Re: Nebavím se 

(8.12.2005 18:03:09)
Ano, tak to je. Mě nikdy nenapadlo, že "muži se baví o blbostech" a "ženy o chytrostech". Vím, o čem se muži baví, protože jsem mezi nimi celý život. Můj muž má kamarády, ti k nám chodí a mluví spolu, kupodivu mě neposílají za dveře a nikdy jsem nezaznamenala, že by mluvili hloupě, sprostě nebo nudně. Ono to tak nesouvisí s pohlavím, jako spíš s duševními obzory daného jedince. A o tom nepotřebuji, aby mě nějaký grafomanský autor rádoby vtipně a blahosklonně poučoval. Druhá věc je, že nechápu, co je na tom jeho psaní otcovského a kde je ten fejeton? To není žádný fejeton. Spíš psychoterapeutický deníček.
Když se můj muž seznámil s mojí dcerou, začal si psát také jakýsi deníček, který mi pak dal jako dárek k naší svatbě. Na ten jsem si vzpomněla, když bychom měli mluvit o otcovské tématice. Tohle je spíš neumělé odreagovávání se ve veřejném prostoru. Rozumějte: mně je jedno, o čem píše pan Karban a pokud tu má tak velký kladný ohlas, tak sem jeho články patří, zaráží mě, že redakce nemá laťku výš, přinejmenším v literární úrovni, protože o fakta tady asi příliš nejde.
 Tomáš 
  • 

Re: Re: Nebavím se 

(11.12.2005 23:17:58)
Jak si tak pročítám, co Klára napsala, připadá mi to nějak povědomé. Připomíná mi to skoro moji ženu :o) Nebýt té rétoriky...

Souhlasím skoro se vším, kromě jedné věci. Nevím, proč Klára snižuje hodnotu názoru jiného člověka. Na planetě nejsou pouze lidé vysoce inteligentní a vzdělaní. Někteří se cítí být lidmi obyčejnými. Mnozí nemají dokonalé zkušenosti v tom co je fejetona co už fejeton není. Všichni nejsme dokonalí. A mnozí si to o sobě ani netroufají myslet.

Na Zemi žijí také lidé moudří a bylo by pěkné vidět mězi nimi i Kláru, nicméně k tomu chybí poslední možná krůček,...nechat lidem jejich názor. Zacílit ve vašem životě mimo své tělo a jeho racio. Rozdíl mezi chytrým a moudrým spočívá jen ve směru, kterým myslí.

Každopádně s Vámi ve většině věcí souhlasím. Jen méně z ostra :o)
Tom.
 Klára 
  • 

Re: Re: Re: Nebavím se 

(13.12.2005 8:34:50)
Tomáši, tomu se musím smát. Za chvíli mi začíná pracovní doba poradou, kterou mi připadlo řídit. Ujišťuju tě, že "zostra" je přesně ten přístup, jak chtějí být mužští podřízení organizováni. Věcně nebo dokonce mateřsky se s nimi nic nepořídí, potřebují cítit řád a hranice. Cukr a bič. Také by mi to lépe vyhovovalo jinak, ale co naděláš. Zdravím.
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Nebavím se 

(13.12.2005 11:34:24)
Kláro, Marie
naprosto s vámi souhlasím. Jen bych to taky nepsala tak ostře :-)))) A pro pana Karbana, pokud má opravdu takové zkušenosti se ženami, tak se asi on a jeho kamarádi špatně oženili, ne? Nebo je chyba někde jinde? Já i moje kámošky se s muži i bez mužů bavíme o fotbale a divný nám to nepřijde. Jen při rozhovoru s kamarádem nebo manželem mě možná o trošku víc zajímá gól a když to řeším s kamarádkou tak neopomenu dodat, že ten David B. je fakt kořen :-)))
 Klára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Nebavím se 

(13.12.2005 18:01:39)
Ahoj Pavlo, to už je prostě jenom osobní míra ostrosti:-). Dávám přednost ostrosti před ve vatě balenou jedovatostí:-). Ne, že bych nebyla schopná brát si servítky nebo šetřit něčí city, ale myslím, že v tomto konkrétním případě to není třeba. Je zvláštní, že v Čechách ženy stále ještě "ostře" potažmo PŘÍMO kritizovat nesmějí (natož muže) a možná ani nedovedou. To máte hned na krku "konfliktní typ" nebo rovnou "ukřičenou feministku". Já jsem po škole začala pracovat rovnou v Nizozemí, tam tohle vůbec neexistuje a tady jsem si pak těžko zvykala. Vlastně zvykám dodnes. Slyším třeba často na písku, jak maminka říká holčičce, že "holčička musí být jemná" po té, co holčička pěkně "zostra" zmydlila klučíka, který se ji pokoušel nakopnout. Příště ať se nechá nakopnout a jde to říct mamince, která to bude řešit za ní z pozice silnějšího... A pak se budeme zabývat problémem týraných žen.. Ale to jsem pěkně ostře odbočila:-)) od tématu i práce.
 Klára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Nebavím se 

(13.12.2005 18:16:37)
Ahoj Pavlo, to už je prostě jenom osobní míra ostrosti:-). Dávám přednost ostrosti před ve vatě balenou jedovatostí:-). Ne, že bych nebyla schopná brát si servítky nebo šetřit něčí city, ale myslím, že v tomto konkrétním případě to není třeba. Je zvláštní, že v Čechách ženy stále ještě "ostře" potažmo PŘÍMO kritizovat nesmějí (natož muže) a možná ani nedovedou. To máte hned na krku "konfliktní typ" nebo rovnou "ukřičenou feministku". Já jsem po škole začala pracovat rovnou v Nizozemí, tam tohle vůbec neexistuje a tady jsem si pak těžko zvykala. Vlastně zvykám dodnes. Slyším třeba často na písku, jak maminka říká holčičce, že "holčička musí být jemná" po té, co holčička pěkně "zostra" zmydlila klučíka, který se ji pokoušel nakopnout. Příště ať se nechá nakopnout a jde to říct mamince, která to bude řešit za ní z pozice silnějšího... A pak se budeme zabývat problémem týraných žen.. Ale to jsem pěkně ostře odbočila:-)) od tématu i práce.
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nebavím se 

(13.12.2005 22:12:19)
Kláro, asi máš pravdu, sem se nad tim teď zamyslela, dík :-)))
 Sam+3 kousky 


Beckham ne:-( 

(13.12.2005 19:05:28)
Pavlo3, mně se Beckham nelíbí vůbec:-))) Ale takovej Casias z Realu Madrid,je k sežrání:-) Z našich fotbalistů "žeru" Vláďu Šmicra. Ale abych tady nebyla napadena nějakým všímavým fotbalovým fanouškem- nekoukám na fotbal jen kvůli Šmicrovým krásným očím nebo Barošovo zadečku:-) Fakt mě baví.
 Pavla3 


