| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme v práci čekali moje dítě

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]
Eva K, 17tt
  • 
27.10.2005 15:07:21
Ahoj, já to v práci musela říct v druhém měsíci, byli jsme na společném víkendu a vyhýbala jsem se některým sportům a alkoholu:-)), tak se zeptali a já nelhala:-).
Jinak se každý kochá pohledem na moje bříško a mě se to moc líbí, cítím se důležitá a moc krásná. Ale každý to máme jinak:-).
Eva
markéta
  • 
27.10.2005 8:59:33
Tak je to správné, tak to má byť. Mně taky v práci vycházeli vstříc, fakt je, že mě tam potřebovali, co nejdýl. Doktor mi sice nabízel rizikový těhotenství, ale já nechtěla, protože to bylo po povodních a celý den bych trčela na kraji města v ubytovně. Takže když jsem měla v práci takovou pohodovou atmosféru, chodila jsem do práce. Ale jinak bych radila, než se koukat na kyselý ksichty a honit tramvaj, abych, nedej bože nepřišla o pět minut pozdě, radši rizikový za nemocenskou.
Výpověď lze dát těhotné, když se zaměstnavatel ruší nebo přemisťuje nebo když se dopustí hodně závažného porušení pracovní kázně, že by za to jinak mohla dostat okamžitý vyhazov. I když chápu, že soudit by se nikomu v těhotenství nechtělo. Ale hrozit se tím dá vždycky. Jo a pozor, ve zkušební době vás můžou vyhodit kdykoliv.
26.10.2005 13:50:00
Tak ja som mala takisto šťastie na úžasného šéfa, keď sa dozvedel, že čakám bábo, tak mi nosil z vlastnej záhrady ovocie a orechy, aby som mala dosť vitamínov. Keď sa malá narodila, dal mi do obálky na prilepšenie 5000,- Sk a potom prišiel k nám na návštevu a doniesol malej darček a 1000,- Sk. Celkovo mi v tehotenstve vychádzal v ústrety. Je síce pravda, že chcel, aby som sa dosť skoro vrátila do práce, ale umožnil mi to voľnou pracovnou dobou. Daňovú uzávierku som robila s 2-mesačným bábätkom na rukách, na kojenie som chodila do vedľajšej miestnosti. Keď malá nespala, nosil mi ju na rukách, aby som mohla v kľude pracovať. Našťastie bola Sonička aspoň spočiatku ukážkové bábo, čo veľa spalo a málo plakalo. Pri mojom druhom tehotenstve už šéf nebol až taký nadšený, počítal s tým, že budem mať len jedno dieťa, ale nejako to prekúsol a pomohol mi aj pri druhom dieťati (aj finančne) a v ten rok sme mali naozaj bohatého Ježiška. Dostali sme balíky plienok a kopu hračiek pre obe deti (cez sociálny fond). Takého šéfa, akého mám ja, by som priala každému.
26.10.2005 12:29:55
Okamžitě jsem se od šéfa dozvěděla, že jsem na ně udělala podraz, že se mnou počítali. Když jsem mu při přijímacím pohovoru říkala, že plánujeme rodinu, tvrdil, že mu to vůbec nevadí, že je to přirozené a krásné. Asi měl velkou radost, když jsem tehdy o naše miminko přišla. Teď budu brzy nastupovat na druhou mateřskou a pokaždé, když musím jít něco vyřizovat do práce, tak mě šéf brobodává nenávistnými pohledy. Nemůže nejspíš přežít to, že já jsem opravdu šťastná, přesto že on mi to nepřeje. Na mém místě se mezitím vystřídaly už 4 ženské a já se sama divím, jak jsem to tam mohla vydržet.
26.10.2005 11:53:14
Navíc, pokud bys případný soud vyhrála, musel by ti zaměstnavatel dorovnat ušlý zisk. A rozdíl mezi nemocenskou a mzdou na lukrativním místě jistě nebudezanedbatelný.
