| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme v práci čekali moje dítě

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
Simeona a 3
22.5.2008 10:06:38
Pavli, nepotřebuješ novou zaměstnankyni :-) ? U nás v práci (jsem státní zaměstnanec)jsme otěhotněly během 1 roku všechny kolegyně v plodném věku v jednom oddělení, šéfová z toho samozřejmě nebyla nadšená, ale když jsem se chtěla do práce vrátit a rozpůlit si úvazek s kolegyní, se kterou jsem seděla v kanceláři a dělaly jsme stejnou práci, řekli že to "nejde". Bez důvodu. Takže jsem byla s malým do 3 let doma a právě mě čeká návrat...
Gerberka
8.11.2005 7:52:59
Ahoj Deniso,

víš, všechno záleží na lidech. Můj vedoucí byl taky chlap a když jsem mu oznámila tu radostnou novinu (asi až v 5. měsíci), byl celý dojatý a hned se mě vyptával, jestli vím, co to bude. Zrovna měl taky dvě malé děti, tak projevoval víc pochopení.

Osobně si ale myslím (můj názor), že chlapi z obecného hlediska jsou v tomto jaksi víc nad věcí než ženské. Seděla jsem v té době s jednou kolegyní (už starší - přes 50 let) a měla jsem z jejích řečí leckdy smíšené pocity :-)). Ale asi záleži na zkušenosti každého a na tom, že všechno je v lidech.

Ahoj, Afr.












Denisa
  • 
8.11.2005 0:41:46
Jo, tak takoveho zamestnavatele bych chtela taky. Tvoje zamestnankyne maji velke stesti. Ale bohuzel stale plati, ze tim majitelem, sefem, reditelem je vetsinou chlap a protoze nikdy nerodil, tak se jaksi neumi vzit do situace.
Pavla, Adámek 7 měsíců
  • 
7.11.2005 22:55:14
Ahojky, článek mě potěšil na duši.
Mám podobnou zkušenost, ale z jiného úhlu,jako zaměstnavatel. Otěhotněla jsem a zjistila to v srpnu. Všem zaměstnancům jsme to oznámili v září (máme několik prodejen papírnictví - takže v plné sezóně). Holky se hroutili, ale přijali celkem v pohodě. Pak už následovalo úžasné starání o mou osobu a mimíska. Pracovala jsem ještě 2dny před porodem. Vše v pohodě, byla jsem týden doma a hned zase začala dělat. Malého mám v kanceláři a je miláčkem celé firmy. Samozřejmě mám možnost určovat si pracovní dobu dle svých potřeb. A pro tu legraci s mým otěhotněním nám cca 2 měsíce po sobě a mě otěhotněli ještě další 2 prodavačky, a naše účetní mám ročního chlapečka. Takže na firmě máme parkoviště kočárků, všude hračky, ale také plno smíchu a radosti. Jsme myslím velmi hezkou ukázkou toho, že když se chce tak to jde. A všechna moje děvčeta v rámci svých možností pracují na zkrácené úvazky či s volnou pracovní dobou. A funguje to k oboustranné spokojenosti :-)
Denisa
  • 
7.11.2005 16:33:48
Tech 28 jsem pouzila v kontextu se skolnim srazem v 28mi. Ted mi bude tech 32. Moje situace je slozitejsi co se tyce potomstva, protoze jsem si vzala rozvedeneho a on ma 1 dite z predch. manzelstvi. Sice vzdy hlasal, ze se mnou dite chce, ale az.... . Ted uz vim, ze cim je starsi, tim mene se mu chce se zase honit a starat. Jednou uz si to zazil a tak vi, co male dite obnasi. Navic si svoji reprodukcni povinnost uz splnil. Jiste ma vycitky vuci me a tak je na vazkach, co udelat. Komunikace je dulezita a ve vsech jinych oblastech nemame problem, v teto oblasti ano. A proc? Protoze ja nechci udelat to, co jeho byvala, do ditete ho "nastrkat", nebo dokonce pouzit lest. Je to pod moji dustojnost nutit partnera zrovna do tohodle. Do jinych veci ho donutim raz-dva, to mi problem nedela. Je to proste ta jeho minulost co mi hazi klacky pod nohy. Je mi naprosto jasne, ze nebyt jeho min. manzelstvi a ditete, tak uz dite mame.
Co se tyce te unavy, nemyslela jsem to tak, ze bych to zvladala levou zadni {to si muze myslet jen naivka}. Myslela jsem tim, ze urcite nemam ted mene energie nez pred 10ti lety a doufam, ze mi to jeste par let vydrzi. Moje matka heka, pozoruje se a vyklada jak je stara uz od 30ti, tak ja se snazim takhle nedopadnout. A vim, ze nektere matky to maji v pohode ve 40ti, proste maji stesti na hodne a spave dite a naopak.
Gerberka
7.11.2005 8:28:13
Ahoj Deniso,

kolik je Ti teď teda let? Víš, trochu jsem zmatená - původně ses ptala, jestli je na dítě pozdě ve 28 letech, tak jsem myslela, že je Ti 28; a teď jsi psala, že ses vdávala ve 30ti a chtělas dítě stihnout do 32 let, což se Ti asi nepodaří. Tak teď nevím, kolik Ti vlastně je :-)). Mně je 32 let a žádné limity pro druhé dítě si nestanovuji. Chápu, že moje situace je jiná tím, že první nápor "mateřských pudů" už je za mnou, protože synek se mi narodil v mých 26 letech. Ale stejně - po několika letech Tě touha mít dítě = sourozence začne chytat zas :-))...