Re: Beckham ne:-( 

(13.12.2005 22:09:22)
No právě Samedko,
mě a moje kámošky ten fotbal i hokej baví taky. A tď si představ, že seš "mezi kameny" - jistý ženušky ti budou tvrdit, že fotbal/hokej je pokleslá zábava pro muže :-)) a muži ti zas budou tvrdit, že na to koukáš jen kvůli těm chlapům - blbost :-))) Málkodo pochopí, že pro tebe to má dvojí efekt.
 Pavla3 


Re: Beckham ne:-( 

(13.12.2005 22:17:28)
Jo, Casias je fakt dost dobrej :-) Pak taky Morientes a Luis Figo. Ale nikdy jsem neviděla vošklivějšího fotblistu než Zinedin Zidane (zas ten fotbal mu jde tak mu ten vzhled odpusíme ne ? :-))))
 Olina 
  • 

Re: Re: Beckham ne:-( 

(14.12.2005 9:46:52)
Jupíí! Taky vás baví fotbal!! To bezvadně utužuje vztah, protože máme na stav ligy, reprezentace, zahraničních soutěží atd. atd. doma stejné názory. Těšíme se na mistrovství světa!!!
Já mám ráda brankáře, protože mám čas si je prohlédnout :o)). Mám ráda Jardu Blažka. Jednou jsem mu při přípravném zápase v Semicích podala balón a on mi řekl: "Děkuju" a já jsem si až do večera nemyla tu ruku. A mám ráda Kamila Čontofalského, protože je psychicky labilní jako dítě a je hrozně bezbranný. Jednou pustil několikrát po sobě moc hloupé góly a pak s sebou praštil na trávník a brečel jako želva.

Fotbal bych nepodceňovala. Jednou jsem na něj málem sbalila nádhernýho chlapa zcela zřetelně ohromenýho mým přehledem o lize. Bohužel jsem byla vdaná a krátce těhotná :o(( kruci.

Ve fotbale je sposta emocí a v dobrém fotbale jsou i dobré emoce. Pamatuju si jak na posledním MS Batistuta po vyřazení Argentiny plakal a do dneška na to nemůžu zapomenout. Omlouvám se věřícím za pokleslý příměr, ale v tu chvíli vypadal jako Ježíš.

Promiňtě nějak jsem se nechala unést. Někdy si říkám, že jsem mužský homosexuál v ženském těle.
 markéta 
  • 

Re: Re: Re: Beckham ne:-( 

(14.12.2005 12:34:32)

U nás utužuje vztah to, že fotbal nebaví ani jednoho z nás. :-))

Zatím jsem četla dva články od p. Karbana a oba mi připadaly navenek " v pořádku", ale pocitově z nich mám dojem, že autor je macho (či jak se to píše). Podle něj mají ženy zkreslené představy o tom, o čem se muži baví. Podle mě má autor zkreslené představy o tom, co si ženy myslí. Nikdy by mě nenapadlo tvrdit, že muži se baví jen o fotbale a o ženských. Tak jako by mě nenapadlo tvrdit, že ženský se baví jen o dětech a vaření. Je to o osobním rozhledu, ne o pohlaví. Jeslti se jeho žena a ženy jeho kamarádů společných debat nezúčastňují, tak by se měli pánové zamyslet nad tím, jak se ke svým ženám chovají. Pokud nezájem pramení z úzkého obzoru dotyčné, tak se nutně ptám, jak si takový chytrý, inteligentí pán se zájmem o věci všeliké mohl vzít takovou slepici? Nevypovídá to náhodou něco o tom pánovi?!
 Ivana Procházková 


Re: Nebavím se 

(8.12.2005 21:50:19)
Marie,
no bodejť, že jo.
Akorát jsem se rozhodla, že se už nenechám příspěvky pana Karbana vytáčet. Takže tak :)
 Channah 
  • 

Z chlapských hovorů se dozvím nejvíc :-) 

(8.12.2005 14:04:19)
Mně tedy chlapské hovory baví. Když se baví můj manžel s kamarádem, dozvím se toho totiž "nejvíc" - tedy nejvíc co se dělo v práci, s kým o čem mluvil, co se kde děje atd... Není to tím, že by můj muž mi to nechtěl říct, ale nějak na to doma často není dost energie a času při péči o dvě maličké děti.

A tak když přede mnou telefonuje s někým z práce anebo je u nás návštěva, naopak se uvelebím ráda v křesle a poslouchám. Je to jako za "starých časů", když jsme spolu chodili a na dlouhé dlouhé hovory bylo moře času.

Musím upozornit, že můj muž je fajn chlap a ne že by bylo doma ticho! Jen se zase dozvím jiný pohled než "jaký se říká manželce"
:-))

Channah
 Pratchett 
  • 

Re: Z chlapských hovorů se dozvím nejvíc :-) 

(8.12.2005 14:13:47)
A evidentně má fajn a důvtipnou manželku:-) Více takových!
 Martina, 2 kluci 


Re: Z chlapských hovorů se dozvím nejvíc :-) 

(8.12.2005 14:21:23)
Channah, mluvíš mi z duše :-)

Taky není energie, prostor pro dlouhé rozhovory, ráda je poslouchám, jak se spolu baví :-)
 Gerberka 


Také se přidávám 

(9.12.2005 9:57:58)
Ahoj Channah,

já se taky přidávám k těm, které se z chlapských hovorů dozví nejvíc. Mě to celkem baví a ráda to poslouchám a vůbec mi to není nijak protivné, natož abych se nějak třeba urazila :-). Mám o dva roky staršího bráchu a hrozně mě bavilo poslouchat, o čem si povídal s kamarády nebo chodit s ním do menzy. A teď v práci sedím se dvěma mužskými kolegy a ani mě to neláká nějak často unikajt a chodit kecat se ženskými. Ráda jsem vtažena do toho "jejich" světa. Jenom dodávám, že je to taky asi o zvyku.

Afrikánka
 Pratchett 
  • 

Jsem rád... 

(8.12.2005 15:38:30)
že mě aspoň část dámského čtenářstva pochopila:-) Já vážně nejsem žádný Herodes, ale někdy bych ty malé, sladké, lezoucí, smějící se a vřískající parchantíky nejradši uškrtil:-) Tohle bylo myšleno z legrace, aby mě zas nějaká rozezlená matka nenařkla z krvelačných choutek:-)
Šlo mi jen o to vyjádřit se ke skutečnosti, že mateřství ženám trošku ubírá z jejich všeobecného přehledu a přidává jim nové obzory (já například vůbec netuším, proč jsou některé plenky pro dítě vhodnější a může do nich čůrat i hlavou dolů, jak tvrdí reklama...ale sestřenice se v tom orientovala poměrně dost dlouho:-) Děti mám rád...pokud je můžu vrátit:-) Jako strejda na hlídání - na jeden den maximálně - jsem se osvědčil. Jako otec bych asi byl prachbídný:-)
 Romča 27, zatím bezdětná 
  • 

Re: Jsem rád... 