26.10.2005 11:50:33
Je to přesně tak, těhotnou vyhodit nesmějí!!! Tvá výpověď by byla neplatná dokonce i tehdy, kdybys ji dostala v samém začátku, kdy jsi o svém těhotenství ještě nevěděla. MOžná by stálo za to bojovat, už jen proto, aby ses měla po mateřské kam vrátit. Zvlášť když už tam ta príma šéfová není (kdo už hledal novou práci s malým dítětem, ví že to nejde zrovna hladce). Jinak ti přeju, aby ti mimi přineslotolik radosti, že na všechny tyhle trampoty zapomeneš.
Hanka
  • 
26.10.2005 0:04:15
Tehotenstvim jsem se nijak nechlubila, samozrejme krome kolegyne v kancelari a rekla to asi v patem mesici, kdyz uz jsem zacinala nosit tehu obleceni. Cilene jsem to nerozhlasovala. Sef to vzal celkem v pohode asi nez mu to nejak doslo a pak to zacalo - buzerovat me za pozdni prichody, takze kdyz jsem dorazila do prace musela jsem se mu pisemne hlasit (paradoxne on tam rano jeste nebyl). Takze jsem mela i stavy kdy jsem s brichem dobihala tramvaj apod. Nastesti muzsti kolegove za me to hlaseni radi delali. Tehdy mi manzel i doktorka rikali at se na to vykaslu a zustanu doma. A ja dodnes lituju, ze jsem nezustala - bylo mi to totiz blby kvuli kolegyni, ktera by tam zustala sama (jeste dodam, ze nahrada za me prisla dva tydny pred mym oficialni nastupem na MD). Ted si zpetne rikam, ze jsem byla blba a nemela brat ohledy vubec na nikoho. Kdyz uz jsem byla na MD tak mi sef zavolal a do telefonu na me sproste rval, ze mi neda odmeny za lonsky rok, na ktere jsem mela narok. Tehdy jsem to i vlivem hormonu obrecela. Nastesti se zmenila struktura a ja uz pod nej nespadam, protoze kdyby jo tak se na svoje puvodni misto dobrovolne nevratim. Jediny co pak bylo, ze se mi pak omluvil, ale vzapeti dodal, ze jsem si to zaslouzila. Jo a bylo to ve velke nemecke firme. Vuci firme nic nemam, ale staci aby clovek narazil na blba, kterymu funkce vlezla na palici nebo na zavistivnou kolegyni a je na maler zadelano. Toz asi tak.
DENISA
  • 
25.10.2005 23:16:04
No, já si myslím, že v článku popsaný přístup k těhotné kolegyni je fajn a je to spíš zázrak. Většinou se opravdu spíš v práci chovají k těhotným nefér. Ale na druhou stranu to neustálé vyptávání a omýlání pořád dokola nemusí být zrovna pro někoho příjemné. Já jsem se vrátila z našeho třídního srazu totálně rozladěná a zklamaná, protože jsme se viděli po 10ti letech od matury a já se těšila jak si zavzpomínáme na školní léta a lumpárny co jsme vyváděli. Místo toho se celý večer řešily jenom plínky, prdíky a kojení. Jak se říká - všeho s mírou (i těch mateřských hormonů).
25.10.2005 12:30:18
Holky, je to někdy hrůza, ale musím se (i přes mou 1 špatnou zkušenost) trochu zastat německých šéfů, protože nemám ráda paušalizování. Nyní pracuji již ve třetí německé firmě. S mým prvním šéfem, pánem v letech, se vídáme dosud, tlumočím mu a pomáhám s projekty pro neziskový sektor. Můj současný šéf je taky fajn a má pro matku s malou dračicí naprosté pochopení. Jen ten prostřední se dost nevyvedl.
Olina
  • 
25.10.2005 6:54:44
No, to je pro ně typický. Navrch huj, vespod fuj. Znám případ, kdy německý ředitel řekl odbytářce přes tlumočnici, že on jí to dítě neudělal, takže ho nezajímá, kdo se jí o něj bude starat, když ho má nemocný. Myslím, že to šlo říct i slušně.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 53 [Dalších 23 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.