Veliká škoda, že manžel se do miminka moc "nehrne". Řekla bych mu: "Promiň, ale jak si to představuješ dál? Já bych dítě chtěla - to budeme naši rodinu tvořit pořád jenom my dva?" Věř mi, že s miminkem je všechno daleko lepší. Ještě malá poznámka k Tvojí poslední větě, že se nebojíš únavy a vyčerpání - no, nechci Tě strašit, ale já jsem prvních pět měsíců usínala vestoje, nádobí mi únavou padalo z ruky (několik kousků jsem rozbila), při kojení jsem usínala pravidelně a někdy jsem se musela do kalendáře jít podívat, jaký je vlastně den, protože jsem byla totálně mimo :-)). Ale stoprocentně bych to chtěla zažít ještě jednou :-)).

Ahoj, Afrikánka - Irena
Denisa
  • 
4.11.2005 15:55:45
Vdala jsem se ve 30ti po 3 letem ziti na hromadce. Chtela jsem dite hned, ale dostala jsem v zahr. velmi vyhodnou pracovni nabidku na 1 rok, ktera se neodmita. Nyni jsem bez prace a mam nejlepsi prilezitost mit dite, ale problem je, ze manzel se do toho nehrne a zacinam ho podezrivat ze asi uz ani nechce (byt to nikdy nepriznal). Dle meho optimalni vek je vec individualni a musi se prihlizet ke spouste veci - vek, psychicka vyspelost, bydleni, finance, zamestnani, pripravenost partnera atd. Ja osobne si myslim tak mezi 28 az 32. Ja uz to asi do 32 nestihnu a jestli vubec, tak bych rada do 35, pak bych se diteti rozhodne nevyhybala (prave v zahr. vidim jak maji deti okolo 40ti bez jakychkoliv problemu), ale ja uz bych se docela bala vroz. vad a komplikaci. Ceho bych se rozhodne nebala, je muj vek a toho, ze bych byla unavena a vycerpana.
Gerberka
4.11.2005 7:29:24
Ahoj Deniso,

a jak je to s Tvými plány do budoucna? Kdy ses vlastně vdala a kdy bys chtěla mít mimčo?

Ještě štěstí, že naše třída žádný oficiální sraz ještě neuspořádala - zřejmě bych na něj stejně nešla, protože jsem žila asi taky trochu jinak.

Ahoj, Afr.
Denisa
  • 
3.11.2005 16:24:44
Ahoj Afrikanko, no abych ti pravdu rekla, na dalsi sraz uz asi nepujdu. Ja jsem byla ve skole pekna pruserarka a co se tyce prospechu, tak ctyrkarka. Proste jsem nenavidela rustinu a politickou ekonomii, kde nas ucili o "zahnivajicim kapitalismu". Ovsem nastesti byla revoluce a ja jsem se chytla velice slusne a dotahla jsem to, i pres nevalne vzdelani, docela daleko. Jenze potom jsem se vdala a zacala s manzelem courat po svete. Naposledy jsme pobyvali docela dlouho v US a kdyz jsem proste na tom srazu povstanela a rekla jak jsem zila, tak to na vsechny pusobilo jako ze se vytahuju. Nikdo, krome skalnich kamosek ktere mi vydrzely do ted, se se mnou skoro nebavil, ba jsem zaslechla vetu "tobe se to rika, kdyz mas penez". Proc si nekdo mysli, ze jakmile jses venku musis mit zakonite miliony? Ja za to snad nemuzu ze jsem omylem neotehotnela v 17ti, nemam dnes zlobiveho pubertaka a nejsem 2x rozvedena. A jestli mam trochu vic penez nez nektere z nich (nebude jich mnoho - hodne z nich dostalo penize ci byt od rodicu, ja nic), tak diky tomu jak jsem makala, ne proto ze jsem byla zavysla na financich manzela v zahr. Proste je porad neco shnileho v te nasi spolecnosti.
Gerberka
3.11.2005 11:25:03
Ahoj Deniso,

máš perfektní vzpomínky na školní léta, musela jsem se smát :-)). Myslím, že vzpomínky na takové srandičky určitě na maturitní sraz patří, nejenom jak kdo kojí a co vaří na večeři :-)). V tom mám stejný názor.

Takže Ti přeju další maturitní sraz podle Tvých představ - s nádechem oné nostalgie ... My těch srandiček taky pár měli, ale nebyly tak výrazné - každou holku zajímaly hlavně kluci, malování (líčení), diskotéky a sex - bylo to na palici, chvílemi jsem si připadala jak v blázinci. Fakt jsem byla překvapená, kolik jich ještě teďka není provdaných nebo nemá děti - a paradoxně to byly ty největší "bomby". Asi je to s těmi kluky přestalo bavit či co ...

Ahoj, Afr.
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.