(8.12.2005 15:47:35)
:oD poměrně milý a mě hodně blízký pohled. Nejsem muž, ale přesto.
Jsem sice přesvědčená, že mateřství ženě hodně dá, ale máš pravdu. A nebýt tvých zmínek o sestřenicích a bratrancích, řekla bych, že tohle všechno píše můj nějlepší kamarád :o)
Máme společnou kamarádku a vztahy mezi námi - kamarády a kamarádkami jsou dost úzké a pevné. O to hůř já a můj kamarád neseme, že dvě naše "holčiny" s námi nemůžu do nekonečka probírat "nesmrtelnost brouka" :oD, protože na to prostě němají čas. Spolu je navštěvujem, ale není to to, co dřív, nemůžem probrat všechno, v něčem jako bychom byli malinko vzdálení. Škoda. Já sama po dítěti velmi toužím, ale přátelství je pro mě tak důležité, až se bojím, abych časem někoho nezanedbávala... třeba vlastní mimčo :o) snad to ale já, mám budoucí mimi, kamarádi i manžel (který naše hodně pevné přátelství dost dlouho nechápal) ustojíme...
 Romča 27, zatím bezdětná 
  • 

Re: Jsem rád... 

(8.12.2005 15:49:21)
:oD poměrně milý a mě hodně blízký pohled. Nejsem muž, ale přesto.
Jsem sice přesvědčená, že mateřství ženě hodně dá, ale máš pravdu. A nebýt tvých zmínek o sestřenicích a bratrancích, řekla bych, že tohle všechno píše můj nějlepší kamarád :o)
Máme společnou kamarádku a vztahy mezi námi - kamarády a kamarádkami jsou dost úzké a pevné. O to hůř já a můj kamarád neseme, že dvě naše "holčiny" s námi nemůžu do nekonečka probírat "nesmrtelnost brouka" :oD, protože na to prostě němají čas. Spolu je navštěvujem, ale není to to, co dřív, nemůžem probrat všechno, v něčem jako bychom byli malinko vzdálení. Škoda. Já sama po dítěti velmi toužím, ale přátelství je pro mě tak důležité, až se bojím, abych časem někoho nezanedbávala... třeba vlastní mimčo :o) snad to ale já, mám budoucí mimi, kamarádi i manžel (který naše hodně pevné přátelství dost dlouho nechápal) ustojíme...
 Pratchett 
  • 

Magda Silná 

(8.12.2005 16:09:48)
Svého času tady vycházely články od Magdy Silné. Ze života Silné rodiny se to myslím jmenovala. Ta jednou napsala, že přišel okamžik, kdy žádala o pití slovy "brm brm" a manželovi dávala na stůl večeři se slovem "papů". A přesně v tu chvíli pochopila, že potřebuje změnu:-) I mě se jednou ta sestřenice (Zdeni, ty musíš mít dnes ohromnou škytavku) v touze dozvědět se, zda nenechala v obýváku rozsvíceno, zeptala: "Svítí žaža?" :-)
 Cornie + dvojčata 04 


Re: Re: Magda Silná 

(8.12.2005 16:57:06)
Jo! tomu věřím ! jsem k tomu na nejlepší cestě :-)
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

Re: Re: Magda Silná 

(14.12.2005 14:16:32)
Již několikrát se mi stalo, že když jsem šla na záchod, položila jsem si na něj dětský prkýnko. Ale ještě to není tak hrozný, protože zatím jsem si na něj ještě nikdy nesedla. :-))))
 Tara 
  • 

Re: Magda Silná 

(8.12.2005 16:15:14)
Cetla jsem o jedne profesne aktivni matce tri deti, ktera jednou na pracovnim obede svemu spolustolovnikovi nakrajela rizek ...
 Cornie + dvojčata 04 


Re: Jsem rád... 

(8.12.2005 16:48:05)
A tááák, tak to chápu. Nepředpokládala jsem, že na rodince narazím na bezdětného chlapa. Obávám se, že tyhle zkušenosti jsou nepřenositelné a musí se to prostě zažít na vlastní kůži, protože jinak to člověk nepochopí. Taky často o něčem soudím a když s tím pak má člověk svou osobní zkušenost, vidí to často úplně jinak :-)
Ten článek je pěkný, pěkně napsaný. Inteligentní muže je radost poslouchat, člověk se dost doví, a často ze zajímavého úhlu pohledu. Donedávna jsem netušila, jaký můžou být muži drbny, až jeden kolega v práci mě o tom přesvědčil. Hotová studnice informací.
 Sam+3 kousky 


Re: Jsem rád... 

(8.12.2005 16:55:06)
Pratchette, kolik máš járů, pochlubíš se ?:-)
Já asi také nejsem normální matka, pač mě baví starší děti (od 5.let výše), s nima se dokážu vyblbnout, bavilo mě jezdit na tábory jako praktikantka a vymýšlet hry atd... pro děti. Ovšem batolata (1-3 roky)-tento věk nějak vždycky přetrpím (mám 2 děti). jestli mě tu někdo nařkne, proč jsem si pořizovala děti, tak vězte, že je to tím, že mám děti ráda (ale těším se až konečně vyrostou:-))
 sweety 


super 

(8.12.2005 20:13:56)
super článek...Já jsem teď koule s dítkem v bříšku a začínám uvažovat jak se všechno změní:) Mám totiž problém...nebavím se s holkama, ne proto, že bych byla nějakej babochlap ;) ale prostě nevim o čem...mám samé kamarády chlapy a tím pádem i stejné zájmy jako oni ( bojová umění, airsoft, hospůdka, fotbal, hokej,...). Taky aktivně cvičím..mno a tak si plánuju, že po šestinedělí znovu začnu..Už jsem si zajistila ob den v nočních nebo pozdě večerních hodinách hlídání a nemíním se nijak moc omezovat. Kupuju si stále stejné časopisy a mám předplacenou knihovnu. Kámoši choděj pařit k nám a já k nim...a to jsem momentálně v osmém měsíci. Nemyslím si, že se to tak moc změní. koukám na ty samé filmy co oni a jediný rozdíl před těhu a teď pozoruju jen na tom, že jsem se zaregistrovala sem a na emimino a tam jsem ochotná a dokonce vděčná za pokec s ženskýma...ale mezi maminy naříkající na prdíčky a nevim co ještě fakt v reálu nikdy nepřijdu..leda by byl nějaký sraz z netu..to bych ty dvě hodiny přežila;) ale dýl se o dětech, kosmetice a dalších "holčičích" tématech asi bavit nedokážu...

tak prosím někoho aby napsal o čem se vlastně baví ženský...někdy budu nucena si asi s nějakou ženskou popovídat ,jelikož jak bylo napsáno výše u ostatních čitatelek, ženské fotbal, hokej a politika moc neba, utvořím si tedy díky své omezené znalosti žen nejspíš sopečenské faux pas..
 Sam+3 kousky 


Re: super 

(8.12.2005 21:01:04)
sweety, mě například hokej a fotbal baví:-) A bytostně nesnáším řeči o prdících a kašičkách, ač jsem doma už 6 let:-)
Takže obecně se ženy na MD baví: o prdících, kašičkách,zoubcích, plenkách...atd..o manželích, vaření, pracích prášcích...:-)) Užij si to:-)
Nebo se mi ozvi:-)))
 Sam+3 kousky 


Re: super 

(8.12.2005 21:01:57)
sweety, mě například hokej a fotbal baví:-) A bytostně nesnáším řeči o prdících a kašičkách, ač jsem doma už 6 let:-)
Takže obecně se ženy na MD baví: o prdících, kašičkách,zoubcích, plenkách...atd..o manželích, vaření, pracích prášcích...:-)) Užij si to:-)
Nebo se mi ozvi:-)))
 radka 
  • 

Re: super 

(9.12.2005 7:44:54)
Sweety, nechci Ti brat iluze, ale mozna to nepujde tak jednoduse, jak si predstavujes. Muzes mit dite, ktere bude vyzadovat Tvoji neustalou pritomnost, co si pak pocnes? Nechas ho rvat a pujdes za svym zajmem? Samozrejme Ti to nepreju, ale Tve predstavy o tom, ze kdyz chces, ten cas si proste udelas a hotovo, jsou naivni...
 sweety 


Re: Re: super 

(9.12.2005 10:21:57)
já většinou dokážu, co si zamanu, ale je možné, že sama sebe zklamu...nechme se překvapit ;)
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

Re: Re: Re: super 

(14.12.2005 14:35:44)
Třeba budeš mít miminko, které:
- nebude trpět na prdíky a jiné problémy, tudíž nebude moc plakat
- nebude na tobě moc závislé
- bude rádo voženo v kočárku
- nebudeš kojit, bude na flašce
- bude ti v noci spát 6 hodin
potom ti může vyjít to, co si plánuješ. Ale pokud budeš kojit, už to bude problém, protože kojit se zpravidla musí dřív jak po třech hodinách. Třeba budeš mít mimčo, který to nebude bavit v kočárku. Pak se rozluč s tím, že by ti nějakej kamarád, zejm. chlap, hlídal. Projet se s kočárem se spícím mimčem, to jo. Ale hodinu nosit, pohupovat a zpívat neustále řvoucímu dítěti? To zvládne jen maminka (možná tatínek), někdy ani to ne. Rozhodně ne kamarád. Taky uvidíš, na co všechno budeš mít chuť, pokud se ti bude dítě budit v noci po dvou až třech hodinách.

Já měla mimčo celkem pohodový, takže ze začátku jsem dost stíhala. Jak dítě začne lézt, cca kolem 7. měsíce, už při něm těžko něco stihneš. Musíš bejt totiž v podstatě pořád při něm a hlídat, jak a kam leze, na co šahá, co si strká do pusy. Pro mě to bylo dost nudný období. Pohrát si půl hodiny byla zábava, ale pak už jsem jen seděla a koukala. Nemůžeš při tom číst, na nic se soustředit. Možná by se při tom dalo plést. Např. moje robě si v podstatě nic nestrkalo do pusy. Takže když jí bylo 10 měsíců, hrála si na písku a já seděla opodál a pozorovala jí. Ale jsou matky, které musí sedět přímo u dítěte, protože to má tendenci si strkat do pusy všechny kamínky i llžíce plný písku. A při takovym hlídání si nemůžeš moc souvisle pokecat.
No a to cvičení - jestli máš nějakou posilovnu, kde jsou ochotni hlídat tak malé dítě, tj. od 3/4 roku do 2 let, dej vědět.
A upřímně řečeno si neumím představit chlapa, kterýho by bavilo hlídat dítě do 3 let. Od tří let, to jo, to už se s ním o ledačems dorozumí, ale do tří let - neznám. Vidím i na vlastním manželovi, jak se dceři věnuje o to víc, o co víc je "rozumnější", tj. jak se s ní dá dělat víc a víc věcí. Čili teď ve dvou a půl letech už si spolu dost hrajou a povídají a čtou a zpívají. Když byla mimčo, nedalo se s ní dělat v podstatě nic, takže ji byl schopen zabezpečit jaksi technicky, ale neměl potřebu dělat nějaký žbudliky nebo se jí jenom kochat.
Jo a taky si neumím představit, jak ti chlap bude přebalovat pokaděný dítě.

Takže ohledně hlídání se spíš orientuj na nastávajícího tatínka, babičky, popř. jestli máš sestry.
 Tara 
  • 

Re: Re: Re: Re: super 

(14.12.2005 14:53:08)
Nevim, proc se vam zda flaska pohodlnejsi, krome toho, ze ji muze prevzit nekdo jiny. Hrozne me otravuje ohrivat vodu a michat sunar, na cestach na to proste nedojde, a to uz mam velke dite, kteremu to mlicko delam jen jednou za den a nemusim nic vybvarovat a sterilizovat. Kojeni bylo stokrat pohodlnejsi a nemusela jsem s sebou nic nosit.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: super 

(14.12.2005 15:11:28)
Taro, všechno má svý pro a proti. Sunar a spol. se musí náročně připravovat a člověk je víc vázanej na místa, kde se ta příprava dá dělat (a taky je o něco vyšší pravděpodobnost zažívacích potíží miminka), na druhou stranu je to sytější, takže je mnohem pravděpodobnější, že dítě nebude mít tak brzy hlad. U kojení to tak jednoznačný není (si laicky myslím), je spousta mamin, které toho mléka nemají úplně dostatek, a pak se kojí straaašně dlouho a často a to je taky dost náročný. Navíc každý nemá povahu na to, aby kojil "kdekoliv", takže může být uvázaný doma stejně jako ten s flaškou. Člověk si nevybere. A "jen osud to ví", jak to které mimi bude náročné, a zdali všechno půjde hladce nebo budou spíše samé problémy.
M.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: super 

(18.12.2005 23:10:17)
A proč jsi tedy, Taro, přestala kojit?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Hodně si toho neumíš představit 

(14.12.2005 18:10:48)
Tedy Terezo, dost jsem se pobavila nad tvýmí názory - jak si neumíš představit chlapa, kterýho by bavilo se starat o malý dítě do 3 let. Ale to přece není vždy o BAVENÍ. Z tvého popisu také nemám pocit, že by tě to vždy všechno BAVILO, ale prostě je to potřeba, tak to děláš.....
A proč by muž nemohl přebalovat to pokakané mimínko ? A jak to, že maminky (a ženy všeobecně, když odkazuješ i na babičky či sestry) to dělat mohou? Já tedy nepovažuji muže za tak omezený a neschopný, že by tyto věci nezvládali. My jsem se s mužem prostě střídali, jak bylo potřeba - a to hlavně u druhé dcery, kdy jsem podnikala a tak se o malou často staral tatínek.... Jeddíná věc, kde je matka skutečně nezastupitelná, je kojení. Ale zase když je mimino kojené a používáš jednorázové pleny, tak kolem něho není vlastně skoro žádná další práce. Srovnávám to s mým kolotočem, kdy jsem mlíka měla málo, takže jsem nakojila, doplnila papání umělou výživou, uložila mimíse, odstříkala zbytek mlíka - abych podpořila laktaci, mezitím vyvařila lahvičku na další kojení, do té uložila odstříkanou mateřinu. A přichystala "umělinu" na další krmení. Pleny byly jen látkové, takže dítě se co chvíli přebalovalo - holka měla citlivou kůži a jakmile si jen ucvrkla, tak řvala, aby byla v suchu. A ty pleny a prádýlko jsem prala bez automatky, neb to bylo za totáče a na automatku byl pořadník - koupili jsme ji, když měla holka 10 měsíců a chodili jsme se na ni dívat jak na televizi :o))). Do té doby jsem denně nanosila uhlí, zatopila, na plotně v hrnci pleny vyvařila v mydlinkové vodě, pak odnesla horký hrnec do koupelny, prádlo s mydlinkama nalila do malé ruční pračky Romo, pomotala 10 minut, vyndala do vany a postupně máchala v 3 - 4 vodách... Ručně vyždímala, pověsila, ráno sebrala a 2 hodiny žehlila.... A přesto si troufám říct, že jsem měla čas na lecos. Třeba jsem ještě skoro rok studovala, chodila jsem na aerobic, starala se o zahradu a o psa, kterého jsem cvičila a když měla holka 10 měsíců tak jsem s ním úspěšně skládala zkoušky.....
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

Re: Hodně si toho neumíš představit 

(15.12.2005 10:15:25)
Já se jmenuji Markéta, Tereza je dcera :-)

Když jsem psala, že si neumím představit, jak bude chlap přebalovat pokakaný miminko, měla jsem na mysli kamarády maminky, ne tatínka. Sweety totiž psala, že už teď má spoustu nabídek od kamarádů na hlídání. Pochopila jsem to tak, že se jedná hlavně o přátele mužského pohlaví. A fakt neznám moc chlapů, který by bez problémů a ochotně přebalili pokakaný cizí mimčo. U tatínka by to měla být samozřejmost, to souhlasím.
To, co si Sweety předsevzala ji může vyjít. Ale musí mít štěstí - štěstí v tom, že nebude mít ubrečený mimino, bude bez problémů jíst, nebude mít žádný zdravotní problémy (kdyby měla např. pětkrát denně cvičit vojtovku, těžko bude dávat často dítě na hlídání). A jak už jsem psala - kamarád jí hodinu povozí hodné dítko v kočáru. Ale nebude ho hodinu houpat na rukou, když bude mít prdíky a k tomu ho ještě trikrát poblinká.
 Tara 
  • 

Re: Re: Hodně si toho neumíš představit 

(15.12.2005 10:25:40)
Mam hlidaciho kamarada, ktery prohlasoval, ze udela cokoliv, jenom nebude prebalovat. To jsem chapala, co by prebaloval cizi mimino. Tak jsem vzdycky mimi prebalila pred odchodem, a doufala, ze se nepokaka. Vzdycky bylo vsechno v poradku.

Az po pul roce se mi priznal, ze kdyz si vsimnul, ze je miminko pokakane, prebalil ho tajne. Asi aby se nevedelo, ze umi i tohle :-)
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

Re: Re: Re: Hodně si toho neumíš představit 

(15.12.2005 11:10:58)
Tak to je dobrej kamarád :-) Ale myslím, že se nedá spoléhat na to, že by taková byla většina kamarádů :-(
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: super 

(9.12.2005 8:47:10)
Ahoj, otevru Ti trosku obzor ;-)
To jak popisujes svuj zivot, je mi velmi blizke. Pred par lety jsem zila stejne tak a mela i stejne nazory.
Dnes mi zbylo to, ze nesnasim hovory o kasickach a prdikach. Presto, kdyz se mne kamaradka s malym miminkem zeptam, jak jsem resila prdiky deti a co kdy zacali jist, slusne odpovim a prevadim hovor jinam.
Parba doma s malymi detmi? Nech si zajit chut.. Mozna kratce po sestinedeli.. pokud Te pak dite necha vyspat. Pokud ne, zapomen na to hned.
Knihovna ? Jo, ale ne s detmi.
Cviceni? Ano, ale ne s detmi.
Na oboje budes potrebovat hlidani.
A jako posledni pripominka. Chlapi opravdu nestoji o to, aby jejich dobra kamaradka uprostred hovoru o Sparte, letela za didetem a sbirala ho ze zeme. To chlap vydrzi jednou nebo dvakrat. .. a pak uz ne.
Proste, pokud chses zit, jako driv, porid si rovnou chvu a kojnou na plny uvazek. Protoze jnak zmagoris.
Ja uz z toho taky magorim ;-)
L.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: super 

(9.12.2005 10:16:46)
Cairo,
proč ne knihovnu s dětmi??? Chodily tam se mnou od miminek, aspoň si zvykly, jak se tam mají chovat. A brzo dostaly vlastní průkazku a začaly si půjčovat taky.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: super 

(10.12.2005 11:22:25)
O.K.
oprava - z me zkusenosti NE!
Mam deti jako dravou zver a knihoven si vazim uz od do studii. ZKusila jsem to jednou a vickrat nemam odvahu (to neni odvaha, spis nemam tu drzost ;-))
Bud stastna, ze Tobe to jde.. A to tam byli, kdyz vetsimu byli dva a neco a Matyasovi asi tri mesice. HRUZA!
 MirkaEyrová 


Re: super 

(9.12.2005 12:12:51)
Swety, jen si to hezky maluj:-) Taky jsem si při těhu myslela, jak to všechno skvěle spojím dohromady, vypíglovanou domácnost, usměvavé robě, spokojeného manžela a třeba sebevzdělávání. Haha:-) Lítala jsem jak hadr na holi, polomrtvá zombie, kdepak je čas pokecat byť jen s vlastním manželem a sebevzdělávání bylo to poslední, na co bych mohla pomyslet:-( A to jsem ještě neměla tak úplně děsně náročný mimino, jako to některé maminy tady popisují, a pomáhala mi moje mamina... A s tím kecáním o prdících? Milá zlatá, až zjistíš, že ti dítě řve a ty nevíš proč, protože jsi vyzkoušela úplně všechno a nepomohlo lautr nic, tak budeš ještě prstejčkem škrabat, aby ti nějaká zkušenější mamina dala nějaký další netušený tipy:o))))
Co já vím, třeba ti to vyjde. Ale nepochybuji o tom, že to, co popisuješ, si myslí většina těhulek před narozením prvního potomka:-)
Držím palce - třeba to bude fungovat ke tvé spokojenosti, a bude o jednu šťastnou dušičku více:-)
M.
 AndreaH 
  • 

Re: super 

(9.12.2005 17:33:13)
Neboj, brzo nastoupíš do nového zaměstnání, vyvstanou nové akutní problémy a zkušenosti ostatních mamin se budou hodit. Jinak je to o štěstí na koho na hřišti nebo v parku natrefíš. Většinou líp si člověk popovídá s mamkami na plavání, cvičení dětí apod. Ty často zajímá i něco víc než kosmetika a prášky na praní. Andrea
 Pratchett 
  • 

Kolik je mi let? 

(9.12.2005 7:01:11)
Dvacet pět. Ale vypadám, cítím se a chovám se jako starší:-)
 sweety 


Re: Kolik je mi let? 

(9.12.2005 10:31:26)
myslim si, že o věku to není...je to asi náturou.. u mě si nikdo nedokázal představit, že budu mít dítě a budu na mateřskýa péct cukroví;) teď sem těhule a kamarádi to berou v poho a ještě choděj na cukroví a taky snad budu muset napsat pořadníky na půjčování dětí, protože nejen rodina, ale i kámoši se hádaj gdy bude gdoo vozit a hlídat... pomalu mě stávaj vlasy hrůzou na hlavě, když si představim některá individua (kamarády) jak pečují o mě dítko ;)

a k tomu cvičení...mám zajištěný, že si budu dítě brát normálně na tréningy a když budu v posilovně, mám paní na hlídání..nevím, ale všechno jde když se chce..
 Federika 


Re: Re: Kolik je mi let? 

(9.12.2005 10:37:29)
Sweety,
přeju ti, ať ti to dlouho zůstane...Připomínáš mu sama sebe, když jsem -spíš nečekaně- byla těhotná se svým prvním synem...Nějakou dobu po narození jsem fakticky dodržovala všechno,co jsem si předsevzala, včetně toho cvičení, masáže, večeří, atraktivní práce,přátel.....
Pak to postupně přestávalo fungovat, částečně okolnostmi, částečně mojí vinou, přstávala jsem na to nějak mít sílu...
Teď mám druhé dítě a pomalu začínám mít pocit, že jestli si okamžitě neseženu někoho na občasný hlídání, zblázním se...Potřebuju aspoň občas zase zařadit ty přátele, večeře, práci, cvičení.....Ale je to mnohem mnohem těžší, než byly ty představy kdysi....
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Kolik je mi let? 

(9.12.2005 10:49:33)
Přesně. A taky je zvláštní, kam najednou po porodu zmizí všichni, kteří se před těhotnou holkou chvástali, jak jí budou pomáhat s miminkem. Babičky najednou mají plno práce na zahrádce, dědečkové si i v důchodu vezmou nějaké zaměstnání, a kamarádi se ani neozvou. Měsíce plynou, a maminka zjišťuje, že je na všechno úplně, ale úplně sama...
 *Hany 


Re: Re: Re: Re: Kolik je mi let? 

(9.12.2005 20:56:16)
Dodávám k Bobovu příspěvku
"kam najednou po porodu zmizí všichni, kteří se před těhotnou holkou chvástali, jak jí budou pomáhat s miminkem. Babičky najednou mají plno práce na zahrádce, dědečkové si i v důchodu vezmou nějaké zaměstnání, a kamarádi se ani neozvou. Měsíce plynou, a maminka zjišťuje, že je na všechno úplně, ale úplně sama..."

A navíc tatínek má čím dál víc práce a chodí čím dál později domů. Zvlášť když jsou děti nemocné a po celém dnu doma se nudí a jsou protivné.
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

Re: Jsem rád... 

(14.12.2005 14:12:30)
O to, proč se do některých plínek dá čůrat i hlavou dolů se tedy moje obzory nerozšířily. Nechápu, proč by to nějaké dítě mělo dělat! :-))) Jinak chápu, že pokud nemáš na několikahodinovou starost dítě, je ti šumák, jaký jsou plenky. Až bys byl v situaci, že bys měl dítě přes noc a ve dvě ráno by se ti dítě probudilo a ty bys zjistil, že má pročůranou plínku, body, dupačky, spací pytek, deku, prostěradlo i matraci a že to tudíž musíš všechno vyměnit a dávat nový, suchý, okamžitě bys začal zjišťovat, kterýže plínky vydrží nejdýl. Mně taky opravdu nezajímá, jestli se má dát "do toho těsnění dvojka nebo trojka" např. :-)))
 16.5Salám&Lajka14 


Svůj k svému... 

(8.12.2005 21:17:30)
Já například neznám asi žádného muže, který by se bavil o fotbalu nebo politice. Resp. hovor o tomto tématu zabírá tak 1-5% celkové délky konverzace.
 Channah 
  • 

Vivat Pratchett :-) 

(8.12.2005 22:07:56)
Poslyš, Pratchett,

pokud "chodíš s kamarádkama na vyšetření, na která se manželům nechce","píšeš maily a na ruce Ti spí cizí synek" a "stavíš s dětma hangáry", atd... potom bys prostě nemohl být "prachbídný otec".

Věř mi, že je hodně velký rozdíl, když Ti vříská cizí dítě a Tvoje vlastní. Mohu posoudit, doma mi denně vřískají dva báječní malí křiklouni :-)

Tedy holky, jste-li některá svobodná, žádejte od Pratchetta e-mail, z toho bude jednou báječný otec, na to já mám čuch! :-))

Channah
 Pratchett 
  • 

Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 7:08:49)
Jsem červený až za ušima, jak se pýřím:-) Děkuji. Ano, rád si zkouším roli "otce" nanečisto. :-) Je fajn, když člověk stráví nějaký čas s dětmi - pochopí, že jsou i jiné starosti na tom světě než účetnictví, cestovní příkazy a stav bankovního účtu. Autor článku napsal, že se mu díky dětem otevřely nové obzory. Mně se tak nějak nikdy nezavřely:-) Díky svému synovci (12) jsem navštívil spoustu dětských filmů a výborně jsem se bavil. Pronikl jsem do tajů počítačových her (ačkoliv mám pocit, že člověk může čas využít daleko smysluplnějí) a zjistil jsem ke svému překvapení, že ani v mém věku čtvrt století není člověk příliš starý na to, aby si hrál na honěnou nebo na schovávanou (měřím 197 cm, takže schovat se je v mém případě skutečně umění:-))) A objevil jsem na dětech jednu úžasnou věc - neumí se přetvařovat - tedy aspoň ty malé. Buď vás mají rády a nebo nemají. Trvalo mi víc než dva roky, než neteř přestala vřískat, kdykoliv mě zahlídla jenom jedním očkem. Teď jsme super parťáci, "lyžujeme" po posteli (jenom ona - já na to nemám tu správnou muší váhu), hrajeme si na děťáko - přičemž děťátko jsem já - vřískám v posteli, dožaduju se láhve, pohádky a nebo jsem hodné a spím - moje oblíbená činnost:-). Být otcem na zkoušku je fajn. Ale být jím na plný úvazek? Na to jsem příliš velký sobec:-)
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 9:11:44)
Já jsem byla pár let (než jsem měla vlasttní dítě) tetou. Tetovství je také úžasná věc:-) Můžeš dítě kdykoliv vrátit, nemusíš ho vychovávat a můžeš ho učit blbiny:-) Já jsem třeba měla synovce celý den na hlídání (byly mu asi 2 roky) -ta úleva, když jsem ho večer vrátila a šla si po svých:-)
 Kopretin@ 


Re: Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 9:22:27)
Nicméně jsi skvělý a mít takového kámoše? HMMMMMMMMM
 Kopretin@ 


Re: Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 9:23:02)
Nicméně jsi skvělý a mít takového kámoše? HMMMMMMMMM
 Kopretin@ 


Re: Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 9:23:08)
Nicméně jsi skvělý a mít takového kámoše? HMMMMMMMMM
 Bob 
  • 

Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 10:27:04)
No nebude to tak jednoduché. Copak sis nevšimla, že Pratchett je pravděpodobně gay?
 Pratchett 
  • 

Re: Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 11:01:12)
Sakra, ty jseš jasnovědec:-)))))
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Vivat Pratchett :-) 

(9.12.2005 13:14:02)
Bobe,

no a co? To jako nemůže být dobrý kamarád???
 Pratchett 
  • 

Ale Bob to myslel jinak.-) 

(9.12.2005 13:18:24)
Channah si totiž zahrála na dohazovačku a nabídla mě přítomným ženám jako ideálního otce svých dětí:-)
 PajaMM 


Re: Ale Bob to myslel jinak.-) 

(9.12.2005 13:33:28)
At je to, jak je to, kamarad musis byt bezva...:-)
A otec bys byl taky super...:-)
 Ivana Procházková 


Re: Re: Vivat Pratchett :-) 

(12.12.2005 22:50:57)
Všimla, ale bylo mě žinantní napsat to na plnou hubu..
 k 
  • 

ůl 

(9.12.2005 13:58:12)
.l
 Pavel Lukavský 
  • 

Nikdy mne ani nenapadlo .. 

(11.12.2005 14:56:37)
Nikdy mne ani nenapadlo že, pro ženy může být zajímavé bavit se o tom, o čem se jako údajně bavíme my muži. Přemýšlel jsem o čem se to jako vlastně bavím s kamarády a přáteli, nebo naprosto cizími muži. Zistil jsem, že se včelaři o včelách a tom ostatním, s filatelisty o filatelii a tom ostatním, s podnikateli o podnikání a tom ostatním a s těmi ostatními o tom ostatním a včelách, podnikání a filatelii. Zatraceně, ještě že vím jak je toto důležité téma, zítra to hned s kamarády proberem...
 Pavel Lukavský 
  • 

Nikdy mne ani nenapadlo .. 

(11.12.2005 14:57:28)
Nikdy mne ani nenapadlo že, pro ženy může být zajímavé bavit se o tom, o čem se jako údajně bavíme my muži. Přemýšlel jsem o čem se to jako vlastně bavím s kamarády a přáteli, nebo naprosto cizími muži. Zistil jsem, že se včelaři o včelách a tom ostatním, s filatelisty o filatelii a tom ostatním, s podnikateli o podnikání a tom ostatním a s těmi ostatními o tom ostatním a včelách, podnikání a filatelii. Zatraceně, ještě že vím jak je toto důležité téma, zítra to hned s kamarády proberem...
 Aruba 


Mužský šovinismus pro pokročilé  

(12.12.2005 11:21:24)
Právě vyšla kniha s názvem Mužský šovinismus pro pokročilé.

Tak si říkám: je autorem p. Karban nebo není??
 Olina 
  • 

Re: Re: Mužský šovinismus pro zaostalé 

(13.12.2005 13:46:31)
Taky jsem četla ten první díl. Autor je jistě dokonalý muž, jehož nejsem hodna, neboť mi schází to nejdůležitělší - třímetrový klacek. Další díly číst nemohu, nejsem tak movitá a nenašla jsem oči na smetišti.

Muž, který ti z něj cituje (byť nevěda) tě chce buď vytočit, nebo je to malý růžový hlupáček, na kterém ještě bude hodně práce. :o))

""Upozornění: Toto byl žert.""
 Olina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Mužský šovinismus pro zaostalé 

(13.12.2005 14:29:03)
A on ti o tom doma jen mluví, nebo se podle toho taky chová? Protože někdo toho napovídá, ani to tak nemyslí :o)).

Připadá mi, že ten autor (zapomněla jméno) má nějakou ránu na duši. Pokud nechce být pouze prodáván a jak jsi naznačila po dopsání hustého dílka necvičí doma pořadové s kbelíkem a hadrem. Lidské osudy jsou nevyzpytatelné a my to nezjistíme, dokud se k nim nepozveme na kafe.

 Olina 
  • 

Různí lidé jsou různě blbé 

(14.12.2005 9:19:40)
bez ohledu na pohlaví. Míra je stejná, jen se liší projevy. Proto pravím, že v případě nutnosti je možno omývat pohlaví vlažnou vodou a víc se dělat nedá.

Objasnila jsi mi to pochopitelně. Ten patriamatriarchát je zdá se dodnes pro všechny past a pro některé nepřekonatelná. Moje druhé jméno je červený hadr. A leckohos tady taky.
 Slečna Marplová 


Re: Re: Re: Mužský šovinismus pro zaostalé 

(13.12.2005 14:29:54)
Zminovanou brozuru o muzskem sovinosmu jsem precetla. Misty jsem se zasmala, misty souhlasila, ale velice casto jsem se nastvala a mela jsem chut tomu panovi napsat obashly dopis. Lec, na posledni strane neprozretelne zverejnili jeho fotku ... :-), to jsem se smala nejdele a pochopila, ze pan s jeho vizazi a jeho pristupem k zivotu proste nemuze mit normalni vztah k zenam a tak musi psat aspon knihy tohoto druhu.
 La Pepa 


Re: Re: Re: Re: Mužský šovinismus pro zaostalé 

(13.12.2005 17:35:50)
No, my tu knihu četly s kámoškou a vzaly si z toho mnohé poučení.
Pokud se člověk nena*ere a bere to s nadhledem, jsou tam občas perly.
Jinak autorova fotka je opravdu příšerná, ale viděla jsem ho i naživo (na horolezecké stěně) a má jistej půvab.
Jsem na horolezce zatížená (a mám doma programátora).
Došlo k tomu tak, že jsem hledala nějakého partnera (přes seznamku) a pořád se mi hlásily nějaké ublížené chudinky bez zálib. Tak jsem dala inzerát "znáš knížku Základy mužského šovinismu a chceš si o ní pokecat?"
Neznal, přečetl si jí a spokojeně si žijem už 5 let spolu a máme půlroční Máňu.
LaPepa
 Markéta 
  • 

Mužští jsou zábavní 

(14.12.2005 14:05:50)
Nechápu, že jsem první, kdo reaguje na tento vyjímečný článek. Copak si ženy nevšímají svých poloviček? Nedokážu přesně říct kolik procent žen má tento názor, ale myslím, že spousta žen mužské klábosení neodsuzuji. Můj manžel ve své práci často mluví s (dejme tomu) obchodními partnery a pokud mám k tomu co říct, tak řeknu, vyslechnu a někdy navodím i uvolněnější atmosféru a dá se říct, že se i bavím. Také jdeme občas do naší restaurace a jsem radši, když jsou tam jen ,,kluci"", protože s holkama hned sklouznem na děti a porody a pokud je tam některá matka ,,geniálního dítěte"" , tak je rozhovor brzy nudný. Mužští povykládají o nových filmech, myslivosti, co se kdy jak dělávalo a tak různě. Rozhodně se víc dovím, než z televize. Jen nesnáším mužské silácké řeči o tom, jak se kdo kdy opil, kde co pozvracel,co provedl a ještě se u toho tváří jak mistři světa. A jsou chlapi, kteří se víceméně baví jen na toto téma, a to je dost ubohé. To je vše. Ahoj a naučme se navzájem si naslouchat.
 PajaMM 


Re:  

(14.12.2005 14:11:19)
Marketo,

neboj, nejsi prvni, kdo na clanek reaguje:-)

Jjen se tady na Rodine cas od casu - kdo vi proc - u clanku najednou cela diskuse nezobrazi...
 Dáša 
  • 

Zkus se na to podívat z jiného úhlu ... 

(14.12.2005 22:24:54)
Ahoj,
už dlouho mě nic tak nepobavilo:-))) Ta preciznost s jakou je článek sepsán :-) Každá věta i slovo má své místo a ten pán má mou poklonu ne za muže jako takové, ale za to, že mu to myslí! A my tak "hloupé" ženy jak je popisuje ve svém článku vítáme každého muže, který je schopen se nad svým chováním zamyslet. Je to úchvatné, jste dokonalí a my to jen nechápeme :-))) Asi jsem divná žena, ale já mám ráda všechny kamarády mého muže a respektuji je. A nejsem urážlivá, ale nikde nebyla popsána žena, která je v pohodě a myslím, že je nás takových aspoň 10 ...-))) - asi tolik jako myslících mužů:-)))
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


:-) :-) 

(15.12.2005 0:43:57)
Jó jo jo, svatá pravda mě se vždycky s chlapama (teda ne se všema:-)) debatovalo dobře a ani jsem si nějak nevšimla, že by to bylo nějak moc o fotbale nebo o hokeji. Leckdy líp než se ženskýma, ale ono je to tak, že je úplně jedno s kým debatujete, ale musíte být spíš naladěni podobně, jsou lidi se kterýma si nikdy nebudu mít co říct (ikdyž je znám třeba leta) a pak lidi, které sotva potkám mohla bych se s nima bavit kdovíjak dlouho a nevadí to pořád je o čem mluvit a je jedno jestli je to žena nebo muž :-)

 Guru 
  • 

Pseudocelebrity 

(25.12.2005 10:26:29)
Souhlasím s Vámi,
zábavní průmysl je v těžké krizi (jak dokazují statistiky počtu nově vydaných titulů RIAA), zoufalí bossové se proto uměle snaží z ubohých ubožátek udělat hvězdy osvědčenou metodou (tlačit na obrazovku). Co se týče duchovních: prosím pochopte, že je pro ně krajně složité hovořit o tom, že např.: zločiny nacismu a milióny zplynovaných by měly být trvale připomínány a odsuzovány a naopak zločiny římskokatolické církve a milióny upálených by měly být co nejrychleji zapomenuty a vymazány z učebnic (už tam nejsou).
Manželství podle CZ zákona: sedl by jste si do letadla, kdyby Vám prozradili, že je přesně 43% pravděpodobnost, že nedoletí do cíle (že zhavaruje) ? Asi ne, že. A uzavřít manželství, když existuje pravděpodobnost 43%, že "zhavaruje". To Ano. Protože zatímco v prvém případě jde o život, zatímco ve druhém případě jde pouze "o život".
Takže za domácí úkol: kolik původních křesťanů nechal vyvraždit páter Ireneus, když původní křesťanství bylo nahrazováno zfalšovaným křesťanstvím ?
S pozdravem Guru
 Guru 
  • 

Pseudocelebrity 

(25.12.2005 10:34:34)
Souhlasím s Vámi,
zábavní průmysl je v těžké krizi (jak dokazují statistiky počtu nově vydaných titulů RIAA), zoufalí bossové se proto uměle snaží z ubohých ubožátek udělat hvězdy osvědčenou metodou (tlačit na obrazovku). Co se týče duchovních: prosím pochopte, že je pro ně krajně složité hovořit o tom, že např.: zločiny nacismu a milióny zplynovaných by měly být trvale připomínány a odsuzovány a naopak zločiny římskokatolické církve a milióny upálených by měly být co nejrychleji zapomenuty a vymazány z učebnic (už tam nejsou).
Manželství podle CZ zákona: sedl by jste si do letadla, kdyby Vám prozradili, že je přesně 43% pravděpodobnost, že nedoletí do cíle (že zhavaruje) ? Asi ne, že. A uzavřít manželství, když existuje pravděpodobnost 43%, že "zhavaruje". To Ano. Protože zatímco v prvém případě jde o život, zatímco ve druhém případě jde pouze "o život".
Takže za domácí úkol: kolik původních křesťanů nechal vyvraždit páter Ireneus, když původní křesťanství bylo nahrazováno zfalšovaným křesťanstvím ?
S pozdravem Guru

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.